Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 24th October 2009, 05:48   #1186
BHPian
 
StreetAddict's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Delhi
Posts: 193
Thanked: 17 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Thad E Ginathom View Post
Seriously, though, that case of yours looks excellent --- but how do you keep it clean?
Monthly cleanup maintenance. No shoes allowed in the room. No cats in 100 yard radius .
StreetAddict is offline   Reply With Quote
Old 1st November 2009, 23:56   #1187
BHPian
 
-NUT-case's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Chennai
Posts: 263
Thanked: 11 Times
Default

Lol Nice mod addict.

But high on maintenance im sure.
Isn't it a little too bright especially at night ? It is probably brighter than the computer screen lol . But looks cool though.

I did post my comp configuration and pics as a new thread in this section before i found this one as you had suggested @ addict.Here is the link. Please visit and comment .

http://www.team-bhp.com/forum/gadget...wsing-rig.html (Pics Of My Over The Top Gaming Rig and My Torrent / Browsing Rig)
-NUT-case is offline   Reply With Quote
Old 2nd November 2009, 11:52   #1188
Senior - BHPian
 
_raVan_'s Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Pune
Posts: 1,063
Thanked: 486 Times
Default

My computer configuration:

PIII @ 1GHz
384MB SD RAM @ 133Mhz
80GB HDD
815 Motherboard

_raVan_ is offline   Reply With Quote
Old 2nd November 2009, 12:03   #1189
BHPian
 
StreetAddict's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Delhi
Posts: 193
Thanked: 17 Times
Default

Quote:
Originally Posted by -NUT-case View Post
Lol Nice mod addict.

But high on maintenance im sure.
Isn't it a little too bright especially at night ?
Thank You. The CCFLs are connected to an on/off switch which can be used as and when required.

Quote:
Originally Posted by -NUT-case View Post
I did post my comp configuration and pics as a new thread in this section before i found this one as you had suggested @ addict.Here is the link. Please visit and comment .

http://www.team-bhp.com/forum/gadget...wsing-rig.html (Pics Of My Over The Top Gaming Rig and My Torrent / Browsing Rig)
Just posted my comments and questions. Nice rig there!
StreetAddict is offline   Reply With Quote
Old 15th November 2009, 22:41   #1190
Senior - BHPian
 
ImmortalZ's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Trivandrum
Posts: 2,133
Thanked: 137 Times
Default

Got myself a small upgrade. New config:

Core i7 920 (D0 stepping)
ASUS Rampage 2 Extreme
ATI/XFX Radeon 5870
G.Skill Trident F3-12800CL6T-6GBTD (6GB, DDR3 1600, CAS6)
WD Caviar Black 1TB in addition to previous five HDDs

Full watercooling. Switech Apogee XT on the CPU, EK FC on the GPU, 2x Thermochill 3x120 rads, 2x Laing DDC5 pumps and assorted accessories. The watercooling gear is still enroute, so the machine is now running on stock (blech) cooling.
ImmortalZ is offline   Reply With Quote
Old 15th November 2009, 23:18   #1191
Senior - BHPian
 
aaggoswami's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Vadodara
Posts: 4,628
Thanked: 1,318 Times
Default

Quote:
Originally Posted by ImmortalZ View Post
Got myself a small upgrade. New config:

1) Core i7 920 (D0 stepping)
2) ASUS Rampage 2 Extreme
3) ATI/XFX Radeon 5870
4) G.Skill Trident F3-12800CL6T-6GBTD (6GB, DDR3 1600, CAS6)
5) WD Caviar Black 1TB in addition to previous five HDDs

Full watercooling. Switech Apogee XT on the CPU, EK FC on the GPU, 2x Thermochill 3x120 rads, 2x Laing DDC5 pumps and assorted accessories. The watercooling gear is still enroute, so the machine is now running on stock (blech) cooling.
1) Nice!
2) Asus, I hope you never have to go in for RMA.
3) What was the cost ?
4) 3 X 2 GB ?
5) After total 6 HDD's do you any space for intake fan ?

A few questions ? What was the total cost of upgradation ?
Why did you not consider Core i5 ? I think they are reported to at par with i7 base version you are having.
aaggoswami is offline   Reply With Quote
Old 16th November 2009, 15:15   #1192
Senior - BHPian
 
ImmortalZ's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Trivandrum
Posts: 2,133
Thanked: 137 Times
Default

Quote:
Originally Posted by aaggoswami View Post
1) Nice!
2) Asus, I hope you never have to go in for RMA.
Me too.

Quote:
Originally Posted by aaggoswami View Post
3) What was the cost ?
~24k.

Quote:
Originally Posted by aaggoswami View Post
4) 3 X 2 GB ?
Correct.

Quote:
Originally Posted by aaggoswami View Post
5) After total 6 HDD's do you any space for intake fan ?
Three intake fans still remain.

Quote:
Originally Posted by aaggoswami View Post
A few questions ? What was the total cost of upgradation ?
~71k.

Quote:
Originally Posted by aaggoswami View Post
Why did you not consider Core i5 ? I think they are reported to at par with i7 base version you are having.
Planning to get the i7 octal core in 2010. That needs LGA1366, hence the choice.
ImmortalZ is offline   Reply With Quote
Old 16th November 2009, 16:02   #1193
Senior - BHPian
 
aaggoswami's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Vadodara
Posts: 4,628
Thanked: 1,318 Times
Default

Quote:
Originally Posted by ImmortalZ View Post
1) Three intake fans still remain.
2) ~71k.
3) Planning to get the i7 octal core in 2010. That needs LGA1366, hence the choice.
1) Wow, looks like the HDD are also getting a cool dose of air. I find it pretty weird that the intake fan does not throw air directly onto the graphic card, but the three intake fans are more than sufficient.
I hope they are 92 or 120 mm. 80mm fans with this high system configuration is too less.

2) I must say, considering the upgrades, this is an OK figure. If I were to do the same, around 80K would be spent. Did you buy online from sites like theitwares or techshop ?

3) Are you sure that Core i7 with 1366 socket will come in 8 core config ? I think that the 8 core is for server and socket is 1566 not 1366. The highest number of cores for 1366 will be 6 in the form of Core i9. AMD will release Thuban 6 core processor as well. But Core i7 8 core processor is doubtful.
aaggoswami is offline   Reply With Quote
Old 17th November 2009, 13:17   #1194
Senior - BHPian
 
ImmortalZ's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Trivandrum
Posts: 2,133
Thanked: 137 Times
Default

Whoops, of course I meant hexacore.

I got everything locally. Guy got me everything at cost price, so I got a good deal, all things considering.
ImmortalZ is offline   Reply With Quote
Old 17th November 2009, 13:50   #1195
BHPian
 
whizzkid_ram's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Chennai
Posts: 167
Thanked: 2 Times
Default

Desktop -
Processor - Intel Core 2 Quad Q9550 2.8 GHZ 1333 MHZ
Motherboard - INTEL DG 33 FBC Motherboard
Memory - 4096 MB DDR2 RAM;
Hard Disk - 1 TB SEAGATE HDD @ 7200 RPM
Graphics Card - 512 MB XFX NVIDIA GeForce 8600 GT
Cabinet - Zebronics PRO
DVD Rom Drive - SONY
DVDRW - LG
Monitor - 22 inch LG TFT
Mouse & Keyboard - MICROSOFT Wireless
Speakers - Creative 5.1 surround sound system...
whizzkid_ram is offline   Reply With Quote
Old 17th November 2009, 17:58   #1196
Senior - BHPian
 
Join Date: Mar 2006
Location: Faridabad
Posts: 6,814
Thanked: 293 Times
Default

Desktop -
Processor - Amd Phenom II 965 Black Edition 3.4 Ghz
Motherboard - MSI 790 FX-GD 70
Memory - G.Skill 1600 mhz Rip Jaws 4096 MB DDR3 RAM
Hard Disk - 300 GB Velociraptor + 1 TB x 2 + 500 GB x 5 (more coming soon)
Graphics Card - Ati MSI 5870 1 GB RAM
Power Supply - Coolermaster 700 watts Realpower Modular
Cabinet - Coolermaster 590
Monitor - Benq 24 inch Full hd TFT
Mouse & Keyboard - Logitech 518 and Razer Lycossa
low_bass_makker is offline   Reply With Quote
Old 18th November 2009, 17:34   #1197
BHPian
 
StreetAddict's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Delhi
Posts: 193
Thanked: 17 Times
Default

Quote:
Originally Posted by low_bass_makker View Post
Hard Disk - 300 GB Velociraptor + 1 TB x 2 + 500 GB x 5 (more coming soon)
Whaa!! That's almost 5 TBs of storage. LBM, do you plan to store your car in your Hard drives?

Also, Where do the "more coming soon" go ? The 8 SATA ports available on MSI are all taken. Are you planning to use the eSata port or, maybe, an expansion card ?

Do post some pix
StreetAddict is offline   Reply With Quote
Old 18th November 2009, 23:45   #1198
BHPian
 
parimal_g's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: MUMBAI
Posts: 435
Thanked: 174 Times
Default

Processor : P4 3.0 G HT: Its 4 yrs 3 months old still going strong.
Motherboard :Intel orignal 915 GAV
Hrd Disk Nos 2: 80 Gb Samsung,Samsung 500 Gb Both Sata 7200 RPM
Sony DVD RD/WT Sony CD Writer :
RAM : 1.5 Gb Transcand
SMPS : VIP 400 Watts
Cabinet: I Ball (Very pathetic quality)
I Ball Mouse
TVS Gold Keyboard : Its the mot robust.
Graphics 512 Mb 8500 Nvidia chip set (Dont remember the brand)
Sound Card :Creative Audigy z2s
TV Tuner :USB Model for pinacle PCTV 50e
Speakers : Artis s6100 (Really nice one)
Monitor DELL 22" with Integrated web cam HD Ready Model 2208wfp,with 4 usb ports : Really great monitor ,no need for LCD TV enough for personal use.
and UPS APC ES 500.

The life of your PC depends on the quality of SMPS

Last edited by parimal_g : 18th November 2009 at 23:48.
parimal_g is offline   Reply With Quote
Old 18th November 2009, 23:57   #1199
BHPian
 
anandkumargb's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Bangalore
Posts: 175
Thanked: 63 Times
Default HP Laptop

I have just ordered this HP Laptop:

Intel Dual core, 2.1 GHZ
15.6"High-definition widescreen with BrightView technology (1366 x 768)
4GB RAM
250GB Hard disk
Double-layer DVD±RW/CD-RW
Intel® Graphics Media Accelerator 4500M
Builtin Webcam
HDMI
Windows 7 Home Premium 64-bit
6-cell lithium-ion

Cost ~ 19k

Desktop

Intel core 2 duo, 2.4 GHZ
22 inch LCD
2 GB RAM
500 GB hard disk
wireless keyboard & mouse
5.1 channel creative sound sys
extra tv tuner card
512 MB graphics card
5.1 channel creative sound card
APC UPS
anandkumargb is offline   Reply With Quote
Old 19th November 2009, 00:36   #1200
Senior - BHPian
 
Join Date: Mar 2006
Location: Faridabad
Posts: 6,814
Thanked: 293 Times
Default

Quote:
Originally Posted by StreetAddict View Post
Whaa!! That's almost 5 TBs of storage. LBM, do you plan to store your car in your Hard drives?

Also, Where do the "more coming soon" go ? The 8 SATA ports available on MSI are all taken. Are you planning to use the eSata port or, maybe, an expansion card ?

Do post some pix









These are the pics of my two rigs The main rig is having Velociraptor and 500 gb. The other rig has all the other drives including two 160 gb drives. The download rig keeps working for 24 hrs and all the data is kept there.

Will be adding few more TB`s to the download rig as I have just add a PCI to 4 port SATA card and one PCI to 2 port SATA. So now I can put total of 11 HDD in that rig.
low_bass_makker is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Adding sub+amp to this configuration -> feasable? DCEite In-Car Entertainment 10 28th October 2010 01:12
Configuration For Multitasking PC MADMAX111 Gadgets, Computers & Software 19 27th March 2008 10:28
ICE For My Pajero... is this Configuration Ok ?? Tool In-Car Entertainment 52 30th January 2008 12:33
A Vehicle Configuration Information System Venkatesh.C Technical Stuff 11 20th September 2007 13:52
Configuration for Tata Safari lastmanstanding In-Car Entertainment 13 17th June 2006 10:29


All times are GMT +5.5. The time now is 19:48.

Copyright ©2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks