Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 18th March 2008, 00:06   #1
Senior - BHPian
 
normally_crazy's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Mumbai
Posts: 4,368
Thanked: 383 Times
Default Firefox Issues

I use iTunes to listen to music. I also use Soundcrank to locate Album Art for songs in the iTunes list.

But when I launch iTunes / SoundCrank (when I am working with FF) - FF simply freezes. What could the problem be ?

I un-installed SoundCrank but the problem still persists

iTunes work fine with IE though !

Last edited by normally_crazy : 18th March 2008 at 00:10.
normally_crazy is offline   Reply With Quote
Old 18th March 2008, 01:48   #2
Senior - BHPian
 
Join Date: Feb 2007
Location: Bangalore
Posts: 1,350
Thanked: 31 Times
Default

Shouldn't be a problem. I use FF and iTunes all the time at home. Just do an update for Firefox. Could solve your problem.

What OS are you on? I'm using XP and haven't seen it.

Otherwise suggest you uninstall Firefox and install it back. You could probably take a backup of your bookmarks in case you use them.
csentil is offline   Reply With Quote
Old 18th March 2008, 02:03   #3
Senior - BHPian
 
Join Date: Mar 2006
Location: Faridabad
Posts: 6,814
Thanked: 293 Times
Default

Same here no problem with Itunes + Firefox
low_bass_makker is offline   Reply With Quote
Old 18th March 2008, 07:14   #4
Awaiting Email Confirmation
 
Join Date: Sep 2007
Location: India
Posts: 1,745
Thanked: 19 Times
Default

I have installed the foxytunes add-on to my firefox browser(I like modding). when i start up Itunes while browsing, firefox does freeze for a few seconds. but I consider the price of modifying.

@NC-do you have any music add-ons installed on the browser?never heard of sound crank.
rippergeo is offline   Reply With Quote
Old 18th March 2008, 08:30   #5
BHPian
 
revved_up's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: New Delhi
Posts: 662
Thanked: 163 Times
Default

Sorry for hijacking your thread NC.
Can anyone tell me a convenient way of finding and downloading album arts for songs (mostly hindi).
I tried soundcrack.. but cant seem to find how to find album arts through it
revved_up is offline   Reply With Quote
Old 18th March 2008, 10:38   #6
Senior - BHPian
 
normally_crazy's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Mumbai
Posts: 4,368
Thanked: 383 Times
Default

Quote:
Originally Posted by csentil View Post
Shouldn't be a problem. Just do an update for Firefox. Could solve your problem.
I have the latest update of FF.

Quote:
What OS are you on? I'm using XP and haven't seen it.
Me on Vista Home.

Quote:
Otherwise suggest you uninstall Firefox and install it back. You could probably take a backup of your bookmarks in case you use them.
Done that.

Quote:
Originally Posted by rippergeo View Post
I have installed the foxytunes add-on to my firefox browser(I like modding). when i start up Itunes while browsing, firefox does freeze for a few seconds. but I consider the price of modifying.
I use foxy tunes too and it works fine when I launch through Foxy Tunes but when I open iTunes seperately when working with FF - that's when the problem arises. Could this be the problem ?

Quote:
Originally Posted by revved_up View Post
Sorry for hijacking your thread NC.
Can anyone tell me a convenient way of finding and downloading album arts for songs (mostly hindi).
I tried soundcrack.. but cant seem to find how to find album arts through it
I search for images in google of the movie and then copy-paste to Album Art It's tedious but I do it when i have some free time. Works for me.
normally_crazy is offline   Reply With Quote
Old 18th March 2008, 11:11   #7
F50
Senior - BHPian
 
F50's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Mumbai/USA
Posts: 1,694
Thanked: 90 Times
Default

FireFox+Foxy Tunes+ iTunes = works fine for me!
I usually use Winamp. But there is a difference, iTunes playing songs are much louder than Winamp. Why so?
F50 is offline   Reply With Quote
Old 18th March 2008, 11:30   #8
Senior - BHPian
 
normally_crazy's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Mumbai
Posts: 4,368
Thanked: 383 Times
Default

Any one using Songbird ? Open source and looks good to me - just started using it. Has a inbuilt browser too. Very familiar iTunes interface and you can import your iTunes data including playlists etc straight in !!
normally_crazy is offline   Reply With Quote
Old 18th March 2008, 12:09   #9
Awaiting Email Confirmation
 
Join Date: Sep 2007
Location: India
Posts: 1,745
Thanked: 19 Times
Default

Quote:
Originally Posted by normally_crazy View Post

I use foxy tunes too and it works fine when I launch through Foxy Tunes but when I open iTunes seperately when working with FF - that's when the problem arises. Could this be the problem ?

that's the problem i'm facing too.
it also occurs whe you skip from the itunes window to the firefox window(sometimes). like you said, it works fine when you launch itunes though Firefox(foxytunes)

will try songbird and see.
rippergeo is offline   Reply With Quote
Old 18th March 2008, 13:51   #10
Senior - BHPian
 
Join Date: Feb 2007
Location: Bangalore
Posts: 1,350
Thanked: 31 Times
Default

Could be your foxytunes then as some of them seem to have the same problem. Also iTunes initially had some glitches with Vista. Dunno if all of them went away. Personally I found XP much easier and comfortable to use than Vista given all the problems it had.
csentil is offline   Reply With Quote
Old 1st May 2008, 15:21   #11
Senior - BHPian
 
StarScream's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Noida/Delhi
Posts: 1,243
Thanked: 628 Times
Default

Quote:
Originally Posted by low_bass_makker View Post
Same here no problem with Itunes + Firefox
No issues with me as well. use FF, Itunes and Safari as well - havent ever encountered that problem on XP sp2.

Quote:
Originally Posted by rippergeo View Post
I have installed the foxytunes add-on to my firefox browser(I like modding). when i start up Itunes while browsing, firefox does freeze for a few seconds. but I consider the price of modifying.
I use covertsastic for album art. Its a web search utility that pulls art from Amazon.com - Covertastic.com

Quote:
Originally Posted by rippergeo View Post
that's the problem i'm facing too.
it also occurs whe you skip from the itunes window to the firefox window(sometimes). like you said, it works fine when you launch itunes though Firefox(foxytunes)

will try songbird and see.
Maybe the proplem is not Itunes at all but Quicktime. Often when Itunes + Quicktime is updated it messes things up. Try uninstalling Quicktime alone and then reinstalling it. Makes sure to download Quicktime only and not Itunes + Quicktime.
Just a guess....

Last edited by Rehaan : 2nd May 2008 at 00:23. Reason: merged. Please use the multi-quote button
StarScream is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2009, 20:10   #12
Senior - BHPian
 
normally_crazy's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Mumbai
Posts: 4,368
Thanked: 383 Times
Default

A couple of new problems now. I use MTNL Triband at home and a private ISP at office.

1) When I use FF at home, I can only browse. For example, on team-bhp, I can only browse and not post anything. When I use Safari, all is fine. I use Opera and it gives me the same result as FF.

2) When I am surfing at home and log in to Facebook via any browser - it logs in to the home page and thats it !! I cannot go further nor can I do anything ! At office - Facebook works like a charm on any browser.

Can anyone help please?
normally_crazy is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2009, 20:18   #13
Senior - BHPian
 
Join Date: Sep 2006
Location: zxc
Posts: 3,392
Thanked: 654 Times
Default

Quote:
Originally Posted by normally_crazy View Post
A couple of new problems now. I use MTNL Triband at home and a private ISP at office.

1) When I use FF at home, I can only browse. For example, on team-bhp, I can only browse and not post anything. When I use Safari, all is fine. I use Opera and it gives me the same result as FF.

2) When I am surfing at home and log in to Facebook via any browser - it logs in to the home page and thats it !! I cannot go further nor can I do anything ! At office - Facebook works like a charm on any browser.

Can anyone help please?
Same results in IE.
SirAlec is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2009, 20:19   #14
Senior - BHPian
 
normally_crazy's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Mumbai
Posts: 4,368
Thanked: 383 Times
Default

No IE - using a macbook.
normally_crazy is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2009, 20:23   #15
Senior - BHPian
 
ashthedivx's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Delhi
Posts: 1,351
Thanked: 22 Times
Default

Looks like a script issue to me, try doing a fresh install rather then repairing firefox installation. It should be fixed up !
ashthedivx is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help Firefox Set a World Record sushanthr77 Gadgets, Computers & Software 37 14th July 2008 18:15
Help with Mozilla Firefox viper Shifting gears 23 3rd August 2007 22:45
Mozilla Firefox Help viper Shifting gears 2 22nd January 2006 21:06
Firefox going to hell in a hand basket imandeep Shifting gears 21 12th January 2006 00:15


All times are GMT +5.5. The time now is 06:36.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks