Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


View Poll Results: Do you face any Problems with TATA Sky?
Yes 118 37.58%
No 196 62.42%
Voters: 314. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 8th October 2010, 17:54   #181
Senior - BHPian
 
R2D2's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Punya Nagari
Posts: 1,816
Thanked: 1,038 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Mission_Safari View Post
Thanks for the feedback. Did the box come with a HDMI cable?
Yes, it comes with a HDMI cable.

I also agree with srishiva's feedback on the user interface. I think the older receiver had a cleaner interface with faster response times.
R2D2 is offline   Reply With Quote
Old 8th October 2010, 18:11   #182
BHPian
 
viper_711's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Bangalore
Posts: 346
Thanked: 55 Times
Default

Only the heaviest of storms disturbs service. Bangalore sees many more rain days than most other cities and plenty of thunderstorms as well but the Tata Sky service is pretty reliable.
viper_711 is offline   Reply With Quote
Old 8th October 2010, 23:36   #183
Newbie
 
rudradeep's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Bangalore
Posts: 17
Thanked: 0 Times
Default

Quote:
Originally Posted by viper_711 View Post
Only the heaviest of storms disturbs service. Bangalore sees many more rain days than most other cities and plenty of thunderstorms as well but the Tata Sky service is pretty reliable.
I too can attest to that. I face this problem only in the heaviest of the rains. But this is pretty common in DTH platforms and used to face the same in the US too when I had a Dish Network connection
rudradeep is offline   Reply With Quote
Old 27th January 2011, 17:56   #184
Team-BHP Support
 
mobike008's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Hyderabad
Posts: 10,617
Thanked: 7,727 Times
Default Re: TATA Sky..Do you face any problems?

It's that time of the year when pockets get empty.

Re-charged my Tata Sky account for an entire year ( Feb 16, 2012)

Opted for Supreme Pack (Rs.220/Month)

+

3 Optional Packs for Rs.100 ( English Entertainment+English movies+English News)

Annual Re-Charge Cost : Rs.3850

Expensive but can't help it. They caught me hook, line and sinker
mobike008 is offline   Reply With Quote
Old 13th February 2011, 13:38   #185
Newbie
 
Join Date: Apr 2006
Location: Hyderabad
Posts: 9
Thanked: 0 Times
Default Re: TATA Sky..Do you face any problems?

Fiends,
There is an offer from Tatasky i.e. the tatasky+ HD (together in a single box) comes for 4k (to precise Rs.3999). Booked it and waiting for the box ... so that explore record etc options and the HD enabled content/cricket matches.
mvnr06 is offline   Reply With Quote
Old 13th February 2011, 15:06   #186
Senior - BHPian
 
Join Date: Feb 2010
Location: Pune
Posts: 1,233
Thanked: 338 Times
Default Re: TATA Sky..Do you face any problems?

Have been using Tata Sky for about 4 years now and have not faced any problems. Been very happy with the service. Only in the cases of very heavy rains the reception does give some problems. But this is a rarity and i don't think it is much of an issue.

Only problem i have is when i select the Sports section the listing takes a lonnnnng time to come up and then it does not show the program details and instead says No Information Available. Not sure if anyone else faces the same issue.
amitwlele is offline   Reply With Quote
Old 14th February 2011, 11:36   #187
Senior - BHPian
 
Join Date: Aug 2010
Location: Delhi
Posts: 2,110
Thanked: 984 Times
Default Re: TATA Sky..Do you face any problems?

Quote:
Originally Posted by amitwlele View Post
Have been using Tata Sky for about 4 years now and have not faced any problems. Been very happy with the service. Only in the cases of very heavy rains the reception does give some problems. But this is a rarity and i don't think it is much of an issue.

Only problem i have is when i select the Sports section the listing takes a lonnnnng time to come up and then it does not show the program details and instead says No Information Available. Not sure if anyone else faces the same issue.
That usually happens if the Tata Sky set top box is powered down. In our case we just switch it off and when it is on every thing comes fast. Only after it is powered down, due to any reason that your symptoms are duplicated.

The reason is that after power up, the SIM has to communicate with the service and update every thing. There seems to be no flash memory to hold all the service information. It all erases on power off!
Aroy is offline   Reply With Quote
Old 14th February 2011, 11:48   #188
BHPian
 
Rodie09's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Pune
Posts: 86
Thanked: 106 Times
Default Re: TATA Sky..Do you face any problems?

Quote:
Originally Posted by mobike008 View Post
It's that time of the year when pockets get empty.

Re-charged my Tata Sky account for an entire year ( Feb 16, 2012)

Opted for Supreme Pack (Rs.220/Month)

+

3 Optional Packs for Rs.100 ( English Entertainment+English movies+English News)

Annual Re-Charge Cost : Rs.3850

Expensive but can't help it. They caught me hook, line and sinker
Hey Mate, I did exactly the same package on 4th Feb for the whole year but I think it costs a little less than what you said.

Supreme Pack = Rs.220 pm but Rs.2400 for annual recharge.
Eng (Mov+Ent+News) = Rs. 100pm - no annual recharge option.

So, the annual cost of the total package is 2400+1200 =3600, wheras you said 3850.

Are you sure you asked for Supreme annual pack and not subscribing the Supreme monthly pack?
Rodie09 is offline   Reply With Quote
Old 14th February 2011, 12:29   #189
BHPian
 
Join Date: Jun 2007
Location: Pune
Posts: 268
Thanked: 10 Times
Default Re: TATA Sky..Do you face any problems?

Anybody noticed that picture quality of TS+ degrades with buffering on.

Tata sky + box, records live to and keeps buffer of last 45 minutes (configurable to 0, 15, 30 and 45 minutes). This way you can rewind the current channel being watched.
If you select buffering = 0 minutes then you will not able to go back (no rewind) during live TV still pause and recording works. But stopping this buffering improves picture quality a lot. I could see the difference on many channels. The fast movement or fast changes in overall picture background/foreground has definitely improved in terms of box effect.

Did anybody observed this? I am planning to get HD+. But if this same story applicable to any recording box then I have to rethink. Also here in Pune, I saw myway IPTV has better picture quality (SD) than my own TS+.
omishra is offline   Reply With Quote
Old 14th February 2011, 15:55   #190
Distinguished - BHPian
 
sgiitk's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Kanpur
Posts: 7,108
Thanked: 3,687 Times
Default Re: TATA Sky..Do you face any problems?

Do not expect HD in Tier II cities

I have been with them from the time they launched in Kanpur. I mailed about HD about three months back. Got a call that we are not in Kanpur at this time, plan to launch soon, and will get in contact with you. Today I mailed them again, adding that I may switch in may if there are more delays. A flurry of activity, sms, e-mail, two calls. Sum total Zilch.

So if you want HD and are outside the metros avoid Tata Sky.
sgiitk is offline   Reply With Quote
Old 14th February 2011, 15:59   #191
Team-BHP Support
 
mobike008's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Hyderabad
Posts: 10,617
Thanked: 7,727 Times
Default Re: TATA Sky..Do you face any problems?

Quote:
Originally Posted by Rodie09 View Post
So, the annual cost of the total package is 2400+1200 =3600, wheras you said 3850.Are you sure you asked for Supreme annual pack and not subscribing the Supreme monthly pack?
Your calculation is exactly right. But, my balance on day of recharge was running Rs.200 odd in "negative". Hence, the difference.
mobike008 is offline   Reply With Quote
Old 5th April 2011, 09:39   #192
BHPian
 
Join Date: May 2007
Location: CHENNAI
Posts: 168
Thanked: Once
Default Re: TATA Sky..Usb Tv Tuner + MAC OSX

Does anyone using TataSky thro USB TV Tuner . if yes how is the performance. Does that USB support MAC OSX. Planning to have USB TV Tuner for i Mac 20 inch to be used with Tata Sky. TIA for Feedback/opinion.

Note: In case if OS X support is not in par with win7 then i can use USB TV Tuner in i Mac with Windows 7 . i Mac Intel core duo has dual boot.
shapath is offline   Reply With Quote
Old 5th April 2011, 09:44   #193
Distinguished - BHPian
 
sgiitk's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Kanpur
Posts: 7,108
Thanked: 3,687 Times
Default Re: TATA Sky..Do you face any problems?

As I have posted elsewhere they installed one HD+, packed up within 12 hours, and after a lot of sturm und drang installed the replacement unit after 12 days. Have one problem. Needs to be reset (pull the plug, wait 10 seconds, plug back) every two to three days. Looks like a software bug. Quality of Discovery & NatGeo makes it paisa vasool. Yes, also, enjoyed the World Cup final in HD.
sgiitk is offline   Reply With Quote
Old 5th April 2011, 11:28   #194
BHPian
 
Join Date: Jun 2007
Location: Pune
Posts: 268
Thanked: 10 Times
Default Re: TATA Sky..Usb Tv Tuner + MAC OSX

Quote:
Originally Posted by shapath View Post
Does anyone using TataSky thro USB TV Tuner . if yes how is the performance. Does that USB support MAC OSX. Planning to have USB TV Tuner for i Mac 20 inch to be used with Tata Sky. TIA for Feedback/opinion.

Note: In case if OS X support is not in par with win7 then i can use USB TV Tuner in i Mac with Windows 7 . i Mac Intel core duo has dual boot.
I may be OT here - but I like to know what you are trying? Basically I did not understand Tata Sky and USB TV Tuner connections. Are you feeding modulated TS box RF signal (VHF) to USB TV Tuner card? and which you are unable to tune in? Is there some other connection type also possible?

If my assumptions are correct then signal modulated over RF (analog) will be anyway degraded? Now second question, USB Tuner performance under certain OS is dependent on underline driver, so I have no answer for that.
omishra is offline   Reply With Quote
Old 5th April 2011, 11:36   #195
Distinguished - BHPian
 
Tejas@perioimpl's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Bombay
Posts: 3,962
Thanked: 4,858 Times
Default Re: TATA Sky..Do you face any problems?

Has anyone noticed that the volume on Tatasky has dropped. In both my houses and multiroom packages, i have observed that the volume has dropped by 50%.
Tejas@perioimpl is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Open Face vs. Full Face Helmets : How Safe are they? Rehaan Motorbikes 73 28th May 2015 15:13
Face to face with an angry tiger drkakkilaya Travelogues 49 22nd June 2012 18:46
Tata SKY / Dish / CAS what is your choice .... all south delhi BHPians whatcanthisbe Gadgets, Computers & Software 1 29th December 2006 10:31
How many of you face problems with electronics in your car? frankmehta Technical Stuff 15 15th April 2006 10:15


All times are GMT +5.5. The time now is 04:24.

Copyright ©2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks