Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 26th June 2008, 08:10   #16
Senior - BHPian
 
clevermax's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Tvm/Amsterdam
Posts: 1,565
Thanked: 360 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Sandeep_K_Ram View Post
. And twice the hibernate didn't resume properly.

Vista home Premium.
I had read somewhere that Avast antivirus had an issue with Vista, that it screws up the resuming from hibernation. Are you using Avast by any chance?
clevermax is offline   Reply With Quote
Old 26th June 2008, 10:49   #17
BHPian
 
rsjaurr's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Batala
Posts: 775
Thanked: 27 Times
Default

Vista Home Premium here.
No Major problem with occasional (once in 2 month) BSoD.
Attached Images
 
rsjaurr is offline   Reply With Quote
Old 26th June 2008, 12:13   #18
Team-BHP Support
 
navin's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: mumbai
Posts: 22,243
Thanked: 3,647 Times
Default

Quote:
Originally Posted by chvvkumar View Post
speed.exe is most probably a NFS game. .
What is NFS? I dont play games on my PC ha ha now I remember my son used my laptop to play games (Tonka Power Tools and Sponge Bob) while we were on vacation.

Quote:
Originally Posted by rsjaurr View Post
Vista Home Premium here.
No Major problem with occasional (once in 2 month) BSoD.
Doc, i see atleast 6 of those little red dots on the screenshot you posted.
navin is offline   Reply With Quote
Old 26th June 2008, 16:31   #19
BHPian
 
hyper123's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Bangalore
Posts: 321
Thanked: Once
Default

Quote:
Originally Posted by navin View Post
What is NFS?
NFS = Need For Speed.
speed.exe in particular is the exe file of NFS Most Wanted (one of the versions of NFS series).
hyper123 is offline   Reply With Quote
Old 26th June 2008, 17:32   #20
BHPian
 
rsjaurr's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Batala
Posts: 775
Thanked: 27 Times
Default

Quote:
Originally Posted by navin View Post
Doc, i see atleast 6 of those little red dots on the screenshot you posted.
couple of these are explorer.exe and ehshell.exe each ,related with media centre,and a fifa2007.exe error.I goolged and i believe i dont need to worry too much,lets hope so.
rsjaurr is offline   Reply With Quote
Old 27th June 2008, 21:01   #21
BHPian
 
vinayvtec's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Bangalore
Posts: 390
Thanked: 8 Times
Cool

Quote:
Originally Posted by Sandeep_K_Ram View Post
Cool tool.

I re-installed Vista after almost 5 months and since the last 4 days the rating has dropped as follows -

8.92
8.28
8.41
8.53
7.99 as of today.

My major problem is with the SigmaTel HD audio codec not working properly on my XPS M5130. The audio is horrible and I have been through numerous uninstalls and hangs since the last three days. And twice the hibernate didn't resume properly.

Vista home Premium.
Hey Sandeep, this is a know issue. Sigma Tel was taken over by some other company I forgot the name and that company, they have asked Microsoft to change the name of Sigma Tel to the new company name and when your computer downloads Vista service pack 1 from then on you will have issue with the audio. Go to Dell Support Home Page and install the driver of Sigma Tel from there and also flash your computer BIOS (while flashing make sure your computer is connected with the AC power adapter)
vinayvtec is offline   Reply With Quote
Old 27th June 2008, 21:54   #22
BHPian
 
Join Date: Mar 2008
Location: Bengaluru
Posts: 115
Thanked: 7 Times
Default

Quote:
Originally Posted by clevermax View Post
I had read somewhere that Avast antivirus had an issue with Vista, that it screws up the resuming from hibernation. Are you using Avast by any chance?
No. I am using Trend Micro PC Cillin 2007 since last year. Now the problem has not recurred but somehow I dont feel happy ... it could "potentially" happen anytime again ..

Quote:
Originally Posted by vinayvtec View Post
Hey Sandeep, this is a know issue. Sigma Tel was taken over by some other company I forgot the name and that company, they have asked Microsoft to change the name of Sigma Tel to the new company name and when your computer downloads Vista service pack 1 from then on you will have issue with the audio. Go to Dell Support Home Page and install the driver of Sigma Tel from there and also flash your computer BIOS (while flashing make sure your computer is connected with the AC power adapter)
yup - thats right mate . I read that up a couple of days ago and got the latest ones working and post SP1 there is no problem.
Sandeep_K_Ram is offline   Reply With Quote
Old 3rd July 2008, 22:10   #23
Senior - BHPian
 
ph03n!x's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Madras
Posts: 1,703
Thanked: 105 Times
Default

Mine looks pretty decent I guess - and not a surprise - i hardly get anything to crash.

What is your Reliability Index? - For Vista Users-untitled.jpg

The two crashes seen here are for Acrobat Reader 8.1.2 that locked up, and for Super.exe - the omnipotent video transcoder - that froze up.
ph03n!x is offline   Reply With Quote
Old 20th November 2008, 12:14   #24
BHPian
 
Join Date: Oct 2004
Location: Mumbai
Posts: 175
Thanked: 17 Times
Default

Mods,
May be you should change the title of this thread to "Windows Vista Reliability" to differentiate it from Indica-Vista.
psp62in is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2013 Corruption Perceptions Index: World Rankings (India = 94) iVento Shifting gears 4 5th December 2013 17:34


All times are GMT +5.5. The time now is 19:49.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks