Go Back   Team-BHP > Under the Hood > In-Car Entertainment


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11th December 2007, 01:18   #196
BHPian
 
rohan_fonseca's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Panaji
Posts: 984
Thanked: 4 Times
Default

Try JMP Dias. They had one sometime back if i am not mistaken.
rohan_fonseca is offline   Reply With Quote
Old 14th December 2007, 00:08   #197
Senior - BHPian
 
gigy's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: mumbai
Posts: 1,321
Thanked: 41 Times
Default

i could not find momonitor of 6 or 7'' with vga input in all the places i know in mumbai, so decided to use headrest monitor of 7'' with av input. got vga to av converter from lamington for 1650. not yet tested. also bought a itx zebronics board with celeron 1.7 for 3600 from a second hand dealer. later i found celeron 3.0 with mb cost only 4k. kind of got cheated but my mistake didnt check earlier.

saw a 150w inverter for 1800 but didnt look reliable, so will open up friends microtec ups & power it with 12v battery & see how it wil work out. any updates on your project? loading media center now on a 40gb to go along with this. hope it will run ok. then a tv tuner card with fm will finish cpu. finding thatold aluminium school box is the problem now.

Last edited by Technocrat : 24th July 2008 at 13:16.
gigy is online now   Reply With Quote
Old 17th December 2007, 17:07   #198
BHPian
 
nc1bad's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Panjim
Posts: 166
Thanked: 15 Times
Default thanks

Quote:
Originally Posted by rohan_fonseca View Post
Try JMP Dias. They had one sometime back if i am not mistaken.
thanks bro,,,will check it out!!
nc1bad is offline   Reply With Quote
Old 13th February 2008, 03:19   #199
BHPian
 
shreyasma's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Bang!
Posts: 652
Thanked: 6 Times
Default

Very good installation....Congrats
shreyasma is offline   Reply With Quote
Old 13th February 2008, 11:45   #200
Senior - BHPian
 
Join Date: Mar 2006
Location: Faridabad
Posts: 6,814
Thanked: 294 Times
Default

Quote:
Originally Posted by gigy View Post
saw a 150w inverter for 1800 but didnt look reliable, so will open up friends microtec ups & power it with 12v battery & see how it wil work out. any updates on your project? loading media center now on a 40gb to go along with this. hope it will run ok. then a tv tuner card with fm will finish cpu. finding thatold aluminium school box is the problem now.
The 12 volts ups transformer are not made of solid built. They are made for 20-30 minutes duty as there battery can supply that much duration of backup. I would suggest to try 800 va inverter it will be a much stable option.
low_bass_makker is offline   Reply With Quote
Old 13th February 2008, 12:08   #201
BHPian
 
Join Date: Jan 2007
Location: Shillong
Posts: 925
Thanked: 83 Times
Default

gigy try Wholesale computer hardware supplier & store - computer networking hardware. The site is of a computer vendor in Delhi who imports stuff from China and then rebrands and sells them. They have a few car inverter models which might be of interest to you.
SumitB is offline   Reply With Quote
Old 23rd July 2008, 00:13   #202
Senior - BHPian
 
JayD's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Cochin! At last
Posts: 3,195
Thanked: 1,996 Times
Default

Hey Ankur, killer setup you have there! And the attention to detail is just mind blowing. Just 1 qn, which version of centrafuse are u using? The standard one or the one with navigation? Is it possible to run 3rd party navigation apps on a std centrafuse??
Also, do u have regular windows running with centrafuse or is it like a mainstream OS??
JayD is offline   Reply With Quote
Old 23rd July 2008, 10:11   #203
BHPian
 
ankur's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: New Delhi
Posts: 170
Thanked: 0 Times
Default

Hey JayD,
Thanks. I was lucky to find installers who had an obsession for details.

I am using the XLE version of CF, the one that has the phone integration but not the Nav. I am using an older version right now and waiting for V2 to be released in the next couple of days.

The CF system uses Destinator as their nav module and will be able to use any Destinator maps. Surprisingly, i found that SatNav in HYD also use Destinator maps . So you just have to buy the maps from SatNav. They may give you a hard time asking for a device ID or saying these maps wont work with a PC but ignore both those and tell them you want the maps even if they dont work.

I use an nlited version of XP with the extra bits removed so it becomes small.

cheers.
ankur is offline   Reply With Quote
Old 23rd July 2008, 23:44   #204
Senior - BHPian
 
gigy's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: mumbai
Posts: 1,321
Thanked: 41 Times
Default

navigation in CF using satguide works very fine. i am using them.
gigy is online now   Reply With Quote
Old 28th July 2008, 23:53   #205
BHPian
 
jobinjv's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Chennai, Thiruvalla
Posts: 109
Thanked: 2 Times
Default

Quote:
Originally Posted by ankur View Post
Thanks. Its all in the details according to me. There is a guy in Germany that makes an encoder based on a mouse wheel. He converts the MMI controler to a USB mouse interface. He also has a program that manages the different inputs on the MMI controller.
Hai Ankur,

Great work.

Does the particular person have any forum, blog or site. Is there any way to contact him if you won't mind.
jobinjv is offline   Reply With Quote
Old 29th July 2008, 02:25   #206
BHPian
 
jobinjv's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Chennai, Thiruvalla
Posts: 109
Thanked: 2 Times
Default

Neva mind. Caught you on mp3car, will pick it up from there.
jobinjv is offline   Reply With Quote
Old 5th October 2008, 15:24   #207
BHPian
 
Join Date: Nov 2005
Location: Chennai
Posts: 31
Thanked: 0 Times
Default

Hello there,

Any one hyd who has installed carputer??? would like to look at one..

Regards

Ashok
a.ashokdurai is offline   Reply With Quote
Old 23rd October 2008, 17:50   #208
BHPian
 
Join Date: Nov 2005
Location: AECS Layout,Bangalore
Posts: 66
Thanked: 0 Times
Default

This is an amazing post. Congrats Ankur for successfully completing your project. The output shows your dedication and eye for details.

I'll add this link to my favourites.

Avi
Avin is offline   Reply With Quote
Old 6th November 2008, 22:57   #209
BHPian
 
ankur's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: New Delhi
Posts: 170
Thanked: 0 Times
Default

Hey all,
A little trumpet blowing here, my car has been featured in the media a couple of times in the past and yesterday it was the center spread of the Mint newspaper in the business of life section. Here is the online version for those who dont get the Mint, there is also a video online :

Bought a car? Make it fully loaded - Business of Life - livemint.com

cheers.
ankur is offline   Reply With Quote
Old 6th November 2008, 23:21   #210
BHPian
 
noidaboy's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Noida
Posts: 994
Thanked: 260 Times
Default

Congrats man.The work was worth the attention
noidaboy is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fabrication advice for Vintage Car Parts (axle, driveshaft etc.) Jehan-Sam Vintage Cars & Classics in India 1 26th October 2014 07:25
Hyderabad, "Willys MA" 1941 fabrication fazalaliadil 4x4 Vehicles 46 15th February 2011 19:07
SQ Setup for Polo (budget-friendly install) Youcanburn In-Car Entertainment 19 12th February 2011 14:20
Indigo Center Console Touchscreen LCD Fabrication shldn In-Car Entertainment 95 13th August 2009 12:47


All times are GMT +5.5. The time now is 09:55.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks