Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 8th November 2006, 21:39   #211
BHPian
 
hkanitkar's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: pune
Posts: 643
Thanked: 24 Times
Default

ok guys, my PC is due for an upgrade. Suggest me a good MoBo and a processor to go with it. My budget is around 16-17k for ( MoBo + Processor ).

This machine is primarily used for :
1. Gaming ( have a PCIe XFX 6600 .. so graphics part is solved -- mobo with no 'on board video' will do )
2. Some image editing
3. Movies and Music -- 7.1 channel audio in built most prefered
hkanitkar is offline   Reply With Quote
Old 8th November 2006, 23:55   #212
Senior - BHPian
 
Bass&Trouble's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Bombay
Posts: 2,742
Thanked: 66 Times
Default

Guys, what's the largest hard disk that one can commercially buy, and that is compatible effostlessly with a P4 machine? My machine can accept SATA or something I am told.
Bass&Trouble is offline   Reply With Quote
Old 9th November 2006, 00:55   #213
Senior - BHPian
 
Join Date: Mar 2006
Location: Faridabad
Posts: 6,814
Thanked: 293 Times
Default

Quote:
Originally Posted by black12rr
contact antec at bangalore , computer shop at brigade road , the super lanboy will cost like ~ 8 k , i dont think they have any cases for less.
Will visit them personally , bcos i like to do so .i need to feel and touch before i buy.

Anyone wants to contact - ANtec @ computer shop ,brigade road ,bangalore
25594974 , 25550056
i got mine for 5.5k....
low_bass_makker is offline   Reply With Quote
Old 9th November 2006, 00:58   #214
Senior - BHPian
 
Join Date: Mar 2006
Location: Faridabad
Posts: 6,814
Thanked: 293 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Bass&Trouble
Guys, what's the largest hard disk that one can commercially buy, and that is compatible effostlessly with a P4 machine? My machine can accept SATA or something I am told.
you can go for 250 gb costing about 6-7k which can surely go with you MB...or one thing more you can get a external HD which comes in 500 gb + capacity.....it will cost you approx 15k make would be maxtor or seagte....
low_bass_makker is offline   Reply With Quote
Old 9th November 2006, 01:19   #215
Senior - BHPian
 
abhibh's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Back in the HOOD near you!
Posts: 2,767
Thanked: 33 Times
Default

AMD64 Opetron
512 MB RAM. 400Mhz FSB
ASUS Motherboard
Microsoft Multimedia Keyboard / Mouse
SAMSUNG 17" Monitor
160 GB HDD (only 15 GB left now lol)
Thats all i dont have a graphics card
abhibh is offline   Reply With Quote
Old 9th November 2006, 01:35   #216
Senior - BHPian
 
khanak's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Mumbai/Toronto
Posts: 2,734
Thanked: 128 Times
Default

Quote:
Originally Posted by black12rr
contact antec at bangalore , computer shop at brigade road , the super lanboy will cost like ~ 8 k , i dont think they have any cases for less.
Will visit them personally , bcos i like to do so .i need to feel and touch before i buy.

Anyone wants to contact - ANtec @ computer shop ,brigade road ,bangalore
25594974 , 25550056
why dont you just mod your exisitng case yourself.

itl be cheaper and youll get exactly what you want
khanak is offline   Reply With Quote
Old 9th November 2006, 11:02   #217
Senior - BHPian
 
black12rr's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Ridin earth now
Posts: 1,259
Thanked: 272 Times
Default

@ low bass makker ..where did u get that ,was it super lanboy?

@khanak .. i am no way spending more than 2k on new case ,but in case i dont find any thing i will modify the existing one .
I need the internal hdds rack ...like in the cricled in the picture ,is it available ? ,i am running out of space inside the case.


Last edited by black12rr : 9th November 2006 at 11:04.
black12rr is offline   Reply With Quote
Old 9th November 2006, 11:02   #218
Team-BHP Support
 
tsk1979's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: New Delhi
Posts: 22,919
Thanked: 15,587 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Bass&Trouble
Guys, what's the largest hard disk that one can commercially buy, and that is compatible effostlessly with a P4 machine? My machine can accept SATA or something I am told.
500GB are available but cost around 350$. The best bet would be a 7200rpm 250GB HDD
tsk1979 is offline   Reply With Quote
Old 9th November 2006, 11:30   #219
Senior - BHPian
 
Join Date: Mar 2006
Location: Faridabad
Posts: 6,814
Thanked: 293 Times
Default

Quote:
Originally Posted by tsk1979
500GB are available but cost around 350$. The best bet would be a 7200rpm 250GB HDD
The 250gb 7200 rpm comes for 7k make maxtor or iomega...

@black12rr I got my cabinet from delhi nehru place but now they dont have antec stuff only cooler master only ....the cooler master has a cabinet costing 2k all screw less design.....

http://www.coolermaster.com/index.ph...330Elite%20330

or you can go for zebronics I think it is local brand but full lighting and fan type of cabinet and costs approx 1.5k or even less....
low_bass_makker is offline   Reply With Quote
Old 9th November 2006, 12:05   #220
BHPian
 
Insane Devil's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Hyderabad
Posts: 983
Thanked: 140 Times
Default

Hey all,

Upgraded mine last year.

Mine is as follows:

1. Intel Pentium 3 Ghz HT Processor
2. 160G 7200 rpm Samsung SATA HDD
3. 80G 7200 rpm Samsung Baracuda HDD
3. 512 MB Ram
4. 21 inch Hyundai CRT Monitor (Imported from Australia- been using this since 2001!)
5. 256 MB Video Card.
6. Creative Cambridge DT5.1 digital Surround Speaker System with Amp and Stands
7. Liteon DVDRW with LIGHTSCRIBE
8. Pioneer Slot Loading DVD Rom
9. Extra USB and firewire ports
10. Microsoft Natural Keyboard and IntelliExplorer Wireless Mouse.
(This keyboard is just great, the typing speed goes up multiple folds! Atleats mine has! been using this "natural" model keyboards of MS since 1996 when they first launched after the Win 95.)

Last edited by Insane Devil : 9th November 2006 at 12:07.
Insane Devil is offline   Reply With Quote
Old 23rd November 2006, 18:56   #221
Senior - BHPian
 
Join Date: Oct 2005
Location: Gujarat 03
Posts: 1,302
Thanked: 10 Times
Default

Right now i have Fujitsu siemens Amilo M7400 Laptop and Now planning to buy a new desktop.

So help me to choose from it or suggest other.

Processor - 3.4 Ghz HT Or Dual Core 1.8 Ghz ? What is the difference ? Or AMD ??

Ram - 1GB Or 512x2 DDR2 ?

Motherboard - Intel 945 Or 915 ?

Graphics Card - Nvidia Or Ati ? Which Model ?

Hard Disk - 250 Or 400 ? Seagate or any other ?

Monitor - LCD or CRT ? What is the difference ? which brand ? model number ?

Cd+Dvd writer - Which brand and model number ?


Your suggestions are most welcome.


Cheers,
Mugen_Power.
Mugen_Power is offline   Reply With Quote
Old 23rd November 2006, 19:52   #222
BANNED
 
Join Date: Mar 2006
Location: India
Posts: 4,346
Thanked: 16 Times
Default

This week was hectic! My 2 PCs got struck by lightning.
The Motherboards were fried to the core and luckily 1 PC had it's processor still running fine.

Had to assemble 2 PCs in 2 days. Speak about budget crunch!!

PC 1:
AMD Athlon64 3000+ (Socket 939)
Asus A8V VM Motherboard
Kingston 1GB RAM
Liteon DVD RW drive
80GB Hitachi SATA HDD
Iball baby cabinet 350W SMPS
Typhoon card reader
15" LCD

PC2
AMD Athlon64 3000+ (socket AM2)
Asus M2V TVM Motherboard (soon to be replaced by M2NE)
Asus Geforce 7300LE 512MB (soon to be replaced by 7600GS)
Twinmoss 2 GB RAM
80GB SATA HDD
80GB PATA HDD
Liteon Combo drive
Zebronics 750W PSU
Mercury KM81 Casing
speedzak is offline   Reply With Quote
Old 23rd November 2006, 21:01   #223
BHPian
 
rsjaurr's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Batala
Posts: 775
Thanked: 27 Times
Default

Quote:
This week was hectic! My 2 PCs got struck by lightning.
..really!!! You had installed 'em on rooftop?

@Mugen..........if u want it for gaming,go for amd dual core,1gb ram atleast for now [later add one more stick of 1gb],atleast nvidia7600gs video card[7600gt being better] from xfx/leadtek,250gb hard disk as this seems to be better buy than 300/320gb,CRT monitor is better for gaming [samsung flat 17" monitor],if u want LCD monitor then look one with short response time e.g.samsung 19"940 Wide screen[LBM has it],asus/lit-on dvd writer.
Intel processor r bit more expensive but these will outperform amd dual core.Dont buy intel core cue with >2.0Ghz.I would still advise amd 3800+dual core for abt 8500 with asus mobo.
Remebe one thing,for gaming,its better to save some bucks on cpu and invest it on better gpu.


BTW i will be replacing my old ATI radeon 9600pro card with ati1650pro and also adding 512mb ram+lite-on dvd writer with lightscribe and ofcourse more powerful PCU.

GPU is something like this.....SAPPHIRE Radeon X1650PRO 100174 Video Card - OEM at Newegg.com

Last edited by rsjaurr : 23rd November 2006 at 21:02.
rsjaurr is offline   Reply With Quote
Old 23rd November 2006, 21:35   #224
BANNED
 
Join Date: Mar 2006
Location: India
Posts: 4,346
Thanked: 16 Times
Talking

Quote:
Originally Posted by rsjaurr View Post
..really!!! You had installed 'em on rooftop?

Hey, not really.

One was in office and the other one was at Home.
speedzak is offline   Reply With Quote
Old 23rd November 2006, 22:19   #225
BHPian
 
Join Date: Jun 2006
Location: new delhi
Posts: 167
Thanked: 0 Times
Default

Quote:
Originally Posted by hkanitkar View Post
ok guys, my PC is due for an upgrade. Suggest me a good MoBo and a processor to go with it. My budget is around 16-17k for ( MoBo + Processor ).

This machine is primarily used for :
1. Gaming ( have a PCIe XFX 6600 .. so graphics part is solved -- mobo with no 'on board video' will do )
2. Some image editing
3. Movies and Music -- 7.1 channel audio in built most prefered

dude am givin some options to you... . and plus if you upgrading then u might need to change the ram as well DDR OR DDR2 . depending so am givin away some ram options as well unless u already have ddr or ddr2 ram or something


MOTHERBOARDS FOR AMD CPU (AM2)

ASUS M2V-TVM Rs3200
ASUS M2N-MX Rs4100
GIGABYTE RS482 Rs4000
MSI K9NGM2 Rs4200
ASUS M2NPV-MX Rs4300
ASUS CROSSHAIR ( GAMING MOTHERBOARD) - DONT KNOW PRICE

ATHLON 64 X2
Athlon 64 X2 3600+ (64-bit,2.0GHz,2x256KB L2 cache,GHz HT bus,AM2) Rs6100
Athlon 64 X2 3800+ (64-bit,2.0GHz,2x512KB L2 cache,2GHz HT bus,AM2 and 939) Rs7400
Athlon 64 X2 4200+ (64-bit,2.2GHz,2x512KB L2 cache,2GHz HT bus,AM2 and 939) Rs8800
Athlon 64 X2 4600+ (64-bit,2.4GHz,2x512KB L2 cache,2GHz HT bus,AM2 and 939) Rs11200

this makes it for your amd

now to some intel options
PENTIUM DUAL CORE
915 (4MB L2 cache 2.80Ghz 800MHz FSB 65nm) Rs5400
925 (4MB L2 cache 3.0Ghz 800MHz FSB 65nm) Rs6200
945 (4MB L2 cache 3.4Ghz 800MHz FSB 65nm) Rs7500
CORE 2 DUO
E6300 (2MB L2 cache 1.87Ghz 1066MHz FSB 65nm) Rs8300
E6400 (2MB L2 cache 2.13Ghz 1066MHz FSB 65nm) Rs10400

MOTHERBOARDS FOR INTEL CPU (LGA 775) DDR2

INTEL D102GGC2 Rs4000
INTEL 945 GNTL Rs5800
INTEL 945 GNTLR Rs6200
ASUS P5GDCV DLX Rs7000
ASUS P5RD2 VM Rs3100
D-LINK 915 Rs4100

MOTHERBOARDS FOR INTEL CORE 2 DUO CPU

GIGABYTE GA-945-MRZ Rs3700
INTEL D946 Rs4600
ASUS P5LD2-VM SE Rs4100
GIGABYTE GA-945GM-S2 Rs4900
INTEL D965RY Rs6600
ASUS P5B Rs9000

RAM

DDR 400MHZ

KINGSTON 256 MB Rs1600
KINGSTON 512 MB Rs2800
KINGSTON 1 GB Rs5600

DDR2 533:-
KINGSTON 256 MB Rs1700
KINGSTON 512 MB Rs3000
KINGSTON 1 GB Rs5800

Last edited by 200mph : 23rd November 2006 at 22:20.
200mph is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Adding sub+amp to this configuration -> feasable? DCEite In-Car Entertainment 10 28th October 2010 01:12
Configuration For Multitasking PC MADMAX111 Gadgets, Computers & Software 19 27th March 2008 10:28
ICE For My Pajero... is this Configuration Ok ?? Tool In-Car Entertainment 52 30th January 2008 12:33
A Vehicle Configuration Information System Venkatesh.C Technical Stuff 11 20th September 2007 13:52
Configuration for Tata Safari lastmanstanding In-Car Entertainment 13 17th June 2006 10:29


All times are GMT +5.5. The time now is 07:50.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks