Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


View Poll Results: Do you face any Problems with TATA Sky?
Yes 120 37.97%
No 196 62.03%
Voters: 316. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 16th April 2011, 08:43   #226
Senior - BHPian
 
mayankk's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: New Delhi
Posts: 4,100
Thanked: 3,409 Times
Default Re: TATA Sky..Do you face any problems?

Quote:
Originally Posted by kamalnv View Post
Note from Support: Please avoid excessively dotty posts. Thanks!





I second that, TS has awesome quality especially with HD+ ... and with Star HD on it...wow...

The HD+ has a Signal meter indicating both Signal Strength and "Signal Quality", hidden inside the service menu i dont have the settings upfront but googling should get it...With this menu option we should be able to Adjust the Antenna's direction for optimum signal.
i'd suggest do NOT touch that dish to make any adjustments.
eve a minor degree of shift will have you communicating with the next nearest planet instead of the intended satellite...
mayankk is online now   Reply With Quote
Old 19th April 2011, 18:51   #227
BHPian
 
Join Date: Jun 2007
Location: Pune
Posts: 268
Thanked: 10 Times
Default Re: TATA Sky..Do you face any problems?

Quote:
Originally Posted by mayankk View Post
i'd suggest do NOT touch that dish to make any adjustments.
eve a minor degree of shift will have you communicating with the next nearest planet instead of the intended satellite...
I haven't tried my hand on DTH dish but done that with bigger dishes for almost 15 years. One time helped to my local DD transmitter Engineer too while they lost their spectrum analyzer cum signal meter. Just putting TV in front and adjusting by taking clue from magnetic needle compass and satellite coordinates. Just try and error with gut fill.

So no fears.
omishra is online now   Reply With Quote
Old 19th April 2011, 19:03   #228
Distinguished - BHPian
 
Tejas@perioimpl's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Bombay
Posts: 3,962
Thanked: 4,867 Times
Default

Anyone else facing an issue with sound going off for a few seconds on the HD channels? Happening every 15-20 min since the past couple of days.
Tejas@perioimpl is offline   Reply With Quote
Old 19th April 2011, 20:04   #229
Senior - BHPian
 
Join Date: Aug 2010
Location: Delhi
Posts: 2,122
Thanked: 995 Times
Default Re: TATA Sky..Do you face any problems?

Quote:
Originally Posted by Tejas@perioimpl View Post
Anyone else facing an issue with sound going off for a few seconds on the HD channels? Happening every 15-20 min since the past couple of days.
Used to happen on our HD+ box. Add to that freezing of the box five to six times a day. Finally got Tata Sky technicians, who promptly changed the box yesterday. Since then no problems.
Aroy is offline   Reply With Quote
Old 19th April 2011, 20:22   #230
Senior - BHPian
 
mayankk's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: New Delhi
Posts: 4,100
Thanked: 3,409 Times
Default Re: TATA Sky..Do you face any problems?

hey, anybody been able to figure out the USB slot's function?
really wish tata release its functionality.
I'll tell you one thing, though.
if you keep your dabba on standby, you can use it fro charging phones.
mayankk is online now   Reply With Quote
Old 19th April 2011, 21:35   #231
Distinguished - BHPian
 
hemanth.anand's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Bengaluru
Posts: 2,138
Thanked: 5,819 Times
Default Re: TATA Sky..Do you face any problems?

I enquired the TATA technicians and they told that they have disabled the USB.
Yes, it would have been good if the USB functionality was active.

Hey anybody noticed that the TATA SKY HD user interface(UI) has changed.
I don't know about the normal TATA SKY UI.
This new HD UI looks cool-especially the fade effects to all the menus.
Good thing is the classifications of the channels are now in the main screen itself.
The number of digits for a channel number is 4 instead of the earlier 3..might be because of the increase in the no. of HD channels.
Have anybody noticed any other change apart from the look?

Last edited by hemanth.anand : 19th April 2011 at 21:46.
hemanth.anand is offline   Reply With Quote
Old 19th April 2011, 22:32   #232
Team-BHP Support
 
Vid6639's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Bangalore
Posts: 14,425
Thanked: 19,265 Times
Default Re: TATA Sky..Do you face any problems?

Yes the UI has been upgraded with the faded effect but theres a problem. Channel changes are delayed and slower, theres a lag while surfing.
Vid6639 is offline   Reply With Quote
Old 19th April 2011, 22:54   #233
Distinguished - BHPian
 
hemanth.anand's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Bengaluru
Posts: 2,138
Thanked: 5,819 Times
Default Re: TATA Sky..Do you face any problems?

Quote:
Originally Posted by vid6639 View Post
Yes the UI has been upgraded with the faded effect but theres a problem. Channel changes are delayed and slower, theres a lag while surfing.
Channel changes are delayed because now we can enter 4 digits for a channel.
so after we enter the 3 digits of a channel, it waits for us to enter the 4th digit if any.
I have started to use '0' before the channel (for example 0305 for set max) to make the channel change faster.
hemanth.anand is offline   Reply With Quote
Old 19th April 2011, 22:58   #234
Team-BHP Support
 
Vid6639's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Bangalore
Posts: 14,425
Thanked: 19,265 Times
Default Re: TATA Sky..Do you face any problems?

Quote:
Originally Posted by hemanth.anand View Post
Channel changes are delayed because now we can enter 4 digits for a channel.
so after we enter the 3 digits of a channel, it waits for us to enter the 4th digit if any.
I have started to use '0' before the channel (for example 0305 for set max) to make the channel change faster.
I'm not saying those type of channel changes. More like while surfing through favourites or just the ch +/-.
Vid6639 is offline   Reply With Quote
Old 19th April 2011, 23:14   #235
Distinguished - BHPian
 
hemanth.anand's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Bengaluru
Posts: 2,138
Thanked: 5,819 Times
Default Re: TATA Sky..Do you face any problems?

Quote:
Originally Posted by vid6639 View Post
I'm not saying those type of channel changes. More like while surfing through favourites or just the ch +/-.
Yes, You are right, a small delay with a black screen is appearing.
Its slower than in the previous UI.
hemanth.anand is offline   Reply With Quote
Old 20th April 2011, 12:20   #236
BHPian
 
Join Date: Jun 2007
Location: Pune
Posts: 268
Thanked: 10 Times
Default Re: TATA Sky..Do you face any problems?

Quote:
Originally Posted by kamalnv View Post
The HD+ has a Signal meter indicating both Signal Strength and "Signal Quality", hidden inside the service menu i dont have the settings upfront but googling should get it...With this menu option we should be able to Adjust the Antenna's direction for optimum signal.
It is sequence as follows -

press "Organizer" -> "System Settings" -> "0" -> "1" -> "Select"

Now follow instructions. Do it at your own risk and do not blame me.
omishra is online now   Reply With Quote
Old 20th April 2011, 12:23   #237
Senior - BHPian
 
mayankk's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: New Delhi
Posts: 4,100
Thanked: 3,409 Times
Default Re: TATA Sky..Do you face any problems?

Quote:
Originally Posted by omishra View Post
It is sequence as follows -

press "Organizer" -> "System Settings" -> "0" -> "1" -> "Select"

Now follow instructions. Do it at your own risk and do not blame me.
you have given directions to a bhpian.
you think he wont do it?


to teh OP:do let us know how it goes!!
mayankk is online now   Reply With Quote
Old 25th April 2011, 18:13   #238
BHPian
 
ssadwelkar's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Mumbai
Posts: 75
Thanked: 60 Times
Default Re: TATA Sky..Do you face any problems?

Quote:
Originally Posted by Tejas@perioimpl View Post
Anyone else facing an issue with sound going off for a few seconds on the HD channels? Happening every 15-20 min since the past couple of days.
Yes, I have a similar issue, the sound does not go off completely but the volume reduces for a few seconds and comes back to normal.
ssadwelkar is offline   Reply With Quote
Old 25th April 2011, 19:19   #239
Distinguished - BHPian
 
hemanth.anand's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Bengaluru
Posts: 2,138
Thanked: 5,819 Times
Default Re: TATA Sky..Do you face any problems?

Quote:
Originally Posted by ssadwelkar View Post
Yes, I have a similar issue, the sound does not go off completely but the volume reduces for a few seconds and comes back to normal.
It happened 2 times in yesterday's match.

On Saturday I was facing a peculiar problem in my TSHD.
After every channel change, the channel info on the bottom was staying on till I press the back button. Also the volume indicator used to stay permanently.
On Sunday however it was back to normal
hemanth.anand is offline   Reply With Quote
Old 25th April 2011, 20:06   #240
BHPian
 
ssadwelkar's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Mumbai
Posts: 75
Thanked: 60 Times
Default Re: TATA Sky..Do you face any problems?

Tata Sky has just added the eagerly awaited Ten Action Sports channel and my kids are very excited as now they can watch their favorite football matches.
ssadwelkar is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Open Face vs. Full Face Helmets : How Safe are they? Rehaan Motorbikes 73 28th May 2015 15:13
Face to face with an angry tiger drkakkilaya Travelogues 49 22nd June 2012 18:46
Tata SKY / Dish / CAS what is your choice .... all south delhi BHPians whatcanthisbe Gadgets, Computers & Software 1 29th December 2006 10:31
How many of you face problems with electronics in your car? frankmehta Technical Stuff 15 15th April 2006 10:15


All times are GMT +5.5. The time now is 09:24.

Copyright ©2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks