Go Back   Team-BHP > Under the Hood > In-Car Entertainment


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 1st May 2006, 20:48   #1
SRK
Senior - BHPian
 
SRK's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Mumbai
Posts: 1,161
Thanked: 352 Times
Question Can it happen?? - Replacing a 2 DIN Head Unit

Sorry guys I may be wasting your time but I had this thought in my mind and wanted to clear it!
I have a corolla in my family.It has the stock sound system from toyota(the big one with cassate and 6 in-dash cd changer).
Now if I want to upgrade the head unit to an mp3,is it possible? because the car has airbags and you need to take the whole dash out!!

If that is overcomed then is there any brand which makes that same size,I mean I dont want there to be any open space and the head unit coming out,etc...
I have that problem with our ikon,replaced the stock with Pioneer p1y.Is there any solution to this problem??
SRK is offline   Reply With Quote
Old 1st May 2006, 21:54   #2
Senior - BHPian
 
panky12345's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: New Delhi
Posts: 2,652
Thanked: 126 Times
Default

SRK, IMO u shd get a cool 10 - MP3 changer and install it under ur seat! no issues with changing CDs again as well! (as long as u r OK with rest of the ICE). theres a model in Sony which would cost u approx 5.5 - 6K. it sends the signal to FM and the quality is excellent!
panky12345 is offline   Reply With Quote
Old 1st May 2006, 23:35   #3
Team-BHP Support
 
navin's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: mumbai
Posts: 22,505
Thanked: 3,882 Times
Default

you can do it...if you want to install a 1DIN player in the same location you will need something like this..

http://www.crutchfield.com/S-BmwMwRQ...0&I=142TA2048B
navin is offline   Reply With Quote
Old 2nd May 2006, 12:07   #4
SRK
Senior - BHPian
 
SRK's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Mumbai
Posts: 1,161
Thanked: 352 Times
Default

Quote:
Originally Posted by panky12345
SRK, IMO u shd get a cool 10 - MP3 changer and install it under ur seat! no issues with changing CDs again as well! (as long as u r OK with rest of the ICE). theres a model in Sony which would cost u approx 5.5 - 6K. it sends the signal to FM and the quality is excellent!
But do Mp3 cd changers work with normal headunits,it can play only audio cds..

Quote:
Originally Posted by navin
you can do it...if you want to install a 1DIN player in the same location you will need something like this..

http://www.crutchfield.com/S-BmwMwRQ...0&I=142TA2048B
That means I can get a single cd headunit like p1y in the same place with this installed right??
SRK is offline   Reply With Quote
Old 3rd May 2006, 01:56   #5
Senior - BHPian
 
Join Date: Mar 2006
Location: Faridabad
Posts: 6,814
Thanked: 294 Times
Default

Navin can we get this suff in delhi or around , or we can directly order it from crutchfield
low_bass_makker is offline   Reply With Quote
Old 3rd May 2006, 04:47   #6
Senior - BHPian
 
panky12345's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: New Delhi
Posts: 2,652
Thanked: 126 Times
Default

1. Yes, U wd be well enough with an MP3 player (i know and use only Sony...so wd be limiting my comments on that)....it wd play ur ACDs/CD-Rs/CD-RWs/Mp3s all of 'em! so just dont worry....Sony has the aftermarket changers that wd play with any kinda HUs.

2. Yes, as navin boss suggested, u may also go in for buying what he suggested and upgrade to a new single disc HU. Well, am not too much sure abt their availability in India or do the crutchfield people ship internationally!
panky12345 is offline   Reply With Quote
Old 3rd May 2006, 10:42   #7
Team-BHP Support
 
navin's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: mumbai
Posts: 22,505
Thanked: 3,882 Times
Default

I assume you can get these adapters here as my nephew has one in his Honda City (NHC) and a friend has a 1 DIN unit installed in his Toyota Corolla (which has a 2 DIN slot).
navin is offline   Reply With Quote
Old 7th May 2006, 17:39   #8
BHPian
 
toy car's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: delhi
Posts: 40
Thanked: 0 Times
Default

hey mann.. we cn get the 2din player.. there are many of pioneer,alpine....etc
i think bes it pioneer...!!
toy car is offline   Reply With Quote
Old 8th May 2006, 00:42   #9
Senior - BHPian
 
iraghava's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Bhaiyyaland
Posts: 8,028
Thanked: 153 Times
Default

Quote:
Originally Posted by toy car
hey mann.. we cn get the 2din player.. there are many of pioneer,alpine....etc
i think bes it pioneer...!!
Hey toy car I am no ICE expert but read the forum more carefully, Pioneer is not the best.... period. There are much much better brands around for similar or slightly more money.

P.S. I have to confess I am a very very loyal Alpine customer!
iraghava is offline   Reply With Quote
Old 8th May 2006, 11:37   #10
Team-BHP Support
 
navin's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: mumbai
Posts: 22,505
Thanked: 3,882 Times
Default

I dont find much wrong with Pioneer expect their attitude towards sales and service in India. Some of their better HUs can compete with the best.

BTW I am an Alpine customer too.
navin is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
i10 Magna double-din Head Unit pricksharp In-Car Entertainment 9 3rd August 2012 19:06
How to measure the size of a double-din head unit hummer In-Car Entertainment 3 25th November 2011 20:07
Double-DIN head unit with excellent sound quality theEnd In-Car Entertainment 11 4th February 2010 15:16
Info about Using 1 din slot to use a 2 din HU shalini_g In-Car Entertainment 30 10th March 2006 21:47


All times are GMT +5.5. The time now is 19:28.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks