Go Back   Team-BHP > Under the Hood > In-Car Entertainment


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 14th October 2008, 16:37   #1
BHPian
 
manaa45's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: nerul, navi mum
Posts: 347
Thanked: 11 Times
Default Problem with Radio Tuning

hi Gurus

i have installed Pioneer Hu in my i10 and right from the day it has been installed, i am not able to keep the radio frequency settings. it comes to default everytime i switch off my car. i have to search it all over again everytime.

is it a problem with the installation or wiring ?

can you pls help.

i am not able to find this particular problem anywhere and if mods find, can you pls add this post out there please.

thanks

Mansi
manaa45 is offline   Reply With Quote
Old 14th October 2008, 16:40   #2
BHPian
 
cyclops's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Pune
Posts: 297
Thanked: 9 Times
Default

while the tuner source is selected, press the function menu and select BSM.
it'll scan for the most strong frequencies and store them in the memory.

Quote:
Originally Posted by manaa45 View Post
hi Gurus

i have installed Pioneer Hu in my i10 and right from the day it has been installed, i am not able to keep the radio frequency settings. it comes to default everytime i switch off my car. i have to search it all over again everytime.

is it a problem with the installation or wiring ?

can you pls help.

i am not able to find this particular problem anywhere and if mods find, can you pls add this post out there please.

thanks

Mansi
cyclops is offline   Reply With Quote
Old 14th October 2008, 17:11   #3
BHPian
 
manaa45's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: nerul, navi mum
Posts: 347
Thanked: 11 Times
Default

i have done all of that and even tried the manual settings. but it just disappears every next time i start the car.

i mean the channels do not remain stored in the memory.
manaa45 is offline   Reply With Quote
Old 14th October 2008, 17:19   #4
Distinguished - BHPian
 
Technocrat's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Mid West
Posts: 14,897
Thanked: 2,481 Times
Default

Manaa does your time setting too gets reset everytime you switch on your car?
Technocrat is online now   Reply With Quote
Old 14th October 2008, 17:19   #5
BHPian
 
cyclops's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Pune
Posts: 297
Thanked: 9 Times
Default

does your other settings also get reset everytime you turn off the ignition? like the custom equalizer settings and clock?

Quote:
Originally Posted by manaa45 View Post
i have done all of that and even tried the manual settings. but it just disappears every next time i start the car.

i mean the channels do not remain stored in the memory.
cyclops is offline   Reply With Quote
Old 14th October 2008, 17:23   #6
Senior - BHPian
 
abhinav.gupta88's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Delhi , India
Posts: 4,087
Thanked: 308 Times
Default

Lemme explain what has happened.
Happened with my octavia too.(Alpine)

Your main wiring (used to power) has been connected to the storage/memory wiring and vice - versa ( i hope the names are correct)

Go to the dealer. Tell him this.
I'm sure he will interchange two wires and everything will be back to normal
abhinav.gupta88 is offline   Reply With Quote
Old 14th October 2008, 23:08   #7
BHPian
 
nura's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Kolkata
Posts: 585
Thanked: 8 Times
Default

Quote:
Originally Posted by abhinav.gupta88 View Post
Your main wiring (used to power) has been connected to the storage/memory wiring and vice - versa
It does seem that the 12V constant power & the 12V switched power wires have been wrongly connected. However, this is less likely to happen if a custom wiring harness is used, as the wires are colour coded. You need to check if your installer has skimped on the harness & cut into your car's wiring. Ouch!
nura is offline   Reply With Quote
Old 15th October 2008, 20:21   #8
Senior - BHPian
 
abhinav.gupta88's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Delhi , India
Posts: 4,087
Thanked: 308 Times
Default

Thats what happened with mine.
Because i was not able to get my radio stations after the keys would have come out of the car and re-inserted.
I would recommend you to go your installer and get this thing corrected.
abhinav.gupta88 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Amateur Radio (Ham Radio) thread bejoy Shifting gears 102 11th October 2017 10:43
Tuning Box versus Remaps (Diesel tuning) Ravveendrra Modifications & Accessories 122 15th June 2017 08:24
Radio Auto Launched! Radio TUK TUK RW9763 Street Experiences 2 24th November 2010 15:17
The Dawn of Turbo Diesel Tuning in INDIA - Pete's Tuning Box turboindia Modifications & Accessories 108 17th April 2006 12:33


All times are GMT +5.5. The time now is 23:24.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks