Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 13th April 2015, 16:05   #7696
BHPian
 
ckranjan's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Delhi/Ajmer
Posts: 131
Thanked: 108 Times
Default Re: The iPhone Thread

Quote:
Originally Posted by diyguy View Post
I have a strange problem. When I select the 2G I do not get internet connectivity though I am paying only for a 2G connection with airtel. when I set it to 3G things work fine...
Thats strange. I don't have any problem like that. I'm on airtel too but i have a 3G pack.
ckranjan is offline   Reply With Quote
Old 13th April 2015, 16:13   #7697
BHPian
 
kkkkkaran's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Pune
Posts: 173
Thanked: 124 Times
Default

Quote:
Originally Posted by MetalBuff View Post
The option to switch between LTE, 3G and 2G has been put back on the 8.3. Fantastic! Also, the Wi-Fried issue seems to have been taken care of so, the 6 is running at its all time best. Dont know if its just me but, post the 8.3 update, been getting a bit more battery backup as well. Attachment 1359760Attachment 1359762

Cheerio,
-Shivang Gandotra

I have the 2G/3G/LTE toggle on 8.2 also, on my iphone 6. You probably didnt notice it while running 8.2 then.
kkkkkaran is offline   Reply With Quote
Old 13th April 2015, 17:10   #7698
BHPian
 
treadmark's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Bangalore
Posts: 404
Thanked: 187 Times
Default Re: The iPhone Thread

Quote:
Originally Posted by kkkkkaran View Post
I have the 2G/3G/LTE toggle on 8.2 also, on my iphone 6. You probably didnt notice it while running 8.2 then.
Who is your service provider and which location?
Also do you mind sharing a screen shot of it?

Cheers!
treadmark is offline   Reply With Quote
Old 13th April 2015, 17:21   #7699
BHPian
 
.sourov's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Bangalore
Posts: 74
Thanked: 25 Times
Default Re: The iPhone Thread

Quote:
Originally Posted by treadmark View Post
Who is your service provider and which location?
Also do you mind sharing a screen shot of it?

Cheers!
In bangalore this toggle was available for vodafone users but not for Airtel. I am using Airtel and for me it was only to enable or disable of LTE, 2G/3G selection was not available. After upgrading to 8.3 all options are available.

Last edited by .sourov : 13th April 2015 at 17:22. Reason: gram error
.sourov is online now   Reply With Quote
Old 13th April 2015, 18:18   #7700
BHPian
 
driving_smartly's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Navi Mumbai
Posts: 476
Thanked: 211 Times
Default Re: The iPhone Thread

Even i had 2G/3G & LTE option in 8.2 version on my IPhone 5C.

Mine is Vodafone 3G pack, Mumbai circle. I am not at all happy with 3G signal at home and office I switch to 2G mode and keep wifi on at both the places. 3G is on only when travelling.
driving_smartly is offline   Reply With Quote
Old 13th April 2015, 18:24   #7701
Distinguished - BHPian
 
IronH4WK's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Bangalore
Posts: 3,457
Thanked: 3,615 Times
Default The iPhone Thread

Quote:
Originally Posted by .sourov View Post
In bangalore this toggle was available for vodafone users but not for Airtel. I am using Airtel and for me it was only to enable or disable of LTE, 2G/3G selection was not available. After upgrading to 8.3 all options are available.

That would be because you would have upgraded to a 4G SIM. I too didn't get to switch between 2/3/4G when on Airtel. Now I've a Vodafone 3G SIM and I get the option.

Last edited by IronH4WK : 13th April 2015 at 18:26.
IronH4WK is offline   Reply With Quote
Old 13th April 2015, 18:32   #7702
BHPian
 
kkkkkaran's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Pune
Posts: 173
Thanked: 124 Times
Default

Quote:
Originally Posted by treadmark View Post
Who is your service provider and which location?

Also do you mind sharing a screen shot of it?



Cheers!

The iPhone Thread-imageuploadedbyteambhp1428930095.025384.jpg
The iPhone Thread-imageuploadedbyteambhp1428930118.984968.jpg

Here you go sir, the screenshots. Looking at the later posts, looks like it is carrier/sim dependant
kkkkkaran is offline   Reply With Quote
Old 13th April 2015, 19:09   #7703
Team-BHP Support
 
Jaggu's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Bangalore
Posts: 17,752
Thanked: 7,476 Times
Default Re: The iPhone Thread

Quote:
Originally Posted by kkkkkaran View Post

Here you go sir, the screenshots. Looking at the later posts, looks like it is carrier/sim dependant
Yeah!!!! I also have this Airtel LTE sim, this is an addition along with 8.3 update and a very good one at that, esp for those offroad and bike trips.

EDIT: i never checked in 8.2 so not sure if it was there.
Jaggu is offline   Reply With Quote
Old 13th April 2015, 19:42   #7704
BHPian
 
ajaypjayaraj's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: KL
Posts: 920
Thanked: 1,064 Times
Default Re: The iPhone Thread

I think it is dependent on network operator and the type of sim card also. I have had 2G/3G selection option in 8.2 when in India, and on some networks abroad with their local sim, I've had 3G/4G switches (2G option was not there at all) which could be turned on as required in the same 8.2. All this was observed on the same version of OS. Many options in the settings appear if available only (as per network, sim, etc.) in iOS.
ajaypjayaraj is offline   Reply With Quote
Old 13th April 2015, 21:42   #7705
BHPian
 
diyguy's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Chennai
Posts: 255
Thanked: 112 Times
Default

Quote:
Originally Posted by ajaypjayaraj View Post
I think it is dependent on network operator and the type of sim card also.

Yes it is operator specific. When iOS 8 was introduced the option disappeared for me on airtel but when I tried with a colleague's Vodafone, it reappeared.
diyguy is online now   Reply With Quote
Old 14th April 2015, 12:12   #7706
BHPian
 
treadmark's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Bangalore
Posts: 404
Thanked: 187 Times
Default Re: The iPhone Thread

Quote:
Originally Posted by IronH4WK View Post
That would be because you would have upgraded to a 4G SIM. I too didn't get to switch between 2/3/4G when on Airtel. Now I've a Vodafone 3G SIM and I get the option.
So that should be the case for me as well, mine is also Airtel and hence couldn't see a toggle for 2G yet.
Moreover I had received an email from my office IT department asking us not to upgrade to iOS 8.3 since few of our business applications are not yet compatible with this latest versions and have to wait for a week or so.

Cheers!
treadmark is offline   Reply With Quote
Old 14th April 2015, 13:33   #7707
BHPian
 
kkkkkaran's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Pune
Posts: 173
Thanked: 124 Times
Default

Apple seems to be on a roll : They have already revealed 8.4 beta
kkkkkaran is offline   Reply With Quote
Old 14th April 2015, 14:08   #7708
BHPian
 
amanomics's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: New Delhi
Posts: 118
Thanked: 80 Times
Default Re: The iPhone Thread

Quote:
Originally Posted by kkkkkaran View Post
Apple seems to be on a roll : They have already revealed 8.4 beta
That could also mean something buggy in iOS 8.3!!
amanomics is offline   Reply With Quote
Old 14th April 2015, 14:19   #7709
BHPian
 
kkkkkaran's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Pune
Posts: 173
Thanked: 124 Times
Default Re: The iPhone Thread

Quote:
Originally Posted by amanomics View Post
That could also mean something buggy in iOS 8.3!!
The major change is the music app. I'm hoping for more functionality, equaliser and stuff. Using 3rd party music players is very complicated on the iPhone. Poweramp on android spoiled me
kkkkkaran is offline   Reply With Quote
Old 15th April 2015, 09:31   #7710
BHPian
 
diyguy's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Chennai
Posts: 255
Thanked: 112 Times
Default

Been having issues with the team bhp app today. I guess 8.3 messed up something in it. Keyboard wasn't coming up, was getting no response when clicking a topic etc
diyguy is online now   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Iphone - now $100 since Iphone 3G S (speed) launched D-Man Gadgets, Computers & Software 32 14th February 2010 18:11
Apple iPhone Launched!!! OMG, OMG!!! (EDIT: Feb 5th - New memory sizes) hydrashok Gadgets, Computers & Software 107 21st August 2008 14:33
this is completely insane - Guy waiting in line for iPhone for 5 days in NYC whatcanthisbe Shifting gears 20 1st July 2007 21:04


All times are GMT +5.5. The time now is 04:30.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks