Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 17th May 2010, 15:12   #541
Senior - BHPian
 
Join Date: Jun 2007
Location: PNQ-HKG-SZX
Posts: 1,238
Thanked: 17 Times
Default

Hemanth! You will not be able to use Kaspersky in UAE and infact any place outside India, due to region issues.

There is a strict regimen followed by Kaspersky with IP filtering and hence if purchased in India it should be used in India alone.
VJ_MAVRICK is offline   Reply With Quote
Old 17th May 2010, 15:16   #542
BHPian
 
hemanthisgreat's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Bangalore
Posts: 587
Thanked: 8 Times
Default

Quote:
Originally Posted by VJ_MAVRICK View Post
Hemanth! You will not be able to use Kaspersky in UAE and infact any place outside India, due to region issues.

There is a strict regimen followed by Kaspersky with IP filtering and hence if purchased in India it should be used in India alone.
Thanks for the answer.

So my plan to donate a Kaspersky license to my cousin in US goes for a toss.

Edit: Additional query.

So what if someone who has purchased a Kaspersky license in India and also activated in India, goes abroad with their laptop, does that mean, he will not get protection when abroad.

Last edited by hemanthisgreat : 17th May 2010 at 15:19.
hemanthisgreat is offline   Reply With Quote
Old 17th May 2010, 19:28   #543
BHPian
 
whizzkid_ram's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Chennai
Posts: 167
Thanked: 2 Times
Default

I run AVG Internet Security 9.0 in my Windows 7
whizzkid_ram is offline   Reply With Quote
Old 18th May 2010, 14:15   #544
Senior - BHPian
 
Join Date: Sep 2006
Location: zxc
Posts: 3,392
Thanked: 654 Times
Default

Quote:
Originally Posted by hemanthisgreat View Post
Thanks for the answer.

So my plan to donate a Kaspersky license to my cousin in US goes for a toss.

Edit: Additional query.

So what if someone who has purchased a Kaspersky license in India and also activated in India, goes abroad with their laptop, does that mean, he will not get protection when abroad.
Don't worry it works!!

actually! Kaspersky, i bought long ago as low as 200 for three user. thats is my transfer price though.

They hiked the price when they found people here selling license on ebay through email.
SirAlec is offline   Reply With Quote
Old 18th May 2010, 14:41   #545
Senior - BHPian
 
S_U_N's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pune
Posts: 1,778
Thanked: 375 Times
Default

Quote:
Originally Posted by benbsb29 View Post
The same is also available at most computer shops around the city for a similar price.

A cousin of mine bought a 3 licence version from Bangalore for use in a PC in the UAE. IIRC, it didnt activate the antivirus. Will need to check with him what happened finally.
Recently Kaspersky made a change with their 2010 version. They no longer allow you to activate via the key file. Hence license issued from India will not work, if you try to activate it in the middle-east.
HOWEVER, there is a work around. I have tried it and it works!
You need to generate a key file from the activation code (via your personal cabinet). Once you have the keyfile, you need to activate it as follows:
How to activate Kaspersky 2010 license using a key file ?

There is a workaround to get the activation done if you purchase the license in India and activate it overseas.
I have posted this on the other thread
http://www.team-bhp.com/forum/gadget...ou-use-36.html (Which Anti-virus software do you use ?) (please wait while the mods approve my post.)

Last edited by Jaggu : 18th May 2010 at 14:56. Reason: Back to back posts, please wait for moderator approval to edit the original post.
S_U_N is offline   Reply With Quote
Old 26th May 2010, 12:52   #546
Senior - BHPian
 
Join Date: Jun 2007
Location: PNQ-HKG-SZX
Posts: 1,238
Thanked: 17 Times
Default

Quote:
Originally Posted by SirAlec View Post
Don't worry it works!!

actually! Kaspersky, i bought long ago as low as 200 for three user. thats is my transfer price though.

They hiked the price when they found people here selling license on ebay through email.
Sir Alec !

Kaspersky does not work across regions due to strict IP Filtering norms and for packs bought here in India, they can be used only in India. Earlier around just over a year back it used to work but due to cross country sales affecting the market KL had implemented this IP filtering and the signature databases are not updated @ all.

As posted by "S_U_N" the license key file has to be downloaded to activate it overseas but I would not suggest that as it is a tedious process of following it with the tech support team of the respective region as there are some issues which cannot be guaranteed whether it will work without any hassles. Keeping all this in mind, I would not suggest that method as the KL support forum itself does not encourage or recommend it.

Last edited by VJ_MAVRICK : 26th May 2010 at 13:01.
VJ_MAVRICK is offline   Reply With Quote
Old 27th May 2010, 14:21   #547
Senior - BHPian
 
S_U_N's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pune
Posts: 1,778
Thanked: 375 Times
Default

VJ_MAVRICK: I am not sure about the updates itself not getting downloaded in another country. I don't think that would be the case. This would cause problems for people who travel overseas frequently.
As far as the activation is concerned, it takes less than 10 minutes of work (no need to call tech support either). Yes, but for those who are not computer savvy, I would not recommend getting into any of this.
S_U_N is offline   Reply With Quote
Old 31st May 2010, 11:26   #548
BHPian
 
Join Date: Oct 2005
Location: @ Driver's Seat @
Posts: 679
Thanked: 57 Times
Default Difference Between Norton Internet Security and Norton Antivirus

Hi Guys
Need advise on buying a antivirus software for my SIL.

Since the laptop is in use in college, there are a variety of pen drives and networks accessed by the laptop and I am scared about the virus part. McCafee license expires in another few days. Hence I need to buy one that can give roboust protection atleast for a year.

While I was browsing for Norton, I found it has two flavours : Norton Antivirus and Norton Internet security.

Can anyone kindly tell me the difference between the two please ? Laptop in question is occasionaly used for browsing. Other than that, its only used for sharing files through pen drives, LAN, etc.

Lastly, does it make sense to buy the same from ebay.in Found some deals on the same ? Or should I stick to "Brick and Motor" shops which sell the norton software.

Eagertly waiting for your replies.
lambuhere1 is offline   Reply With Quote
Old 8th June 2010, 01:52   #549
BHPian
 
Join Date: Nov 2009
Location: Bangalore
Posts: 885
Thanked: 273 Times
Default

Norton is Bloatware. NIS includes firewall and site advisor.
I would advice getting Kaspersky or QuickHeal.
wildsdi5530 is offline   Reply With Quote
Old 8th June 2010, 02:12   #550
Senior - BHPian
 
ph03n!x's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Madras
Posts: 1,703
Thanked: 105 Times
Default

I have been using Microsoft Security Essentials for the past couple of months. I was on McAfee VirusScan Enterprise 8.7i Patch 2 with Antispyware plugin before that.

The first thing I noticed about the MSSE was the install file's size - the Setup was only ~8 MB in size, compare this to the 80+ for the McAfee. I was a bit cynical, even thought it was a joke. But hey, it worked - and worked better than the latest-updated-McAfee.

It is well known that almost all the USB drives / HDD that I come across will have one or the other variant of an autorun infection, and the McAfee almost never found one upon use. MSSE pounces on it the moment I plug-in a USB drive. The flip side is, it takes a few minutes to clean the infection (not sure if it gets the cleaning database in realtime from the MS servers out there, explaining the small installation size).

Apart from McAfee and MSSE, I have tried AVG, Kaspersky and Avast at various times. And I gotta say MSSE has converted me to its favour. Try it, you wont regret!
ph03n!x is offline   Reply With Quote
Old 8th June 2010, 08:22   #551
BHPian
 
iamswift's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Madras
Posts: 178
Thanked: 61 Times
Default

Quote:
Originally Posted by wildsdi5530 View Post
Norton is Bloatware. NIS includes firewall and site advisor.
I would advice getting Kaspersky or QuickHeal.
With hardware costing peanuts why avoid Norton?
To me, its the best AV to have.
I have 2GB RAM with Vista and Norton. Till now I didn't even notice any performance issues.
iamswift is offline   Reply With Quote
Old 8th June 2010, 08:27   #552
BHPian
 
iamback's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Punekar
Posts: 126
Thanked: 8 Times
Default

Quote:
Originally Posted by iamswift View Post
With hardware costing peanuts why avoid Norton?
To me, its the best AV to have.
I have 2GB RAM with Vista and Norton. Till now I didn't even notice any performance issues.
^^^ +1 to this. I also prefer norton than any other av. Currently i have norton 360 3.0 on my three pcs.
iamback is offline   Reply With Quote
Old 8th June 2010, 11:15   #553
BHPian
 
Join Date: Nov 2009
Location: Bangalore
Posts: 885
Thanked: 273 Times
Default

I have 4GB RAM on Windows 7. Doesn't mean I have to sacrifice power.
wildsdi5530 is offline   Reply With Quote
Old 8th June 2010, 17:01   #554
BHPian
 
iamswift's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Madras
Posts: 178
Thanked: 61 Times
Default

Quote:
Originally Posted by wildsdi5530 View Post
I have 4GB RAM on Windows 7. Doesn't mean I have to sacrifice power.
You don't need to sacrifice bro.
With my 2GB RAM, I have 1 GB unoccupied most of the times and CPU (core 2 duo) almost always 99% idle.
Unless you go for some VR games you are unlikely to exhaust your 4GB.
What processor you use?
iamswift is offline   Reply With Quote
Old 9th June 2010, 00:11   #555
BHPian
 
Join Date: Nov 2009
Location: Bangalore
Posts: 885
Thanked: 273 Times
Default

I do play games. And copy-paste huge batches of photoes and videos.
wildsdi5530 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Which software to use for editing videos ? Deeps Gadgets, Computers & Software 52 24th July 2017 00:21
Software Dev. Engineer v/s Software Test Engineer DCEite Shifting gears 50 14th April 2008 13:10
Anti honda?? Anti suzi?? Anti fiat?? Anti ford etc etc?? Vent out ur opinions here!!! mclaren1885 Shifting gears 3 29th June 2006 14:23
Virus Attack on 3rd Feb 2006!! speedsatya Shifting gears 32 11th February 2006 01:24
Spybot virus Deeps Shifting gears 4 9th October 2004 23:03


All times are GMT +5.5. The time now is 08:42.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks