Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 17th June 2010, 13:49   #991
Senior - BHPian
 
tanwaramit's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Dilwalon ki Dilli
Posts: 1,886
Thanked: 333 Times
Default

Quote:
Originally Posted by sanjayc View Post
Discovery/NGC HD channels itself will be worth the price. Question is, even if these so-called HD channels will be broadcasting 100% of their content in HD?
how about ads ? will they be in HD too ?

2 channels is too less on tatasky, I wanted to buy, but will wait for some more channels to come, Kites movie on HD is definitely not one of the reasons to buy !
tanwaramit is offline   Reply With Quote
Old 17th June 2010, 15:29   #992
BHPian
 
Join Date: Nov 2009
Location: Chennai
Posts: 951
Thanked: 7 Times
Default

Quote:
Originally Posted by tanwaramit View Post
how about ads ? will they be in HD too ?
No Idea, SirJee! That is what I also want to know;-}
sanjayc is offline   Reply With Quote
Old 17th June 2010, 16:17   #993
BHPian
 
ashish22's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Gurgaon
Posts: 575
Thanked: 43 Times
Default

i wonder whether these HD STBs will have optical/coaxial audio output or only HDMI. Because if its only HDMI then i will not get 5.1 discrete channels because my a/v receiver does not support audio decoding through HDMI interface. It only decodes through optical/coaxial inputs. I dont want to be in a situation where i get HD video (my LCD will take care of it as its full HD) but pseudo surround.
Can anyone clarify on this???
ashish22 is offline   Reply With Quote
Old 18th June 2010, 12:46   #994
BHPian
 
Ketan's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Bangalore
Posts: 827
Thanked: 160 Times
Default

^same here. my onkyo has pass-thru audio with hdmi.
also, with one more hdmi source added, i run out of simultaneous hdmi inputs - same situation for optical inputs. need to think about it.
Ketan is offline   Reply With Quote
Old 18th June 2010, 14:05   #995
Senior - BHPian
 
Hatari's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Calcutta
Posts: 1,592
Thanked: 391 Times
Default

Quote:
Originally Posted by ashish22 View Post
i wonder whether these HD STBs will have optical/coaxial audio output or only HDMI. Because if its only HDMI then i will not get 5.1 discrete channels because my a/v receiver does not support audio decoding through HDMI interface. It only decodes through optical/coaxial inputs. I dont want to be in a situation where i get HD video (my LCD will take care of it as its full HD) but pseudo surround.
Can anyone clarify on this???
As far as i'm aware any HD device will have an optical or coaxial output apart from HDMI

My Onkyo HTS 3200 has 3 HDMI inputs
Hatari is offline   Reply With Quote
Old 18th June 2010, 18:06   #996
BHPian
 
ashish22's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Gurgaon
Posts: 575
Thanked: 43 Times
Default

Hatari even my onkyo has 3 HDMI inputs but they are just pass thru. They will transmit the audio signal untouched and you wont get any discrete sound through your speakers. At best it will convert the HDMI audio signal to DD PLII output through your speakers. But through the optical or co-axial we can at least get dedicated surround but at a slight compressed rate to what uncompressed HDMI audio offers. I just hope the STB has digital output for such connectivity.
ashish22 is offline   Reply With Quote
Old 18th June 2010, 20:00   #997
BHPian
 
Ketan's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Bangalore
Posts: 827
Thanked: 160 Times
Default

^Exactly,

My Onkyo 5105 has got 3 HDMI and 2 Optical inputs, I shall move my Xbox to component and that will get me one HDMI and one Optical available for this new STB. I'm hoping it has a seperate optical for digital sound.
Ketan is offline   Reply With Quote
Old 19th June 2010, 16:30   #998
BHPian
 
Ketan's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Bangalore
Posts: 827
Thanked: 160 Times
Default

I saw a post on hifivision where someone has posted a few pictures of new TS STB comes with TS HD service.
That one doesnt have Optical out. It has got coax for audio out and that is what we have to live with if we are planning to go for it and using an AV receiver with HDMI pass-thru.
Ketan is offline   Reply With Quote
Old 19th June 2010, 17:36   #999
BHPian
 
mukeshgoel's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Gurgaon
Posts: 735
Thanked: 369 Times
Default

I am quite sure that Tata Sky HD STB has optical out.

I have Sun-HD and it has optical out. I connected my Onkyo HT-S590 to STB through optical cable and got 5.1 audio.

Now, I have upgraded my HT to HT-S5300 and now I get 5.1 through HDMI cable no need of optical cable.
mukeshgoel is online now   Reply With Quote
Old 19th June 2010, 18:07   #1000
BHPian
 
Ketan's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Bangalore
Posts: 827
Thanked: 160 Times
Default

^You can have a look at the pictures of the STB yourself. I cant find optical out on the STB though. I wish it was there.
Coax should be good enough for 5.1 sound out.
Tata sky hd

I have got HT-R518, I can live with HDMI+Coax for now, I dont have to upgrade for now
Ketan is offline   Reply With Quote
Old 19th June 2010, 19:51   #1001
BHPian
 
MutantX's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Madras
Posts: 868
Thanked: 87 Times
Default

Guys, I am unable to get the HD STB in chennai! i called up almost all TATA Sky STB providers! but none of them are aware of HD being launched! Anyone from chennai who has got the HD STB?
MutantX is offline   Reply With Quote
Old 19th June 2010, 20:21   #1002
BHPian
 
Join Date: Nov 2009
Location: Chennai
Posts: 951
Thanked: 7 Times
Default

Quote:
Originally Posted by MutantX View Post
Guys, I am unable to get the HD STB in chennai! i called up almost all TATA Sky STB providers! but none of them are aware of HD being launched! Anyone from chennai who has got the HD STB?
Man, Relax..they have just announced this 2 days back...not even Tata Sky customer care was aware of details when I called them 2 days back. Give them a week at least for details to percolate.

All the providers are running a race against each other and announce this HD thing..so that existing/new customers dont jump ship.
sanjayc is offline   Reply With Quote
Old 19th June 2010, 20:26   #1003
BHPian
 
Join Date: Nov 2009
Location: Chennai
Posts: 951
Thanked: 7 Times
Default

Even Tata Sky+ STB has optical out and composite video out. So the HD boxes must be having at optical out...does not make sense receiving 5.1 audio signal and having only stereo out.
sanjayc is offline   Reply With Quote
Old 20th June 2010, 06:12   #1004
BHPian
 
Ketan's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Bangalore
Posts: 827
Thanked: 160 Times
Default

Sanjay, coaxial cablecan carry digital audio. per mg understanding it will be able to carry 5.1 channel audio.
Ketan is offline   Reply With Quote
Old 20th June 2010, 13:07   #1005
BHPian
 
Join Date: May 2004
Location: Chennai
Posts: 317
Thanked: 4 Times
Default

Quote:
Originally Posted by sanjayc View Post
Man, Relax..they have just announced this 2 days back...not even Tata Sky customer care was aware of details when I called them 2 days back. Give them a week at least for details to percolate.

All the providers are running a race against each other and announce this HD thing..so that existing/new customers dont jump ship.
Very few boxes have been given to shops. The shops mentioned that they would be getting more boxes next week.
bharanidharang is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Your Favourite Host? (television presenters) Pferdestärke Shifting gears 102 28th December 2012 12:17
Has anyone tried Direct to Car (DTC) using DTH receivers ? StarVegabond In-Car Entertainment 13 9th December 2009 10:14
Civic Hybrid to be only available as a direct company import, not through showrooms. sidindica The Indian Car Scene 15 17th June 2009 13:42
40 inch LCD Television mobike008 Gadgets, Computers & Software 3 16th February 2007 05:03
Dish TV - DTH VMG Gadgets, Computers & Software 7 9th November 2005 15:26


All times are GMT +5.5. The time now is 15:43.

Copyright ©2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks