Go Back   Team-BHP > Under the Hood > In-Car Entertainment


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 14th December 2010, 20:02   #16
BHPian
 
scorpio_fan's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Bangalore
Posts: 156
Thanked: 66 Times
Default Re: ICEing my White Scorpio

Quote:
Originally Posted by vivekparmar View Post
Congrats Scorpio Fan, your ride and the ICE look really good. Just curious to know why you selected only a single din unit. I guess scorpio allows double din HU's, right? May have added to the bling factor.
Ofcourse, Scorpio allows double DIN but i went to single DIN because of 2 reasons.
1. Cost (Double DINs are costly)
2. I wanted to use on DIN space for holding CDs.

Quote:
Originally Posted by shivapsreddy View Post
Congrats Scorpio_fan, the ICE setup is neat and nice.
I am also looking to install ICE in my Scopio SLE, I bought in April this year. I did not install ICE as I did not get time when I was in India. I will be visiting India in 1-2 months. So planning to do this time.
Could some one give the size of the speakers that can be fit without cutting metal.
what is the max size of the speaker which can be fitted for
Front doors
rear door
in the roof near the rear tail gate door.
I would like buy the speakers ,HU and woofer here in Germany so that I get more time and more brands in selecting.
In scorpio SLE ( new version, thats all i know ) there is only option for front door and the tail door (roof). Here
On the front side i think 6inches would fit in.
On the tail door only 4 inch can fit in.
With this you cannot get enough bass so i fixed a sub too.

Today I visited Sathya again to fix the "protect mode" issue which comes when the VMS is enabled. This was simple wiring change (connectiong VMS to woofer directly, currently was connected to the crossover circuit). But the HU was constantly in protect mode and it had to be serviced. Luckily the service centre was run by one of my friend so got it corrected in no time . Sathya again tuned it and it is now working perfectly fine.
Thanks Sathya again!

Regards,
Scorpio Fan
scorpio_fan is offline   Reply With Quote
Old 14th December 2010, 20:46   #17
BHPian
 
Join Date: Apr 2007
Location: Nuremberg,Germany
Posts: 62
Thanked: 0 Times
Default Re: ICEing my White Scorpio

Thans a lot for scorpio_fan for the reply.
shivapsreddy is offline   Reply With Quote
Old 29th December 2010, 18:57   #18
Senior - BHPian
 
raj_5004's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Dubai/Mumbai
Posts: 5,078
Thanked: 2,031 Times
Default Re: ICEing my White Scorpio

nice setup buddy.

any reason why you dint amplify the speakers too?
raj_5004 is offline   Reply With Quote
Old 30th December 2010, 09:23   #19
BHPian
 
triedeverything's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Bangalore
Posts: 492
Thanked: 163 Times
Default Re: ICEing my White Scorpio

After the upgrade, is your Voice assist system still working?
triedeverything is offline   Reply With Quote
Old 30th December 2010, 09:27   #20
Senior - BHPian
 
raj_5004's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Dubai/Mumbai
Posts: 5,078
Thanked: 2,031 Times
Default Re: ICEing my White Scorpio

Quote:
Originally Posted by triedeverything View Post
After the upgrade, is your Voice assist system still working?
I guess that was for me!

Yes, the VAS is still working. The VAS uses the front right speaker only. So i just dint touch the front OE wiring & upgraded all the other cables.

that said, your's is a SLE which came without HU & speakers right? So it would definitely have one small seperate speaker for the VAS, isnt it??

Last edited by raj_5004 : 30th December 2010 at 09:32.
raj_5004 is offline   Reply With Quote
Old 3rd January 2011, 23:05   #21
BHPian
 
triedeverything's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Bangalore
Posts: 492
Thanked: 163 Times
Default Re: ICEing my White Scorpio

Raj, I know your VAS is working! I remember asking you about the connections.
So the question was actually for the Scorpio_fan. Anyway, I got my VAS working again - in spite of using different wires and different speakers all around.
triedeverything is offline   Reply With Quote
Old 4th January 2011, 16:48   #22
Senior - BHPian
 
rjstyles69's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Bengalooru..
Posts: 4,345
Thanked: 790 Times
Default Re: ICEing my White Scorpio

Quote:
Originally Posted by triedeverything View Post
Raj, I know your VAS is working! I remember asking you about the connections.
So the question was actually for the Scorpio_fan. Anyway, I got my VAS working again - in spite of using different wires and different speakers all around.
So what exactly was done to get this working nibu ?

Last edited by rjstyles69 : 4th January 2011 at 16:51.
rjstyles69 is offline   Reply With Quote
Old 4th January 2011, 20:25   #23
BHPian
 
scorpio_fan's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Bangalore
Posts: 156
Thanked: 66 Times
Default Re: ICEing my White Scorpio

Quote:
Originally Posted by raj_5004 View Post
nice setup buddy.

any reason why you dint amplify the speakers too?
My requirement was to have a good quality sound with a medium bass effect. The amp of the HU was good enough to give good quality sound. The only amp i used was for sub and it gives enough puch which is enough for me. I dont intend to vibrate the whole street

Quote:
Originally Posted by triedeverything View Post
After the upgrade, is your Voice assist system still working?
Quote:
Originally Posted by rjstyles69 View Post
So what exactly was done to get this working nibu ?
yes the voice assist is working but i have small issues. Initially when ever the voice assist got enabled the HU went to protect mode (Kenwoods seems to be too sensitive). Now they connected the voice assist to woofer directly after the crossover circuit. But now also some times the HU goes to prtect mode.. i dont know how to tacle this. How did you manage to wire this?

Regards,
Scorpio Fan
scorpio_fan is offline   Reply With Quote
Old 5th January 2011, 15:06   #24
BHPian
 
triedeverything's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Bangalore
Posts: 492
Thanked: 163 Times
Default Re: ICEing my White Scorpio

Quote:
Originally Posted by rjstyles69 View Post
So what exactly was done to get this working nibu ?
I'm not certain, I only saw him add a few wires. As he was also fixing an issue with the speakers, I am not certain what was done for which issue. But I'm happy with the end result. It functions just like in the OE. When the system is active, it reduces the volume of whatever is playing and in a clear voice makes the proclamation! The song continues to play as soon as he is finished.
triedeverything is offline   Reply With Quote
Old 1st April 2011, 20:49   #25
BHPian
 
scorpio_fan's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Bangalore
Posts: 156
Thanked: 66 Times
Default Re: ICEing my White Scorpio

Phase 2 completed, added a 11 inch screen to the set up. Bought a circuit i screen from Sathya and fixed on the same day. Initially thought about 9 inch but when fixed i felt 11 inch is a good bet. Will post few pictures [sorry i did not click any installation pics] soon.
Scorpio Fan
scorpio_fan is offline   Reply With Quote
Old 4th April 2011, 13:30   #26
BHPian
 
rm_arjuna's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Hyderabad
Posts: 449
Thanked: 55 Times
Default Re: ICEing my White Scorpio

hi, what's cost of HU , am planning for stage 2 and want to replace my jbl gtx with this for AV .
rm_arjuna is offline   Reply With Quote
Old 30th May 2011, 00:32   #27
BHPian
 
scorpio_fan's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Bangalore
Posts: 156
Thanked: 66 Times
Default Re: ICEing my White Scorpio

I still face issue with my Kenwood going to protect mode when the VMS gets activated. It is not predictable, and will not happen always. But some times it does, i am thinking of seperating VMS speaker from the HU speaker. Any comments?
scorpio_fan is offline   Reply With Quote
Old 30th May 2011, 08:11   #28
BHPian
 
vraghuz's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bangalore
Posts: 116
Thanked: 23 Times
Default Re: ICEing my White Scorpio

Vijay,

Are you going to Kochi anytime , if yes , show the setup to Emperor & check with them, im sure they can make it work .., yes i think the wiring might be the issue and i have 2 seperate wiring for both and i don't have any issues.

Let me know if you need any help..

Raghu..

Last edited by vraghuz : 30th May 2011 at 08:13.
vraghuz is offline   Reply With Quote
Old 28th June 2014, 11:38   #29
BHPian
 
scorpio_fan's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Bangalore
Posts: 156
Thanked: 66 Times
Default Re: ICEing my White Scorpio

Finally visited EVO after long 3 years! That means their installation was really stable.

Got the "protected" mode issue resolved. Installed a separate speaker under dash just for VMS. Now no more "protected" mode. Thanks Sathya (blueraven316) for the help. Also there was some lines coming up in the over head screen, that was a loose contact behind the HU. Good job!

Note : Satya was not there when I reached, but came after 1 hour. But the car was still in Q and he left after 30 minutes. I thought he had instructed the service person on how to fix it but unfortunately not. Then I instructed him to fix a separate speaker and he did exactly that! As I see, there is a shortage on the expert workers at least yesterday. Don't know if this a on off case.

Scorpio Fan (soon be XUV Fan )

Last edited by scorpio_fan : 28th June 2014 at 11:52.
scorpio_fan is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ICEing Up Getz Prime k10 In-Car Entertainment 17 16th October 2008 14:50
vRs ICEING - Badly Need Help abhinav.gupta88 In-Car Entertainment 117 7th October 2008 13:50
i10 ICEing help biggy In-Car Entertainment 3 28th August 2008 21:37
ICEing the Magnum mshooli In-Car Entertainment 64 18th August 2008 13:21
ICEing Baleno.. pl jump in to help Merlin In-Car Entertainment 17 30th November 2007 13:23


All times are GMT +5.5. The time now is 02:31.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks