Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 17th August 2007, 11:31   #1
Senior - BHPian
 
abhibh's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Back in the HOOD near you!
Posts: 2,767
Thanked: 33 Times
Default MS Outlook problem

Hi,

I just partitioned my HDD and installed windows again. Installed MS office 2003 and now when ever i try to send and receive email i get an error "Task pop.gmail.com reported error 0x80040154"

I have tried all the steps perfectly and account setup is done properly with instructions from gmail.

But its still giving error
abhibh is offline   Reply With Quote
Old 17th August 2007, 12:10   #2
Senior - BHPian
 
rahul_intlad's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Pune
Posts: 1,577
Thanked: 2 Times
Default

Have you tried updating outlook 2003 to service pack 2 and then seen if it works.

Last edited by rahul_intlad : 17th August 2007 at 12:17.
rahul_intlad is offline   Reply With Quote
Old 17th August 2007, 12:15   #3
Senior - BHPian
 
adya33's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Pune
Posts: 1,839
Thanked: 91 Times
Default

I am only guessing but chances are you might have missed the port settings or if you are behind router/firewall thsoe ports might be blocked.

Delete current account from outlook, make new one and just before clicking finish, click on test accoutn settings
Attached Images
 
adya33 is offline   Reply With Quote
Old 17th August 2007, 12:18   #4
Senior - BHPian
 
satish_appasani's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Hyderabad
Posts: 1,029
Thanked: 42 Times
Default

Google for "0x80040154 gmail". You will get some solutions. This seems to be a known problem.
satish_appasani is offline   Reply With Quote
Old 17th August 2007, 12:26   #5
Senior - BHPian
 
rahul_intlad's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Pune
Posts: 1,577
Thanked: 2 Times
Default

Quote:
Google for "0x80040154 gmail".
gives you these threads:
microsoft.public.outlook.general | Google Groups

Quote:
Error message 0x80040154 indicates that a COM component is not registered properly. Re-register the particular component and you will be good to go.

Searching the Microsoft Knowledge base for error 0x80040154 indicated that something the Outlook program needed was not installed or not correctly registered within the Windows operating system.

Running the Microsoft Office install in Repair mode (first time selecting find and fix errors, second time telling it to re-install the current setup) did NOT resolve this problem.
The final solution was that to re-install the Windows Address book. (Outlook uses its own Contacts list, and I had previously uninstalled Outlook Express, etc., so it had appeared this was no longer needed.)
Annoyances.org - re: error message 0x80040154 in Outlook XP (Windows XP Discussion Forum)
rahul_intlad is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP!! microsoft outlook!! Cyrus43 Gadgets, Computers & Software 20 2nd January 2013 20:54
Toyota Q4 profit dips 28%. Grim 09 Outlook amit The International Automotive Scene 11 12th May 2008 13:02
Microsoft Outlook Problem abhibh Gadgets, Computers & Software 3 12th June 2007 23:15
Impure for sure! Excerpts from Outlook 4/4 issue amitoj The Indian Car Scene 25 9th May 2006 16:55
MS Outlook - Help normally_crazy Gadgets, Computers & Software 17 6th May 2006 13:24


All times are GMT +5.5. The time now is 03:50.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks