Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11th March 2011, 16:33   #571
BHPian
 
Join Date: Jul 2009
Location: Pune
Posts: 29
Thanked: 0 Times
Default Re: BSNL BroadBand Issues

sorry, but where would that be?
bhaani is offline   Reply With Quote
Old 11th March 2011, 16:42   #572
BHPian
 
bhp_maniac's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Kochi, Kerala
Posts: 398
Thanked: 80 Times
Default Re: BSNL BroadBand Issues

Quote:
Originally Posted by bhaani View Post
sorry, but where would that be?
It depends on the modem model actually. Probably will be in the WAN settings. But different manufacturers call it different Some calls it WAN, some calls it Internet. Which modem is your's?
bhp_maniac is offline   Reply With Quote
Old 11th March 2011, 17:56   #573
BHPian
 
Join Date: Jul 2009
Location: Pune
Posts: 29
Thanked: 0 Times
Default Re: BSNL BroadBand Issues

I checked, it is already showing as DHCP. Guess is when i connected the wifi router with the cable to the modem, it took the default gateway for modem as local IP hence 10.xxx.xx.xx.

Would it mean i have to reset the modem? problem is i dont know the user id/password , after all this time.
bhaani is offline   Reply With Quote
Old 13th March 2011, 02:01   #574
Senior - BHPian
 
Raccoon's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Poona
Posts: 1,832
Thanked: 105 Times
Default Re: BSNL BroadBand Issues

Quote:
Originally Posted by rock18 View Post
I have bought a WIFI modem from them as my old BSNL model stopped working.
I think WIFI coverage is pretty good.Good enough for 2400sq.feet house.
I will try it from outside and see how the signal is.

One advantage if you buy from BSNL itself is..if something happens to your modem,they will be happy to replace it.
I faced a problem with the modem within a month of buying it.They promptly replaced it with a new one.
If you buy the modem from BSNL they will replace if found faulty for one year only (warranty). If you take it on rent, then of course they have to replace it whenever it happens. However, you will usually (depends on their stocks) be given a used one, if on rent.

As for the recent quality of their modems - Teracom Type 1 (wired) modem just was not working with p2p clients (torrents, ed2k, etc), even after port forwarding. It would work well in bridged mode though. Another good thing is that the modem would not reboot on power failure and when connected to UPS. This used to invariably happen with Huawei.

UTStar (Wifi) on the other hand seems to work quite well with p2p, with ports forwarded. But AFAIK they aren't giving UTStar CPEs anymore. If you can get it, its supposed to be amongst the better ones. One of the best things is that you can also set the power output. Don't know which other routers allow this. Anybody knows?

Currently, in my exchange they only have a stock of VMC. Manuf. is mentioned as Vuppalamritha Magnetic Components Ltd., Hyderabad. Anybody has any idea about the this manufacturer? Need to know, as if I have to buy from BSNL, then this is the only choice I have. And I don't think any brand of WiFi CPE is available for Rs. 1600.
Raccoon is offline   Reply With Quote
Old 13th March 2011, 23:38   #575
BHPian
 
Join Date: Nov 2004
Location: World
Posts: 115
Thanked: Once
Default Re: BSNL BroadBand Issues

Quote:
Originally Posted by rock18 View Post
One advantage if you buy from BSNL itself is..if something happens to your modem,they will be happy to replace it.
I faced a problem with the modem within a month of buying it.They promptly replaced it with a new one.

But there is a catch with their "one-year warranty". Did you know that this
"one-year warranty" is actually a "one-time replacement warranty" which is valid for one year? i.e. you ran out of your "one-year warranty" as soon as you got your modem replaced within a month (your warranty coverage ended with that one-time replacement)! Lucky for you that you didn't have to find it out the hard way with your modem failing again.

Also, BSNL charged me 10% more than the MRP printed on the modem box. I got nowhere complaining. "We only charged according to our corporate fixed price". Funny how the government gets away with breaking their own laws!
meerkat is offline   Reply With Quote
Old 31st March 2011, 13:51   #576
BHPian
 
inder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: nagpur
Posts: 280
Thanked: 32 Times
Default Re: BSNL BroadBand Issues

Team I have a situation here.Everytime I need to connect to broadband I have to log on to 192.168.1.1 and then put in my username n pw (provided by bsnl) in the settings.I have a d-link router and a d-link access point to make it wireless.Can anyone help me to get rid of this custom of entering username n pw
inder is offline   Reply With Quote
Old 1st April 2011, 10:45   #577
BHPian
 
bhp_maniac's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Kochi, Kerala
Posts: 398
Thanked: 80 Times
Default Re: BSNL BroadBand Issues

Quote:
Originally Posted by inder View Post
Team I have a situation here.Everytime I need to connect to broadband I have to log on to 192.168.1.1 and then put in my username n pw (provided by bsnl) in the settings.I have a d-link router and a d-link access point to make it wireless.Can anyone help me to get rid of this custom of entering username n pw
Every time, are you clicking "Apply" button in configuration page only or are you clicking "Save/Reboot" ?

Refer here: D-Link DSL-2640T Wireless ADSL Router Not Saving Settings Permanently | Hardware Tools | Technize - Be Techdated
bhp_maniac is offline   Reply With Quote
Old 3rd April 2011, 10:16   #578
BHPian
 
inder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: nagpur
Posts: 280
Thanked: 32 Times
Default Re: BSNL BroadBand Issues

Quote:
Originally Posted by bhp_maniac View Post
Every time, are you clicking "Apply" button in configuration page only or are you clicking "Save/Reboot" ?

Refer here: D-Link DSL-2640T Wireless ADSL Router Not Saving Settings Permanently | Hardware Tools | Technize - Be Techdated
Hey thanks bhp_maniac,your link did solve my problem.
inder is offline   Reply With Quote
Old 5th April 2011, 08:04   #579
BHPian
 
Join Date: May 2007
Location: CHENNAI
Posts: 168
Thanked: Once
Default Re: BSNL BroadBand Connectivity-Thirumullaivoyil,chennai

How is BSNL Broadband in Thirumullaivoyil,chennai. Any feedback reg this would be much appreciated. By the way is there any other service provider who offer broadband service. is anyone using Tikona in this Area?
(Dont prefer data card because this connection is for Home purpose )
shapath is offline   Reply With Quote
Old 16th June 2011, 14:46   #580
Senior - BHPian
 
rjstyles69's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Bengalooru..
Posts: 4,343
Thanked: 784 Times
Default Re: BSNL BroadBand Issues

Folks need suggestions for a wireless good modem, which I plan to pick up externally. The existing BSNL modem has gone bad and browsing has become a pain. Damn slow, swapped the modem with a Type-II from my parents place and it works well.

Called BSNL(local area) today to check the availability for a replacement and they don't have a Type II modem in stock. They don't even have an ETA as to when this will be in stock.

I plan to pick up one from one of the local stores here, what brand would you recommend ?
rjstyles69 is offline   Reply With Quote
Old 16th June 2011, 14:57   #581
Senior - BHPian
 
naveen.raju's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Cochin
Posts: 3,638
Thanked: 2,815 Times
Default Re: BSNL BroadBand Issues

Quote:
Originally Posted by rjstyles69 View Post
Folks need suggestions for a wireless good modem, which I plan to pick up externally. The existing BSNL modem has gone bad and browsing has become a pain. Damn slow, swapped the modem with a Type-II from my parents place and it works well.

Called BSNL(local area) today to check the availability for a replacement and they don't have a Type II modem in stock. They don't even have an ETA as to when this will be in stock.

I plan to pick up one from one of the local stores here, what brand would you recommend ?
Am using Dlink wireless modem and it's been more than a year now. Works really well. Think this particular is not available now. Didnt see them on the net. They have launched a new model based on the existing modem. Will let you know my model no soon.

I got this from a local computer shop.
naveen.raju is offline   Reply With Quote
Old 16th June 2011, 15:49   #582
Distinguished - BHPian
 
sgiitk's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Kanpur
Posts: 7,042
Thanked: 3,586 Times
Default Re: BSNL BroadBand Issues

zBSNL boadband is good as long as it works. I have used both the UT Com as supplied by them (I paid for wireless, they gave wire and took over a year to sort out the refund), and D-Link (wireless). I used run the wireless with Mac filtering to prevent aunauthorised access. However, if you have a breakdown on BSNL even God may not be able to help you.

I switched to an EVDO a year ago, and it is bliss. I may add I have a 1Gbps pipe at work.
sgiitk is offline   Reply With Quote
Old 16th June 2011, 20:24   #583
Senior - BHPian
 
Raccoon's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Poona
Posts: 1,832
Thanked: 105 Times
Default Re: BSNL BroadBand Issues

Quote:
Originally Posted by rjstyles69 View Post
Folks need suggestions for a wireless good modem, which I plan to pick up externally. The existing BSNL modem has gone bad and browsing has become a pain. Damn slow, swapped the modem with a Type-II from my parents place and it works well.

Called BSNL(local area) today to check the availability for a replacement and they don't have a Type II modem in stock. They don't even have an ETA as to when this will be in stock.

I plan to pick up one from one of the local stores here, what brand would you recommend ?
You won't get a modem in the market for the price BSNL sells for. I'd suggest you try getting one on rent (mostly they will give you a used one) until they get stock of new modems. Else try to buy one from other exchanges.

As far as BSNL's modems go, UTStar, Huawei were supposed to be amongst the best. But it seems BSNL no longer buys from them (not sure). Normally they get a lot of 1 brand and you have to take that, no choices. But you will get one year warranty. However, I recall someone posting that they will replace it once only.
Raccoon is offline   Reply With Quote
Old 17th June 2011, 10:08   #584
BHPian
 
rohan_iitr's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Bangalore
Posts: 992
Thanked: 401 Times
Default Re: BSNL BroadBand Issues

Quote:
Originally Posted by sgiitk View Post
I used run the wireless with Mac filtering to prevent aunauthorised access.
This is a bit OT, but using MAC filtering in isolation is not a good idea. A wireless network using only MAC filtering for preventing unauthorised access can be hacked very easily.

A better approach would be to disable SSID broadcast and use WPA2 encryption. You may also use MAC filtering along with these.

Rohan
rohan_iitr is offline   Reply With Quote
Old 17th June 2011, 10:23   #585
BHPian
 
Join Date: Jun 2007
Location: Pune
Posts: 268
Thanked: 10 Times
Default Re: BSNL BroadBand Issues

Quote:
Originally Posted by rohan_iitr View Post
This is a bit OT, but using MAC filtering in isolation is not a good idea. A wireless network using only MAC filtering for preventing unauthorised access can be hacked very easily.

A better approach would be to disable SSID broadcast and use WPA2 encryption. You may also use MAC filtering along with these.

Rohan
+1, I use all of these - disable SSID broadcast, use WPA2 encryption and MAC filtering. But now trying to move over wired LAN due to HD media sharing within home.
omishra is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MTNL and BSNL's combo plan for broadband Minardi Shifting gears 35 20th June 2017 19:44
BSNL Broadband Wireless Configuration carboy Gadgets, Computers & Software 69 9th October 2012 23:19
Team-BHP is extremely slow with BSNL-Broadband! SumitB Shifting gears 23 1st August 2010 18:47
How To Improve BSNL/MTNL BroadBand Output finetuning Gadgets, Computers & Software 12 23rd December 2008 16:02
A question to all BSNL Broadband Unlimited Plan users adya33 Gadgets, Computers & Software 28 21st December 2008 20:25


All times are GMT +5.5. The time now is 06:59.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks