Go Back   Team-BHP > Under the Hood > In-Car Entertainment


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10th September 2009, 19:13   #1
Senior - BHPian
 
AbhiJ's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Kolkata
Posts: 1,298
Thanked: 462 Times
Default i20 - Aftermarket HeadUnit possible?

p.s. Searched the forum before making a new thread, but did not find anything relevant...

I want to install a better HU in my i20. Does anyone have any idea if this is possible and how to go about it?

The size of the HU looks to me the same size as a standard double din system.. is it? Or will additional adapters be required for fitment?

p.s. I dont mind the steering remote not working.

Name:  Img_1432.jpg
Views: 90077
Size:  73.6 KB
AbhiJ is offline   Reply With Quote
Old 10th September 2009, 19:18   #2
BHPian
 
DjNik's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Kolkata
Posts: 340
Thanked: Once
Default

In all probability you will need a fascia even to install a double din HU.What Hu do you have in mind ?
DjNik is offline   Reply With Quote
Old 10th September 2009, 19:29   #3
Senior - BHPian
 
AbhiJ's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Kolkata
Posts: 1,298
Thanked: 462 Times
Default

DjNik: Not finalized. Looking at something with integrated GPS
AbhiJ is offline   Reply With Quote
Old 10th September 2009, 19:35   #4
BHPian
 
CorsaLove's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Bangalore
Posts: 386
Thanked: 8 Times
Default

It is possible as per Satya (blueraven if im correct) who has an accesories shop here in Bangalore.

He said he has done it for a lot of i20's when I enquired with him. Try PM'ing him and check about the same.

His shop name is Evo.
CorsaLove is offline   Reply With Quote
Old 10th September 2009, 20:13   #5
BHPian
 
abhi1309's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Pune
Posts: 441
Thanked: 25 Times
Default

I don't know but go through this link, might help you.
WWW.************* • View topic - Stuck With The Factory Fitted In-Dash Audio, No You Are Not
abhi1309 is offline   Reply With Quote
Old 10th September 2009, 20:20   #6
Senior - BHPian
 
harry10's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Faridabad/Delhi
Posts: 2,226
Thanked: 578 Times
Default

Quote:
Originally Posted by abhi1309 View Post
Nice article.
I had raised the same Q about Punto in another thread but didnt get replies.
So will be watching this thread closely cos if something can be done for i20 then same can be done for Punto as well.
harry10 is offline   Reply With Quote
Old 10th September 2009, 20:24   #7
BHPian
 
abhi1309's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Pune
Posts: 441
Thanked: 25 Times
Default

Quote:
Originally Posted by harry10 View Post
Nice article.
I had raised the same Q about Punto in another thread but didnt get replies.
So will be watching this thread closely cos if something can be done for i20 then same can be done for Punto as well.
You sure can go the amplifier and subwoofer way on the in-dash in Punto. The originals look really good and I would think hard before trying to change it to anything aftermarket.
abhi1309 is offline   Reply With Quote
Old 10th September 2009, 21:35   #8
BHPian
 
@400Kph's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bengalooru
Posts: 146
Thanked: 8 Times
Question BHP-Guru ?

Sorry for going , but i just had to ask this.Is WWW.************* some kind of sister site to team-bhp ? It looks little bit similar minus the number of members
@400Kph is offline   Reply With Quote
Old 10th September 2009, 23:45   #9
Senior - BHPian
 
AbhiJ's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Kolkata
Posts: 1,298
Thanked: 462 Times
Default

Come on guys, I am sure someone else has already swapped the HU in his i20..

Even the local ICE installers here in Kolkata are clueless!
AbhiJ is offline   Reply With Quote
Old 11th September 2009, 04:12   #10
BHPian
 
CorsaLove's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Bangalore
Posts: 386
Thanked: 8 Times
Default

Abhi, I'm in the same dillema as you are but Satya has got some confidence in me.

I found this pic on the web, should be for a European model as the Blinker controls are on the Left. Check it out.

MODS - I'm still not getting the hang of uploding pics on the forum. Kindly help me out in understanding.
Attached Images
File Type: bmp i20.bmp (100.2 KB, 1095 views)

Last edited by CorsaLove : 11th September 2009 at 04:19. Reason: Question???
CorsaLove is offline   Reply With Quote
Old 11th September 2009, 08:18   #11
BHPian
 
Punzabi's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: PB-08/Adelaide
Posts: 143
Thanked: 41 Times
Default

I had similar queries and always wanted to start same thread. Have booked i10 sports and was wondering how could I spice up the ICE. nice one Abhij on starting this one, will follow this thread closely. ICE gurus give your heads a good scratch and pour some ideas here.
Punzabi is offline   Reply With Quote
Old 11th September 2009, 21:10   #12
Senior - BHPian
 
AbhiJ's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Kolkata
Posts: 1,298
Thanked: 462 Times
Default

Got some info from here .. Handsfree Car Kit Installation - Hyundai-Forums.com

Not very useful though...

"OK if anyone is interested, I took the headunit out of our I20 style today to fit a handsfree telemute lead.

Very easy, just use a small flat blade screwdriver or bread knife to unclip the whole silver surround from one edge (just pick any edge), careful not to chip the silver, and then just work your way round the whole centre console and unclip it by hand.

The headunit is held in by 4 crosshead screws and one 10mm bolt in the centre.

The headunit uses standard ISO plugs.

Very easy trim to take apart.
"
AbhiJ is offline   Reply With Quote
Old 11th September 2009, 21:23   #13
Senior - BHPian
 
abhinav.gupta88's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Delhi , India
Posts: 4,087
Thanked: 308 Times
Default

I saw a I20 fitted with an aftermarket HU. It was the Pioneer 5190UB or something
So it can be assumed that the dash kit for the i20 is available.
abhinav.gupta88 is offline   Reply With Quote
Old 12th September 2009, 07:11   #14
BHPian
 
grandkruizer's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: DOHA/GURUVAYUR
Posts: 77
Thanked: 11 Times
Default

I dont think you need a fascia adapter as the OE stereo looks like it can be removed and not integrated like in many new vehicles.
All you might need is a spacer to fill the gaps(spacers come with most 2DIN HUs if not, you can cut one out of plastic or similar material). Go to a GOOD ICE installer and your problem will be solved.
Attached Images
 
grandkruizer is offline   Reply With Quote
Old 12th September 2009, 12:20   #15
Team-BHP Support
 
navin's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: mumbai
Posts: 22,500
Thanked: 3,878 Times
Default

First step is to find the Fasia outlined by Grand Kruizer. This will accomodate a 2 DIN HU as well. 2 DIN Hus do not nesscarily have better sound than 1 DIN HUs but often come with large touchscreen displays favoured by many here (I'm too old to understand touch screen - beside with my bad eyes these displays are unreadable in direct sunlight).
navin is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is it possible to fit seat height adjustment as an accessory/aftermarket? CrAzY dRiVeR Modifications & Accessories 38 26th March 2016 20:24
Integrated Head Units - Is this the death of the aftermarket for aftermarket HU's ajmat In-Car Entertainment 44 27th July 2011 16:48
Pioneer headunit Graphics [change display gfx] buzzin_hornets In-Car Entertainment 25 20th April 2007 09:31


All times are GMT +5.5. The time now is 08:00.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks