Go Back   Team-BHP > Under the Hood > In-Car Entertainment


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 15th April 2008, 17:48   #31
BHPian
 
clipto333's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: jalandhar
Posts: 912
Thanked: 5 Times
Default

Hi Gill,


Do let us know a few things. Did you or anyone altered the settings of the HU or amp in any way? or your car went for any repairs recently? Is there a possibility of anyone messing up the settings without you knowing?

The problem could be the switch on the amp(Mono/Stereo) Also check the speaker wires at the amp end.

i would advise you to take your car to an installer who can check it or an electronics repair guy. They can check by trying a different amp/hu etc.

Let me know if i can be of any help. I hope your problems are solved quickly.

@ Scaryskulls - thand rakh(chill)

cheers

Last edited by clipto333 : 15th April 2008 at 17:52.
clipto333 is offline   Reply With Quote
Old 15th April 2008, 19:11   #32
Senior - BHPian
 
Bass&Trouble's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Bombay
Posts: 2,744
Thanked: 71 Times
Default

From all the symptoms, it seems like the 2-ch input mode switch on the 75.4 has been accidentally switched on, causing the 75.4 to use the front pre-out as input for the subwoofer channels. But this still doesnt explain how the sub can be trimmed/ boosted from the subwoofer level menu.
Bass&Trouble is offline   Reply With Quote
Old 15th April 2008, 19:31   #33
Senior - BHPian
 
Join Date: Mar 2006
Location: Faridabad
Posts: 6,814
Thanked: 294 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Bass&Trouble View Post
From all the symptoms, it seems like the 2-ch input mode switch on the 75.4 has been accidentally switched on, causing the 75.4 to use the front pre-out as input for the subwoofer channels. But this still doesnt explain how the sub can be trimmed/ boosted from the subwoofer level menu.
Hmm Ajay Bhai I think there is no 2-4 ch switch on the amp. There is a stereo -mono switch.

And the input of both the preout might be clubbing up.
low_bass_makker is offline   Reply With Quote
Old 15th April 2008, 20:11   #34
Senior - BHPian
 
hydrashok's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: In my Office
Posts: 2,528
Thanked: 14 Times
Default

Is the HU is running in the front + sub active mode? That changes the signal that goes out from the RCA pre-outs. Dunno if the signal leaving the sub-out will be changed by this but well,...

I think the active mode gets activated by a switch under the HU.

Gill, if you haven't done it yet, try everything from the beginning one by one. Like you're connecting the HU for the first time. Going back to where we started usually helps.
hydrashok is offline   Reply With Quote
Old 15th April 2008, 23:28   #35
Team-BHP Support
 
navin's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: mumbai
Posts: 22,509
Thanked: 3,885 Times
Default

Quote:
Originally Posted by clipto333 View Post
The problem could be the switch on the amp(Mono/Stereo) Also check the speaker wires at the amp end.
Quote:
Originally Posted by Bass&Trouble View Post
From all the symptoms, it seems like the 2-ch input mode switch on the 75.4 has been accidentally switched on, causing the 75.4 to use the front pre-out as input for the subwoofer channels. But this still doesnt explain how the sub can be trimmed/ boosted from the subwoofer level menu.
Since Gill can alter the sub settings I am going to assume that the HU settings are fine. Sub gets LPF and fronts get HPF.

the 75.4 manual is here
http://manuals.harman.com/JBL/CAR/Ow...%20OM%20LR.pdf

now Gill clear all HU setting and set your 75.4 like shown in Figure 7. once this is done we can get a clearer idea of your problem.
navin is offline   Reply With Quote
Old 17th April 2008, 20:37   #36
BHPian
 
clipto333's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: jalandhar
Posts: 912
Thanked: 5 Times
Default

gill,

any updates? Did you try what i said? let me know the status.

cheers
clipto333 is offline   Reply With Quote
Old 18th April 2008, 09:31   #37
BHPian
 
Gill's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Mohali
Posts: 699
Thanked: 12 Times
Default

Clip, I am out of town.I will try it out on weekend.
Gill is offline   Reply With Quote
Old 18th April 2008, 17:47   #38
BHPian
 
clipto333's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: jalandhar
Posts: 912
Thanked: 5 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Gill View Post
Clip, I am out of town.I will try it out on weekend.
ok then. let me know how it goes.

cheers
clipto333 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HPF & LPF settings ? prashantk007 In-Car Entertainment 41 26th October 2017 16:11
Problem In Playing Videos In Jvc Mp3 Vcd Player torque.steer In-Car Entertainment 1 16th March 2010 19:49
Which one: Dual 8" sub V/s Single 10" sub? Invinsible In-Car Entertainment 53 28th May 2009 13:33
ground zero Sub vs image dynamics Sub rohanGT In-Car Entertainment 105 29th March 2009 05:01
Owner got 2 carried away playing holi /w his lambo _Crazi4Speed_ The International Automotive Scene 12 15th June 2005 16:44


All times are GMT +5.5. The time now is 05:59.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks