Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 15th December 2008, 20:18   #751
BHPian
 
ankur's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: New Delhi
Posts: 170
Thanked: 0 Times
Default

Quote:
Originally Posted by bhojraj View Post
Dear Mr RufRoc,

Please note , you cannot use these STB in Dubai as Signals are diffrent.
Signals are not different at all, just encrypted for different services. You simply take an activated set top box anywhere within the satellite footprint and you will get reception. The company cannot control where you can access and where you cant, all depends on the coverage of the satellite signal, which is very wide. I know dishtv works in Dubai, i use it .

cheers.
ankur is offline   Reply With Quote
Old 15th December 2008, 20:36   #752
ECM
BHPian
 
ECM's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Somewhere
Posts: 221
Thanked: 6 Times
Default

Thanks Bombatt,I was under wrong impression that they mighty have collected some deposits for STB.
Quote:
Nope. You will get nothing.
ECM is offline   Reply With Quote
Old 16th December 2008, 16:39   #753
BHPian
 
RufRoc's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Bangalore
Posts: 259
Thanked: 9 Times
Default

Quote:
Originally Posted by ankur View Post
Signals are not different at all, just encrypted for different services. You simply take an activated set top box anywhere within the satellite footprint and you will get reception. The company cannot control where you can access and where you cant, all depends on the coverage of the satellite signal, which is very wide. I know dishtv works in Dubai, i use it
Thanks ankur for clearing that up. Also thanks Glifford and bhojraj.
RufRoc is offline   Reply With Quote
Old 16th December 2008, 16:44   #754
Senior - BHPian
 
rjvora_2000's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Mumbai/Mulund
Posts: 1,656
Thanked: 40 Times
Default

I saw the Ad in tv today for SUN
rjvora_2000 is offline   Reply With Quote
Old 18th December 2008, 17:58   #755
Senior - BHPian
 
StarScream's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Noida/Delhi
Posts: 1,247
Thanked: 632 Times
Default

Got TataSky+ yesterday. Initial impressions are that there is a slight improvement in picture quality and colors when connected to an LCD TV using the component video connectors compared with picture from the vanilla STB. One caveat, this small improvement in picture quality is lost if one uses the component cable provided with the PVR. The stock cable is poor quality - a better quality cable is recommended. As mentioned earlier, the TV shows the output from the PVR at a resolution of 576i.
One other minor point, the PVR can output picture at 16:9 format if the option is selected in its picture settings. Essentially it stretches a 4:3 picture to 16:9 (because all broadcast in India is 4:3 AFAIK). Most LCD TVs will also do that but here it is done in the PVR itself. I haven't been able to tell as yet if doing this via the PVR gives a better stretched picture than the wide modes on my Sony Bravia.
StarScream is offline   Reply With Quote
Old 11th January 2009, 12:36   #756
Senior - BHPian
 
Join Date: Mar 2007
Location: Mumbai
Posts: 1,449
Thanked: 281 Times
Default DishTV on 2nd TV in Aundh, Pune

I have DISH TV for almost 3.5 years now. Now I want programming
on a 2nd TV also. Just called up DISH & they said that I will have to
buy a 2nd box & connection & activate it as a child connection.
As per the Customer Service
- I have to pay 170 Rs per month for my 2nd connection for the
same Maxi Package (I pay roughly 340Rs for my 1st connection)
- Inspite of paying this, I won't get Star Channels at all
- I have some A-La-Carte Packages on my 1st connect (extra over
the 340Rs Maxi). I will have to separately subscribe for this
on the 2nd connection.

Considering all this, I am thinking of a few other options
- Have basic cable for the 2nd connection. In my earlier flat (on Aundh Road), the cable connection was pretty bad. Need to see how it is
here (near DP road, Aundh)
- Take a totally different DISH connection (maybe Tatasky) for the
2nd connection
- Some IPTV connection (are there any available in Pune)

Another thing to consider is - I think only one of my bedrooms has
internal wiring for cable/dish - and it's not the bedroom, I want the
connection on. So wiring will be a mess.

Any suggestions, experiences?
carboy is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2009, 15:05   #757
Senior - BHPian
 
deepclutch's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Muvattupuzha
Posts: 1,119
Thanked: 108 Times
Default

my sun direct subscription just finishes.I bought BIG dth with smart south plan(2190).I got model-1 STB(Hyundai).but the dealer promised he will do the needed if any problem arises.it is fresh stock.no model-2 STBs available here. :(
deepclutch is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2009, 17:30   #758
Senior - BHPian
 
rjvora_2000's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Mumbai/Mulund
Posts: 1,656
Thanked: 40 Times
Default

Quote:
Originally Posted by deepclutch View Post
my sun direct subscription just finishes.I bought BIG dth with smart south plan(2190).I got model-1 STB(Hyundai).but the dealer promised he will do the needed if any problem arises.it is fresh stock.no model-2 STBs available here. :(
You shifted from Sun to Big any specific reason?? (Need to know because I wanted to buy one sun for my home.)
rjvora_2000 is offline   Reply With Quote
Old 16th January 2009, 02:51   #759
Senior - BHPian
 
deepclutch's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Muvattupuzha
Posts: 1,119
Thanked: 108 Times
Default

well ,I bought a new TV(philips 29" CRT) also .
the reason for going to BIG dth is the way sun lacks many a channels.it is good with regional channels especially south channels.sun dth hasn't yet got Open TV software to make the dth experience better.it looks like something above cable tv.
--
I am not going to cancel the sun a/c I have.I may give it to my cousin's house.ofcourse ,he is not interested that much.
deepclutch is offline   Reply With Quote
Old 16th January 2009, 09:50   #760
Team-BHP Support
 
bblost's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Hyderabad
Posts: 9,615
Thanked: 6,419 Times
Default

Update for Big Tv:

Colours is now available.
bblost is offline   Reply With Quote
Old 16th January 2009, 14:33   #761
Senior - BHPian
 
sammyboy's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Gurgaon/Doon
Posts: 1,736
Thanked: 337 Times
Default

I got a 1+1 pvr with my Tata Sky. A few days after geting it installed got another one by courier Have called them atleast 10 times to tell them about the mistake but no one seems to be bothered. Did get a call twice saying they are coming to take it back but no one turned up. Will wait for a while and then auction it off hee hee kiddin. Dunno what they are upto
sammyboy is offline   Reply With Quote
Old 16th January 2009, 17:04   #762
Senior - BHPian
 
esteem_lover's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Madras/Py
Posts: 7,554
Thanked: 442 Times
Default

Just dumped Dish & got myself Airtel. Airtel seems to be the best among the present. The few airspace channels bundled are a bonus. Looking forward to good times.
esteem_lover is offline   Reply With Quote
Old 16th January 2009, 17:07   #763
Senior - BHPian
 
Join Date: Oct 2004
Location: Bangalore
Posts: 1,430
Thanked: 32 Times
Default

Quote:
Originally Posted by esteem_lover View Post
Just dumped Dish & got myself Airtel. Airtel seems to be the best among the present. The few airspace channels bundled are a bonus. Looking forward to good times.
Agree with you on the WorldSpace channels. It has been 2 months with Airtel and I have found it to be good. Not a single glitch so far, in terms of transmission.
deepakhon is offline   Reply With Quote
Old 16th January 2009, 17:07   #764
BANNED
 
Join Date: Jun 2007
Location: Bengalooru
Posts: 1,471
Thanked: 7 Times
Default

They are busy with maid-business


Quote:
Originally Posted by sammyboy View Post
I got a 1+1 pvr with my Tata Sky. A few days after geting it installed got another one by courier Have called them atleast 10 times to tell them about the mistake but no one seems to be bothered. Did get a call twice saying they are coming to take it back but no one turned up. Will wait for a while and then auction it off hee hee kiddin. Dunno what they are upto
diabloo is offline   Reply With Quote
Old 16th January 2009, 17:23   #765
BHPian
 
hrishig's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Pune
Posts: 372
Thanked: 12 Times
Default

Quote:
Originally Posted by carboy View Post
I have DISH TV for almost 3.5 years now. Now I want programming
on a 2nd TV also. Just called up DISH & they said that I will have to
buy a 2nd box & connection & activate it as a child connection.
As per the Customer Service
- I have to pay 170 Rs per month for my 2nd connection for the
same Maxi Package (I pay roughly 340Rs for my 1st connection)
- Inspite of paying this, I won't get Star Channels at all
- I have some A-La-Carte Packages on my 1st connect (extra over
the 340Rs Maxi). I will have to separately subscribe for this
on the 2nd connection.

Considering all this, I am thinking of a few other options
- Have basic cable for the 2nd connection. In my earlier flat (on Aundh Road), the cable connection was pretty bad. Need to see how it is
here (near DP road, Aundh)
- Take a totally different DISH connection (maybe Tatasky) for the
2nd connection
- Some IPTV connection (are there any available in Pune)

Another thing to consider is - I think only one of my bedrooms has
internal wiring for cable/dish - and it's not the bedroom, I want the
connection on. So wiring will be a mess.

Any suggestions, experiences?
IPTV is available in pune , just go to sakal nagar for the iptv demo. But you will need bsnl connection and telephone connection near your tv. ( They connect the router to the telephone line ,from which they take out ethernet cable which goes to settopbox which finally gives you cable -> to your tv)

I just have seen the setup , do know about the quality service as i don't have it.
hrishig is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Your Favourite Host? (television presenters) Pferdestärke Shifting gears 102 28th December 2012 12:17
Has anyone tried Direct to Car (DTC) using DTH receivers ? StarVegabond In-Car Entertainment 13 9th December 2009 10:14
Civic Hybrid to be only available as a direct company import, not through showrooms. sidindica The Indian Car Scene 15 17th June 2009 13:42
40 inch LCD Television mobike008 Gadgets, Computers & Software 3 16th February 2007 05:03
Dish TV - DTH VMG Gadgets, Computers & Software 7 9th November 2005 15:26


All times are GMT +5.5. The time now is 04:22.

Copyright ©2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks