Go Back   Team-BHP > Under the Hood > In-Car Entertainment


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 20th February 2011, 15:11   #1
BHPian
 
quadra's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Blore
Posts: 542
Thanked: 52 Times
Question TOC error on burned CD - Stock Kenwood HU

Now that i got a decent setup, i thought why now burn some songs onto a RW CD and keep updating the songs as they come by. It worked once on a sony RW CD but when i added few more tracks, i got a TOC error - so back to radio.

Looked around TBHP but couldnt find any related thread on TOC error resolution so here i am looking for any solution on this damn TOC error.

Few details
Car stereo = Stock Kenwood :(
RW CD's i have used = Sony / Moser baer (both are brand new)

Sony - Didnt play for the first time. I stopped at a local store, started the engine and voila it worked. Thats when greed struck to add more songs & within few hours, i added more songs and it never worked till now.

Moser baer - Same tracks (1st time added on sony cd + 2nd time added on sony cd) didnt play at all.

Google search revealed it to be a problem with files that should be fixed by sfc / scannow (its working as i type this).

I am thinking the new tracks might be an issue. Will keep you guys posted, meanwhile if you can share anything on it, please share.
quadra is offline   Reply With Quote
Old 20th February 2011, 15:27   #2
BHPian
 
_chikku's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Puttur - B'lore
Posts: 199
Thanked: 44 Times
Default Re: TOC error on burned CD

Hi Quadra, Sony players and disks throw up compatibility issues when reading multi-session disks, atleast it happened to me quite a number of times. So it is better to avoid multi-session writes. Hope you have USB in your HU.
_chikku is offline   Reply With Quote
Old 20th February 2011, 15:55   #3
BHPian
 
quadra's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Blore
Posts: 542
Thanked: 52 Times
Default Re: TOC error on burned CD

Thanks chikku. My HU does not have a USB so u know why i am wasting my time on burning CD's.

So i have erased both discs.
Now i am burning the tracks (that played for the 1st time) on both of them...will let you know how it goes.
quadra is offline   Reply With Quote
Old 20th February 2011, 16:10   #4
Senior - BHPian
 
akshay4587's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Chandigarh/Mohali/Ambala Cantt
Posts: 3,756
Thanked: 1,553 Times
Default Re: TOC error on burned CD

I get TOC error sometimes while playing Audio CD's on the Kenwood 6539.
I power it off,take out the CD,and insert it,and then power on.
It works for me.
Btw for me,this is not specific to the Type of disc being used.
akshay4587 is offline   Reply With Quote
Old 21st February 2011, 10:25   #5
Senior - BHPian
 
alpha1's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: P00NA
Posts: 1,626
Thanked: 967 Times
Default Re: TOC error on burned CD

Let me put this in more generic way:
Any idea why rewritable CDs cannot be played on majority of players?
Even I faced this problem! (Even though after burning at only 10X speed)
alpha1 is offline   Reply With Quote
Old 21st February 2011, 11:35   #6
Senior - BHPian
 
NetfreakBombay's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Bombay
Posts: 1,385
Thanked: 336 Times
Default Re: TOC error on burned CD

Does this problem occur if you write the tracks at once (instead of writing it over multiple sessions)?
NetfreakBombay is offline   Reply With Quote
Old 22nd February 2011, 10:47   #7
Senior - BHPian
 
alpha1's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: P00NA
Posts: 1,626
Thanked: 967 Times
Default Re: TOC error on burned CD - Stock Kenwood HU

I don't remember specifically.
But no it was not burnt in multi-session.

It was just a CD RW burnt at once. I really don't remember the DAO or TAO mode.
alpha1 is offline   Reply With Quote
Old 22nd February 2011, 11:50   #8
Senior - BHPian
 
DerAlte's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Bangalore
Posts: 8,076
Thanked: 2,876 Times
Default Re: TOC error on burned CD - Stock Kenwood HU

Quote:
Originally Posted by quadra View Post
... but when i added few more tracks, i got a TOC error ...
Quote:
Originally Posted by alpha1 View Post
... It was just a CD RW burnt at once. ...
Contradictory! Are you sure? CD-RW and CD-R-multisession have slight differences.
DerAlte is offline   Reply With Quote
Old 26th February 2011, 15:37   #9
BHPian
 
quadra's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Blore
Posts: 542
Thanked: 52 Times
Default Re: TOC error on burned CD - Stock Kenwood HU

Quote:
Originally Posted by NetfreakBombay View Post
Does this problem occur if you write the tracks at once (instead of writing it over multiple sessions)?
Correct.

So i tried burning the same tracks (that worked 1st time) to sony & moser RW CD & nothing worked. Tried akshay's trick - no luck.

I think the player is dirty. How can i clean it without removing? Will buy a cleaning CD to see if that helps.

Back to 91.9.
quadra is offline   Reply With Quote
Old 28th February 2011, 00:44   #10
Senior - BHPian
 
NetfreakBombay's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Bombay
Posts: 1,385
Thanked: 336 Times
Default Re: TOC error on burned CD - Stock Kenwood HU

Take it to any service center, head cleaning is a routine job for them.

Unfortunately cd cleaners deigned for tray type loaders wont work on car's unit.
NetfreakBombay is offline   Reply With Quote
Old 2nd March 2011, 11:19   #11
Senior - BHPian
 
alpha1's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: P00NA
Posts: 1,626
Thanked: 967 Times
Default Re: TOC error on burned CD - Stock Kenwood HU

Rewritable CD. Thats what I wrote in my first post also!
alpha1 is offline   Reply With Quote
Old 7th March 2011, 18:12   #12
BHPian
 
quadra's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Blore
Posts: 542
Thanked: 52 Times
Default Re: TOC error on burned CD - Stock Kenwood HU

I will try with a normal CD (write once) and see if things improve.
quadra is offline   Reply With Quote
Old 22nd March 2011, 14:33   #13
BHPian
 
quadra's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Blore
Posts: 542
Thanked: 52 Times
Default Re: TOC error on burned CD - Stock Kenwood HU

The issue stands resolved now. I used a normal CD-R (Moser), burned the files onto it (Nero Express), old as well as new and voila, it worked.

Cost = 10rs (for a new CD-R)
quadra is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Went to a wedding, car burned down! harsh.m06 Street Experiences 8 25th April 2016 18:35
Pioneer Head Unit Errors. Error 11 and error 17 in pioneer MP3 rajivanoj In-Car Entertainment 32 10th December 2013 17:07
BMW Burned To Ashes In Minutes!!!! ramkya1 Street Experiences 108 25th June 2013 13:46
I burned the road blue today. WILDTHING Shifting gears 1 6th January 2005 23:45


All times are GMT +5.5. The time now is 15:37.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks