Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12th March 2006, 11:45   #1
SRK
Senior - BHPian
 
SRK's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Mumbai
Posts: 1,161
Thanked: 352 Times
Unhappy Computer Experts. HELP!!!!!!!

Hi, I just finished my HSC exams yesterday,so i got my self a new NFS Most Wanted Black Edition.
Now the problem is that the technical support shows minimum requirements of the processor as 1.4 Ghz and it shows 700 Mhz for available.But my laptop has processor of 1.73 Ghz.I dont know what is wrong? can anyone help?

Also I installed the game ,it runs only for quick races,But in carrer mode it just crashes down to background and the game closes while loading a race or free roam facility.Can any one help for this too?
I really want to play this game.It was like getting keys to your first tricked out car and the car gets stollen.
SRK is offline   Reply With Quote
Old 12th March 2006, 12:04   #2
BHPian
 
rareone's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Navi Mumbai
Posts: 256
Thanked: 11 Times
Default

Hey Dude,

Did ya get a Original Copy or a pirated copy.
If it was a pirated copy there are chances that some files wud b missing.

&

If u got a original copy then try reinstalling the Game 2 a different folder & then try.

ALso let me kno which is ur graphics card.

Thanx
Hope this works for u.

rareone is offline   Reply With Quote
Old 12th March 2006, 12:17   #3
Senior - BHPian
 
ported_head's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Mumbai, India
Posts: 2,391
Thanked: 7 Times
Default

I don't think NFS MW is compatible with mobile chipsets.
ported_head is offline   Reply With Quote
Old 12th March 2006, 12:18   #4
SRK
Senior - BHPian
 
SRK's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Mumbai
Posts: 1,161
Thanked: 352 Times
Default

I,ve got an original one.No graphics card,i mean my laptop is stock.I'll try instaliing it in different folder.
SRK is offline   Reply With Quote
Old 12th March 2006, 12:21   #5
SRK
Senior - BHPian
 
SRK's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Mumbai
Posts: 1,161
Thanked: 352 Times
Default

Quote:
Originally Posted by ported_head
I don't think NFS MW is compatible with mobile chipsets.
Do you mean it cant work on a laptop.
But i can play quickraces,I even finished a bit of the carrer,but that was just the start part where you need to lose your car.Now whenever i try to load a race it just crashes.
SRK is offline   Reply With Quote
Old 12th March 2006, 12:40   #6
BHPian
 
rareone's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Navi Mumbai
Posts: 256
Thanked: 11 Times
Default

Hey SRK

I also feel without the Graphics card the game wont run thts y it is crashig in few modes.

Coz in the begining of career mode it has lots of videos which it loads.

Also check & tell me which version u have.

1.2 or 1.3

rareone is offline   Reply With Quote
Old 12th March 2006, 12:43   #7
Senior - BHPian
 
Join Date: Oct 2005
Location: Gujarat 03
Posts: 1,302
Thanked: 10 Times
Default

Quote:
Originally Posted by ported_head
I don't think NFS MW is compatible with mobile chipsets.
dude it is compatible with mobile chipsets. it is working on my laptop.

SRK,
try to update your vga (display) driver.

Cheers,
Mugen_Power
Mugen_Power is offline   Reply With Quote
Old 12th March 2006, 12:54   #8
BHPian
 
Ford Rocam's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Mumbai-India
Posts: 880
Thanked: 14 Times
Default

Quote:
Originally Posted by SRK
Hi, I just finished my HSC exams yesterday,so i got my self a new NFS Most Wanted Black Edition.
Now the problem is that the technical support shows minimum requirements of the processor as 1.4 Ghz and it shows 700 Mhz for available.But my laptop has processor of 1.73 Ghz.I dont know what is wrong? can anyone help?

:
Dude do following steps
1st go to Start > Control Panel > System, select general option check Computer , it will show you Processor its clock speed & amount of ram installed, if clock speed shows less than actual processor speed you have you need to do following thing.

go to Start > Control Panel > Power Options.
In power schemes select "Always on" option & settings for Always On power scheme select "never" for monitor,disk & standby.

after doing this check the clock speed again by repeating 1st step , now it should be same as your actual processor speed, try playing game now, if you are running on battery then by this setting your battery will drain sooner so plug it to mains.

Its basically the power management feature which reduces clock speed when running on batteries. check this out & let us know if it works.

Last edited by Ford Rocam : 12th March 2006 at 12:57.
Ford Rocam is offline   Reply With Quote
Old 12th March 2006, 12:54   #9
SRK
Senior - BHPian
 
SRK's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Mumbai
Posts: 1,161
Thanked: 352 Times
Default

Quote:
SRK,
try to update your vga (display) driver.
I updated it yesterday.

Last edited by SRK : 12th March 2006 at 12:59.
SRK is offline   Reply With Quote
Old 12th March 2006, 13:15   #10
Senior - BHPian
 
Join Date: Oct 2005
Location: Gujarat 03
Posts: 1,302
Thanked: 10 Times
Default

Quote:
Originally Posted by SRK
I updated it yesterday.
Hey Srk,

Start the game then go to options in main menu then go to video there u can adjust level of detail and resolution,keep it low and then try again

Hope It will work now.

Cheers,
Mugen_Power.
Mugen_Power is offline   Reply With Quote
Old 12th March 2006, 13:25   #11
SRK
Senior - BHPian
 
SRK's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Mumbai
Posts: 1,161
Thanked: 352 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Ford Rocam
Dude do following steps
1st go to Start > Control Panel > System, select general option check Computer , it will show you Processor its clock speed & amount of ram installed, if clock speed shows less than actual processor speed you have you need to do following thing.

go to Start > Control Panel > Power Options.
In power schemes select "Always on" option & settings for Always On power scheme select "never" for monitor,disk & standby.

after doing this check the clock speed again by repeating 1st step , now it should be same as your actual processor speed, try playing game now, if you are running on battery then by this setting your battery will drain sooner so plug it to mains.

Its basically the power management feature which reduces clock speed when running on batteries. check this out & let us know if it works.
Yes it did work and the game is loading faster ,but the problem of crashing down is still there.

I'll try and reinstall the game in a new folder.
SRK is offline   Reply With Quote
Old 13th March 2006, 00:35   #12
Senior - BHPian
 
devarshi84's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Ahmedabad - Tor
Posts: 3,996
Thanked: 118 Times
Default

The pentium M cpu clocks down and undervolts to save power.

keep the power options on home/offfice desk. the clock speed problem will be solved. check the options menu in NFS settings for the game crashing issue. let us know what worked out and what didnt.
devarshi84 is offline   Reply With Quote
Old 13th March 2006, 12:05   #13
Team-BHP Support
 
tsk1979's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: New Delhi
Posts: 22,852
Thanked: 15,407 Times
Default

1. Tell your laptop not to go to power saving mode in settings
2. If you dont have a separate graphics card(low end mobos dont) then you will have tough time playing this, but if you are okay with the graphics in quick race mode thats okay
3. Another problem could be thr Ram. Since you dont have dedicated graphics, your CPU has to do everything and your video ram will also come out of your laptop ram. In such a case where the game is running out of memory, you cant play it. Could you post your laptop specs?
tsk1979 is offline   Reply With Quote
Old 13th March 2006, 16:04   #14
Senior - BHPian
 
nitrous's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: UAE/Lon/Madras
Posts: 6,965
Thanked: 264 Times
Default

Trying to play Most-wanted on a laptop.U're sure as greedy as Aditya.

Try getting access to a powerful computer.
nitrous is offline   Reply With Quote
Old 13th March 2006, 16:15   #15
BHPian
 
rareone's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Navi Mumbai
Posts: 256
Thanked: 11 Times
Talking

Quote:
Originally Posted by nitrous
Trying to play Most-wanted on a laptop.U're sure as greedy as Aditya.

Try getting access to a powerful computer.


How about goin in for a AlienWare Notebook

rareone is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Calling all PhotoShop Experts: Help me mod my Santro rareone Modifications & Accessories 3 15th April 2010 11:33
Computer experts plz help ( 160GB HDD shows as 149GB) passion4cars Gadgets, Computers & Software 19 11th January 2007 14:31
PHOTOSHOP experts ..help !! khaadu75 Modifications & Accessories 16 30th August 2006 19:21
URGENT!!!! help needed from web page experts!! SRK Shifting gears 1 14th July 2006 09:24
PHOTOSHOP experts , pls help !! khaadu75 Motorbikes 0 26th November 2005 17:18


All times are GMT +5.5. The time now is 15:42.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks