Go Back   Team-BHP > Under the Hood > In-Car Entertainment


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10th July 2009, 01:35   #9556
Senior - BHPian
 
gigy's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: mumbai
Posts: 1,321
Thanked: 40 Times
Default

Yes THA555, expecting a landing price of 14.5k from ebay for a new piece. once upon a tima a sony 222 and a 444 were behind the lpg tank. so hope this also sits peacefully. other option will be to cover with plastic in existing location.
gigy is offline   Reply With Quote
Old 10th July 2009, 21:45   #9557
Senior - BHPian
 
govigov's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Cochin!!!!!
Posts: 1,186
Thanked: 265 Times
Default

what are the ideal settings for treble and bass?

i have them on 3width-100Hz LPF at 80Hz for the sub
and the compos on 3width - 12.5KHz is that correct?
govigov is offline   Reply With Quote
Old 11th July 2009, 23:01   #9558
BHPian
 
mohang_j's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Bangalore
Posts: 269
Thanked: 18 Times
Default Blaupunkt GTA 4 Mk II service manual

Hi,
Anybody has Blaupunkt GTA 4 Mk II schematic diagram /service manual?
My amp goes to protect mode immediately after switching on and oscillates between protect and power on. It happens without load also. Not yet removed from car will do it tomorrow.
mohang_j is offline   Reply With Quote
Old 11th July 2009, 23:06   #9559
Senior - BHPian
 
karankapoor's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: in the car!!!
Posts: 1,679
Thanked: 2 Times
Default

Disconnect all the wires and connect it to the main and the ground wire and check it maybe some wire is shorting or touching ground.
karankapoor is offline   Reply With Quote
Old 12th July 2009, 22:15   #9560
BHPian
 
mohang_j's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Bangalore
Posts: 269
Thanked: 18 Times
Default

Quote:
Originally Posted by karankapoor View Post
Disconnect all the wires and connect it to the main and the ground wire and check it maybe some wire is shorting or touching ground.
Thanks for the immediate reply karankapoor -could not check Internet and The AMP but Already tried disconnecting all wires, now only power, GND and remote wires are connected and the amp goes to protect mode.

Last edited by mohang_j : 12th July 2009 at 22:19.
mohang_j is offline   Reply With Quote
Old 13th July 2009, 02:11   #9561
Senior - BHPian
 
gigy's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: mumbai
Posts: 1,321
Thanked: 40 Times
Default

looks like another case of moisture\water damage to me. atleast your has gone into protect mode. try opening it up and drying using warm air if there is no warranty. otherwise take it to reputed installer.
gigy is offline   Reply With Quote
Old 13th July 2009, 09:57   #9562
Distinguished - BHPian
 
DerAlte's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Bangalore
Posts: 8,063
Thanked: 2,861 Times
Default

@mohang_j. take it to Blau service center immediately. No matter whether it is under warranty or not they will rectify it.
DerAlte is offline   Reply With Quote
Old 13th July 2009, 09:59   #9563
BHPian
 
mohang_j's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Bangalore
Posts: 269
Thanked: 18 Times
Default

Quote:
Originally Posted by gigy View Post
looks like another case of moisture\water damage to me. atleast your has gone into protect mode. try opening it up and drying using warm air if there is no warranty. otherwise take it to reputed installer.
I dint think its a moisture issue. While i was testing + tuning the setup my son changed the source from usb to Cd which had higher volume and within 5 sec it went to protect mode. I am thinking blown of Amp output components (transistor / IC ) will have to check. Could not check because of work schedule.
Quote:
take it to Blau service center immediately. No matter whether it is under warranty or not they will rectify it.
DerAlte, I will reapir it my self, may be in the evening i will open the Amp.

Last edited by mohang_j : 13th July 2009 at 10:07.
mohang_j is offline   Reply With Quote
Old 13th July 2009, 10:30   #9564
Team-BHP Support
 
navin's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: mumbai
Posts: 21,695
Thanked: 3,327 Times
Default

Quote:
Originally Posted by govigov View Post
what are the ideal settings for treble and bass?
i have them on 3width-100Hz LPF at 80Hz for the sub
and the compos on 3width - 12.5KHz is that correct?
where are these settings? on the HU?

Quote:
Originally Posted by mohang_j View Post
Hi,
Anybody has Blaupunkt GTA 4 Mk II schematic diagram /service manual?
My amp goes to protect mode immediately after switching on and oscillates between protect and power on.
Quote:
Originally Posted by mohang_j View Post
I am thinking blown of Amp output components (transistor / IC ) will have to check.
You will need the service manual then. I too suspect that there is an internal fault.
navin is offline   Reply With Quote
Old 13th July 2009, 18:06   #9565
BHPian
 
Join Date: Dec 2008
Location: Pune
Posts: 523
Thanked: 163 Times
Default

I want to Install 938 in rear parcel for my Vista. One car accessories shop quoted my Rs.3900 for JBL 938 and Rs.1100 for MDF board and installation. He said he has some branded MDF board. I want verify the pricing quoted by him. Does the installation and MDF board cost this much?
sushantr5 is offline   Reply With Quote
Old 13th July 2009, 21:35   #9566
Senior - BHPian
 
karankapoor's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: in the car!!!
Posts: 1,679
Thanked: 2 Times
Default

i don't know the price for jbl 938 but sure the mdf board is expensive and it hardly takes any time to fit it should be somewhere around 600/-.
karankapoor is offline   Reply With Quote
Old 14th July 2009, 09:50   #9567
Distinguished - BHPian
 
DerAlte's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Bangalore
Posts: 8,063
Thanked: 2,861 Times
Default

938 is usually <= 3600 with b&w depending on seller's off-take. The 'branded' MDF is a car-model-specific one, pre-finished with carpet cloth and reinforcement to prevent flex. Costs a bit more than the usual 600-700 'done specially for you' type which is never reinforced. I think you need to bargain with the guy or move on if he doesn't budge.
DerAlte is offline   Reply With Quote
Old 14th July 2009, 10:32   #9568
BHPian
 
mohang_j's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Bangalore
Posts: 269
Thanked: 18 Times
Default

Quote:
Originally Posted by navin View Post
You will need the service manual then. I too suspect that there is an internal fault.
I could not find any defective part. It has 2sd718 and 2sb688 transistors and tl494 smps.
Amp actually works for a sec and goes to protect mode and again works for sec - and this continues
mohang_j is offline   Reply With Quote
Old 14th July 2009, 11:59   #9569
BHPian
 
Join Date: Sep 2007
Location: Bangalore
Posts: 60
Thanked: 0 Times
Default

Could anyone please pass on the contact details of Satya (EVO Bangalore - blueraven316). I want to get ICE done on my Palio MJD in Banglaore.
fiat_fan is offline   Reply With Quote
Old 14th July 2009, 14:04   #9570
Senior - BHPian
 
greenhorn's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: TN-14
Posts: 6,574
Thanked: 827 Times
Default

check Team-BHP - The Definitive Indian Car Community - Modifiers Database
greenhorn is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Cayenne" we "XC-eed" in our "Endeavour" to "Safari"? Taking powerful metal off-road SS-Traveller 4x4 Excursions 55 10th November 2016 22:56
sub enclosure advice from audio gurus clipto333 In-Car Entertainment 22 4th January 2007 11:29
Please Read This Thread *Before* Posting in the "What Car?" Section adya33 What Car? 0 12th July 2006 19:12


All times are GMT +5.5. The time now is 17:53.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks