Go Back   Team-BHP > Under the Hood > In-Car Entertainment


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 23rd October 2007, 20:37   #1
BHPian
 
Join Date: Aug 2007
Location: mumbai/delhi
Posts: 26
Thanked: 0 Times
Unhappy Sony 554 problem!

Hi all!

Well, i have a sony 554 in my zen(2000)mpfi, connect to my pio 12" sub and 2 pio 6X9s. I have some crappy sony 6.5s in the front which run off my kenwood dpx701 HU.

Thing is that about 3 weeks back my rear speakers and sub suddenly stopped working. They would work for about 1.5 secs and then just conk off everytime i would start the car. I went to the market at koliwada(mumbai) as it is just next to where i stay. There i was told that "aapka amp short ho raha hai" and i asked the guy to fix it as i had no warranty. The guy told me that some transistors needed to be changed and an IC needed to be changed too. Too fed up of everything going on around me i told him to do the needful. I gave him 500 bucks and he put the thing back in the car and it worked like a charm.

Now, again the same issue has cropped up only difference being that the sound comes and goes for about 1-2 secs. What could be the possible problem?

When i was getting the amp repaired i was told that this is a known problem in 554s and was even shown about 6-8 554s in his tiny workshop which had the same prob and needed to be repaired.

What went wrong?

THANKU!
vidurm is offline   Reply With Quote
Old 24th October 2007, 06:28   #2
BHPian
 
Join Date: Jul 2007
Location: Hyderabad
Posts: 38
Thanked: 10 Times
Default

Hi Vidurm I am also planning to buy a SONY [COLOR=#0000ff]XM-554ZR[/COLOR] .. can you tell me how much did it cost you in grey market. The asking price here in grey market is Rs3800 (MRP on box is Rs 5990)
Hashmi is offline   Reply With Quote
Old 24th October 2007, 06:30   #3
BHPian
 
Join Date: Jul 2007
Location: Hyderabad
Posts: 38
Thanked: 10 Times
Default

Also can you please let me know how much did you pick up the PIO sub 12" and Pio 6*9 for as I am planning a similar setup in my Ford Ikon Flair
Hashmi is offline   Reply With Quote
Old 24th October 2007, 09:19   #4
Team-BHP Support
 
navin's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: mumbai
Posts: 22,503
Thanked: 3,882 Times
Default

Quote:
Originally Posted by vidurm View Post
They would work for about 1.5 secs..I gave him 500 bucks and he put the thing back in the car and it worked like a charm.

Now, again the same issue has cropped up only difference being that the sound comes and goes for about 1-2 secs. What could be the possible problem?
1. check all your wiring.
2. it is very diffcult for anyne to say without taking a looksie so you best trust your existing person or find someone you can.
navin is offline   Reply With Quote
Old 24th October 2007, 10:34   #5
BHPian
 
Join Date: Aug 2007
Location: mumbai/delhi
Posts: 26
Thanked: 0 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Hashmi View Post
Also can you please let me know how much did you pick up the PIO sub 12" and Pio 6*9 for as I am planning a similar setup in my Ford Ikon Flair
Hi Hashmi,
I have no idea about the cost of the amp or speakers. The car is actually shared between me and my roomie, and my roomie's uncle owns a car parts ka warehouse/godown like thing. so, well, you can figure out the rest
vidurm is offline   Reply With Quote
Old 24th October 2007, 10:48   #6
BHPian
 
vebmetal's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: New Delhi
Posts: 789
Thanked: 15 Times
Default

Well, according to the MGA chaps, Sony "best hai, ji, best" so I'm surprised.
vebmetal is offline   Reply With Quote
Old 24th October 2007, 11:21   #7
BHPian
 
rohan_fonseca's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Panaji
Posts: 984
Thanked: 4 Times
Default

Vidrum check out your wiring before going to get the amp repaired.
rohan_fonseca is offline   Reply With Quote
Old 24th October 2007, 15:22   #8
BANNED
 
Join Date: Jun 2007
Location: Noida
Posts: 612
Thanked: 10 Times
Default

i have this same amp, since more then 1 year. i have tortured it to all extents. but it still works fine!
i hope you are not putting a 2 ohm load on it.
saintsinner is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Which amp is better Sony XM-554ZR or Sony XM-ZR604? prakasse In-Car Entertainment 3 5th November 2007 16:29
Problem with Sony GT460U nirmalrshah In-Car Entertainment 9 15th October 2007 01:21
Sony Ericsson W550i problem Bass&Trouble Gadgets, Computers & Software 16 28th May 2007 11:46
Sony CDX-GT250S + Sony XS-GF6932 aalaap In-Car Entertainment 13 20th September 2006 13:31


All times are GMT +5.5. The time now is 08:23.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks