Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 25th October 2010, 23:13   #466
Senior - BHPian
 
navan49's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: CHENNAI
Posts: 1,010
Thanked: 68 Times
Default

Due to last month thunder My previous bsnl modem WA3002g4 WAS BLOWN.The BSNL Exchange people were so good to get a new modem for me in acouple of days on new purchase. But with my new modem I am facing problems whenever there was fluctuation.Frequently I went to exchange and reset. They were so good to do always. Last time I was advised to use with the UPS. I did do with APC 550 But again it went off to day. I feel bad o disturb them again and again. I did used IP address 192.168.1.1 it did open but further I could not reset.Any one can help me to set myself.
navan49 is offline   Reply With Quote
Old 25th October 2010, 23:24   #467
Senior - BHPian
 
Join Date: Sep 2006
Location: zxc
Posts: 3,392
Thanked: 653 Times
Default

there is a small reset button at the back
SirAlec is offline   Reply With Quote
Old 27th October 2010, 01:40   #468
Senior - BHPian
 
Raccoon's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Poona
Posts: 1,832
Thanked: 105 Times
Default

Quote:
Originally Posted by navan49 View Post
Due to last month thunder My previous bsnl modem WA3002g4 WAS BLOWN.The BSNL Exchange people were so good to get a new modem for me in acouple of days on new purchase. But with my new modem I am facing problems whenever there was fluctuation.Frequently I went to exchange and reset. They were so good to do always. Last time I was advised to use with the UPS. I did do with APC 550 But again it went off to day. I feel bad o disturb them again and again. I did used IP address 192.168.1.1 it did open but further I could not reset.Any one can help me to set myself.
You haven't explained your problem clearly. What exactly is the problem? Are you saying that your modem is rebooting when the power fluctuates? Why would a modem need to be reset in case of power fluctuation (it shouldn't!)?
Raccoon is offline   Reply With Quote
Old 1st November 2010, 13:08   #469
BHPian
 
Join Date: Dec 2006
Location: Delhi
Posts: 186
Thanked: 0 Times
Default

Can the same modem be used for both airtel & bsnl broadband, I don't plan to use them simultaneously but want to configure the PVCs of both so I can plug in the DSL cable and use it without having to reconfigure the modem again everytime.

Can it work?
Shankyz is offline   Reply With Quote
Old 1st November 2010, 13:14   #470
BHPian
 
bhp_maniac's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Kochi, Kerala
Posts: 397
Thanked: 80 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Shankyz View Post
Can the same modem be used for both airtel & bsnl broadband, I don't plan to use them simultaneously but want to configure the PVCs of both so I can plug in the DSL cable and use it without having to reconfigure the modem again everytime.

Can it work?
Yes, it will work. You can add multiple connections. Configuration may depend on the modem make though.
bhp_maniac is offline   Reply With Quote
Old 1st November 2010, 20:19   #471
BHPian
 
JMaruru's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bengaluru
Posts: 516
Thanked: 97 Times
Question BSNL wireless modem frequency?

Can anyone here let me know about the BSNL wireless modem frequency? I am shopping for a cordless phone at home and would like to avoid the frequency of the wireless modem.
JMaruru is offline   Reply With Quote
Old 2nd November 2010, 11:19   #472
BHPian
 
Join Date: Jun 2007
Location: Pune
Posts: 268
Thanked: 10 Times
Default

Quote:
Originally Posted by JMaruru View Post
Can anyone here let me know about the BSNL wireless modem frequency? I am shopping for a cordless phone at home and would like to avoid the frequency of the wireless modem.
Do you mean, modem connected to telephone line and has WiFi router inbuilt?
If I understand correct then its 2.4GHz ISM band. If you need exact frequency then you need to tell me the model of router and channel number which is configured there.
omishra is online now   Reply With Quote
Old 2nd November 2010, 11:45   #473
BHPian
 
bhp_maniac's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Kochi, Kerala
Posts: 397
Thanked: 80 Times
Default

Quote:
Originally Posted by JMaruru View Post
Can anyone here let me know about the BSNL wireless modem frequency? I am shopping for a cordless phone at home and would like to avoid the frequency of the wireless modem.
Both cordless and BSNL WiFi works in 2.4GHz band. You can very well avoid issue by using different channels. Both Cordless and modem supports modifying WiFi channels. Go forward.
bhp_maniac is offline   Reply With Quote
Old 2nd November 2010, 19:35   #474
BHPian
 
JMaruru's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bengaluru
Posts: 516
Thanked: 97 Times
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by omishra View Post
Do you mean, modem connected to telephone line and has WiFi router inbuilt?
If I understand correct then its 2.4GHz ISM band. If you need exact frequency then you need to tell me the model of router and channel number which is configured there.
Yes. Modem connected to telephone line and has WiFi Router built-in(Provided by BSNL).

Quote:
Originally Posted by bhp_maniac View Post
Both cordless and BSNL WiFi works in 2.4GHz band. You can very well avoid issue by using different channels. Both Cordless and modem supports modifying WiFi channels. Go forward.
Thank you. Then the Uniden TRU9485-R 5.8GHz cordless phone should work well in India.
JMaruru is offline   Reply With Quote
Old 3rd November 2010, 01:50   #475
BHPian
 
ghpk's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Ghaziabad
Posts: 869
Thanked: 192 Times
Default

BSNL is again issues in my area. the link light keeps on blinking and if it gets connected the DNS is not responding, tried everything and now fed up.

This is not less than a 200th time BSNL is out for the night, It will get rectified tomorrow around 11 A.M. no matter i call up at this hour, the resolution will only come when those idiots will reach on duty.

purpose of my post is, if anybody investing in router to use it along BSNL, just wait, private players with 3G speeds are already here, docomo launching it on 22 cities from 5th nov-2010 so don't waste money on a titanic (BSNL).
ghpk is offline   Reply With Quote
Old 3rd November 2010, 14:21   #476
BHPian
 
Join Date: Sep 2009
Location: Hyderabad
Posts: 886
Thanked: 276 Times
Default

Quote:
Originally Posted by ghpk View Post
BSNL is again issues in my area. the link light keeps on blinking and if it gets connected the DNS is not responding, tried everything and now fed up.

This is not less than a 200th time BSNL is out for the night, It will get rectified tomorrow around 11 A.M. no matter i call up at this hour, the resolution will only come when those idiots will reach on duty.

purpose of my post is, if anybody investing in router to use it along BSNL, just wait, private players with 3G speeds are already here, docomo launching it on 22 cities from 5th nov-2010 so don't waste money on a titanic (BSNL).
That is good update.My local beam cable is out every second day.I have to have a budget to call these guys every third day.
gajadonga is offline   Reply With Quote
Old 3rd November 2010, 17:11   #477
BHPian
 
Join Date: Apr 2006
Location: chennai
Posts: 106
Thanked: 18 Times
Default

hi,
I have a BSNL broad band connection and would like to change to BSNL 3G USB modem. Today I tested in my area and I got 2.7Mb/S. Compared with the existing connection and didnt notice any performance lag. Anybody faced any issues with this USB modem? Is it advisable to go for it?

Cheers
Dinesh
ndinesh is offline   Reply With Quote
Old 3rd November 2010, 17:38   #478
BHPian
 
bhp_maniac's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Kochi, Kerala
Posts: 397
Thanked: 80 Times
Default

Quote:
Originally Posted by ndinesh View Post
hi,
I have a BSNL broad band connection and would like to change to BSNL 3G USB modem. Today I tested in my area and I got 2.7Mb/S. Compared with the existing connection and didnt notice any performance lag. Anybody faced any issues with this USB modem? Is it advisable to go for it?

Cheers
Dinesh
The issue is that the bandwidth may vary drastically depending on traffic in case of mobile broadband. So suggest you to test for at least a couple of days, especially during peak traffic hours before taking a decision.
bhp_maniac is offline   Reply With Quote
Old 3rd November 2010, 23:38   #479
BHPian
 
ghpk's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Ghaziabad
Posts: 869
Thanked: 192 Times
Default

Quote:
Originally Posted by ndinesh View Post
hi,
I have a BSNL broad band connection and would like to change to BSNL 3G USB modem. Today I tested in my area and I got 2.7Mb/S. Compared with the existing connection and didnt notice any performance lag. Anybody faced any issues with this USB modem? Is it advisable to go for it?

Cheers
Dinesh
Don't buy modem from BSNL, buy the USB modem from market, this will make sure the modem is not locked to BSNL alone.
I get 3.2mbps sometimes, but problem in my area is when BSNL wired broadband has issues bsnl 3g is also slow as dial up.

so i am waiting for private players to come in.
ghpk is offline   Reply With Quote
Old 4th November 2010, 11:29   #480
Distinguished - BHPian
 
sgiitk's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Kanpur
Posts: 7,042
Thanked: 3,584 Times
Default

I will suggest that prefer an Ethernet or Wireless Modem to a USB one. The latter uses a lot of the computer resources. My own experience is that DLink are very good.
sgiitk is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MTNL and BSNL's combo plan for broadband Minardi Shifting gears 35 20th June 2017 19:44
BSNL Broadband Wireless Configuration carboy Gadgets, Computers & Software 69 9th October 2012 23:19
Team-BHP is extremely slow with BSNL-Broadband! SumitB Shifting gears 23 1st August 2010 18:47
How To Improve BSNL/MTNL BroadBand Output finetuning Gadgets, Computers & Software 12 23rd December 2008 16:02
A question to all BSNL Broadband Unlimited Plan users adya33 Gadgets, Computers & Software 28 21st December 2008 20:25


All times are GMT +5.5. The time now is 23:16.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks