Go Back   Team-BHP > Under the Hood > In-Car Entertainment


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 31st October 2008, 06:20   #8881
BANNED
 
Join Date: Mar 2006
Location: India
Posts: 4,346
Thanked: 16 Times
Default

Kenwood 8401 available for 5.5/6k in grey.
Yes, JBL 1204 is a good option for the sub.
Go ahead.
speedzak is offline   Reply With Quote
Old 31st October 2008, 16:27   #8882
BHPian
 
hrsraghav's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Gurgaon
Posts: 292
Thanked: 24 Times
Default

My lights (all ones, headlights, cabin lights, even dashboard lights) gets dim when I play my music sytem with higher volume. It happens whenever at heavy bass.
I am having a Blaupunkt MP47 HU, Blaupunkt THC662 components, Blaupunkt 4" Coaxials, Kenwood 8401 Amp, and a Bull Audio Subwoofer.
Front two channels of the Amp are driving the front comonents and rear two are bridged for the Subwoofer. Wiring kit is of Bull Audio, and the speakers wires used are of Kicker.
I have also got a new battery last month, so that should not be a problem.
Can anyone suggest what going wrong here.
hrsraghav is offline   Reply With Quote
Old 31st October 2008, 16:37   #8883
Senior - BHPian
 
govigov's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Cochin!!!!!
Posts: 1,314
Thanked: 431 Times
Default

all plans shelved. car going in for overhaul. including gearbox,, silencer, suspension and brake pads. total bill of 6k. :(

thinking about getting the sub alone and the amp next month.
govigov is offline   Reply With Quote
Old 31st October 2008, 17:54   #8884
BANNED
 
Join Date: Mar 2006
Location: India
Posts: 4,346
Thanked: 16 Times
Default

@hsraghav.
Get your grounding and the wiring checked. What guage wiring have you used?
I suppose the install was done at DRIVEN. Get in touch with the installers and sort out the issue. I'm sure they'll be happy too.
speedzak is offline   Reply With Quote
Old 31st October 2008, 18:05   #8885
Senior - BHPian
 
Join Date: Sep 2005
Location: New Delhi
Posts: 2,462
Thanked: 20 Times
Default

Quote:
Originally Posted by muneemmk View Post
Oye.... I Don't Own Any ICE Shops....man does Steeroid own EndEffects and Hydra own Emperor. I am out of here.
Of course you do, like I own DRIVEN and distribute Kenwood!
gunbir is offline   Reply With Quote
Old 31st October 2008, 18:32   #8886
Distinguished - BHPian
 
Technocrat's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Mid West
Posts: 14,900
Thanked: 2,490 Times
Default

Guys A friend has recently bought an iPhone he was asking if he can use the iPod cable for his HU using iPhone. It beats me why would he use an iphone as ipod but still.
Technocrat is offline   Reply With Quote
Old 31st October 2008, 18:38   #8887
Senior - BHPian
 
iraghava's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Bhaiyyaland
Posts: 8,028
Thanked: 153 Times
Default

Yes he can. I had used my iPhone to play music in Zak's taxi and connected it to the HU via the Alpine cable!
iraghava is offline   Reply With Quote
Old 31st October 2008, 18:43   #8888
Distinguished - BHPian
 
Technocrat's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Mid West
Posts: 14,900
Thanked: 2,490 Times
Default

Oh ok, so it gives same control from HU as it gives for iPod for songs?
Technocrat is offline   Reply With Quote
Old 31st October 2008, 18:55   #8889
Senior - BHPian
 
iraghava's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Bhaiyyaland
Posts: 8,028
Thanked: 153 Times
Default

Depends on the HU & the cable he's using. Even in Alpine I believe there are two types with one giving full control & the other not so. But, if he can already control the iPod from the HU then he can control the iPhone too.
iraghava is offline   Reply With Quote
Old 31st October 2008, 18:56   #8890
Senior - BHPian
 
greenhorn's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: TN-14
Posts: 6,838
Thanked: 1,317 Times
Default

Techno, whats the HU in question ?
greenhorn is online now   Reply With Quote
Old 31st October 2008, 19:11   #8891
Distinguished - BHPian
 
Technocrat's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Mid West
Posts: 14,900
Thanked: 2,490 Times
Default

No idea man, it seems he has a cable which he uses with his iPod currently.
Technocrat is offline   Reply With Quote
Old 31st October 2008, 19:13   #8892
BHPian
 
valhallen.282's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bangalore
Posts: 311
Thanked: 114 Times
Default

you can also use your ipod and iphone as HU'S if you know how. IPOD -> Stand -> digital out -> RCA -> AMP -> SPEAKERS -> PASSTHROUGH -> AMP -> SUB! And voila we have audio.
valhallen.282 is offline   Reply With Quote
Old 31st October 2008, 19:20   #8893
BHPian
 
ethanhunt123's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Bangalore
Posts: 866
Thanked: 239 Times
Default

@Technocrat -

I use my iPhone as a iPod when in the car. Works perfectly just like using a iPod. So if he is using his current iPod with his HU, chances are he would be able to do that with the iPhone.

And whats wrong in using the iPhone as a iPod in the car ? After all its meant to be a Phone + iPod in one
ethanhunt123 is offline   Reply With Quote
Old 1st November 2008, 07:16   #8894
BHPian
 
hrsraghav's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Gurgaon
Posts: 292
Thanked: 24 Times
Default

Thanks Speedzak,

The install was quite neat one, grounding was done with a very heavy bolt.
Anyways I am waiting for a Subout Cable from Blaupunkt, Once the setup is complete, I will post the pics. Will visit DRIVEN shortly.




Quote:
Originally Posted by speedzak View Post
@hsraghav.
Get your grounding and the wiring checked. What guage wiring have you used?
I suppose the install was done at DRIVEN. Get in touch with the installers and sort out the issue. I'm sure they'll be happy too.
hrsraghav is offline   Reply With Quote
Old 2nd November 2008, 10:01   #8895
BHPian
 
kURETI's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Bangalore
Posts: 104
Thanked: 0 Times
Default

Quote:
Originally Posted by hrsraghav View Post
My lights (all ones, headlights, cabin lights, even dashboard lights) gets dim when I play my music sytem with higher volume. It happens whenever at heavy bass.
I am having a Blaupunkt MP47 HU, Blaupunkt THC662 components, Blaupunkt 4" Coaxials, Kenwood 8401 Amp, and a Bull Audio Subwoofer.
Front two channels of the Amp are driving the front comonents and rear two are bridged for the Subwoofer. Wiring kit is of Bull Audio, and the speakers wires used are of Kicker.
I have also got a new battery last month, so that should not be a problem.
Can anyone suggest what going wrong here.
Please add a good quality Power capacitor.
kURETI is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Cayenne" we "XC-eed" in our "Endeavour" to "Safari"? Taking powerful metal off-road SS-Traveller 4x4 Excursions 55 10th November 2016 22:56
sub enclosure advice from audio gurus clipto333 In-Car Entertainment 22 4th January 2007 11:29


All times are GMT +5.5. The time now is 08:16.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks