Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 15th June 2009, 13:20   #241
BHPian
 
Join Date: Jan 2007
Location: Shillong
Posts: 925
Thanked: 81 Times
Default

Recent reviews all over the net, places Reliance Broadband at the top in terms of speed. Tata is a strict no-no as they are in a habit to cheat you in terms of speed and connectivity.
SumitB is offline   Reply With Quote
Old 17th June 2009, 19:51   #242
BHPian
 
Join Date: Dec 2006
Location: Delhi
Posts: 186
Thanked: 0 Times
Default

Quote:
Originally Posted by SumitB View Post
LOL! That is the amount of bandwidth I utilize in 12 hours!! My monthly bandwidth usage exceeds 600GB and I pay a monthly fee of Rs. 1350/- to BSNL. Don't ask how!!
600 GB per month and that too for just 1,350/- ... not that I'll ever need that much , but which plan from BSNL are you using?
Shankyz is offline   Reply With Quote
Old 17th June 2009, 19:59   #243
BHPian
 
Join Date: Oct 2007
Location: Pune
Posts: 213
Thanked: 0 Times
Post

Quote:
Originally Posted by Shankyz View Post
600 GB per month and that too for just 1,350/- ... not that I'll ever need that much , but which plan from BSNL are you using?
1350 is their 512 KBps plan. May be he is getting 2 MBps during the night. That's the only way you can amass this big an amount in one month.
given2fly is offline   Reply With Quote
Old 17th June 2009, 20:02   #244
BHPian
 
Join Date: Jan 2007
Location: Shillong
Posts: 925
Thanked: 81 Times
Default

Quote:
Originally Posted by given2fly View Post
1350 is their 512 KBps plan. May be he is getting 2 MBps during the night. That's the only way you can amass this big an amount in one month.
I am not getting 2Mbps only at nights! I have 24/7 2Mbps! When I applied for broadband on this phone, I opted for the 250/- pm connection which gave upto 2Mbps speeds. Then after a month I upgraded to 512kbps UL plan but they have a flaw! They upgraded my line to UL usage but left the speed intact! Its been a year now and I am loving it!
SumitB is offline   Reply With Quote
Old 17th June 2009, 20:08   #245
BHPian
 
SRShrikanth's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: B'bay/Stockholm
Posts: 255
Thanked: 8 Times
Thumbs up

Hi Mrinal,

Have used both Reliance & Photon simultaneously on two adjacent laptops and found the Photon to be relatively more consistent than the other.

The photon has returned speeds of upto 2.72Mbps whilst testing on SpeedTest.net, and at the same time the Reliance unit has only returned less than 2 Mbps.

Having said this, let me also warn you that the geographical area of operation also matters to pit one against the other.

Photon also gives you a better return for your money on an annual basis as they have a scheme that allows you free downloads for the 1st 90days - which is the scheme am currently using.

Trust this helps.

Quote:
Originally Posted by MrinalSinha View Post
Hi friends,

I am looking forward to purchase a mobile broadband option for my laptop. There are two options available:

1. Tata Photon+
2. Reliance broadband+

Both of them claim upto 3.1 Mbps speeds. The installation and device charges are 3500/- and the usage plans also cost almost the same.

Your advice is awaited!

Last edited by SRShrikanth : 17th June 2009 at 20:10.
SRShrikanth is offline   Reply With Quote
Old 17th June 2009, 21:00   #246
Team-BHP Support
 
Akshay1234's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Mumbai
Posts: 9,660
Thanked: 6,084 Times
Default

Quote:
Originally Posted by SRShrikanth View Post
Hi Mrinal,

Have used both Reliance & Photon simultaneously on two adjacent laptops and found the Photon to be relatively more consistent than the other.

The photon has returned speeds of upto 2.72Mbps whilst testing on SpeedTest.net, and at the same time the Reliance unit has only returned less than 2 Mbps.

2.7mbps is impressive. so the download speed is above 200kbps?
Akshay1234 is offline   Reply With Quote
Old 18th June 2009, 21:47   #247
BHPian
 
whatcanthisbe's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: http://www.wandering-online.com
Posts: 501
Thanked: 2 Times
Default

been using the reliance data card ( old one) for a while now as a backup to my wired connection and when I am travelling, it works great, a few people I know have been using Tata, though the speeds are faster the coverave is poor, I conce connected at new delhi railway station and stayed connected all the way till Pathankot railway station in the train
whatcanthisbe is offline   Reply With Quote
Old 19th June 2009, 16:15   #248
BHPian
 
indian21r's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Hyderabad
Posts: 731
Thanked: 262 Times
Default

Hi all,

I will be based out of Chennai from Jun 28th. I am looking for a datacard plan. My usage is very heavy so I will have to go for an unlimited plan (I once tired using a limited 1mbps plan, but the bill was 26000+ for just 20 days).

There will be frequent travel out of chennai which rules out BSNL. now my choice is limited to Airtel, Reliance or Tata. This, I will be picking at my office in bangalore.

Out of these 3 Airtel is claiming the max speeds 256kbps while reliance and tata have max speeds less than 154kbps. Any idea how the coverage is across the city for various plans. I will most probably be staying at Besant nagar, Adyar or RA puram (yet to find acco though, I will have to post about it in another thread)

In between I used photon+ at mylapore for a couple of days. THe speeds was in the range of 1 to 2.2 mbps.

Thanks
indian21r is offline   Reply With Quote
Old 24th June 2009, 18:03   #249
BHPian
 
indian21r's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Hyderabad
Posts: 731
Thanked: 262 Times
Default

Hi all,
an update, I took airtel USB modem. The speeds are ok in the range of 100-150kbps in Bangalore. Hope I get atleast these speeds in Chennai

Cheers
indian21r is offline   Reply With Quote
Old 24th June 2009, 18:52   #250
Senior - BHPian
 
rkbharat's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Gurgaon/New Delhi
Posts: 1,590
Thanked: 606 Times
Default

Quote:
Originally Posted by indian21r View Post
Hi all,
an update, I took airtel USB modem. The speeds are ok in the range of 100-150kbps in Bangalore. Hope I get atleast these speeds in Chennai

Cheers
With your heavy data usage, will you be able to do all that with this speed. Can be frustrating sometime. Did you got some unlimited package?
rkbharat is online now   Reply With Quote
Old 25th June 2009, 09:43   #251
BHPian
 
indian21r's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Hyderabad
Posts: 731
Thanked: 262 Times
Default

ya Rajiv I took an unlimted plan. For me any plan with limit is a strict no. I might take a homebased plan as well if necessary. I have to now see if the speed is good in the areas that I am looking at in chennai.

Any Chennai users of Airtel USB modem? What are the speeds that u are getting?
indian21r is offline   Reply With Quote
Old 25th June 2009, 11:29   #252
Senior - BHPian
 
kb100's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Bangy Boy!
Posts: 1,554
Thanked: 14 Times
Default

Quote:
Originally Posted by SumitB View Post
I am not getting 2Mbps only at nights! I have 24/7 2Mbps! When I applied for broadband on this phone, I opted for the 250/- pm connection which gave upto 2Mbps speeds. Then after a month I upgraded to 512kbps UL plan but they have a flaw! They upgraded my line to UL usage but left the speed intact! Its been a year now and I am loving it!

Sumit - be careful . They may discover the mistake sometime and slap you with a cumulative bill. It has happened before. Litigation will be your only option then. (other than paying of course!)
kb100 is offline   Reply With Quote
Old 25th June 2009, 12:35   #253
BHPian
 
Join Date: Jan 2007
Location: Shillong
Posts: 925
Thanked: 81 Times
Default

I know how to deal with these nincompoops in case something untoward happens.
SumitB is offline   Reply With Quote
Old 28th June 2009, 11:08   #254
BHPian
 
luky_13's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Bangalore
Posts: 578
Thanked: 116 Times
Default

Any bhpian able to run photon (AC8710) on Mac OSX ? Have read a lot of posts on other forums on how to 'hook' the photon and make it work on a mac platform.
luky_13 is offline   Reply With Quote
Old 29th June 2009, 14:53   #255
BHPian
 
FATAL3RROR's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Gurgaon, India
Posts: 114
Thanked: 0 Times
Default

I just read somewhere that Reliance Broadband+ has launched prepaid services. Anyone has any clues about it?
FATAL3RROR is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Reliance Broadband on Data Card !! emkay456 Gadgets, Computers & Software 2 12th March 2009 13:54
Reliance data card goes kaput ! Help needed emkay456 Gadgets, Computers & Software 10 6th January 2009 15:29
Anyone tried connecting both USB and ethernet interface to Beetel 220 modem ? joecherian Gadgets, Computers & Software 6 14th August 2008 19:40
Found a Tata Indicom USB Modem. How do I use it? Dippy Gadgets, Computers & Software 21 7th December 2007 11:38


All times are GMT +5.5. The time now is 17:16.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks