Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 4th February 2010, 12:26   #1876
Distinguished - BHPian
 
Tejas@perioimpl's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Bombay
Posts: 3,962
Thanked: 4,867 Times
Default

I'm finally tired of updating and jailbreaking and unlocking. If there is no major security update or feature additions, i'm not gonna go through the whole shebang again.

jaggu, what are the differences between this and 3.1.2?
Tejas@perioimpl is offline   Reply With Quote
Old 4th February 2010, 16:01   #1877
BHPian
 
zoomingbhat's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: bangalore
Posts: 110
Thanked: Once
Default

Hi guys,,I got an Old iphone which is gifted by my brother from U.S
Now when is switch on my phone it asks me to connect to itunes,and when i connect it i get an error message.

This is the problem i have
iTunes is unable to activate your iPhone because of an issue reading the SIM card

What should i do?
Sorry i am new to iphone.
zoomingbhat is offline   Reply With Quote
Old 4th February 2010, 16:16   #1878
BHPian
 
Join Date: Aug 2005
Location: Mumbai
Posts: 275
Thanked: 62 Times
Default

Guys, do not upgrade if you are using a jailbreaked phone.......... If you do so, you wont be able to jail break again...

Refer the following post:

Yeah, see the entry in the post above that says "Recovery Mode CVE-ID: CVE-2010-0038"?

That means Apple closed off the iBoot vulnerability that both blackra1n and the latest redsn0w (0.9.x) use to jailbreak your phones.

If you have iPhone, iPhone 3G, iPod Touch 1G or 2G, you can downgrade if you accidentially update (there is no news yet as to whether or not 3.1.3 contains a baseband update for 3G/3GS though).

If you have iPhone 3GS (either the earlier OR later/tethered-jailbreak version) or iPod Touch 3G or 2G 8GB "MC" model, and you update, for now you're screwed. No way to downgrade, and no way to jailbreak again.

Read the entire Apple Releases iPhone OS 3.1.3: Addresses iPhone 3GS Battery Level Accuracy, App Launching Issues - Mac Forums
an_and is offline   Reply With Quote
Old 7th February 2010, 17:50   #1879
BANNED
 
Join Date: Jun 2009
Location: Swindon, UK
Posts: 696
Thanked: 84 Times
Default

I've decided on a 2G. The one I saw in the local papers was already sold by the time I got there. Any idea where I can get one in Mumbai?
Live To Jive is offline   Reply With Quote
Old 8th February 2010, 10:21   #1880
BHPian
 
Punzabi's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: PB-08/Adelaide
Posts: 143
Thanked: 41 Times
Default

@Live to Jive: Nice to hear that you are planning on an Iphone but IMHO you should avoid a used Iphone (if budget is not a constraint). The reason is it'll come with its limitations as well. Its no doubt cheaper (and old technology too) but in a couple of months rumors says there'll be a new version of Iphone in market and then your 2G Iphone will be two generations behind too. the 2G iPhones would be around or over two years old now and will need a battery replacement in the next year or so. Be aware that iPhones aren't easy to open for battery changeovers. Wait a little more, with 3G S version launch in India (I don't know when, fellow member please enlighten us on this), 3G will get old and cheaper. Grab a 3G then. I don't want to dishearten you, just a piece of friendly advise. you can decide to take it or not.
Punzabi is offline   Reply With Quote
Old 8th February 2010, 10:33   #1881
BANNED
 
Join Date: Jun 2009
Location: Swindon, UK
Posts: 696
Thanked: 84 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Punzabi View Post
IMHO you should avoid a used Iphone
I agree with you. But 3G has not started in India and by the time it actually starts the 3GS will be outdated. That's why I was thinking of a 2G and then buying the latest when 3G services start in India.
Live To Jive is offline   Reply With Quote
Old 8th February 2010, 11:14   #1882
Team-BHP Support
 
Jaggu's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Bangalore
Posts: 17,716
Thanked: 7,405 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Tejas@perioimpl View Post
jaggu, what are the differences between this and 3.1.2?
Nothing major, just few security patch upgrade and a super duper lock in place to stop the dev team

Quote:
Originally Posted by zoomingbhat View Post
Hi guys,,I got an Old iphone which is gifted by my brother from U.S
Now when is switch on my phone it asks me to connect to itunes,and when i connect it i get an error message.

This is the problem i have
iTunes is unable to activate your iPhone because of an issue reading the SIM card

What should i do?
Sorry i am new to iphone.
You need to jb and unlock the phone, and then you can use the new sim card. Your gifted phone seems to be a locked piece.

goto iClarified - Apple News and Tutorials and read up on how to unlock, ensure that you understand the steps clearly and select the appropriate model number also.


Quote:
Originally Posted by Live To Jive View Post
I agree with you. But 3G has not started in India and by the time it actually starts the 3GS will be outdated. That's why I was thinking of a 2G and then buying the latest when 3G services start in India.
Which is a good decision if you are getting the phone at a cheap price tag. Ensure the battery and other hardware are in good shape before you pay up.
Jaggu is offline   Reply With Quote
Old 8th February 2010, 11:36   #1883
BHPian
 
redsfx's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: CHENNAI
Posts: 297
Thanked: 9 Times
Default

Absolutely crappy update. I have a airtel locked 3g iphone and on updating my software my ringer has stopped working. My speakers for music etc. work fine but my when i receive a call my phone just vibrates and does nto ring. What do I do?
redsfx is offline   Reply With Quote
Old 8th February 2010, 12:06   #1884
Team-BHP Support
 
Jaggu's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Bangalore
Posts: 17,716
Thanked: 7,405 Times
Default

Do the install again, its not the update but the process that screws up most of the time. I always ensure i dont have anything running apart from iTunes in my comp while i update. Touch wood, till date no hick ups whasoever.
Jaggu is offline   Reply With Quote
Old 10th February 2010, 01:14   #1885
BHPian
 
Car-e-ok's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: New Orleans
Posts: 222
Thanked: 20 Times
Default

Ok iphone gurus please solve my problem. I am using iphone for last 2.5 years. I just did 1 mistake last month . I was playing around with some settings to get internet in my phone . Called up vodafone people to send me setting and stuff like that. Then i developed this icon of "E" on top of my iphone screen. And since then its sucking the juice of battery like anything. My phone work really fine in US,Delhi everywhere in roaming. The moment i come to chandigarh and this "E" icon is on the screen it sucks the juice and my ph battery gets depleted in less then an hour after charging it to the top. Please help me as i am fed up of this. How do i delete the settings?How can i get rid of that "E" thing?Help
Car-e-ok is offline   Reply With Quote
Old 10th February 2010, 10:15   #1886
Team-BHP Support
 
Jaggu's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Bangalore
Posts: 17,716
Thanked: 7,405 Times
Default

You cant get rid of E since its the EDGE network which is active, if your phone is 3G or 3GS, switching off 3G network inside network setting will help the drain. Otherwise check if the Push notifications are ON and switch it off.
Jaggu is offline   Reply With Quote
Old 10th February 2010, 10:20   #1887
Distinguished - BHPian
 
Tejas@perioimpl's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Bombay
Posts: 3,962
Thanked: 4,867 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Car-e-ok View Post
Ok iphone gurus please solve my problem. I am using iphone for last 2.5 years. I just did 1 mistake last month . I was playing around with some settings to get internet in my phone . Called up vodafone people to send me setting and stuff like that. Then i developed this icon of "E" on top of my iphone screen. And since then its sucking the juice of battery like anything. My phone work really fine in US,Delhi everywhere in roaming. The moment i come to chandigarh and this "E" icon is on the screen it sucks the juice and my ph battery gets depleted in less then an hour after charging it to the top. Please help me as i am fed up of this. How do i delete the settings?How can i get rid of that "E" thing?Help
E is for edge. Doesn't suck battery. Go to settings -> general -> turn off location services. Also under setings->mail, contacts... -> fetch new data manually (or hourly). Also turn push notifications off.
Tejas@perioimpl is offline   Reply With Quote
Old 10th February 2010, 13:37   #1888
BHPian
 
Car-e-ok's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: New Orleans
Posts: 222
Thanked: 20 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Jaggu View Post
You cant get rid of E since its the EDGE network which is active, if your phone is 3G or 3GS, switching off 3G network inside network setting will help the drain. Otherwise check if the Push notifications are ON and switch it off.
Quote:
Originally Posted by Tejas@perioimpl View Post
E is for edge. Doesn't suck battery. Go to settings -> general -> turn off location services. Also under setings->mail, contacts... -> fetch new data manually (or hourly). Also turn push notifications off.
Hi guys ,Thanks for showing interest in my problem. But the things you have mentioned i am afraid i have done these already. I mean i am just suspecting "E" edge as my problem because i have used it in delhi for 1 whole day without any charging but there was this "E" icon missing but the moment i came back to chandigarh i see this "E" icon and for whole day i just charge this icon just to keep in running all the time. the push notifications are off. i made sure one went to each and every application and pushed it off. Then deleted all the softwares every single thing. I even bought new original charger keeping in mind that i was usin duplicate charger that wasnt competent in charging the batery. But no luck. However let me specify once again the moment my cell goes on roaming and that "E" icon dissappear it runs like a standard phone for 1-2 days without even charging.And without getting heated up too much.
Another thing its a standar 2g phone.One of the first iphones that came up .

Last edited by Car-e-ok : 10th February 2010 at 13:38.
Car-e-ok is offline   Reply With Quote
Old 10th February 2010, 13:44   #1889
Distinguished - BHPian
 
Tejas@perioimpl's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Bombay
Posts: 3,962
Thanked: 4,867 Times
Default

Is your iphone jailbroken?

don't you use internet (EDGE) on your phone?
Tejas@perioimpl is offline   Reply With Quote
Old 10th February 2010, 15:16   #1890
Team-BHP Support
 
Jaggu's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Bangalore
Posts: 17,716
Thanked: 7,405 Times
Default

How come your phone goes off "E" while in roaming? If you are subscribed to GPRS/EDGE it will be always ON. And since its 2.5 years its an original aka 2G phone, so it wont have 3G & location lol

So it will be Push or Wifi then, that can be the drainers. Do a restore and see if it helps.
Jaggu is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Iphone - now $100 since Iphone 3G S (speed) launched D-Man Gadgets, Computers & Software 32 14th February 2010 18:11
Apple iPhone Launched!!! OMG, OMG!!! (EDIT: Feb 5th - New memory sizes) hydrashok Gadgets, Computers & Software 107 21st August 2008 14:33
this is completely insane - Guy waiting in line for iPhone for 5 days in NYC whatcanthisbe Shifting gears 20 1st July 2007 21:04


All times are GMT +5.5. The time now is 13:16.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks