Go Back   Team-BHP > Under the Hood > In-Car Entertainment


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10th May 2008, 20:06   #1
BANNED
 
Join Date: Jan 2008
Location: patiala
Posts: 347
Thanked: 0 Times
Default car cd player skips

hi friends i am facing a probem in my car jvc cd player that it skips while playing a cd without any jerk. is this a lens problem i have got it clean too but still problem is there . any suggestions plz
harry2223 is offline   Reply With Quote
Old 10th May 2008, 20:14   #2
Senior - BHPian
 
DerAlte's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Bangalore
Posts: 8,076
Thanked: 2,876 Times
Default

All CDs? Some CDs? Same place in the same CD (even after ejecting and re-inserting)? Random? Car in motion or standstill? Subwoofer on / off?

DerAlte is offline   Reply With Quote
Old 10th May 2008, 20:24   #3
BANNED
 
Join Date: Jan 2008
Location: patiala
Posts: 347
Thanked: 0 Times
Default

its skips in stanstill ca and subwoofer on never tried it with sub off. all cds skip at random place
harry2223 is offline   Reply With Quote
Old 11th May 2008, 00:27   #4
Senior - BHPian
 
DerAlte's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Bangalore
Posts: 8,076
Thanked: 2,876 Times
Default

Could you please try with sub off?

Probably you need to get your unit serviced properly - might just overcome the odd loose connection in the unit.

By skipping I hope you mean the abrupt "chhik ... chhik" type of noise that comes, not short periods of silence. If it is periods of silence, then the problem is something else.
DerAlte is offline   Reply With Quote
Old 11th May 2008, 19:08   #5
BANNED
 
Join Date: Jan 2008
Location: patiala
Posts: 347
Thanked: 0 Times
Default

yes the problem persist without sub. its not chik chik sound but some parts of song are skipped
harry2223 is offline   Reply With Quote
Old 11th May 2008, 23:16   #6
Senior - BHPian
 
DerAlte's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Bangalore
Posts: 8,076
Thanked: 2,876 Times
Default

OK, now that is different - nothing wrong with the CD player. Possible causes:
* If all channels AND sub go off, Intermittent loose contact in the HU, OR
* If only one of [front, rear or sub] goes off, the appropriate connection to the amp is having loose contact

You haven't mentioned your ICE configuration. You were having doubts about 2ch/4ch amp, and you wanted to connect an iPod. So do you have 2 speakers or 4?
DerAlte is offline   Reply With Quote
Old 12th May 2008, 08:16   #7
BANNED
 
Join Date: Jan 2008
Location: patiala
Posts: 347
Thanked: 0 Times
Default

i presently have a jvc cd player,alpine 2 channel amp , xplod sub woofer, and xplod speakers at rear.
harry2223 is offline   Reply With Quote
Old 12th May 2008, 09:36   #8
Senior - BHPian
 
DerAlte's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Bangalore
Posts: 8,076
Thanked: 2,876 Times
Default

OK, easy tests:

1. Do BOTH the sub and the speakers go silent when the CD music stops intermittently? If so, there is a loose contact in the CD player.

2. Does this happen also while playing FM/AM radio? If yes, then the HU amp is overheating (borderline) and cutting out in that situation
DerAlte is offline   Reply With Quote
Old 12th May 2008, 09:40   #9
Team-BHP Support
 
tsk1979's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: New Delhi
Posts: 22,953
Thanked: 15,645 Times
Default

Does it skip even when the car is stationary, or only when engine running and car moving
tsk1979 is offline   Reply With Quote
Old 12th May 2008, 20:34   #10
BANNED
 
Join Date: Jan 2008
Location: patiala
Posts: 347
Thanked: 0 Times
Default

it skips when car is stationary. der alte there is no silence but the song immediately skips from one paragraph to another, and starts playing from there only
harry2223 is offline   Reply With Quote
Old 13th May 2008, 09:55   #11
BHPian
 
Join Date: May 2006
Location: Nagpur
Posts: 183
Thanked: 13 Times
Default

Get your lens cleaned. This sounds like you have dust on your lens. You can run a cleaning CD, or open the HU and get the lens cleaned. And if you do remove your HU to clean the lens, do not forget to check for any loose connections on the rear.
newcoolgadgets is offline   Reply With Quote
Old 13th May 2008, 10:00   #12
Senior - BHPian
 
DerAlte's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Bangalore
Posts: 8,076
Thanked: 2,876 Times
Default

OK.

Could be a simple loose contact, or dust on the travel mechanism, or could be a bad lens (less likely, since you have already cleaned it). Any chance of getting the HU serviced in Patiala?
DerAlte is offline   Reply With Quote
Old 14th May 2008, 08:16   #13
BANNED
 
Join Date: Jan 2008
Location: patiala
Posts: 347
Thanked: 0 Times
Default

no service is not possible in patiala . there is no jvc care center but i will get it serviced from a local mechanic . plz tell what shoud be taken care while servicing
harry2223 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DIY: Multimedia player for a car's DVD player narendra.vw In-Car Entertainment 12 6th November 2015 19:49
car stereo cassette player -any option to add mp3 player to the system deepclutch In-Car Entertainment 10 26th October 2010 19:59
Is it 2 Player(MP3 Player & DVD player) Possible in my i10? camon In-Car Entertainment 4 17th October 2010 11:35
Sony (CDX - R33300S S-Mosfet) sound skips !! navdeep In-Car Entertainment 14 31st October 2006 17:16
Mp3 Player Or Cassette Player With 12 Cd Changer. zulfikar In-Car Entertainment 6 20th March 2006 14:55


All times are GMT +5.5. The time now is 01:05.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks