Go Back   Team-BHP > Under the Hood > In-Car Entertainment


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 23rd June 2011, 14:56   #1
BHPian
 
Join Date: Feb 2008
Location: Bangalore
Posts: 116
Thanked: 13 Times
Default Witson Unit for i10

HYUNDAI i10----ZHUHAI WITSON INDUSTRIAL CO.,LTD.---Professional Car DVD Player Manufacturer

Has anybody any experience of installing it? I plan to install it in my upcoming i10 Asta.

Will the bluetooth steering controls work? The manufacturer cannot confirm.

Also, can we use mapmyindia on witson HU?
suneet_ag is offline   Reply With Quote
Old 23rd June 2011, 15:47   #2
BHPian
 
ventolute's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Thiruvananthapuram
Posts: 136
Thanked: 26 Times
Default Re: Witson Unit for i10

Did install and its a beauty. Well , applications which work are:
1. Bluetooth
2. DVD
3. USB - all kinds of files
4. Radio
5. Ipod interfacing
6. navigation

I dont have steering mounted controls. So I cannot confirm that, but apparently it has something to do with the CAN BUS. Well as far as I am concerned, everything works perfectly and yeah well, being a chinese unit on Windows CE, I really dont know how long it will last. So far AnkitPrashar who installed it first has nothad a problem. I hope ,i go the same way too.
ventolute is offline   (1) Thanks Reply With Quote
Old 24th June 2011, 03:37   #3
Senior - BHPian
 
blackasta's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Kolkata, WB
Posts: 2,777
Thanked: 956 Times
Default Re: Witson Unit for i10

@ suneet_ag - where do you plan to order it from? Please update in this thread as I am also interested.
blackasta is online now   Reply With Quote
Old 24th June 2011, 05:20   #4
knp
BHPian
 
Join Date: May 2006
Location: bangalore
Posts: 219
Thanked: 18 Times
Default Re: Witson Unit for i10

guys, please post more details like the from where did you source this and the cost involved etc, as I am also looking to install this.
knp is online now   Reply With Quote
Old 24th June 2011, 09:13   #5
BHPian
 
ventolute's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Thiruvananthapuram
Posts: 136
Thanked: 26 Times
Default Re: Witson Unit for i10

I sourced it from the manufacturers themselves. I guess its the best option rather than sourcing from Alibaba or other similar sites.
You can get in touch with anna@witson.com.
She will help you out, with the products, undervaluing it for customs purposes etc;

It cost me a total of 466 USD for the( unit + reverse cam(20$) + Igo maps for india(10 $)). plus another 4k for the customs.
delivery was by DHL .
ventolute is offline   Reply With Quote
Old 24th June 2011, 15:32   #6
BHPian
 
Join Date: Feb 2008
Location: Bangalore
Posts: 116
Thanked: 13 Times
Default Re: Witson Unit for i10

I agree with ventolute - the best source is the manufacturer.

@ventolute - you installed it in the vento? or in and i10?

I am looking at the i10 specific model.
suneet_ag is offline   Reply With Quote
Old 24th June 2011, 17:41   #7
BHPian
 
ventolute's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Thiruvananthapuram
Posts: 136
Thanked: 26 Times
Default Re: Witson Unit for i10

Yeah well , I installed it on the Vento. but whatever the model, their units are simple plug and play. So it shouldnt matter.
ventolute is offline   Reply With Quote
Old 11th October 2011, 01:28   #8
Senior - BHPian
 
VeluM's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Bangalore
Posts: 1,298
Thanked: 665 Times
Default Re: Witson Unit for i10

Quote:
Originally Posted by ventolute View Post
Yeah well , I installed it on the Vento. but whatever the model, their units are simple plug and play. So it shouldnt matter.
Hey Ventolute, could you please post pics of your install and the menus?

I've read that the menus/fonts are not very good looking, and apparently people have used some tools to improve/change the menu icons on these Head Units:

http://powerdns.homeip.net/

Thanks!
VeluM is online now   Reply With Quote
Old 11th October 2011, 06:26   #9
knp
BHPian
 
Join Date: May 2006
Location: bangalore
Posts: 219
Thanked: 18 Times
Default Re: Witson Unit for i10

Friends, can someone please point me on how to remove the factory HU from i10 sportz? I have got pioneer HU and would like to install it.
knp is online now   (1) Thanks Reply With Quote
Old 11th October 2011, 09:00   #10
Distinguished - BHPian
 
Join Date: May 2005
Location: KL
Posts: 4,680
Thanked: 3,508 Times
Default Re: Witson Unit for i10

KNP, You have to first remove the aircon vents, its just press fit. There should be a puller tool available for this purpose, or you have to use something else to pull it out without breaking anything. Once the vent is out you can unscrew the HU from the front. Pull and push the hu, from behind through the glove box opening, (remove glove box first) and it should be out.
Sankar is offline   Reply With Quote
Old 11th October 2011, 09:26   #11
knp
BHPian
 
Join Date: May 2006
Location: bangalore
Posts: 219
Thanked: 18 Times
Default Re: Witson Unit for i10

Thanks Sankar for the details. I will try out and try to put the detailed pictures over here.
knp is online now   Reply With Quote
Old 11th October 2011, 12:30   #12
BHPian
 
ventolute's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Thiruvananthapuram
Posts: 136
Thanked: 26 Times
Default Re: Witson Unit for i10

Quote:
Originally Posted by VeluM View Post
Hey Ventolute, could you please post pics of your install and the menus?

I've read that the menus/fonts are not very good looking, and apparently people have used some tools to improve/change the menu icons on these Head Units:

http://powerdns.homeip.net/

Thanks!
Hey velu , I have already posted in noopsters thread Ice for my VW Vento.
Here is the link
http://www.team-bhp.com/forum/ask-gu...w-vento-4.html

You can even check Ankit prashars link. Another VW polo

Thanks for the link on editing. I would play around with it a bit i guess!
ventolute is offline   Reply With Quote
Old 11th October 2011, 14:06   #13
Senior - BHPian
 
VeluM's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Bangalore
Posts: 1,298
Thanked: 665 Times
Default

Quote:
Originally Posted by ventolute
Hey velu , I have already posted in noopsters thread Ice for my VW Vento.
Here is the link
http://www.team-bhp.com/forum/ask-gu...w-vento-4.html

You can even check Ankit prashars link. Another VW polo

Thanks for the link on editing. I would play around with it a bit i guess!
Hey, thanks for the link. I checked the pics and your setup. No problem about the editing link. Keep us posted on whether the changes are really worth the effort!
VeluM is online now   Reply With Quote
Old 13th November 2011, 14:18   #14
BHPian
 
Join Date: Aug 2009
Location: Kolkata
Posts: 139
Thanked: 55 Times
Default Re: Witson Unit for i10

@suneet, did you install it finally? I am also planning the same.
sbiswas is offline   Reply With Quote
Old 26th March 2014, 13:23   #15
Newbie
 
antariksh's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Aurangabad
Posts: 23
Thanked: 8 Times
Default Re: Witson Unit for i10

Quote:
Originally Posted by VeluM View Post
Hey Ventolute, could you please post pics of your install and the menus?

I've read that the menus/fonts are not very good looking, and apparently people have used some tools to improve/change the menu icons on these Head Units:

http://powerdns.homeip.net/

Thanks!
Sir,

The link is dead. Can you provide a fresh one if you find
antariksh is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
i10 Magna double-din Head Unit pricksharp In-Car Entertainment 9 3rd August 2012 19:06
Witson for Fiesta blackdiesel In-Car Entertainment 4 30th July 2012 18:19
All i10 & i20 owners, I need feedback EDIT - Booked i10 AT Asta Tejas@perioimpl Hatchbacks 89 12th October 2011 14:58
Vista safire aura , punto1.2 active, i10 magna kappa1.2,ritz lxi. EDIT : Booked i10! anusha_snh Hatchbacks 66 25th October 2009 16:43


All times are GMT +5.5. The time now is 22:09.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks