Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 2nd December 2012, 00:55   #16
BHPian
 
StrangeWizard's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bombay
Posts: 739
Thanked: 228 Times
Default Re: Review: Sony Xperia Tipo

My Tipo's
3.5mm audio jack isn't working since
today evening. it just doesn't recognize
anything that is plugged in and plays
music through the phone's loudspeaker.
tried it with Sony earphones, Sony
headphones, Samsung earphones and my
car's aux cable, all of which work
properly with my ipod.
Is there any quick fix? im afraid the
service centre guys might keep the phone
for long for the warranty claim.
StrangeWizard is offline   Reply With Quote
Old 2nd December 2012, 09:26   #17
BHPian
 
StrangeWizard's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bombay
Posts: 739
Thanked: 228 Times
Default

And now my phone's loudspeaker is also not working properly.
The volume stays at minimum even though the volume bar shows maximum.
Even if the volume is set to the lowest setting the music still plays at the same level.

I think I'll have to go to the a.s.s tomorrow.

Last edited by StrangeWizard : 2nd December 2012 at 09:31.
StrangeWizard is offline   Reply With Quote
Old 2nd December 2012, 10:05   #18
BHPian
 
carzone's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Mumbai
Posts: 567
Thanked: 256 Times
Default Re: Review: Sony Xperia Tipo

Sad to hear something like this hapenning in a new phone.
No need to mention that try restarting and all, you might have already done that. Did you try re-installing the software(OS) once more? Might just work out.

The a.s.s. might take some days for its repair. My nokia E5 took 5 days for replacement of the earphone socket. Don't know about sony!

All the best.
carzone is offline   Reply With Quote
Old 2nd December 2012, 11:09   #19
BHPian
 
StrangeWizard's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bombay
Posts: 739
Thanked: 228 Times
Default Re: Review: Sony Xperia Tipo

i took a backup of all the data just now. I'll try resetting it to factory settings at night. how much time does it take any idea?
StrangeWizard is offline   Reply With Quote
Old 2nd December 2012, 12:44   #20
BHPian
 
carzone's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Mumbai
Posts: 567
Thanked: 256 Times
Default Re: Review: Sony Xperia Tipo

Restoring factory settings hardly takes a minute or so. You just have to enter the password, wait for a minute, and you are done.
This comes from my experience of using Nokia all these years.
You can try re-installing/updating the os software at home itself, hardly takes a hour or so depending on the speed of your internet connection. This might save you the hassle of going to the service center.
carzone is offline   Reply With Quote
Old 2nd December 2012, 20:35   #21
BHPian
 
StrangeWizard's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bombay
Posts: 739
Thanked: 228 Times
Default Re: Review: Sony Xperia Tipo

after reading horror stories about Sony after-sales on the net I'm scared to give my phone there.
i hope the issues get solved without any fuss.
StrangeWizard is offline   Reply With Quote
Old 2nd December 2012, 21:06   #22
BHPian
 
carzone's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Mumbai
Posts: 567
Thanked: 256 Times
Default Re: Review: Sony Xperia Tipo

Giving your phone to the service centre is all you can do, if the above steps don't work.
Did you try factory settings and re-installing the software? If it does not work, you have no option, service centre is the only way.
Yes, they might take some time, but the problem will get solved to the core. Also ask them to check the phone completly. Some mails to sony might just help the speed of the process.

All d best!
carzone is offline   Reply With Quote
Old 3rd December 2012, 00:10   #23
BHPian
 
StrangeWizard's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bombay
Posts: 739
Thanked: 228 Times
Default

I did a factory reset. The loudspeakers seem to be working now. Audio jack still not working.
I took a backup with my gmail account but now I can't seem to figure out how to restore my data like contacts applications etc.

Btw my phones liveware manager says headphones are connected even when they aren't! I guess that's the problem. Some defective contact maybe

Last edited by StrangeWizard : 3rd December 2012 at 00:29.
StrangeWizard is offline   Reply With Quote
Old 3rd December 2012, 08:38   #24
BHPian
 
carzone's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Mumbai
Posts: 567
Thanked: 256 Times
Default Re: Review: Sony Xperia Tipo

Thats exactly the same problem I had with my nokia E5. The headphones symbol used to come up even when the headphones are disconnected.
Nokia store told me its a defective jack, replaced within warranty, 5 days is all it took.

Also, didn't you take the backup using a PC?
I have no idea at all about the google account backup. If it was using a PC app for android, the work would have been easier.
carzone is offline   Reply With Quote
Old 3rd December 2012, 11:20   #25
BHPian
 
StrangeWizard's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bombay
Posts: 739
Thanked: 228 Times
Default

I just found out that if I switch on the phone with the earphones plugged in, they work properly! But then the loudspeaker doesn't work.
And if I switch it on without the earphones then the loudspeaker works and the earphones don't.
Maybe some software bug.
StrangeWizard is offline   Reply With Quote
Old 3rd December 2012, 11:39   #26
BHPian
 
carzone's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Mumbai
Posts: 567
Thanked: 256 Times
Default Re: Review: Sony Xperia Tipo

If it is so, you can try updating the software using the PC suite for android.
It might just save you a service center visit.
It might take some time, but worth giving it a try.
Service center folks would also update the software in some hours, as per my nokia experience.
Do give it a try and keep us updated.
carzone is offline   Reply With Quote
Old 3rd December 2012, 17:05   #27
BHPian
 
StrangeWizard's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bombay
Posts: 739
Thanked: 228 Times
Default

Aah! Seems like the problem is gone. Right now randomly the liveware manager came up saying headphones are connected. I disabled it.
Then I actually connected the earphones and again that thing came up. Again I disabled it and after testing now for sometime it seems to be working properly.
StrangeWizard is offline   Reply With Quote
Old 3rd December 2012, 18:43   #28
BHPian
 
carzone's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Mumbai
Posts: 567
Thanked: 256 Times
Default Re: Review: Sony Xperia Tipo

Thats great. Nice to hear that it sorted out itself.
Just hope that it doesn't resurface again!
I had tried whatever possible on my phone, including the software reset, but finally, the hardware was at fault.

Do you see and difference in the sound quality in the earphones or the loudspeaker?
carzone is offline   Reply With Quote
Old 3rd December 2012, 18:53   #29
BHPian
 
StrangeWizard's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bombay
Posts: 739
Thanked: 228 Times
Default

Quote:
Originally Posted by carzone View Post
Thats great. Nice to hear that it sorted out itself.
Just hope that it doesn't resurface again!
I had tried whatever possible on my phone, including the software reset, but finally, the hardware was at fault.

Do you see and difference in the sound quality in the earphones or the loudspeaker?
the sound quality is the same.
now I'm looking to buy a nice case for the phone. not much choices available in Sony unlike Samsung or bb.
I saw a couple of cases where one of them had an apple iPhone logo and the other had a Porsche logo.
bought the Porsche one but now I don't like it too much.
StrangeWizard is offline   Reply With Quote
Old 3rd December 2012, 18:58   #30
BHPian
 
carzone's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Mumbai
Posts: 567
Thanked: 256 Times
Default Re: Review: Sony Xperia Tipo

Quote:
Originally Posted by StrangeWizard View Post
the sound quality is the same.
now I'm looking to buy a nice case for the phone. not much choices available in Sony unlike Samsung or bb.
I saw a couple of cases where one of them had an apple iPhone logo and the other had a Porsche logo.
bought the Porsche one but now I don't like it too much.
Seems the problem has vanished in the thin air. Congratulations.

Are there flip covers available for sony?
Something like this?
My cousin bought one for 300 bucks from a local store, it had good quality and is super convenient to use!
It protects the phone body as well as the screen when the phone is in the pocket.
carzone is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FIAT Tipo 2.0 Sedicivalvole jai-uno-t Test-Drives & Initial Ownership Reports 2 11th December 2011 12:05
Fiat 521 C Tipo Karl Benz Pre-War 15 7th March 2009 13:17
Which Phone SE Xperia 1 or Samsung Omnia i900 or anyother ?? abhiram7912 Gadgets, Computers & Software 13 28th October 2008 14:57
Which amp is better Sony XM-554ZR or Sony XM-ZR604? prakasse In-Car Entertainment 3 5th November 2007 16:29
Sony CDX-GT250S + Sony XS-GF6932 aalaap In-Car Entertainment 13 20th September 2006 13:31


All times are GMT +5.5. The time now is 08:23.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks