Go Back   Team-BHP > Under the Hood > In-Car Entertainment


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 21st April 2009, 17:14   #61
Senior - BHPian
 
greenhorn's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: TN-14
Posts: 6,837
Thanked: 1,312 Times
Default

that is what navin has suggested. I'm not sure how amps handle simultaneous inputs through the speaker and line level
greenhorn is online now   Reply With Quote
Old 22nd April 2009, 09:10   #62
Senior - BHPian
 
wanderernomad's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Chandigarh
Posts: 2,390
Thanked: 785 Times
Default

@Navin, could you please elaborate on your suggestions and in simple english please !! Will also appreciate a pointer to someone in Delhi in case you know of someone who can help me in this.
wanderernomad is offline   Reply With Quote
Old 28th April 2009, 17:18   #63
Senior - BHPian
 
wanderernomad's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Chandigarh
Posts: 2,390
Thanked: 785 Times
Default

Guys I had got the JBL CS2165c installed. Now yesterday I was asked about the location of the small "dibbi" of the compos. Now I am unable to find it. Does this model come with that small rectangular bit of equipment. Is it called as a crossover or relay? If yes then where can I look for it as it does not seem to be installed where I can see even after searching for it.
wanderernomad is offline   Reply With Quote
Old 28th April 2009, 17:47   #64
Senior - BHPian
 
greenhorn's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: TN-14
Posts: 6,837
Thanked: 1,312 Times
Default

yes, all compos come with the crossover.

Your installer probably hid it. In a rare case of the lazy installer , he might not have used it at all !
greenhorn is online now   Reply With Quote
Old 28th April 2009, 18:07   #65
Senior - BHPian
 
wanderernomad's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Chandigarh
Posts: 2,390
Thanked: 785 Times
Default

Should I drive across to Elegant and demand that he installs one now?
wanderernomad is offline   Reply With Quote
Old 28th April 2009, 18:10   #66
Senior - BHPian
 
karankapoor's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: in the car!!!
Posts: 1,679
Thanked: 2 Times
Default

Quote:
Originally Posted by greenhorn View Post
he might not have used it at all !
not used it not possible, why will he not use it.

i don't no whether this model comes with a proper xover or a small box type xover, but if this is a compo then there will be some type of xover, search it the installer must have hidden it somewhere.
karankapoor is offline   Reply With Quote
Old 28th April 2009, 18:24   #67
Senior - BHPian
 
wanderernomad's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Chandigarh
Posts: 2,390
Thanked: 785 Times
Default

Ok but the ICE installer I had been to did make a search but could not locate it. Maybe I can go and ask Elegant where did he hide them? And if he also doesnt locate them, can i ask him to put one now. Will he be able to put the correct JBL crossovers now?
wanderernomad is offline   Reply With Quote
Old 28th April 2009, 18:33   #68
Senior - BHPian
 
karankapoor's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: in the car!!!
Posts: 1,679
Thanked: 2 Times
Default

Quote:
Originally Posted by wanderernomad View Post
Ok but the ICE installer I had been to did make a search but could not locate it. Maybe I can go and ask Elegant where did he hide them? And if he also doesnt locate them, can i ask him to put one now. Will he be able to put the correct JBL crossovers now?
you should go to elegant (is it lajpat nagar one) and ask him where are the xover, and if he says he had not installed them ask him, why ?.

if he had done some thing like that, he wont will be able to put the correct xover back.

Last edited by karankapoor : 28th April 2009 at 18:36.
karankapoor is offline   Reply With Quote
Old 28th April 2009, 18:34   #69
Senior - BHPian
 
hydrashok's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: In my Office
Posts: 2,528
Thanked: 14 Times
Default

@wanderernomad, the CS2165c has inline filters. It does not have a separate crossover 'dabba'. So the installer hasn't fooled you, don't worry
hydrashok is offline   Reply With Quote
Old 28th April 2009, 18:49   #70
Senior - BHPian
 
greenhorn's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: TN-14
Posts: 6,837
Thanked: 1,312 Times
Default

just checked the manual. there is no seperate crossover. typed the earlier post in a hurry with the UPS threatening to die out on me. should have done my research

PS: i have seen some local component installs without the crossover.
greenhorn is online now   Reply With Quote
Old 29th April 2009, 09:10   #71
Senior - BHPian
 
wanderernomad's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Chandigarh
Posts: 2,390
Thanked: 785 Times
Default

He he Thank you guys I am so relieved. Now I can spare my back from all that bending and twisting under the dash.
wanderernomad is offline   Reply With Quote
Old 29th April 2009, 09:42   #72
Team-BHP Support
 
navin's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: mumbai
Posts: 22,502
Thanked: 3,880 Times
Default

Quote:
Originally Posted by greenhorn View Post
just checked the manual. there is no seperate crossover.
Some components have no LPF for the woofer and just a single cap for the tweeter that is fixed close to the tweeter.
navin is offline   Reply With Quote
Old 13th January 2010, 17:29   #73
Senior - BHPian
 
wanderernomad's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Chandigarh
Posts: 2,390
Thanked: 785 Times
Default

Is it good or bad, that is not having a separate crossover? Meanwhile I have added a Pio 4 channel amp to power the front compos. rear 4" derive from the HU only as before.
wanderernomad is offline   Reply With Quote
Old 13th January 2010, 18:49   #74
Senior - BHPian
 
greenhorn's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: TN-14
Posts: 6,837
Thanked: 1,312 Times
Default

nope, having a seperate crossover is just a matter of choice/convenience/bling.
as long as the power of the amp<=the rated RMS power of the speaker, you should be okay
greenhorn is online now   Reply With Quote
Old 14th January 2010, 13:08   #75
Team-BHP Support
 
navin's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: mumbai
Posts: 22,502
Thanked: 3,880 Times
Default

Quote:
Originally Posted by greenhorn View Post
will the amp mix the signals from the line level and speaker level ins together ?
Quote:
Originally Posted by wanderernomad View Post
@Navin, could you please elaborate on your suggestions and in simple english please !! Will also appreciate a pointer to someone in Delhi in case you know of someone who can help me in this.
It is not advisable to use both the speaker level and line level inputs at the same time.
navin is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with ICE in Indigo Marina prakashchopper In-Car Entertainment 7 11th May 2007 21:44
Indigo LX or Indigo Marina LX windsurfer Sedans 10 23rd January 2007 14:03
Indigo Marina ICE Upgrade ritayan In-Car Entertainment 1 18th August 2006 12:26
Indigo Marina conv to Indigo Advent vivek.singh.73 Modifications & Accessories 1 27th August 2005 09:26
Tata Indigo Marina! Reborn Estate??? v12 The Indian Car Scene 10 23rd March 2004 19:47


All times are GMT +5.5. The time now is 09:19.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks