Go Back   Team-BHP > Under the Hood > In-Car Entertainment


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12th October 2013, 12:22   #466
Senior - BHPian
 
Shubz's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Bangalore
Posts: 1,799
Thanked: 983 Times
Default

Quote:
Originally Posted by DerAlte View Post
I assume that you are controlling the playback from the HU.

* Which generation iPod?
* Are you able to traverse collections / song list in the iPod? Does it filter properly based on genre, for example? If both are 'Yes', the HU is able to communicate properly with the iPod and read the file list
* Songs are in mp3 or ALAC or some other codec?

The only possibility is that the media file (which I assume plays fine on the iPod) is not understood by the HU.
4th gen iPod.
Yes to all sir. I can traverse collection. Songs are not in mp3. They were directly transferred from original cds into the iPod. No changes made. It was playing as normal. Now it doesn't. How could the HU suddenly stop understanding the media file?

Thanks DA for the response
Shubz is offline   Reply With Quote
Old 13th October 2013, 15:30   #467
Senior - BHPian
 
Shubz's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Bangalore
Posts: 1,799
Thanked: 983 Times
Default Re: Queries in 'Ask the gurus' section

Quote:
Originally Posted by DerAlte View Post
I assume that you are controlling the playback from the HU.
.
I used a USB drive with some music on it. removed the iPod and plugged this in to the cable. and there was no issues. I could play music, i could navigate through different playlist etc.

the iPod per se plays perfect with the headphones on, or without it as well.

Still wonder what is the problem when I connect it to the HU and its all still.

DA/Navin Any advice?
Shubz is offline   Reply With Quote
Old 13th October 2013, 18:17   #468
BHPian
 
Join Date: Aug 2012
Location: Gurgaon
Posts: 46
Thanked: 15 Times
Default Re: Queries in 'Ask the gurus' section

could someone tell me if the kenwood kdc-mp333 has a 13 pin socket at the back?
when one searches for the manual on google, one says it does whereas another mentions nothing about it.

The one which mentions it-http://manual.kenwood.com/files/B64-3677-00_English.pdf

the one which doesn't-http://manual.kenwood.com/files/B64-3474-00_English.pdf


planning on adding an aux source by using this- http://geb.ebay.in/g/ImportHubViewIt...1AUX-US-SELLER
rayjaycleoful is offline   Reply With Quote
Old 13th October 2013, 22:17   #469
BHPian
 
Join Date: Jul 2013
Location: Hibbing, MN
Posts: 73
Thanked: 21 Times
Default Re: Queries in 'Ask the gurus' section

Quote:
Originally Posted by rayjaycleoful View Post
could someone tell me if the kenwood kdc-mp333 has a 13 pin socket at the back?
when one searches for the manual on google, one says it does whereas another mentions nothing about it.

The one which mentions it-http://manual.kenwood.com/files/B64-3677-00_English.pdf

the one which doesn't-http://manual.kenwood.com/files/B64-3474-00_English.pdf


planning on adding an aux source by using this- http://geb.ebay.in/g/ImportHubViewIt...1AUX-US-SELLER
It does not have a 13Pin input. In the PDF that says it does it mentions model number mp4033/mp4033s.
Diamond_dawg is offline   Reply With Quote
Old 13th October 2013, 22:32   #470
Senior - BHPian
 
Shubz's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Bangalore
Posts: 1,799
Thanked: 983 Times
Default Re: Queries in 'Ask the gurus' section

Ok DA/Navin -- My problem is now resolved. I just reset the iPod to factory settings and re-sync'd it all.

Thanks!
Shubz is offline   Reply With Quote
Old 14th October 2013, 12:09   #471
Distinguished - BHPian
 
DerAlte's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Bangalore
Posts: 8,076
Thanked: 2,869 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Shubz View Post
Ok DA/Navin -- My problem is now resolved. I just reset the iPod to factory settings and re-sync'd it all. Thanks!
(y) Wonder which setting was inimicable to playing files to the HU! :O
DerAlte is offline   Reply With Quote
Old 5th November 2013, 19:38   #472
BHPian
 
rajivanoj's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Coimbatore
Posts: 398
Thanked: 45 Times
Default Re: Queries in 'Ask the gurus' section

am in process of getting an used USB player i have come across 2 options of same price range Rs.3000 ,

Sony Cdx-gt490us

Pioneer DEH-3190UB



In the above two which is better, please reply,
rajivanoj is offline   Reply With Quote
Old 6th November 2013, 11:58   #473
Team-BHP Support
 
navin's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: mumbai
Posts: 22,372
Thanked: 3,788 Times
Default Re: Queries in 'Ask the gurus' section

Quote:
Originally Posted by rajivanoj View Post
am in process of getting an used USB player i have come across 2 options of same price range Rs.3000 ,

Sony Cdx-gt490us

Pioneer DEH-3190UB
In the above two which is better, please reply,
Having not heard either, just from the reputation of the two manufacturers, I'd consider the Pioneer.
navin is offline   (1) Thanks Reply With Quote
Old 15th November 2013, 13:05   #474
BHPian
 
sonic_boom's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Singapore
Posts: 135
Thanked: 12 Times
Default Queries in 'Ask the gurus' section

Hi friends. I have a specific query regarding buying a new subwoofer since my current Sony one is dead. The driver is jammed in place and wont move. The rest of the setup is OK as my local accessory wallah demoed with his subwoofer in my car which worked fine.

First, some info about the current setup :
1. Car: Baleno VXI 2005
2. Current Setup:
HU - Pioneer (basic with separate sub control,dont have model number)
Amplifier - JBL x646 powering
Front - JBL components 609c (amp powered)
Rear : Pioneer 6X9 coaxes (dont have model number)
Sub (now dead) : Sony 12inch in custom MDF box in boot
3. My Budget: less than 3K to 5K for the sub.
4. Car is self driven always
5. Music preferences : Bass driven like dubstep,rap etc


My queries :

1. For the amp X646, should I go for 12inch SVC or DVC sub? Which make/model in the budget given above given budget is not flexible?
2. What is the RMS power in bridged mode for X646 as the manual does not mention it?
3. How can I get max power out of the amp safely? Do I power a DVC sub in parallel or SVC in bridged mode or DVC in bridged mode?
The X646 is safe upto 2 Ohm in stereo and 4 Ohm in bridged mode.

Thanks.
sonic_boom is offline   Reply With Quote
Old 16th November 2013, 17:54   #475
Distinguished - BHPian
 
DerAlte's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Bangalore
Posts: 8,076
Thanked: 2,869 Times
Default Re: Queries in 'Ask the gurus' section

Quote:
Originally Posted by sonic_boom View Post
... 1. For the amp X646, should I go for 12inch SVC or DVC sub? Which make/model in the budget given above given budget is not flexible? ...
JBL, Infinity, Polk, Bull ... plenty of makes/models in the sub-6K range.

Quote:
Originally Posted by sonic_boom View Post
... 2. What is the RMS power in bridged mode for X646 as the manual does not mention it? ...
200W rms, assuming a 4ohms sub.

Quote:
Originally Posted by sonic_boom View Post
... 3. How can I get max power out of the amp safely? Do I power a DVC sub in parallel or SVC in bridged mode or DVC in bridged mode? ...
SVC or DVC won't make a difference in 'max power output' in your situation - you are strictly limited to 4ohms in bridged mode with your amp.

Buy a 4ohms SVC sub. If you are getting only DVC subs, get a 2+2ohms DVC sub (and wire coils in series), *not* a 4+4ohms one.

Also, the next time around watch out for signs of distortion in the sub, and slapping sounds, when you play loud. Your Sony sub would have gone through this stage before giving up it's ghost.
DerAlte is offline   (1) Thanks Reply With Quote
Old 20th November 2013, 10:47   #476
Team-BHP Support
 
navin's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: mumbai
Posts: 22,372
Thanked: 3,788 Times
Default Re: Queries in 'Ask the gurus' section

Quote:
Originally Posted by DerAlte View Post
Also, the next time around watch out for signs of distortion in the sub, and slapping sounds, when you play loud. Your Sony sub would have gone through this stage before giving up it's ghost.
One more small trick (for sealed box subs) is to make the box slightly smaller than recommended.

Recomended volumes are usually computed for a Qtc of 0.7. Upping the Qtc to 0.8 ot even 0.9 wont have a huge audible difference in a car but will offer you a little more protection from over excursion (abuse).
navin is offline   Reply With Quote
Old 24th November 2013, 17:52   #477
BHPian
 
Join Date: Dec 2009
Location: Gurgaon,N.Delhi
Posts: 458
Thanked: 117 Times
Default Re: Queries in 'Ask the gurus' section

I have a pioneer 6200bt installed in my car which has gone bust, I suppose.

Please guide.

Today, while giving the car, a weekly wipe, I got into the car, and tried fiddling with the HU. While fitting it back into the slot, it accidently touched the outer rim (in which the HU is held), and their were sparks, and thereafter the HU did not work.

What could be the reason?

Can it be switched back on, or do I have to go in for a replacement HU.

Please guide.
deepfusion is offline   Reply With Quote
Old 27th November 2013, 10:48   #478
Distinguished - BHPian
 
DerAlte's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Bangalore
Posts: 8,076
Thanked: 2,869 Times
Default Re: Queries in 'Ask the gurus' section

Quote:
Originally Posted by deepfusion View Post
... Today, while giving the car, a weekly wipe, I got into the car, and tried fiddling with the HU. While fitting it back into the slot, it accidently touched the outer rim (in which the HU is held), and their were sparks, and thereafter the HU did not work. ...
Your description is a bit confusing. Are you talking of removing and fitting back the frontplate? Or did you remove the whole unit (that would mean with cables attached to the back)?

If it was the front plate, there isn't a possibility of sparking if the front plate touches the plastic rim. If it was the HU and some cable / connector touched the (grounded) mounting frame, then you should check the fuse - in the unit and the Acc line.

If it is only the fuse that is blown (one wishes that it be so) it is just a simple matter of replacing the blown fuse with an identical one. If it is not, perhaps you should take it to a Pio service center to assess the damage.
DerAlte is offline   (1) Thanks Reply With Quote
Old 27th November 2013, 10:59   #479
BHPian
 
Join Date: Dec 2009
Location: Gurgaon,N.Delhi
Posts: 458
Thanked: 117 Times
Default Re: Queries in 'Ask the gurus' section

Quote:
Originally Posted by DerAlte View Post
Your description is a bit confusing. Are you talking of removing and fitting back the frontplate? Or did you remove the whole unit (that would mean with cables attached to the back)?

If it was the front plate, there isn't a possibility of sparking if the front plate touches the plastic rim. If it was the HU and some cable / connector touched the (grounded) mounting frame, then you should check the fuse - in the unit and the Acc line.

If it is only the fuse that is blown (one wishes that it be so) it is just a simple matter of replacing the blown fuse with an identical one. If it is not, perhaps you should take it to a Pio service center to assess the damage.
I had taekn the whole HU out of the slot, and was fiddling with the rcas, and the HU was on, and a song was playing. When I tried putting the HU back into the slot, there was a sparking on the rca side (my left) when the HU touched the slot. I don't know why this happened, but thereafter the HU stopeed functioning. I removed the 10A fuse at teh back of the HU and found it to be fine.
deepfusion is offline   Reply With Quote
Old 27th November 2013, 11:20   #480
Distinguished - BHPian
 
DerAlte's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Bangalore
Posts: 8,076
Thanked: 2,869 Times
Default Re: Queries in 'Ask the gurus' section

Quote:
Originally Posted by deepfusion View Post
I had taekn the whole HU out of the slot, and was fiddling with the rcas, and the HU was on, and a song was playing. When I tried putting the HU back into the slot, there was a sparking on the rca side (my left) when the HU touched the slot. I don't know why this happened, but thereafter the HU stopeed functioning. I removed the 10A fuse at teh back of the HU and found it to be fine.
The sparking could be just static discharge (not sure if you actually saw the spark or were just alarmed by the crackling). Your problem then could be something simpler or (hope not) more complex.

The simple one could be some connector at the back has become loose in the socket.

The complex one could be something (like DC-DC converter) blown inside the unit. That is something a local mechanic can't figure out - better to head to the nearest Pio Service Center.
DerAlte is offline   (1) Thanks Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Automobile Insurance Queries? Ask me rjvora_2000 Indian Car Loans & Insurance 3928 17th October 2017 13:01
Google SMS - An end to Ask me service ! Sahil Shifting gears 12 30th January 2008 00:05
The Newbie Thread: Things you were scared to ask vidvai Technical Stuff 30 17th August 2007 17:30
P-150 classic for sale .What can i ask for jango Motorbikes 1 31st March 2006 12:51


All times are GMT +5.5. The time now is 21:55.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks