Go Back   Team-BHP > Under the Hood > In-Car Entertainment


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 4th June 2008, 12:25   #16
BHPian
 
Join Date: Jun 2005
Location: New Delhi
Posts: 613
Thanked: 116 Times
Default

Hi,

My Sony HU has developed a strage problem. It reads the CDs alright when the HU is cold i.e. when I start the car. But after about an hour or so when the HU gets hot it start skipping and after some time just ceases to read CDs.

What might be the reason for this and how to correct this?

Cheers

Nitin
ntomer is offline   Reply With Quote
Old 4th June 2008, 14:05   #17
BHPian
 
Shakensoul's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: AS01
Posts: 492
Thanked: 221 Times
Default

I also have a similar problem but the symptoms are the opposite. The HU is Sony, it reads original CDs and CD-RW, but does not read CD-R , thought of getting the lens replaced at an authorized service center, but too lazy to take out the HU. As long as its reading CD-RW, I'm fine with it.
Shakensoul is offline   Reply With Quote
Old 4th June 2008, 14:25   #18
Senior - BHPian
 
esteem_lover's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Madras/Py
Posts: 7,554
Thanked: 445 Times
Default

Quote:
Originally Posted by ntomer View Post
Hi,

My Sony HU has developed a strage problem. It reads the CDs alright when the HU is cold i.e. when I start the car. But after about an hour or so when the HU gets hot it start skipping and after some time just ceases to read CDs.

What might be the reason for this and how to correct this?

Cheers

Nitin
Use a lens cleaner cd, should sort this out.
esteem_lover is offline   Reply With Quote
Old 4th June 2008, 22:48   #19
BHPian
 
mohang_j's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Bangalore
Posts: 270
Thanked: 18 Times
Default

Quote:
Originally Posted by ntomer View Post
Hi,

My Sony HU has developed a strage problem. It reads the CDs alright when the HU is cold i.e. when I start the car. But after about an hour or so when the HU gets hot it start skipping and after some time just ceases to read CDs.
What might be the reason for this and how to correct this?.[/quote]
Quote:
Originally Posted by esteem_lover View Post
Use a lens cleaner cd, should sort this out.
I don't think its lens - i think its temperature playing its roll.
ntomer
You can do a simple diagnose, power on the hu listen to aux or tuner for one hour then switch to disc.If problem appears in a minute or so its temperature/power source (if you have amp+sub then your car battery/alternator may not producing enough power,and problem becomes worst in the night as head lights are on).
If problem repeats after some time 45min to 1hour then you can suspect lens.
mohang_j is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SuperBike Trip Reading shows 866 while ODO Reading is 865 freakrz Superbikes & Imports 3 23rd June 2009 11:57
Whats the solution to Windscreen scratches that cause glare? rahuldeodhar Technical Stuff 18 14th September 2008 11:23
Which amp is better Sony XM-554ZR or Sony XM-ZR604? prakasse In-Car Entertainment 3 5th November 2007 16:29
Sony 5505 HU not reading MP3 sudhir_nyc In-Car Entertainment 32 5th November 2006 19:18
Sony CDX-GT250S + Sony XS-GF6932 aalaap In-Car Entertainment 13 20th September 2006 13:31


All times are GMT +5.5. The time now is 08:42.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks