Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 13th March 2006, 17:47   #16
SRK
Senior - BHPian
 
SRK's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Mumbai
Posts: 1,161
Thanked: 352 Times
Default

Quote:
Originally Posted by rareone


How about goin in for a AlienWare Notebook

Rareone Alienwire NoteBook comes for 1.5Laks approx. If I had that money to ,I would start modding my car and forget about the game!!!!!
SRK is offline   Reply With Quote
Old 13th March 2006, 17:55   #17
SRK
Senior - BHPian
 
SRK's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Mumbai
Posts: 1,161
Thanked: 352 Times
Default

Quote:
Originally Posted by tsk1979
1. Tell your laptop not to go to power saving mode in settings
2. If you dont have a separate graphics card(low end mobos dont) then you will have tough time playing this, but if you are okay with the graphics in quick race mode thats okay
3. Another problem could be thr Ram. Since you dont have dedicated graphics, your CPU has to do everything and your video ram will also come out of your laptop ram. In such a case where the game is running out of memory, you cant play it. Could you post your laptop specs?
My laptop specs:-
SYSTEM:-
Operating System: Microsoft Windows Home Edition (5.1 Build 2600)
Processor: Intel(R) Pentium(R) M processor 1.73 GHz
Memory: 504MB RAM
Page File: 385MB used, 843MB available
DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
SRK is offline   Reply With Quote
Old 13th March 2006, 18:44   #18
BHPian
 
Join Date: Feb 2006
Location: Bangalore
Posts: 60
Thanked: 0 Times
Default

Hey i got almost the same config on the laptop it it works perfect... almost.. It does lagg a lil cuz of the slow processor.
Config :
1.73ghz centrino m
512 ram (128 dedicated to graphics)
915 chipset
etc.. thi's wat matters...

U got an hp??
barbar is offline   Reply With Quote
Old 13th March 2006, 18:56   #19
BHPian
 
rareone's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Navi Mumbai
Posts: 256
Thanked: 11 Times
Default

Quote:
Originally Posted by barbar
Hey i got almost the same config on the laptop it it works perfect... almost.. It does lagg a lil cuz of the slow processor.
Config :
1.73ghz centrino m
512 ram (128 dedicated to graphics)
915 chipset
etc.. thi's wat matters...

U got an hp??
Hey dude

According to me 1.73ghz centrino & 1.73ghz pentium are different chipsets.

Correct me if i m wrong
rareone is offline   Reply With Quote
Old 13th March 2006, 19:10   #20
Senior - BHPian
 
devarshi84's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Ahmedabad - Tor
Posts: 3,996
Thanked: 118 Times
Default

yes you are right.

Pentium M has a different chipset than the centrino package. so finally did the game work or not?
devarshi84 is offline   Reply With Quote
Old 13th March 2006, 19:11   #21
BHPian
 
Join Date: Feb 2006
Location: Bangalore
Posts: 60
Thanked: 0 Times
Default

@rareone

Thats wat i used to think, cuz here's my laptop (rather my dads.. same) http://h50025.www5.hp.com/hpcom/in_e...74summary.html
(the second one)

and it says tat its got pentium m processor. But on the laptop , i got intel centrino sticker..soo... its the same i guess
barbar is offline   Reply With Quote
Old 13th March 2006, 19:20   #22
BHPian
 
rareone's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Navi Mumbai
Posts: 256
Thanked: 11 Times
Wink

Check this out for more details abt

difference between Pentium 4, Pentium M, Celeron, and Centrino processors in details

http://www.answerbag.com/q_view.php/5542

rareone is offline   Reply With Quote
Old 13th March 2006, 19:43   #23
BHPian
 
Join Date: Feb 2006
Location: Bangalore
Posts: 60
Thanked: 0 Times
Default

Not very convincing but i guess u answered it. So if u got centrino, u got pentium m...
barbar is offline   Reply With Quote
Old 13th March 2006, 19:51   #24
BHPian
 
rareone's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Navi Mumbai
Posts: 256
Thanked: 11 Times
Talking

Quote:
Originally Posted by barbar
Not very convincing but i guess u answered it. So if u got centrino, u got pentium m...


Anyhow watz in the NAME more or less its the same INTEL
rareone is offline   Reply With Quote
Old 13th March 2006, 20:16   #25
Senior - BHPian
 
Join Date: Mar 2006
Location: goa
Posts: 1,066
Thanked: 52 Times
Default

dude you should try reducing the graphics of the game to the lowest setting. and see if any other application is running in the background and close them.
dinar is offline   Reply With Quote
Old 13th March 2006, 20:17   #26
BHPian
 
Join Date: Feb 2006
Location: Bangalore
Posts: 60
Thanked: 0 Times
Default

yeah i agree... but amd turion! the best! ( for single core processor)
barbar is offline   Reply With Quote
Old 13th March 2006, 20:18   #27
BHPian
 
Join Date: Feb 2006
Location: Bangalore
Posts: 60
Thanked: 0 Times
Default

yeah i agree... but amd turion! the best! ( for single core mobile processor)
barbar is offline   Reply With Quote
Old 13th March 2006, 20:45   #28
BHPian
 
dhirajs's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Delhi
Posts: 144
Thanked: 11 Times
Default

its ur laptops virtual memory that is low.Get it increased
dhirajs is offline   Reply With Quote
Old 13th March 2006, 21:10   #29
BHPian
 
Join Date: Feb 2006
Location: Bangalore
Posts: 60
Thanked: 0 Times
Default

no man i don think virtual mem doesn matter too much.. is tat was the case then u can just increase it in the system properties... all u gotta do is assign some hdd space
barbar is offline   Reply With Quote
Old 13th March 2006, 21:12   #30
Senior - BHPian
 
devarshi84's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Ahmedabad - Tor
Posts: 3,996
Thanked: 118 Times
Default

Quote:
Originally Posted by rareone


Anyhow watz in the NAME more or less its the same INTEL

too much is there in a name.

Laptops with centrino stickers are the ones which have pentiumM cpu with wireless built on the chipset along with other power saving features

Pentium M is just a cpu.

Centrino is more of a hype created by intel.

I am yet to see a laptop that does more than 3-3.5 hours under standard office and internet work. Turion matches it with close to 3

Yes turion is a better cpu but not for long. Finally after so many years intel is chucking its old technology for processors and going in for new ones. the new ones are much better than the pentiums.
devarshi84 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Calling all PhotoShop Experts: Help me mod my Santro rareone Modifications & Accessories 3 15th April 2010 11:33
Computer experts plz help ( 160GB HDD shows as 149GB) passion4cars Gadgets, Computers & Software 19 11th January 2007 14:31
PHOTOSHOP experts ..help !! khaadu75 Modifications & Accessories 16 30th August 2006 19:21
URGENT!!!! help needed from web page experts!! SRK Shifting gears 1 14th July 2006 09:24
PHOTOSHOP experts , pls help !! khaadu75 Motorbikes 0 26th November 2005 17:18


All times are GMT +5.5. The time now is 04:55.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks