Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 5th May 2010, 01:13   #946
Distinguished - BHPian
 
Sahil's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Bombay
Posts: 5,139
Thanked: 1,900 Times
Default

My BigTV set-top box downloaded a new firmware (by default), they layout and graphics have improved but the box has developed annoying problems.
The box now performs much slowly in browsing through channels and worst of all it crashes time and again ! Then restarts itself to come back alive.
Has anyone else experienced this problem? My box is the first gen BigTV set-top box and is out of warranty since it has been over 2 years since I got it. How much will a new box cost me now as replacement?
Sahil is offline   Reply With Quote
Old 5th May 2010, 11:16   #947
Senior - BHPian
 
deepclutch's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Muvattupuzha
Posts: 1,119
Thanked: 108 Times
Default

Exactly @Sahil.Me too has BIGTV.Interfaces are now in ugly red colour ,moreover the EPG loads very slowly.But ,some Services are loading faster for Me.interactive services especially.BIG TV may be launching HD service soon and there may be another firmware update as well?
deepclutch is offline   Reply With Quote
Old 8th May 2010, 16:28   #948
Senior - BHPian
 
mithun's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Cochin
Posts: 1,941
Thanked: 49 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Sahil View Post
My BigTV set-top box downloaded a new firmware (by default), they layout and graphics have improved but the box has developed annoying problems.
The box now performs much slowly in browsing through channels and worst of all it crashes time and again ! Then restarts itself to come back alive.
Has anyone else experienced this problem? My box is the first gen BigTV set-top box and is out of warranty since it has been over 2 years since I got it. How much will a new box cost me now as replacement?
I'm also having the same problems !

Don't know when they will fix that ?
mithun is offline   Reply With Quote
Old 9th May 2010, 07:41   #949
Senior - BHPian
 
shankar.balan's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: BLR
Posts: 8,053
Thanked: 5,304 Times
Default

same here. fully endorse this point. i have 2 of these at home powering 2 different tv's and to me tata sky is the best
but i dont see the need to buy tata sky plus.
perhaps if plain jane tata sky were to offer HD I will upgrade both set top boxes


Quote:
Originally Posted by sgiitk View Post
I have been with TataSky almost since its inception. Very satisfied. In case of faults they have very good service - normally showup within an hour and a half!
shankar.balan is offline   Reply With Quote
Old 9th May 2010, 16:18   #950
BHPian
 
Join Date: Sep 2006
Location: Was PB, DL, HR , KA and Now GJ-1
Posts: 247
Thanked: 21 Times
Default

folks any idea, if we can shift DTH connections from one city to another.BTW it is Airtel DTH
pankaj_sachdeva is offline   Reply With Quote
Old 11th May 2010, 14:57   #951
Senior - BHPian
 
Join Date: Mar 2007
Location: Mumbai
Posts: 1,446
Thanked: 281 Times
Default

Quote:
Originally Posted by pankaj_sachdeva View Post
folks any idea, if we can shift DTH connections from one city to another.BTW it is Airtel DTH
Yeah. Surely. I have shifted my Dish connection once.
carboy is online now   Reply With Quote
Old 24th May 2010, 10:17   #952
BHPian
 
deepakchiniwal's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Melbourne
Posts: 347
Thanked: 27 Times
Default

Hello,

Feedback required on Airtel DTH. I have a 42" LCD, i am more concerned of the Picture Quality. Please suggest.
deepakchiniwal is offline   Reply With Quote
Old 24th May 2010, 11:05   #953
BHPian
 
surd_biker's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Mumbai
Posts: 116
Thanked: 30 Times
Default

Quote:
Originally Posted by deepakchiniwal View Post
Hello,

Feedback required on Airtel DTH. I have a 42" LCD, i am more concerned of the Picture Quality. Please suggest.
Its pretty good on a LCD though I cant say it is very sharp. On the other hand the picture is much much sharper on my 21" Sony CRT. I have a 32" Bravia in my bedroom. Airtel STB does not have Component/HDMI only composite out so the quality through this port is going to suffer a bit - though some channels are very crystal clear. The new Airtel recorder STB does have Component and HDMI out though the HDMI out is limited as of now to 576p () . So if you are going for the DVR option, then I would say picture quality is going to be good.

You can also look at Big TV they have recently launched a HD DVR STB . They also have a normal STB which has component out which helps with the picture quality. Cant say about service though since I havent experienced it.

TATA SKY + also has component out port.
surd_biker is offline   Reply With Quote
Old 24th May 2010, 11:08   #954
Senior - BHPian
 
clevermax's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Tvm/Amsterdam
Posts: 1,565
Thanked: 360 Times
Default

Quote:
Originally Posted by pankaj_sachdeva View Post
folks any idea, if we can shift DTH connections from one city to another.BTW it is Airtel DTH
Quote:
Originally Posted by carboy View Post
Yeah. Surely. I have shifted my Dish connection once.
Of course, satellite doesn't know where your dish is placed - it can be anywhere under its service footprint. You need to take care of your billing address if required
clevermax is offline   Reply With Quote
Old 24th May 2010, 11:53   #955
BHPian
 
deepakchiniwal's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Melbourne
Posts: 347
Thanked: 27 Times
Default

Quote:
Originally Posted by deepakchiniwal View Post
Hello,

Feedback required on Airtel DTH. I have a 42" LCD, i am more concerned of the Picture Quality. Please suggest.
My bad I am not looking to buy the DVR. I am only looking for the STB Box.
deepakchiniwal is offline   Reply With Quote
Old 24th May 2010, 12:53   #956
BHPian
 
surd_biker's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Mumbai
Posts: 116
Thanked: 30 Times
Default

Quote:
Originally Posted by deepakchiniwal View Post
My bad I am not looking to buy the DVR. I am only looking for the STB Box.
In that case you can look at Big TV normal STB which has component out.

Also Sun Direct has HD STB but its costly option (9990).

There are speculations that Airtel is supposed to come out with a HD STB approx cost will be 4K I think. But we will have to wait for Airtel to bring this into the market.
surd_biker is offline   Reply With Quote
Old 3rd June 2010, 11:00   #957
BHPian
 
its.me.ankur's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: delhi
Posts: 29
Thanked: 0 Times
Default

I am planning to get Airtel's IPTV, does any body know how is the quality of Airtel's IPTV? and any reviews on it would be a great help. Thanks.
its.me.ankur is offline   Reply With Quote
Old 3rd June 2010, 11:29   #958
Senior - BHPian
 
maddy42's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Phoenix, Coorg
Posts: 1,817
Thanked: 426 Times
Infractions: 0/1 (5)
Default

I am getting a lag in the voice as compared to the video on my dish tv connection. Its proper in a couple of channels though. Any suggestions?
maddy42 is offline   Reply With Quote
Old 3rd June 2010, 11:44   #959
Senior - BHPian
 
clevermax's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Tvm/Amsterdam
Posts: 1,565
Thanked: 360 Times
Default

Quote:
Originally Posted by maddy42 View Post
I am getting a lag in the voice as compared to the video on my dish tv connection. Its proper in a couple of channels though. Any suggestions?
It could be an issue with the current firmware version in the STB and if not, an issue at the broadcasting side. It happens mostly when the PCR in the MPEG stream is not proper. (Program Clock Reference) but that's not likely. So I guess it could mostly be a firmware issue. Wait for the next firmware update and see if the issue is still there.

Any other subscribers whom you know facing the same issue? Is the issue present only in channels with multiple audio streams? (Eng / Hindi)

Last edited by clevermax : 3rd June 2010 at 12:02.
clevermax is offline   Reply With Quote
Old 15th June 2010, 20:14   #960
BHPian
 
MutantX's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Madras
Posts: 868
Thanked: 87 Times
Default TATA Sky finally goes HD!

Tata Sky announced the launch of its much anticipated Tata Sky High Definition (HD) service at a matchless price of just Rs. 2,599/-.

After breaking the Rs 100 subscription price barrier in the DTH industry in 2008, Tata Sky Ltd., the joint venture between the TATA Group and STAR today reveals yet another pricing milestone in the DTH industry.

Tata Sky announced the launch of its much anticipated Tata Sky High Definition (HD) service at a matchless price of just Rs. 2,599/-. Tata Sky HD would be made available across the country in all leading consumer electronic outlets. The service will support the most advanced 1080i picture quality, 16:9 aspect ratio and 5.1 surround sound.


Tata Sky HD offering will include channels like National Geographic HD and Discovery HD. Many more channels like Star Plus HD, Star Movies HD and popular sports channels will also get added to the pack. The other unique feature will be the blockbuster movies being shown in HD. The service will be launched with the superhit movie ‘Kites’ being shown exclusively on Tata Sky in HD format.

As part of the launch phase, all existing Tata Sky subscribers can now upgrade to Tata Sky HD and avail the HD Gold Pack for an entire year, absolutely free. All new Tata Sky HD subscribers would be offered the HD Gold pack for the first two months, absolutely free.



Vikram Kaushik, Managing Director & CEO, Tata Sky Ltd. said, “From day one, Tata Sky has led the way in introducing optimum solution for consumers looking at a great value point. Time and again, we have reinforced the trust of Tata and superior technology of Sky to provide a world class service to our subscribers”.


“We were the first to break the rupee 100 price barrier, first to launch a host of customized innovative interactive service, first to launch India’s PVR and now, Tata Sky HD at an unimaginable affordable price point. Nowhere in the world has HD technology been offered at such great value by any DTH operator. Our aim is to make Tata Sky HD part of a colossal number of Indian households across the country.” added Kaushik.

Source:

http://www.indiainfoline.com/Markets/New...4860212819
Attached Images
File Type: bmp untitled.bmp (40.4 KB, 606 views)

Last edited by MutantX : 15th June 2010 at 20:17.
MutantX is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Your Favourite Host? (television presenters) Pferdestärke Shifting gears 102 28th December 2012 12:17
Has anyone tried Direct to Car (DTC) using DTH receivers ? StarVegabond In-Car Entertainment 13 9th December 2009 10:14
Civic Hybrid to be only available as a direct company import, not through showrooms. sidindica The Indian Car Scene 15 17th June 2009 13:42
40 inch LCD Television mobike008 Gadgets, Computers & Software 3 16th February 2007 05:03
Dish TV - DTH VMG Gadgets, Computers & Software 7 9th November 2005 15:26


All times are GMT +5.5. The time now is 20:34.

Copyright ©2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks