Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 15th August 2008, 10:44   #181
BHPian
 
Saiyan's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Chennai
Posts: 43
Thanked: 0 Times
Default

^ Nothing Beats the lovely DFI when it comes to color combination and still a very neat design :ohyeah: Though its sometimes a troublesome board
Saiyan is offline   Reply With Quote
Old 17th August 2008, 23:35   #182
BHPian
 
revvedup's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Delhi
Posts: 251
Thanked: 8 Times
Default

Guys help with my new computer config (Budget 15K)
One config which I think should do fine

Intel E 7200 FSB 1066 MHz

Motherboard- not decided preferably something that supports PCIe 2.0
2 GB Corsair Value Select @ 667 MHz( the procy has a FSB of 1066 so 2 GB dual channel will do fine na ? )

160 GB HDD Seagate 7200.11( ?)

Power supply Zebronics/Cooler Master ( preferably and budget permitting)

Cabinet- not decided

Use would be Internet+ Gaming( mostly Car Racing games with some games of other genres occasionally )+ Photoshop + some Video editing

In other words Multimedia + Gaming + Internet

Oh and I am exploring the second option of going in for a lower end procy like a E 2180 along with a DX 10.1 GPU like the ATI HD 3450(PCIe 2.0 )

1.Would this be better ?

2. Secondly are DX 10.1 cards any good if I use only XP ?

Last edited by revvedup : 17th August 2008 at 23:36. Reason: Budget
revvedup is offline   Reply With Quote
Old 18th August 2008, 12:13   #183
BHPian
 
revvedup's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Delhi
Posts: 251
Thanked: 8 Times
Default

^^^
TECH gurus please answer my questions and help me with my computer config .

Last edited by revvedup : 18th August 2008 at 12:15.
revvedup is offline   Reply With Quote
Old 18th August 2008, 12:20   #184
Senior - BHPian
 
Join Date: Mar 2006
Location: Faridabad
Posts: 6,814
Thanked: 293 Times
Default

A Display card helps if you plan to use it for heavy games, If you need to play lots of games then a Display card is a must.
low_bass_makker is offline   Reply With Quote
Old 18th August 2008, 12:57   #185
Senior - BHPian
 
greenhorn's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: TN-14
Posts: 6,711
Thanked: 1,084 Times
Default

Quote:
Originally Posted by revvedup View Post
Use would be Internet+ Gaming( mostly Car Racing games with some games of other genres occasionally )+ Photoshop + some Video editing

In other words Multimedia + Gaming + Internet
If you dont want to play the latest games ( just the older games like NFS Underground 2, carbon, Half life 2 , doom 3 etc) then there are onboards which will do fine
Quote:
Oh and I am exploring the second option of going in for a lower end procy like a E 2180 along with a DX 10.1 GPU like the ATI HD 3450(PCIe 2.0 )
instead of that, it would be better to buy an AMD CPU with perfomance equivalent to the E2180 , and a 780G motherboard. THe perfomance will be about the same , but significantly cheaper ( the cpu + mobo will cost <8k, as opposed to the intel combo which I'm sure be about 10k)
Quote:
2. Secondly are DX 10.1 cards any good if I use only XP ?
DX 10 by itself is useless in XP, but the DX 10 cards will work in DX 9 mode in XP

Last edited by greenhorn : 18th August 2008 at 13:01.
greenhorn is online now   Reply With Quote
Old 18th August 2008, 14:00   #186
BHPian
 
revvedup's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Delhi
Posts: 251
Thanked: 8 Times
Default

Quote:
DX 10 by itself is useless in XP, but the DX 10 cards will work in DX 9 mode in XP
Thanks Greenhorn knew that uses XP DX 9 extended mode for DX 10 but what I wanted to ask is that would DX 10.1 perform better on XP or would I have to use Vista to notice the performance improvement ?

Quote:
instead of that, it would be better to buy an AMD CPU with perfomance equivalent to the E2180 , and a 780G motherboard. THe perfomance will be about the same , but significantly cheaper ( the cpu + mobo will cost <8k, as opposed to the intel combo which I'm sure be about 10k)
any more hints on which AMD procy + motherboard combo should I buy ?

Quote:
A Display card helps if you plan to use it for heavy games, If you need to play lots of games then a Display card is a must.
Over time I have realized the benefits of a dedicated graphics card the question was whether I should go for Nvidia 7100 GS( I already have this)+E 7200 or ATI HD 3450 + E7200 ?
revvedup is offline   Reply With Quote
Old 18th August 2008, 15:09   #187
BHPian
 
anonymous's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: NCR
Posts: 564
Thanked: 15 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Saiyan View Post
@anonymous, please mention your budget so that we can recommend accordingly.
Saiyan,
My budget is 45K.
anonymous is offline   Reply With Quote
Old 18th August 2008, 15:23   #188
Senior - BHPian
 
greenhorn's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: TN-14
Posts: 6,711
Thanked: 1,084 Times
Default

XP does not support DX 10 at all.

I think an
Athlon X2 5200+ ( 4k)
Gigabyte GA-MA78GM-S2H (4~5k)

should be all you need. The 780G onboard ( which is the onboard version of the 3450 is better than the 7100 GS ( which is a rebadged 6200 )

the 6200's onboard version, the 6100 ( with about 30% less performance) is available on budget AMD motherboards , costing 2k onwards

Plus that is a full featured motherboard. it has features not present in 10k intel boards. alternately, cheaper 780G boards are available for about 4k, and you can get its predecessor , the Ati 690G based board for 3k, and 2k gets you geforce 6100 based boards

Last edited by greenhorn : 18th August 2008 at 15:27.
greenhorn is online now   Reply With Quote
Old 18th August 2008, 16:08   #189
Team-BHP Support
 
navin's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: mumbai
Posts: 22,233
Thanked: 3,642 Times
Default

Guys I dont know much about computers but I got me a 1920x1080 AVCHD video camera (SD RAM) and Pinacle Studio Plus 12. I was told that I need a Quad Core PC for this purpose.

This is the software
Pinnacle Studio Plus video editing software – The #1 selling digital video editing software

This is the hardware.
Intel Quad Core 2.83 Ghz (C9550)
Intel DG 33 Motherboard
8 GB DDR II Ram (2 GB x 4)
500 GB SATA HDD
NVIDIA 8800 Graphics Card
DVD Writer
Sound Card
Microsoft Keyboard + Mouse
Cabinet with SMPS
Windows Vista Ultimate

Will the hardware/OS be adequate for the software?

Last edited by navin : 18th August 2008 at 16:09.
navin is offline   Reply With Quote
Old 18th August 2008, 16:22   #190
BHPian
 
revvedup's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Delhi
Posts: 251
Thanked: 8 Times
Default

Quote:
Originally Posted by greenhorn View Post
XP does not support DX 10 at all.

I think an
Athlon X2 5200+ ( 4k)
Gigabyte GA-MA78GM-S2H (4~5k)

should be all you need. The 780G onboard ( which is the onboard version of the 3450 is better than the 7100 GS ( which is a rebadged 6200 )

the 6200's onboard version, the 6100 ( with about 30% less performance) is available on budget AMD motherboards , costing 2k onwards

Plus that is a full featured motherboard. it has features not present in 10k intel boards. alternately, cheaper 780G boards are available for about 4k, and you can get its predecessor , the Ati 690G based board for 3k, and 2k gets you geforce 6100 based boards
I am considering going in for a 8600 GT too finally so will the 690
G do the job ?

another option how about going about going for an ATI GPU and using it alongwith the onbord 3450 ? together ?

Last edited by revvedup : 18th August 2008 at 16:29.
revvedup is offline   Reply With Quote
Old 18th August 2008, 17:22   #191
Senior - BHPian
 
greenhorn's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: TN-14
Posts: 6,711
Thanked: 1,084 Times
Default

Quote:
Originally Posted by revvedup View Post
I am considering going in for a 8600 GT too finally so will the 690
G do the job ?
What is there to wait for the 8600 GT? It's already an old product , and its prices are falling after news broke of Nvidia using substandard stuff to make them , and that they're gonna die very fast. A new mercury 8600GT costs 3k. I wouldn't buy one of them though.
the 690G will be enough right now - it will give your about the same performance as a 7100. I can run NFS UG2 with high detail @ 1024x768, MW @ medium 800x600 , and Carbon at very low,640x480 on it

Quote:
another option how about going about going for an ATI GPU and using it alongwith the onbord 3450 ? together ?
yup, but that is possible only for the 780G, but still a single 8600 would be faster.

how much do you plan to spend on a gfx card , and could you specify the games you plan to play?
greenhorn is online now   Reply With Quote
Old 19th August 2008, 00:35   #192
BHPian
 
revvedup's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Delhi
Posts: 251
Thanked: 8 Times
Default

finally got everything home

AMD Athlon X2 5000
Gigabyte 780 G chipset mobo
OCZ 800 MHZ 1 GB* 2 DDR 2 RAM
Cooler Master E- LITE Cabinet with Cooler Master 390 W Power Supply
Cooler Master - Ultimate provider of Computer Chassis | Cooler | Power Supply
WD Caviar Blue 160 GB SATA Hard Drives ( WD1600AABS )
(I am a little unhappy about this as it only has 2MB Cache)
But overall a VFM setup @ 15.5 K
Thanks to LBM for helping me and answering all my queries on the phone(as well as talking to the vendor himself to clear things out) and Greenhorn for providing online support.
revvedup is offline   Reply With Quote
Old 19th August 2008, 07:07   #193
Senior - BHPian
 
greenhorn's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: TN-14
Posts: 6,711
Thanked: 1,084 Times
Default

glad to help and that is a nice deal . Care to give the prices of each?
greenhorn is online now   Reply With Quote
Old 19th August 2008, 09:26   #194
Senior - BHPian
 
greenhorn's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: TN-14
Posts: 6,711
Thanked: 1,084 Times
Default

Quote:
- Intel® Core™2 Quad 2.66 GHz or higher required for 1920x1080 AVCHD editing
thats a minimum system requirement

Navinji, the system does pass the minimum requirements given at their site. Just make sure that the vista is SP1.

But those requirements are (again).

this thread was interesting

Last edited by greenhorn : 19th August 2008 at 09:36.
greenhorn is online now   Reply With Quote
Old 19th August 2008, 11:07   #195
Senior - BHPian
 
NetfreakBombay's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Bombay
Posts: 1,375
Thanked: 315 Times
Default

Need help in deciding a Mobo+Proc for system upgrade.

Is there ANY mbobo for recent (Intel or AMD) that has TV Out port?

Looking to upgrade my PC. Planning to add a Mobo that enables PC to function as decent movie player.

Through TV Out (S-Video / Composite AV) I will connect TV to PC as secondary monitor.

Sound from PC (Through S/PDIF - Wikipedia, the free encyclopedia ) will go to Audio system. That is to avoid distortion.


Thing is I have most of videos in PC and burning a DVD every time is pain.

I could add a Grafix card with TV Out, but would like to avoid it since I do not play games or use any Grafix intensive program.
NetfreakBombay is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help me config a new system for Music sequencing and Mixing bheem Gadgets, Computers & Software 10 20th October 2008 13:35
ICE config for Palio amitverma In-Car Entertainment 6 10th May 2006 12:42
Audio Config For My Bro's New Swift.... freakrz In-Car Entertainment 36 10th March 2006 22:25
Needed: Best Audio config for a tata Indica msk_kapoor In-Car Entertainment 52 24th February 2006 09:44
Proposed Audio Config.. allajunaki In-Car Entertainment 38 31st August 2005 23:44


All times are GMT +5.5. The time now is 19:49.

Copyright ©2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks