Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 25th January 2008, 14:56   #271
Team-BHP Support
 
Samurai's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: B'lore-Manipal
Posts: 22,351
Thanked: 14,177 Times
Default

But don't you agree they have to install each receiver separately, that is twice the work. When you have 2 receivers, you do get a big break in monthly charges for the second receiver. I pay 300 bucks for the first receiver and 100 for the second one.
Samurai is offline   Reply With Quote
Old 25th January 2008, 15:10   #272
BHPian
 
Join Date: Nov 2006
Location: Gurgaon
Posts: 41
Thanked: 2 Times
Default

That is absolutely fine, I agree that I will get a discount on monthly rental. But that is essentially a loyalty bons, which even my cablewallah gives me. But still i dont get their logic of paying complete hardware cost for second TV also, afterall I will be using the same dish, the only additional hardware is the set top box.

Anyways, forget it. in the hindsight I feel that it was a good decision. I have heard that Reliance and Bharti are launching their DTH services in March and considering their pedigree they should come up with some tempting offers. DO you have any news about their launch date?
maktags is offline   Reply With Quote
Old 25th January 2008, 15:48   #273
Senior - BHPian
 
Raccoon's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Poona
Posts: 1,832
Thanked: 105 Times
Default

Got Tata Sky a month ago, after dumping Hathway.

One remarkable thing was that the technicians who did the installation were very equipped and knew the job well.

Clarity is somewhat better than Hathway (digital, using a STB). But a big downside is that Tata Sky isn't showing key channels like Hallmark, Zee Jagaran, etc. On the other hand Tata Sky has channels like BBC Entertainment, which Hathway wasn's showing.

Downtime has been nil till now. Hathway used to have ocasional downtimes.

And now Tata Sky is moving channels like NDTV Imagine, 9x, etc, into an add on package (Lifestyle gold), for which you have to shell out extra over and above the monthly Rs. 300! This is quite unacceptable as we were paying Rs. 270 to Hathway for all their channels!
Raccoon is offline   Reply With Quote
Old 28th January 2008, 11:11   #274
Senior - BHPian
 
nishantgandhi's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Mumbai
Posts: 1,219
Thanked: 151 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Samurai View Post
There is no installation charge for Tata Sky, at least not in 2006-07 when I got it. If you buy the kit by paying 4K, they will come and install it for free. I have two receivers at home. For the second one, it was a little cheaper since it didn't need another antenna. From the antenna onwards, it is a completely different line, so it is equal to two installations.
There's no such thing as a free lunch

There is DEFINITELY an installation charge, which is the initial Rs 1000/- voucher. The 4k is split into 3k (Satellite dish+STB cost) + 1k (installation+activation charges).

I agree, Tata sky installation engineers are very well qualified and do a VERY neat job in installing both the dish as well as STB, with no damage to walls and absolutely no mess. After all, if they are charging 1k for installation and activation, they better do a nice job!

From what I recall, the first install is full price and on every subsequent install in the same house, you pay 50% of the original amount.
nishantgandhi is offline   Reply With Quote
Old 11th February 2008, 20:37   #275
BHPian
 
Join Date: Oct 2005
Location: bangalore
Posts: 35
Thanked: 3 Times
Default Reliance BigTV Offer

Hello All:

Here is an offer (Big TV) for Reliance BigTV DTH.

NOte: This is available ONLY through Reliance Communications employees--but open to friends and relatives:

* Upfront cost of Rs 1,000
* Monthly subscription of Rs 325 for 12 months
* Free Rs. 100 worth of pay TV movies per month
* 150 channels to begin with (list of channels is here: http://bigtv.co.in/bigtv/Emailer/ima...nnels_6feb.doc)
* MPEG4 STB

The Customer helpline numbers are
1800 200 9001 ( Toll Free)
022 3033 8888

Comparison with competitor is here:
Big TV
giri is offline   Reply With Quote
Old 25th April 2008, 11:03   #276
BHPian
 
wanderlustindia's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Mumbai
Posts: 584
Thanked: 30 Times
Default

I was looking to install a DTH service that can play live TV on my laptop. With the European championships (football) in two months time, I want to view the matches without getting into trouble with my home minister. She can then keenly watch her choice of programs on the TV kept in the drawing room.

DishTV offers a STB that works on a desktop computer. I am hoping it works well with a laptop as well. For that matter, my laptop even has a TV Tuner Card, but dont think this comes into play for a DTH service.

Any ideas, suggestions, alternatives?
wanderlustindia is offline   Reply With Quote
Old 25th April 2008, 11:28   #277
Senior - BHPian
 
esteem_lover's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Madras/Py
Posts: 7,554
Thanked: 444 Times
Default

Any TV tnuer card has a video (Maybe audio in also)in & your sound card has a audio in. You dont need a special STB. I connect my normal STB to my comp whenever i want to record any programs.
esteem_lover is offline   Reply With Quote
Old 14th May 2008, 11:48   #278
BHPian
 
rapideffect's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: mumbai
Posts: 147
Thanked: 4 Times
Default

Am facing a serious problem nowadays as the SetMax channel aired through Dish TV having no video except the voice. Due to this I have missed many of the IPL matches.

I could see the video only in active mode which appears as a window along with many other channels. When I select the setmax channel window it appears blank.

Is it that this is common with all Dish TV users or is it happening only with me.
rapideffect is offline   Reply With Quote
Old 14th May 2008, 12:15   #279
BHPian
 
Join Date: Jan 2007
Location: Shillong
Posts: 925
Thanked: 82 Times
Default

Quote:
Am facing a serious problem nowadays as the SetMax channel aired through Dish TV having no video except the voice. Due to this I have missed many of the IPL matches.

I could see the video only in active mode which appears as a window along with many other channels. When I select the setmax channel window it appears blank.

Is it that this is common with all Dish TV users or is it happening only with me.
You're not the only one having this problem with DishTV. Have a look:
Problem: No visual on SET MAX - India Broadband Forum

As of now, no solution it seems. DishTV sucks big time.
SumitB is offline   Reply With Quote
Old 20th May 2008, 07:28   #280
Distinguished - BHPian
 
condor's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Speed-brkr City
Posts: 10,652
Thanked: 4,186 Times
Default

Guys, pls AVOID getting a new Dish TV connection at this time - esp the one with all the promos about the set-top box being free. These boxes possibly have a hardware problem, though will work fine at this time.
condor is online now   Reply With Quote
Old 2nd June 2008, 16:39   #281
BHPian
 
Join Date: Nov 2007
Location: Bangalore
Posts: 172
Thanked: 67 Times
Default

Tata Sky has made some irritating chabges to the lineup.
ESPN, STar Sports and Star Cricket moved to a seperate add on Package. Ten Sports is a unique single channel package!

Tried calling last sunday, the line was busy whole day. Wanted to add the sprts package. Missed Mugello GP. Sent sms to add the package. Kept receiving error messages.
Blue_V is offline   Reply With Quote
Old 2nd June 2008, 20:16   #282
Distinguished - BHPian
 
condor's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Speed-brkr City
Posts: 10,652
Thanked: 4,186 Times
Default

Reliance / Big TV may join hands with Dish TV.
condor is online now   Reply With Quote
Old 2nd June 2008, 20:20   #283
Senior - BHPian
 
iraghava's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Bhaiyyaland
Posts: 8,028
Thanked: 153 Times
Default

You mean buy them out Condor?
iraghava is offline   Reply With Quote
Old 2nd June 2008, 20:28   #284
BHPian
 
Join Date: Jan 2007
Location: Shillong
Posts: 925
Thanked: 82 Times
Default

Any source for this? It will be good news for the subscribers!
SumitB is offline   Reply With Quote
Old 2nd June 2008, 20:41   #285
Senior - BHPian
 
khanak's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Mumbai/Toronto
Posts: 2,734
Thanked: 128 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Blue_V View Post
Tata Sky has made some irritating chabges to the lineup.
ESPN, STar Sports and Star Cricket moved to a seperate add on Package. Ten Sports is a unique single channel package!
The change they made is actually quite good. You can still get the entire package for 300 - 260 + 40 for the Sports Package. However for someone not interested in watching any of the sports channels, you are given the option of saving 40 per month - i.e. pay 260 per month instead of 300. As for annual subcribers, they continue to get the Sports Package for the same 300 per month.
khanak is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Your Favourite Host? (television presenters) Pferdestärke Shifting gears 102 28th December 2012 12:17
Has anyone tried Direct to Car (DTC) using DTH receivers ? StarVegabond In-Car Entertainment 13 9th December 2009 10:14
Civic Hybrid to be only available as a direct company import, not through showrooms. sidindica The Indian Car Scene 15 17th June 2009 13:42
40 inch LCD Television mobike008 Gadgets, Computers & Software 3 16th February 2007 05:03
Dish TV - DTH VMG Gadgets, Computers & Software 7 9th November 2005 15:26


All times are GMT +5.5. The time now is 09:33.

Copyright ©2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks