Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 18th November 2007, 20:18   #106
Senior - BHPian
 
merve_extreme's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Mumbai
Posts: 1,360
Thanked: 12 Times
Default

have you installed nero 7.There is a problem with the Nero Thumbnail Codec.

Remove Nero and try to copy some pictures to another folder and see if you get thumbnails properly.You can try this directly also(without removing nero),because in vista the thumbnails are only generated once,copy to some other folder and see or add a few new pics.

If yes then use latest nero verion 7.9 or 8.
merve_extreme is offline   Reply With Quote
Old 18th November 2007, 21:56   #107
BANNED
 
viper's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Mumbai
Posts: 1,769
Thanked: 8 Times
Default

Hi Guys,

Problem solved. Thanks to Wheeler.

Viper
viper is offline   Reply With Quote
Old 18th November 2007, 22:09   #108
Senior - BHPian
 
Join Date: Oct 2005
Location: Gujarat 03
Posts: 1,302
Thanked: 10 Times
Default

Today i installed Vista Ultimate and i got score of 4.5. I used it for half day it is running smoothly.
Mugen_Power is offline   Reply With Quote
Old 18th November 2007, 22:19   #109
BHPian
 
Delta9's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Bombay
Posts: 61
Thanked: 0 Times
Default

just that it takes too much system resource and isn't really worth, for a C2D 4400, 2 gb 677 mhz RAM and ASUS SLI mbo.

it works like my old 1.5 Ghz p4 with 378 mb ram on XP

thinking of rolling back to XP ..
Delta9 is offline   Reply With Quote
Old 18th November 2007, 22:35   #110
BHPian
 
wheeler's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: DXB
Posts: 261
Thanked: 3 Times
Default

Quote:
Originally Posted by viper View Post
Hi Guys,

Problem solved. Thanks to Wheeler.

Viper

Hey, Ready to help anytime...
wheeler is offline   Reply With Quote
Old 18th November 2007, 22:38   #111
BHPian
 
kjdesigns_2000's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Gurgaon
Posts: 159
Thanked: 0 Times
Default

Vista is good. I installed it in October. For a few days it was like a new experience with windows zooming in and out and the Aero experience but that is it. Practically XP is better. So i have dual booted my system.

But i cant say that softwares are not working on vista. 99% of the ones i have installed in XP work with Vista also.

The most irritating part of Vista is the Start menu. It has made searching for programs way too difficult. The scroll type till XP was the best.
kjdesigns_2000 is offline   Reply With Quote
Old 18th November 2007, 23:47   #112
Senior - BHPian
 
jesal's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Mumbai
Posts: 2,322
Thanked: 5 Times
Default

been using it since 3 months no issues after a while i think its gettin system hungry now takes a minute to load. ratings i am gettin 5.5 on both cores
jesal is offline   Reply With Quote
Old 14th December 2007, 00:05   #113
Senior - BHPian
 
manveet's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: New Delhi
Posts: 1,059
Thanked: 581 Times
Default Activesync not compatible with Vista ??

Hi Guys,

I just bought a Lenovo that came with Vista installed.

My problem is that Activesync 4.5 is not compatible with Vista. How do I sync my PocketPC to Outlook? Is there an alternate software that I should use or a different version of Activesync?

Please Help.

Regards,
Manveet.
manveet is offline   Reply With Quote
Old 14th December 2007, 08:02   #114
Senior - BHPian
 
vikram_d's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Bangalore
Posts: 2,380
Thanked: 936 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Shan2nu View Post
Ok i'm facing another prob with Vista. I downloaded Microsoft Power Point Viewer 2007 but for some reason, when i try to open a .ppt file, i get a message saying that the file cannot be opened since it's not a ppt format.

Xp on the other hand has no issues opening the same file using the same software.

Is there any other software out there that can open .ppt files on Vista?

Shan2nu
Try running the PP Viewer 2007 in XP compatibility mode. For that just right click on the shortcut icon of the application and go to the compatibility tab.

@manveet - Vista already has activesync built in to it. You do not need it separately. It is called the Mobile Device Centre in the control panel. The first time you connect you PPC to it, just leave it connected for a few minutes. After sometime it will automatrically download a patch for the device center. Or you can go to this link and download it manually.

Download details: Microsoft Windows Mobile Device Center 6.1 for Windows Vista (32-bit)

Last edited by vikram_d : 14th December 2007 at 08:11.
vikram_d is offline   Reply With Quote
Old 14th December 2007, 08:11   #115
BHPian
 
vittalnrv's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Bangalore
Posts: 175
Thanked: 24 Times
Default

Quote:
Originally Posted by manveet View Post
Hi Guys,

I just bought a Lenovo that came with Vista installed.

My problem is that Activesync 4.5 is not compatible with Vista. How do I sync my PocketPC to Outlook? Is there an alternate software that I should use or a different version of Activesync?

Please Help.

Regards,
Manveet.
Activesync runs flawless on Vista , just try updating your copy of windows using built-in windows update, lots of compatibility issues has been fixed.
vittalnrv is offline   Reply With Quote
Old 14th December 2007, 11:58   #116
Senior - BHPian
 
jesal's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Mumbai
Posts: 2,322
Thanked: 5 Times
Default

using since a while now and stll say vista rocks. after 9 hours though u need to restart but i can live with that. though vista with iphone SUX
jesal is offline   Reply With Quote
Old 14th December 2007, 12:07   #117
Team-BHP Support
 
mobike008's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Hyderabad
Posts: 10,518
Thanked: 7,191 Times
Default

I run vista on my laptop and my IE crashes consistently. So i said to he** with it and moved to Firefox
mobike008 is offline   Reply With Quote
Old 14th December 2007, 14:03   #118
BHPian
 
gopz's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Blighty
Posts: 452
Thanked: Once
Default

Is there any good FREEWARE DVD burner software for Vista?
gopz is offline   Reply With Quote
Old 14th December 2007, 15:30   #119
Senior - BHPian
 
adya33's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Pune
Posts: 1,839
Thanked: 91 Times
Default

Quote:
Originally Posted by manveet View Post
Hi Guys,

I just bought a Lenovo that came with Vista installed.

My problem is that Activesync 4.5 is not compatible with Vista. How do I sync my PocketPC to Outlook? Is there an alternate software that I should use or a different version of Activesync?

Please Help.

Regards,
Manveet.
Windows Vista has Windows Mobile Device Center which is upgrade from Active Sync.
After you connect your Windows Mobile based phone just open WMDC from control panel



Quote:
Originally Posted by gopz
Is there any good FREEWARE DVD burner software for Vista?
CDBurnerXP: Introduction and News

I have question to all people saying Windows Vista sucks because it doesn't run my hardware

Have you people submitted your report to Microsoft for analysis when asked for?

For all those saying Windows Vista sucks because it can not run XYZ software.

Have you checked manufacturers website to make sure that the software you are downloading is Vista compatible?

Last edited by adya33 : 14th December 2007 at 15:36.
adya33 is offline   Reply With Quote
Old 15th December 2007, 19:02   #120
BHPian
 
Magma's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: mumbai
Posts: 355
Thanked: 2 Times
Default

hey guys
im Having a sony vaio VGN NR160 series . now this laptop came with vista premium.
Has somebody figured out what drivers will be required for this system to run on XP
(please note the official sony site does not give drivers for XP so i dont expect the hardware to run on XP without uts related drivers)

please help since i would really like to run my notebook on XP
Magma is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Copying large number of folders from windows XP to windows 7 laptop tsk1979 Gadgets, Computers & Software 28 18th June 2010 22:47
SOS Richard Burns Rally (RBR) fails to play on Windows Vista 1100D Gadgets, Computers & Software 3 5th December 2007 11:10
Windows Vista Installation Issue gopz Shifting gears 10 4th November 2007 22:25
2 Problems - is it Windows Vista ? normally_crazy Gadgets, Computers & Software 26 17th June 2007 09:59


All times are GMT +5.5. The time now is 00:52.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks