Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 16th February 2017, 19:26   #9796
Distinguished - BHPian
 
condor's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Speed-brkr City
Posts: 10,651
Thanked: 4,185 Times
Default Re: The iPhone Thread

Quote:
Originally Posted by BenjiRoss View Post
Have you tried getting an iTunes account and then using a USB cable to connect it to your Mac and seeing if it can be reset and restarted.
Or else try calling apple support or chat with them.
Any idea how the phone was disabled?
No Mac, no iphone, and no apple cables. This one is an old one that was lying around at my brother's. Trying some experiments on it for music, and not for calls

I am trying a hard reset:
Power off
Power-button + Home button: Apple logo comes up, goes off, and comes up again
after that nothing.

Last edited by condor : 16th February 2017 at 19:36.
condor is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2017, 19:32   #9797
Newbie
 
nit787's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Location: Vadodara, Gujar
Posts: 21
Thanked: 20 Times
Default

Quote:
Originally Posted by wildsdi5530 View Post
Not able to find background apps.

I believe, you have tried below:

Settings >> General >> Background App Refresh

Turned off all unnecessary apps working.
nit787 is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2017, 19:59   #9798
Distinguished - BHPian
 
condor's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Speed-brkr City
Posts: 10,651
Thanked: 4,185 Times
Default Re: The iPhone Thread

Quote:
Originally Posted by nit787 View Post
I believe, you have tried below:

Settings >> General >> Background App Refresh

Turned off all unnecessary apps working.
I would have, if I can get into the phone

The ph is on the disabled screen, allowing only emergency calls
condor is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2017, 20:34   #9799
Senior - BHPian
 
Join Date: Apr 2008
Location: Bangalore
Posts: 2,532
Thanked: 980 Times
Default Re: The iPhone Thread

Quote:
Originally Posted by condor View Post
I would have, if I can get into the phone

The ph is on the disabled screen, allowing only emergency calls
From the little bit of research on the web, there is no way of doing it without iTunes or iCloud account. Maybe a local iphone repair store can be of assistance in getting it up and running. Since it is an old one, there is no risk of losing warranty etc. You can give that a try.
abhinav.s is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2017, 20:34   #9800
BHPian
 
blackwasp's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: Navi Mumbai
Posts: 719
Thanked: 2,594 Times
Default The iPhone Thread

Quote:
Originally Posted by condor View Post
Is there a way to recover a disabled iphone ? Message on screen says it is disabled, and "slide for emergency call"

* No itunes account
* No backup - and no backup to be restored.
* Just need to get it up & running

Only way to unlock is if you can connect it to the last PC it was used to sync with. Even if there's no iTunes currently on that PC(or laptop) a fresh download will help.

Another option is tricky, but you'll have to open up the phone and replace motherboard ( basically every chip that has any memory device on it). This could cost you more than the phone itself - which is a main reason why iPhones are not a lucrative devices to steal. Yes you could use the components like display, buttons etc but it can never be used like a phone/iPod or anything again.


Edit, there's hope if that device has never been synced with iTunes or not set up find my iphone in iCloud - https://support.apple.com/en-us/HT204306.

Last edited by blackwasp : 16th February 2017 at 20:39.
blackwasp is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2017, 20:39   #9801
Distinguished - BHPian
 
condor's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Speed-brkr City
Posts: 10,651
Thanked: 4,185 Times
Default Re: The iPhone Thread

Quote:
Originally Posted by abhinav.s View Post
.. there is no way of doing it without iTunes or iCloud account.
Can create a new account, but cant connect to the old account - or to the PC it was last connected to.

Quote:
Originally Posted by blackwasp View Post
Only way to unlock is if you can connect it to the last PC it was used to sync with. Even if there's no iTunes currently on that PC(or laptop) a fresh download will help.
Not going to try a hardware operation.
condor is offline   Reply With Quote
Old 17th February 2017, 06:03   #9802
Team-BHP Support
 
benbsb29's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Brisbane
Posts: 8,012
Thanked: 3,455 Times
Default Re: The iPhone Thread

Quote:
Originally Posted by condor View Post
Is there a way to recover a disabled iphone ? Message on screen says it is disabled, and "slide for emergency call"

* No itunes account
* No backup - and no backup to be restored.
* Just need to get it up & running
You would need iTunes installed, even if on a regular PC, as well as a cable to connect the phone to the PC, to be able to reset it. Even if you do, when you activate the device, it will ask to enter the Apple Id password last used on the device, if the Find my iPhone feature was enabled previously.
benbsb29 is offline   Reply With Quote
Old 17th February 2017, 08:14   #9803
Distinguished - BHPian
 
condor's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Speed-brkr City
Posts: 10,651
Thanked: 4,185 Times
Default Re: The iPhone Thread

Any reliable places in BLR to repair a 5s ?

Quote:
Originally Posted by abhinav.s View Post
.. there is no way of doing it without iTunes or iCloud account.
Quote:
Originally Posted by benbsb29 View Post
.. it will ask to enter the Apple Id password last used on the device, if the Find my iPhone feature was enabled previously.
Thanks, guys. Have done an update & reset. Waiting for bro to remove the ph from the icloud account. Should be set.
condor is offline   Reply With Quote
Old 17th February 2017, 08:56   #9804
Team-BHP Support
 
benbsb29's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Brisbane
Posts: 8,012
Thanked: 3,455 Times
Default Re: The iPhone Thread

Quote:
Originally Posted by condor View Post
Thanks, guys. Have done an update & reset. Waiting for bro to remove the ph from the icloud account. Should be set.
Yup, that will release the phone from the Find my iPhone feature. However, i still think you would need the Apple id password to activate. But if your bro knows the password, it should be easy then.
benbsb29 is offline   Reply With Quote
Old 17th February 2017, 13:35   #9805
BHPian
 
bhp_maniac's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Kochi, Kerala
Posts: 405
Thanked: 85 Times
Default

Just sharing an information for potential Jio users with an iPhone. I had a chat with their tech support and they confirmed there is no WiFi calling facility as of today on Jio network.
Attached Thumbnails
The iPhone Thread-1487318700039.jpg  

bhp_maniac is offline   Reply With Quote
Old 18th February 2017, 16:42   #9806
BHPian
 
Join Date: Mar 2010
Location: CHN
Posts: 44
Thanked: 14 Times
Default

Peculiar problem for me with Vodafone 4G sim in chennai ! I get 4G signal with this sim in my Moto G turbo but not in iPhone 6 . But recently when I was in Bangalore with same combination of Vodafone sim+IP6 - got the 4G signal ! Additionally I have another Airtel sim which works ok for 4G data with same iPhone 6 here in Chennai .
So what's with this bad combination of Vodafone 4G in chennai circle with IP6 !?
vishnana is offline   Reply With Quote
Old 18th February 2017, 19:00   #9807
Senior - BHPian
 
NetfreakBombay's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Bombay
Posts: 1,381
Thanked: 329 Times
Default Re: The iPhone Thread

Quote:
Originally Posted by vishnana View Post
Peculiar problem for me with Vodafone 4G sim in chennai
Vodafone/Airtel would be on different LTE Bands. Airtel uses 2300 and 1800 MHz Bands while Vodafone uses 2100 MHz Band.

Did you buy iPhone 6 in India ? What is the model number (it would be something like A15....) ?
NetfreakBombay is offline   Reply With Quote
Old 19th February 2017, 02:59   #9808
Senior - BHPian
 
agambhandari's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Delhi,Ludhiana
Posts: 1,162
Thanked: 875 Times
Default

Quote:
Originally Posted by bhp_maniac View Post
Just sharing an information for potential Jio users with an iPhone. I had a chat with their tech support and they confirmed there is no WiFi calling facility as of today on Jio network.
What was the exact question in this case? AFAIK , Jio doesn't support WiFi calling on any phone (even on their own Lyf ones). So it's not a new info.
VoLTE is the only way to place calls and it works on iPhone 6 and later
agambhandari is offline   Reply With Quote
Old 19th February 2017, 07:40   #9809
BHPian
 
Join Date: Mar 2010
Location: CHN
Posts: 44
Thanked: 14 Times
Default

Quote:
Originally Posted by NetfreakBombay View Post
Vodafone/Airtel would be on different LTE Bands. Airtel uses 2300 and 1800 MHz Bands while Vodafone uses 2100 MHz Band.

Did you buy iPhone 6 in India ? What is the model number (it would be something like A15....) ?

I bought this last December through Flipkart sale and model is A1586. Band should be the only reason otherwise I don't see any ! May be also Vodafone 4G in chennai is just new , don't know whether they are experimenting , I just hope they do ! I will wait for any Chennai BHPian comment .
vishnana is offline   Reply With Quote
Old 20th February 2017, 11:01   #9810
BHPian
 
Pancham's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Kolkata
Posts: 840
Thanked: 127 Times
Default The iPhone Thread

Guys a weird thing popped up in my mom's iPhone 6. She asked me to check her phone today for an SMS she received couple of days back. But the date shows its from 2002. How is it even possible. I checked the phone's date and it is current. Last week her phone went into a trance as it got hung up with the busy/buffering sign in her middle of screen. The phone could not be used till it's battery died. I came back from my office tour plugged it in the charger and it was working fine. I am attaching a screenshot of the SMS. Let me know if anyone has any idea. Name:  ImageUploadedByTeamBHP1487568698.126124.jpg
Views: 344
Size:  37.4 KB

P.S: my mom is freaking out.
Pancham is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Iphone - now $100 since Iphone 3G S (speed) launched D-Man Gadgets, Computers & Software 32 14th February 2010 18:11
Apple iPhone Launched!!! OMG, OMG!!! (EDIT: Feb 5th - New memory sizes) hydrashok Gadgets, Computers & Software 107 21st August 2008 14:33
this is completely insane - Guy waiting in line for iPhone for 5 days in NYC whatcanthisbe Shifting gears 20 1st July 2007 21:04


All times are GMT +5.5. The time now is 01:58.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks