Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 7th July 2008, 16:29   #901
Senior - BHPian
 
ph03n!x's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Madras
Posts: 1,705
Thanked: 115 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Amey View Post
Correction : The radiator fan will feel ashamed infront of a fan in Prescott specific HSF.
I once thought that my office genset is too loud that I can hear it 5 floors above, that too through all those glasses and cabins - but guess what, it a Dell Optiplex with a faulty fan, and - you guessed it - a prescott CPU!

On second thoughts, I guess the fan became faulty BECAUSE it is running on a prescott!
ph03n!x is offline   Reply With Quote
Old 7th July 2008, 16:34   #902
Senior - BHPian
 
ImmortalZ's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Trivandrum
Posts: 2,133
Thanked: 137 Times
Default

You mean PressHot?
ImmortalZ is offline   Reply With Quote
Old 10th July 2008, 00:30   #903
BHPian
 
benkey2's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: chennai
Posts: 95
Thanked: Once
Default

Quote:
The cabinet was ultra slim, black finish. How reliable are these? Anyone has experience with slim line pcs(mini pc/ultra small factor?)
a year back when i went to ritchie street, where chennai s wholesale and retail elcetronic and computer stores are present,to buy a RAM for my friends laptop. one of the shop owner was using a pc with ultra slim cabinet. when i enquired about it he said the excess heat generated inside will damage motherboard and manufacturers wont replace the motherboard in case if any problem arises if the MB is fitted in these slim cabinets. i am not sure about this.
benkey2 is offline   Reply With Quote
Old 17th July 2008, 17:43   #904
BHPian
 
hkanitkar's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: pune
Posts: 643
Thanked: 24 Times
Default

Its update time once again !


My puny 4 x 1GB 667 Mhz Corsair ValueRams were replaced by 2 x 1GB 1066 Mhz Team Extreem Dark rams. Also, on the gfx card front, 2 GeCube 4850s are coming my way by tomorrow.

It is evident that i need to change the PSU from CoolerMaster Extremepower 600W to something better. Which one to go for ??
hkanitkar is offline   Reply With Quote
Old 20th July 2008, 11:59   #905
BHPian
 
Amey's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Pune
Posts: 679
Thanked: 189 Times
Default

Quote:
Originally Posted by hkanitkar View Post
Its update time once again !


My puny 4 x 1GB 667 Mhz Corsair ValueRams were replaced by 2 x 1GB 1066 Mhz Team Extreem Dark rams. Also, on the gfx card front, 2 GeCube 4850s are coming my way by tomorrow.

It is evident that i need to change the PSU from CoolerMaster Extremepower 600W to something better. Which one to go for ??
Waaah ! congrats !

PSU =
Seventeam all the way !!!
its available in Mumbai with Arihant electronics.


Otherwise i Silverstone but that isnt available here.

So here you go,
Corsair HX620 = 6.5k
Corsair TX750 = 7.5k

I have used both and both are just fine.
Amey is offline   Reply With Quote
Old 22nd July 2008, 04:39   #906
Senior - BHPian
 
ph03n!x's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Madras
Posts: 1,705
Thanked: 115 Times
Default

Ran into bad luck - My GeForce 7300GS that had served me good for a while decided to conk off - its fan stopped working, and made the card act up :(

So am now shopping for a 22" LCD and a ATI based GFX. Maybe an upgrade to my P4 630 workhorse that is way over due for an upgrade...!

Looks like one conked out GFX card is going to set me back by the cost of an entry level computer!
ph03n!x is offline   Reply With Quote
Old 1st August 2008, 14:03   #907
BHPian
 
Join Date: Nov 2007
Location: Bangalore
Posts: 172
Thanked: 67 Times
Default

Guess its ok to keep the thread alive.
Well, graphzilla facing issues with mobos now. Data corruption. Some of the board manufacturers have pulled 790i off their list .

Nvidia 790i board pulled by makers - The INQUIRER

Read on anandtech:

AnandTech
Blue_V is offline   Reply With Quote
Old 1st August 2008, 15:36   #908
BHPian
 
Join Date: Nov 2007
Location: Bangalore
Posts: 172
Thanked: 67 Times
Default

Nvidia to Enable SLI on Next-Gen Intel Platform, Fails to Get License to Make Chipsets.

Nvidia to Sell Separate Chips to Enable SLI on Intel Nehalem Platforms

X-bit labs - Nvidia to Enable SLI on Next-Gen Intel Platform, Fails to Get License to Make Chipsets.
Blue_V is offline   Reply With Quote
Old 4th August 2008, 11:43   #909
Team-BHP Support
 
Samurai's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: B'lore-Manipal
Posts: 22,237
Thanked: 13,985 Times
Default

Interesting article: Ahead of the Curve | Tom Yager | InfoWorld | Your server is wasting your CPU | July 30, 2008 03:00 AM | Tom Yager
Samurai is offline   Reply With Quote
Old 4th August 2008, 13:12   #910
Senior - BHPian
 
ph03n!x's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Madras
Posts: 1,705
Thanked: 115 Times
Default

Interesting indeed. Hope this does not add up to AMD's woes!
ph03n!x is offline   Reply With Quote
Old 15th September 2008, 16:44   #911
A.R
BHPian
 
A.R's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Bangalore
Posts: 150
Thanked: 10 Times
Default

I upgraded by home desktop last weekend.Configuration as below:

Asus AMD chipset MB, ATI Radeon X1250-based graphics on board graphics, 512 MB graphics memory, etc etc slots & drives
AMD Athlon 64 bit 2 Ghz. 2xxx FSB, 2 MB L2 cache
2 GB DDR2 666 Mhz RAM
SONY DVD 20x writer
5.1 SB Audigy soundcard
Fontech multimedia KB
Optical Mouse (forgot brand)
Altec Lansing Speakers
A.R is offline   Reply With Quote
Old 16th September 2008, 00:05   #912
SLK
Senior - BHPian
 
SLK's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: DL XX XX XXXX
Posts: 1,288
Thanked: 184 Times
Default

I upgraded mine a few months back....

Core2 Duo 3Ghz.
Gigabyte P35 S3G
800Mhz - 4Gbs
250Gb + 160Gb + 160Gb
NVIDIA GeForce 7300 GS
Etc....
SLK is offline   Reply With Quote
Old 16th September 2008, 10:05   #913
Senior - BHPian
 
neoonwheels's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Pune
Posts: 1,637
Thanked: 586 Times
Default

Looking at the replies, I guess I ve a very basic configuration and need to upgrade asap. Following is my poor config:

Processor: AMD Athlon 64 bit, 1.8 GHz
RAM: 400 - 1.2 GB
Video: 64 MB nVidia card
Sound: 32 bit Creative sound car
HDD: 80 GB, Barracuda
Monitor: 15 inch LG
DVD: LG dual layer DVD writer
Speakers: SBS A300 2.1 Creative
neoonwheels is offline   Reply With Quote
Old 16th September 2008, 10:47   #914
Team-BHP Support
 
navin's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: mumbai
Posts: 22,372
Thanked: 3,788 Times
Default

Quote:
Originally Posted by hkanitkar View Post
My puny 4 x 1GB 667 Mhz Corsair ValueRams were replaced by 2 x 1GB 1066 Mhz Team Extreem Dark rams.
where did you get the 1066 Mhz ram. neither theitwares nor primeabgb has them in stock. I need 4 x 2GB.
navin is offline   Reply With Quote
Old 16th September 2008, 12:16   #915
Senior - BHPian
 
NetfreakBombay's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Bombay
Posts: 1,374
Thanked: 315 Times
Default

Finally upgraded my PC last weekend. Retained 1.44 MB floppy drive that I bought in 1994 , DVD Writer that I bought 4 years back and various HDDs.

Cabinet was 8 years old, so it was replaced as well.

This is new config :

CPU: Athlon 64 X2 4600+
Motherboard: ASUS M2AVM-HDMI
RAM: Transcend DDR 2 800 MHz - 1 GB
Cabinet: Iball WorkHorse Black + 400 W SMPS
HDD: Seagate 500 GB

Actual cost :

Name:  final_pc_config.PNG
Views: 111
Size:  9.7 KB

Thing to do for next few weeks:

Setup this PC as HTPC with Ubuntu. It has S-Video and composite TV OUT and SPDIF audio out. Need to connect it to TV and audio system and setup 5.1 output in Linux.
NetfreakBombay is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Adding sub+amp to this configuration -> feasable? DCEite In-Car Entertainment 10 28th October 2010 01:12
Configuration For Multitasking PC MADMAX111 Gadgets, Computers & Software 19 27th March 2008 10:28
ICE For My Pajero... is this Configuration Ok ?? Tool In-Car Entertainment 52 30th January 2008 12:33
A Vehicle Configuration Information System Venkatesh.C Technical Stuff 11 20th September 2007 13:52
Configuration for Tata Safari lastmanstanding In-Car Entertainment 13 17th June 2006 10:29


All times are GMT +5.5. The time now is 10:03.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks