Go Back   Team-BHP > Under the Hood > In-Car Entertainment


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12th September 2008, 16:37   #16
BHPian
 
FeelTheBass's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Palwal
Posts: 91
Thanked: 12 Times
Default

Congrats Nishant. One thing i must say, i really liked the equipment you
chose. I'm sure it sounds sweet now. Enjoy the music bro.
~~ Feel The Bass ~~
FeelTheBass is offline   Reply With Quote
Old 26th December 2008, 15:36   #17
Senior - BHPian
 
nishantgandhi's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Mumbai
Posts: 1,219
Thanked: 151 Times
Default Suppressed sound

Since the last few days, I have been facing a strange problem with my ICE.

The volume seems quite suppressed at the level of 15-20 (which is what I used to listen at normally, when windows are rolled up). Only after I jack up to 25-30 does it become 'normal'. Previously, at a level of 25-30 I would go momentarily deaf to road noises etc.

Weirdly, everything is the same in my system. Amp gains or for that matter, none of the settings on the amp or the HU have been tweaked. Software (MP3s playing off the USB) are the same.

The only incidence that I remember was when frankmehta was testing out the Pioneer steering remote control on my system and the ATT (attenuation) button got pressed accidentally and the sound was suppressed for a moment. Of course we reversed the change right there and then.

Now what can the issue be? There is no ATT function in Pioneer 5050 menu so I am pretty sure I could not have pressed it by mistake. Car has not gone for service so no chance of tweaks from that end as well.

P.S. Does Illusion Electra 6.1 XOs have a setting like JBL compos have?
nishantgandhi is offline   Reply With Quote
Old 26th December 2008, 17:05   #18
Senior - BHPian
 
abhinav.gupta88's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Delhi , India
Posts: 4,087
Thanked: 308 Times
Default

No they dont have the -6 / 0 db option on the crossovers/
abhinav.gupta88 is offline   Reply With Quote
Old 26th December 2008, 22:01   #19
Senior - BHPian
 
nitrous's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: UAE/Lon/Madras
Posts: 6,966
Thanked: 282 Times
Default

Check the value of your SLA
Quote:
Originally Posted by abhinav.gupta88 View Post
No they dont have the -6 / 0 db option on the crossovers/
Yes,they do. 3 settings actually.
nitrous is offline   Reply With Quote
Old 26th December 2008, 22:26   #20
Senior - BHPian
 
frankmehta's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Mumbai
Posts: 3,866
Thanked: 2,231 Times
Default

-6, 0 and +6!
they have 3 settings. mine is set on -6.

nishant, as far as your problem is concerned, im sure its SLA. the source volume must be at 0. try increasing it, and you'll know the difference!
frankmehta is offline   Reply With Quote
Old 26th December 2008, 22:53   #21
Senior - BHPian
 
abhinav.gupta88's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Delhi , India
Posts: 4,087
Thanked: 308 Times
Default

where can i find it.
I have the illusion electras . want to try the difference.
abhinav.gupta88 is offline   Reply With Quote
Old 26th December 2008, 22:58   #22
Senior - BHPian
 
frankmehta's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Mumbai
Posts: 3,866
Thanked: 2,231 Times
Default

open the crossover ka dhakkan and locate with a torch.
ajay did it for me, but he did it for sure! so it exists!
frankmehta is offline   Reply With Quote
Old 26th December 2008, 23:17   #23
Senior - BHPian
 
abhinav.gupta88's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Delhi , India
Posts: 4,087
Thanked: 308 Times
Default

@ Low_bass_makker. Coming after my exams.

@ Frank Mehta : Thanks buddy
abhinav.gupta88 is offline   Reply With Quote
Old 27th December 2008, 11:25   #24
Senior - BHPian
 
Join Date: Mar 2006
Location: Faridabad
Posts: 6,814
Thanked: 294 Times
Default

Quote:
Originally Posted by abhinav.gupta88 View Post
No they dont have the -6 / 0 db option on the crossovers/
Yes they have. That is I think is +3db , 0 , -3db
low_bass_makker is offline   Reply With Quote
Old 27th December 2008, 13:04   #25
Senior - BHPian
 
gigy's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: mumbai
Posts: 1,321
Thanked: 41 Times
Default

Can you show a picture of that subwoofer connector disconnected? the top RCA cable bend radius looks lesser than minimum.
gigy is offline   Reply With Quote
Old 27th December 2008, 18:23   #26
Senior - BHPian
 
Bass&Trouble's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Bombay
Posts: 2,744
Thanked: 71 Times
Default

You guys need to read the manual. It's a jumper setting on the board. The topmost (default) is 0dB. Middle position is -3dB, and lowest is +3dB. Use -3dB if the tweeters are ending up closer to the listening position than the midwoofers.
Bass&Trouble is offline   Reply With Quote
Old 12th February 2009, 13:30   #27
Senior - BHPian
 
nishantgandhi's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Mumbai
Posts: 1,219
Thanked: 151 Times
Default

Quote:
Originally Posted by frankmehta View Post
nishant, as far as your problem is concerned, im sure its SLA. the source volume must be at 0. try increasing it, and you'll know the difference!
I changed the SLA to +4 for USB and CD. yes, it does make hell of a difference. However, I fine the sound 'muffled' at lower volumes i.e ~level 3-4. Has that got to do with cross over settings? Or is it my 'veham'?
Quote:
Originally Posted by nitrous View Post
Check the value of your SLA

Yes,they do. 3 settings actually.
Quote:
Originally Posted by Bass&Trouble View Post
You guys need to read the manual. It's a jumper setting on the board. The topmost (default) is 0dB. Middle position is -3dB, and lowest is +3dB. Use -3dB if the tweeters are ending up closer to the listening position than the midwoofers.
Ajay, is there a factory default setting for the XOs? AFAIK, Pankaj bhai installer's did not tweak any setting while installing the compos, neither did Zohir, while installing the sub.

OT - I need your help for in getting the sub enclosure re-designed and also to correct the alternator whine! When can I appear at your Hermit House?
nishantgandhi is offline   Reply With Quote
Old 12th February 2009, 15:48   #28
Senior - BHPian
 
Bass&Trouble's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Bombay
Posts: 2,744
Thanked: 71 Times
Default

Quote:
Originally Posted by nishantgandhi View Post
Ajay, is there a factory default setting for the XOs? AFAIK, Pankaj bhai installer's did not tweak any setting while installing the compos, neither did Zohir, while installing the sub.

OT - I need your help for in getting the sub enclosure re-designed and also to correct the alternator whine! When can I appear at your Hermit House?
Default setting is 0 dB. Sometime next week should be fine.
Bass&Trouble is offline   Reply With Quote
Old 23rd May 2009, 01:57   #29
Senior - BHPian
 
frankmehta's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Mumbai
Posts: 3,866
Thanked: 2,231 Times
Default

minor update:
nishant has a 'test enclosure' for the gz mk2 subwoofer in his getz. shallow and long enclosure.
the boot looks nice with it now.
Attached Thumbnails
My Getz ICE'd!-p1010712-desktop-resolution.jpg  

My Getz ICE'd!-p1010711-desktop-resolution.jpg  

My Getz ICE'd!-p1010710-desktop-resolution.jpg  

frankmehta is offline   Reply With Quote
Old 23rd May 2009, 07:55   #30
Senior - BHPian
 
akshay4587's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Chandigarh/Mohali/Ambala Cantt
Posts: 3,756
Thanked: 1,553 Times
Default

As mentioned in this thread earler,why is it incorrect to install HU from the front of center console?

i swapped 3 HU's in last few months and all of them were mounted from the front,due to which there was no need to open the central console
akshay4587 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Winters are here : Getz CRDi getz some iCe! aZa In-Car Entertainment 68 22nd December 2010 00:23
The future of Hyundai Getz? EDIT : Bye Bye Getz (page 2) sathya_j2084 The Indian Car Scene 32 25th June 2010 10:19
Verna Crdi Vs GetZ Crdi. EDIT : Finalising on Getz! aks_karthik Hatchbacks 74 17th May 2009 10:22
Getz prime 1.3 is overpriced than previous getz ( old one )? hrishig The Indian Car Scene 3 30th April 2007 10:29
Getz New Launch + Getz vs Swift.. scorp 1 Hatchbacks 18 23rd August 2006 11:34


All times are GMT +5.5. The time now is 13:02.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks