Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 7th June 2008, 23:37   #841
Senior - BHPian
 
aaggoswami's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Vadodara
Posts: 4,652
Thanked: 1,381 Times
Default

Quote:
Originally Posted by gigy View Post
my new HTPC rig;
GA-MA78GM-S2H (rev.1.0) with AMD Athlon 5600+ and 2gb DDR2 800 ram.
.
Can you give the split up of price of
1) Motherborad
2) Processor
3) RAM ?
aaggoswami is online now   Reply With Quote
Old 8th June 2008, 02:49   #842
Senior - BHPian
 
devarshi84's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Ahmedabad - Tor
Posts: 3,996
Thanked: 118 Times
Default

just gathered some old rusting components as a weekend project and this is what's working now.

Celeron Tualatin core 1.0ghz overclocked to 1.4ghz @140mhz FSB
Intel 810 chipset
256mb DDR SD RAM (128X2 sticks exchanged with a friend for uncompatible 256X2)
LG CD-ROm
Samsung CD-rw
10gb seagate HDD
Ps2 to USb converted mouse
14" LG CRT monitor with slight sharpness and contrast problem.
edit: running xp sp1

Anybody got any ideas to tweak this machine more?
devarshi84 is offline   Reply With Quote
Old 8th June 2008, 06:21   #843
Senior - BHPian
 
greenhorn's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: TN-14
Posts: 6,781
Thanked: 1,210 Times
Default

xubuntu or some other lightweight linux distro ?
greenhorn is offline   Reply With Quote
Old 8th June 2008, 09:21   #844
Senior - BHPian
 
Fountainheader's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Silicon Valley
Posts: 1,502
Thanked: 8 Times
Default

I have a 2-yr old HP Pavilion Notebook (dv5118tx). It was one of the best laptops available during that time.

Intel Centrino Duo - 1.66 Mhz (One of the 1st dual core notebooks)
2 GB DDR2 RAM (Had initially 1 GB)
100 GB HDD
DVD-RW with Dual layer
Nvidia GeForce 7400 with 512 MB memory
15.4" Widescreen

XP Pro Genuine - Using B-School License

Recently bought a 12-cell battery from the States. Yet to arrive though.
Fountainheader is offline   Reply With Quote
Old 8th June 2008, 14:58   #845
Senior - BHPian
 
gigy's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: mumbai
Posts: 1,321
Thanked: 41 Times
Default

GA-MA78GM-S2H (rev.1.0) with AMD Athlon 5600+ total costed me rs10200. 5600+ was not available in most of the shops that day and i think it increased the price bit more than expected.
2gb DDR2 800 ram rs 1100 each.
Due to the slim and congested spacing inside this cabinet had to run processor at 2.6Ghz and GPU at 500Mhz.open box under fan CPU was stable at 3.1Ghz and GPU 1.1Ghz.
Due to location of power connector cant put in two hard disk inside this zebronics cabinet.
gigy is online now   Reply With Quote
Old 9th June 2008, 13:55   #846
Senior - BHPian
 
devarshi84's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Ahmedabad - Tor
Posts: 3,996
Thanked: 118 Times
Default

Quote:
Originally Posted by greenhorn View Post
xubuntu or some other lightweight linux distro ?
I am actually planning on Xubuntu coz the Ram is less.
devarshi84 is offline   Reply With Quote
Old 9th June 2008, 13:58   #847
Team-BHP Support
 
tsk1979's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: New Delhi
Posts: 22,913
Thanked: 15,582 Times
Default

You can try any linux flavor. The base itself is quite light. The problem comes with window managers like KDE/Gnome etc., which are heavy.
However if you want to be light on resources, install kde etc., but while running X call up something light like Windowmaker/Afterstep/Xfce.

A few years back I had a sun machine which was very very low on resources(antiquated Sparc 10).
So I compiled windowmaker and instead of CDE(Default WM) I used windowmaker. also tried Afterstep, but windowmaker was the favorite.
tsk1979 is offline   Reply With Quote
Old 9th June 2008, 23:01   #848
Senior - BHPian
 
devarshi84's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Ahmedabad - Tor
Posts: 3,996
Thanked: 118 Times
Default

you are right about the window managers.

That's what Xubuntu is. UBUNTU minux GNOME plus XFCE = XUBUNTU.
devarshi84 is offline   Reply With Quote
Old 10th June 2008, 11:59   #849
Team-BHP Support
 
tsk1979's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: New Delhi
Posts: 22,913
Thanked: 15,582 Times
Default

devarishi, you misunderstood.
you don't keed a special distro.
You can choose any distro, and during the install phase choose not to install gnome.
I think you should install from a standard Ubuntu CD as Xubuntu CD may be missing GTX etc., too(In case you want to use programs which use GTK toolkit).
tsk1979 is offline   Reply With Quote
Old 10th June 2008, 13:44   #850
Senior - BHPian
 
devarshi84's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Ahmedabad - Tor
Posts: 3,996
Thanked: 118 Times
Default

ahh ok. I did misunderstand but I was going to do the same thing. I have the UBUNTU cd only.
devarshi84 is offline   Reply With Quote
Old 10th June 2008, 19:04   #851
BHPian
 
nawabnabeel's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: mumbai
Posts: 194
Thanked: 20 Times
Default

intel pentium celeron D. 512mb ram. 40gb hdd. 80gb external hdd. 2.4 ghz
nawabnabeel is offline   Reply With Quote
Old 10th June 2008, 20:04   #852
Senior - BHPian
 
aaggoswami's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Vadodara
Posts: 4,652
Thanked: 1,381 Times
Default

Quote:
Originally Posted by gigy View Post
GA-MA78GM-S2H (rev.1.0) with AMD Athlon 5600+ total costed me rs10200. 5600+ was not available in most of the shops that day and i think it increased the price bit more than expected.
2gb DDR2 800 ram rs 1100 each.
Due to the slim and congested spacing inside this cabinet had to run processor at 2.6Ghz and GPU at 500Mhz.open box under fan CPU was stable at 3.1Ghz and GPU 1.1Ghz.
Due to location of power connector cant put in two hard disk inside this zebronics cabinet.
OK, can I get some pics ?
Sorry, but I hope that I am not asking for more.
aaggoswami is online now   Reply With Quote
Old 10th June 2008, 22:06   #853
BHPian
 
Amien's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Mumbai
Posts: 246
Thanked: 5 Times
Default

Intel 915Express GAV board
Intel 3.2Ghz x2 Dual core 64 bit processor(800 Mhz FSB)
1 GB of DDR RAM @ 400 Mhz configured in Dual-Channel Mode
Nvidia GeForce 7300LE 512MB PCI-Express 3D card
Samsung 160 GB SATA Hard Disk (7200 rpm)
Amien is offline   Reply With Quote
Old 11th June 2008, 00:13   #854
Senior - BHPian
 
Join Date: Dec 2007
Location: Bangalore
Posts: 1,062
Thanked: 290 Times
Default

Mine is a HP special edition that I bought in US last Aug/Sep.

HP dv2550se
* Screen: 14.1" WXGA display with BrightView (glossy)
* Processor: Intel T5250 1.5GHz 2MB cache, 667MHz FSB
* Memory: 2GB RAM
* Graphics: Intel X3100
* OS: Microsoft Windows Vista Home Premium
* Hard Drive: 160GB SATA at 5400RPM
* Weight: 5.5lbs
* Dimensions: 13.1 in x 9.3 in x 1.5 in (width x depth x thickness)
* Wireless: 802.11abg (Intel Wireless 3945ABG)
* Ports: 1 IEEE 1394 (FireWire), 3 Universal Serial Bus (USB 2.0)(1 On Left Side / 2 On The Right Side), 5-in-1 memory card reader, VGA monitor out port, S-Video out, RJ-45 Ethernet LAN, RJ-11 modem, 2 headphones/speaker jack with SPDIF, microphone.
* Slots: 5-in-1 memory card reader, ExpressCard 54mm, Expansion Port 3 (docking port)

Has got this nice looking design

Name:  264.jpg
Views: 152
Size:  69.2 KB

Name:  265.jpg
Views: 184
Size:  34.9 KB

Name:  268.jpg
Views: 143
Size:  14.9 KB


I also have a old Compaq desktop:
Configuration:
Intel Pentium 4 1.6GHz
256 MB SDRAM(Original 128MB)
60GB HDD (Original 20GB)
OS: Microsoft Windows XP Home
Thats all I remember
blue_pulsar is offline   Reply With Quote
Old 11th June 2008, 10:27   #855
Newbie
 
Join Date: Oct 2007
Location: Thane
Posts: 12
Thanked: 0 Times
Arrow

I have 2 puny ones:

System _1_
=========================
Athlon x64 3000+
K8v-vm ultra (i know it sucks)
1 GB RAM
320 GB SATA
Plextor DVD writer.
=========================

System _2_
=========================
Core 2 Duo E8400
Intel DP35DP
Nvidia 7600 GS 512
4 GB RAM
160 x 2 SATA on Raid 0
1 x IDE 40 GB for OS.
Sony DVD writer.
=========================

Connected via a cross cable and athlon on USB to beetel 200bx router for Airtel internet access.

I know its measly but it suffices my need for now.
Ritesh Nair is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Adding sub+amp to this configuration -> feasable? DCEite In-Car Entertainment 10 28th October 2010 01:12
Configuration For Multitasking PC MADMAX111 Gadgets, Computers & Software 19 27th March 2008 10:28
ICE For My Pajero... is this Configuration Ok ?? Tool In-Car Entertainment 52 30th January 2008 12:33
A Vehicle Configuration Information System Venkatesh.C Technical Stuff 11 20th September 2007 13:52
Configuration for Tata Safari lastmanstanding In-Car Entertainment 13 17th June 2006 10:29


All times are GMT +5.5. The time now is 17:51.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks