Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 8th October 2008, 11:05   #541
Team-BHP Support
 
Eddy's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Delhi
Posts: 7,267
Thanked: 4,421 Times
Default

Quote:
Originally Posted by abhinav.gupta88 View Post
I did not understand one thing on it.
4499 for 9 months with the Dish and the Set top box or just for the dish and the set top box.
If its for the Dish + Set Top + 9 months of viewing , i'm really game for it.
4499 for all the equipment and 9 months of viewing

Quote:
Originally Posted by iraghava View Post
Hmmm...Eddy then why do you have a sticker on your Swift saying "Bharti DTH authorised reseller"???
Why are you jealous of Sehwag?

Last edited by Eddy : 8th October 2008 at 11:06.
Eddy is offline   Reply With Quote
Old 8th October 2008, 11:17   #542
BHPian
 
Join Date: Aug 2006
Location: Mumbai
Posts: 384
Thanked: 7 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Eddy View Post
Bharti DTH rate plans.

PS: I have no commercial involvement
Only North and South packages. Mumbai comes under which one ??
emkay456 is offline   Reply With Quote
Old 8th October 2008, 11:35   #543
Team-BHP Support
 
Eddy's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Delhi
Posts: 7,267
Thanked: 4,421 Times
Default

Quote:
Originally Posted by emkay456 View Post
Only North and South packages. Mumbai comes under which one ??
Mumbai and MP are covered in North.
Eddy is offline   Reply With Quote
Old 8th October 2008, 16:09   #544
Senior - BHPian
 
StarScream's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Noida/Delhi
Posts: 1,243
Thanked: 627 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Zappo View Post
But isn't that way too costly when compared to the Big TV offer?

By the way Anuj, your case could be a one-off case imo. Yesterday I was looking at the set-top box pack that comes with Big TV. Its manufactured by Hyundai Electronics of S.Korea. Thats about as big as it gets I guess. For others its mostly Taiwanese bulk manufactured boxes if I am not mistaken.
Tata Sky boxes are made by Humax and Thomson - that's as big as it gets in the world of STBs as well!
StarScream is offline   Reply With Quote
Old 8th October 2008, 18:39   #545
BHPian
 
Join Date: Dec 2005
Location: Vijayawada
Posts: 218
Thanked: 63 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Eddy
Mumbai and MP are covered in North.
Eddy, If you have seen the demo or any other trial version of airtel dth, can you pl. let me know the position of the airtel dth/digital tv logo and also whether it is transparent like tata sky or opaque as it is now for Big TV.
vvrchandra is offline   Reply With Quote
Old 8th October 2008, 18:49   #546
Senior - BHPian
 
abhinav.gupta88's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Delhi , India
Posts: 4,087
Thanked: 308 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Eddy View Post
4499 for all the equipment and 9 months of viewing



Why are you jealous of Sehwag?
And what if i want to use 2 TV's on it?
abhinav.gupta88 is offline   Reply With Quote
Old 9th October 2008, 07:05   #547
BHPian
 
Join Date: Sep 2004
Location: Bangalore
Posts: 142
Thanked: 46 Times
Default

Airtel Digital TV website is up. The packages do have some good channels but the service looks expensive on the first look.

Airtel Digital TV

I think their interactive services are going to be good. Lets wait to see how other DTH operators respond.

~maniac

Last edited by serious_maniac : 9th October 2008 at 07:12.
serious_maniac is offline   Reply With Quote
Old 9th October 2008, 08:07   #548
BHPian
 
madbullram's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Chennai & Appleton, WI
Posts: 513
Thanked: 75 Times
Default

Seems to be expensive compared to others and as usual less tamil channels, now I am forced to buy Sun DIrect for my mom and then explore Big or Airtel for me :(. I had wished Airtel had all channels so could have gone with provider and 2 add-on connections.

Also, Big TV's STB seems to be more advanced with Component connection (Y/Pb/Pr and Al and AR) and USB port where Airtel has the regular V/Al/AR connection. Which would mean better picture quality in Big when connected to LCD?

Last edited by madbullram : 9th October 2008 at 08:13.
madbullram is offline   Reply With Quote
Old 9th October 2008, 19:28   #549
Senior - BHPian
 
anujmishra's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bangalore
Posts: 1,270
Thanked: 333 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Zappo View Post
By the way Anuj, your case could be a one-off case imo. Yesterday I was looking at the set-top box pack that comes with Big TV. Its manufactured by Hyundai Electronics of S.Korea.
In my BIG TV STB it is written "Made in China". I think it is designed in S. Korea but manufactured in China.
anujmishra is offline   Reply With Quote
Old 9th October 2008, 19:31   #550
BHPian
 
Join Date: Jan 2008
Location: Chennai
Posts: 449
Thanked: 6 Times
Default

Quote:
Originally Posted by madbullram View Post
Seems to be expensive compared to others and as usual less tamil channels, now I am forced to buy Sun DIrect for my mom and then explore Big or Airtel for me :(. I had wished Airtel had all channels so could have gone with provider and 2 add-on connections.

Also, Big TV's STB seems to be more advanced with Component connection (Y/Pb/Pr and Al and AR) and USB port where Airtel has the regular V/Al/AR connection. Which would mean better picture quality in Big when connected to LCD?
I saw almost all the Tamil channels in the South Pack in the Airtel website. More tamil channels than what Tata Sky is offering presently in the South Jumbo pack.
Mission_Safari is offline   Reply With Quote
Old 9th October 2008, 19:34   #551
BHPian
 
Join Date: Dec 2005
Location: Vijayawada
Posts: 218
Thanked: 63 Times
Default

Quote:
Originally Posted by madbullram View Post
..Also, Big TV's STB seems to be more advanced with Component connection (Y/Pb/Pr and Al and AR) and USB port where Airtel has the regular V/Al/AR connection..
Even the Airtel STB has the USB connectivity. I saw this today at a demo.
vvrchandra is offline   Reply With Quote
Old 9th October 2008, 20:01   #552
BHPian
 
im_srini's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Portland
Posts: 927
Thanked: 313 Times
Question

Quote:
Originally Posted by madbullram View Post
Big TV's STB seems to be more advanced with Component connection (Y/Pb/Pr and Al and AR) and USB port where Airtel has the regular V/Al/AR connection.
Hi, yes - the AirTel STB does not have component output ! The AirTel web-site however mentions HD-Ready capability - is it possible to send HD over standard RCA ?

Iam surprised by this omission however as even my ancient CAS set-top-box from SCV (Coship) has component & optical outputs !
im_srini is offline   Reply With Quote
Old 9th October 2008, 20:29   #553
BHPian
 
madbullram's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Chennai & Appleton, WI
Posts: 513
Thanked: 75 Times
Default

@Safari: Yes more channels than Tata but not all channels like Sun Direct basically my mom wont be happy until she sees all the tamil channel

@VVR: Did it have a component output?

@ im: Even i am surprised at that. They should have comp to have it but the best would have been HDMI. One good things is they are using DVB-S2. I think Big and Sun also must be using it since they have Mpeg4. Does anyone have any clue on that?
madbullram is offline   Reply With Quote
Old 9th October 2008, 22:39   #554
BHPian
 
Join Date: Dec 2005
Location: Vijayawada
Posts: 218
Thanked: 63 Times
Default

[quote=madbullram;1009165@VVR: Did it have a component output?
[/quote]

No it does not have a component output.
vvrchandra is offline   Reply With Quote
Old 9th October 2008, 23:20   #555
Senior - BHPian
 
StarScream's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Noida/Delhi
Posts: 1,243
Thanked: 627 Times
Default

Quote:
Originally Posted by im_srini View Post
Hi, yes - the AirTel STB does not have component output ! The AirTel web-site however mentions HD-Ready capability - is it possible to send HD over standard RCA ?

Iam surprised by this omission however as even my ancient CAS set-top-box from SCV (Coship) has component & optical outputs !
No, standard RCA can't handle HD. It's top output (according to my PS3 manual) is 576i.
There are three possibilities for how Airtel will offer HD:
1. It'll need a new STB
2. The USB input/output means Airtel will provide HD through IPTV.
3. HD in India means 576i! Think of it, the current DTH signal in India, despite the claim, is worse than 480p (DVD quality). So any service that is able to offer true DVD quality can market it as "hi-definition", just as the current service is "DVD quality".
StarScream is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Your Favourite Host? (television presenters) Pferdestärke Shifting gears 102 28th December 2012 12:17
Has anyone tried Direct to Car (DTC) using DTH receivers ? StarVegabond In-Car Entertainment 13 9th December 2009 10:14
Civic Hybrid to be only available as a direct company import, not through showrooms. sidindica The Indian Car Scene 15 17th June 2009 13:42
40 inch LCD Television mobike008 Gadgets, Computers & Software 3 16th February 2007 05:03
Dish TV - DTH VMG Gadgets, Computers & Software 7 9th November 2005 15:26


All times are GMT +5.5. The time now is 17:06.

Copyright ©2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks