Go Back   Team-BHP > Under the Hood > In-Car Entertainment


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 26th January 2009, 13:03   #46
BHPian
 
Join Date: Dec 2008
Location: Delhi
Posts: 131
Thanked: 6 Times
Exclamation why not just a laptop ??

I see how everyone on here puts together computers for their car.... but why not just buy a used laptop? The case would be even smaller, and fit very easily underneath a car seat or in the boot. Then just get one of those 7" screens to put in your dash and you are set.
Well I really don't know much about electronics so pardon me if it is a stupid question !
manujkansal is offline   Reply With Quote
Old 28th January 2009, 06:15   #47
sdh
BHPian
 
Join Date: Jun 2007
Location: Bangalore
Posts: 143
Thanked: 3 Times
Default

Quote:
Originally Posted by gigy View Post
sdh,look at option of upgrading the motherboard for dual display support than finding pci graphics support.
This weekend I looked PCI VGA card. Bought one but it is slightly higher. So the real dual screen option now is to have motherboard that supports extended desktop. Any suggestions on what is available in India. I have seen that intel atom mini itx boards are easily available in local market (SP Road). I checked about other mini itx boards and got a blank look.
sdh is offline   Reply With Quote
Old 28th January 2009, 12:21   #48
Senior - BHPian
 
DerAlte's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Bangalore
Posts: 8,076
Thanked: 2,876 Times
Default

The dealers haven't woken up to other possibilities, or the other companies in Taiwan haven't woken up to the market size in India. Intel is an early mover and flooding the market with boards, realizing nowhere else in the world (apart from China) would there be a demand for miniITX boards in volume for NetPC needs.

Of course there are a few other miniITX boards available in India, but only through specific dealers - not in the general market. VIA sells VB-7001G board which costs 10K or so (Board , Power Supply module & 512 MB memory). Advantech is still behaving hoity-toity, all because they associate themselves with Industrial Controls. The simplest of their miniITX boards is priced 24K!!!

Isn't the Extended Desktop mode only a function of RAM organization on the display card, and not the rest of the MB?
DerAlte is offline   Reply With Quote
Old 28th January 2009, 13:10   #49
sdh
BHPian
 
Join Date: Jun 2007
Location: Bangalore
Posts: 143
Thanked: 3 Times
Default

Well, my dell latitude which is now a few years old already does extended desktop with VGA and S-Video connectors. I am sure it is intel driver issue, which they should resolve and not stick to stand that it is not designed to do so. What is the use of S-Video connector. The main reason I bought this board compared to D945GCLF was thinking that extended desktop will be feasible (similar to my dell).

I dont want to jackup the whole cost by going for a 10k mobo. So will still try and explore what can be done with the constraints that I have now.
sdh is offline   Reply With Quote
Old 4th February 2009, 23:11   #50
Senior - BHPian
 
Join Date: Jul 2008
Location: Bangalore
Posts: 2,035
Thanked: 384 Times
Default

Quote:
Originally Posted by sdh View Post
This weekend I looked PCI VGA card. Bought one but it is slightly higher. So the real dual screen option now is to have motherboard that supports extended desktop. Any suggestions on what is available in India. I have seen that intel atom mini itx boards are easily available in local market (SP Road). I checked about other mini itx boards and got a blank look.
Zotach 8200 is available I heard heavnt checked personally
amitk26 is offline   Reply With Quote
Old 9th February 2009, 13:09   #51
sdh
BHPian
 
Join Date: Jun 2007
Location: Bangalore
Posts: 143
Thanked: 3 Times
Default

Thanks Amit. not gettign time to go to SP road and check out. Still buying a 3-4K graphics card nullifies the whole low cost option given by Atom motherboard. It is really stupid of intel not to support extended desktop on s-video. The board would have been a killer if they did that.

Has anyone any idea if PCI raiser cards are avialbel in India.
sdh is offline   Reply With Quote
Old 9th February 2009, 13:24   #52
Senior - BHPian
 
Join Date: Jul 2008
Location: Bangalore
Posts: 2,035
Thanked: 384 Times
Default

Quote:
Originally Posted by sdh View Post
Thanks Amit. not gettign time to go to SP road and check out. Still buying a 3-4K graphics card nullifies the whole low cost option given by Atom motherboard. It is really stupid of intel not to support extended desktop on s-video. The board would have been a killer if they did that.

Has anyone any idea if PCI raiser cards are avialbel in India.
SDH best option for you under these circumstances is to look for a
ATI Raedon HD2400 Pro based card it is 9 W idle / 15 W peak and cheap.
This is the lowest power rating card and available in India.

Actually I was doubtful about the dual display capability of Atom based baord as the MM capability listed for board are fairly limited.
So was waiting till now on Atom board. Funny part is that in Bangalore only D945GCLF is available I asked many dealers for D945GCLF2 but they try to pass D945GCLF instead so I delayed the whole project untill I find a suitable alternative.
amitk26 is offline   Reply With Quote
Old 19th February 2009, 09:38   #53
sdh
BHPian
 
Join Date: Jun 2007
Location: Bangalore
Posts: 143
Thanked: 3 Times
Default

Has anyone used USB to VGA dongle (if I may call it). Any hints on additional CPU load and quality of video playback.
sdh is offline   Reply With Quote
Old 22nd February 2009, 00:00   #54
BHPian
 
reveal_da_zeal's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Chandigarh
Posts: 82
Thanked: Once
Default

Nice work really must say Dream works here... ;-)
reveal_da_zeal is offline   Reply With Quote
Old 22nd February 2009, 19:01   #55
BANNED
 
Join Date: Oct 2007
Location: Ludhiana
Posts: 706
Thanked: 41 Times
Default

Quote:
Originally Posted by sdh View Post
Has anyone any idea if PCI raiser cards are avialbel in India.
i teried finidng it but no luck . so i ordered it off ebay from tiawan. it will be shipped on monday at costed me around Rs.1200
monty9991 is offline   Reply With Quote
Old 24th February 2009, 10:00   #56
sdh
BHPian
 
Join Date: Jun 2007
Location: Bangalore
Posts: 143
Thanked: 3 Times
Default

Guys, one more observation. yesterday night, while waiting at a red light, the computer went into hibernation (power settings are set for hibernation on pressing power button) with the engine still running and head lights ON. The PSU is configured to shut down the computer if battery voltage (input voltage) falls below 11v. What I also see is that if I just turn the key half (ignition on, engine still not cranked), the computer comes on and then after a minute or so, goes to hibernate again.

Now my question is, is there enough juice in the swift alternator to run all the additional systems and charge the battery too.

I know what additional wattage is consumed by some of the components.
LCD: 10W
Computer: 35W (approx)
Amp (JBLGT5-A604): ??

Has anyone experienced this.
sdh is offline   Reply With Quote
Old 24th February 2009, 12:45   #57
BANNED
 
Join Date: Oct 2007
Location: Ludhiana
Posts: 706
Thanked: 41 Times
Default

Quote:
Originally Posted by sdh View Post
Guys, one more observation. yesterday night, while waiting at a red light, the computer went into hibernation (power settings are set for hibernation on pressing power button) with the engine still running and head lights ..............
well i think you have a lose connection at where you give power from ignition to the PSU. PSU shouldn't give command to the computer to hibernate. try checking you connections.
monty9991 is offline   Reply With Quote
Old 24th February 2009, 13:01   #58
sdh
BHPian
 
Join Date: Jun 2007
Location: Bangalore
Posts: 143
Thanked: 3 Times
Default

Quote:
Originally Posted by monty9991 View Post
well i think you have a lose connection at where you give power from ignition to the PSU. PSU shouldn't give command to the computer to hibernate. try checking you connections.
Well, PSU has 2 pins connecting to power on/off switch on mobo. PSU will use this output to power on and off the CPU. What action has to be done on the mothor board is configured in power options and I have configured it to hibernate and not switch off.

This is the first time I have seen this issue. I will try and check again, but I am pretty sure the PSU instructed the system to go to standby (hibernate in my case). I will measure voltage of my alternator today under different situations.
sdh is offline   Reply With Quote
Old 24th February 2009, 14:00   #59
BANNED
 
Join Date: Oct 2007
Location: Ludhiana
Posts: 706
Thanked: 41 Times
Default

Quote:
Originally Posted by sdh View Post
Well, PSU has 2 pins connecting to power on/off switch on mobo. PSU will use this output to power on and off the CPU. What action has to be done on the mothor board is configured in power options and I have configured it to hibernate and not switch off.

This is the first time I have seen this issue. I will try and check again, but I am pretty sure the PSU instructed the system to go to standby (hibernate in my case). I will measure voltage of my alternator today under different situations.
i dont think the voltage is that much dropped to power up the PSU.
i remember once i was setting my carputer my battery died as i forgot starting the to charge it a little. the self did not work at all while the computer was working and the screen was shutting down again and again. so this mean the PSU can hold to much longer than 11 or 10 volts on battery.
monty9991 is offline   Reply With Quote
Old 3rd March 2009, 05:45   #60
sdh
BHPian
 
Join Date: Jun 2007
Location: Bangalore
Posts: 143
Thanked: 3 Times
Default

I measured voltages at the battery termnal:
With engine running: 14V
With engine off and ign key mid position: 12.5 volts

Still without engine runninig, the computer shuts down after about 30 seconds. Why?
sdh is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Win 7 + Office 10 installation computer shops in Bangalore MC Mayank Gadgets, Computers & Software 11 4th August 2010 07:56
Thinking Car Computer! zuch In-Car Entertainment 2 8th June 2008 14:57
Computer designed car breaks speed record! katalyst Int'l Motorsport 0 24th August 2006 16:21
Computer system for integrating car electronic devices harishsegar Technical Stuff 1 2nd June 2006 19:36


All times are GMT +5.5. The time now is 06:04.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks