Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 30th January 2011, 00:20   #151
BHPian
 
patron's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Bangalore
Posts: 188
Thanked: 103 Times
Default Re: iphone 3gs my experience

Quote:
Originally Posted by ramkris View Post
I have been on my 99 unlimted 2gb plan of airtel. Didnt do anything specific to 3G and it started working automatically. Got an SMS saying i will be on 3G speeds till my data reaches my plan limit and after that i will be charged 20p/30kb.
I got the same SMS too. So if somebody activates the 99 2gb plan, they should be still be able to get 3g speeds. To activate, send MO to 54321.

The same SMS also says that this is a limited period offer. Not sure when it expires. So enjoy while it lasts.
patron is offline   Reply With Quote
Old 30th January 2011, 00:21   #152
BHPian
 
patron's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Bangalore
Posts: 188
Thanked: 103 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Quote:
Originally Posted by sourav9385 View Post


Change your server to Mumbai and see the speed. Magic!!
patron is offline   Reply With Quote
Old 30th January 2011, 00:53   #153
Senior - BHPian
 
bottle's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Chennai
Posts: 1,488
Thanked: 131 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Quote:
Originally Posted by esteem_lover View Post




Moving to 3g in airtel is just a sms away. You send 3g to 121 and the next minute you are on 3g, this is how i got connected to 3g. But looking at the data plans, i was very disappointed, still i wanted to feel it. SO tried subscribing to the minimum 10mb for Rs.8 plan, but did not go through, so ditched it after 2 attempts. I am always on the 2GB for Rs.98 plan. So i started using this one, but found it to be suddenly very very fast. I thought maybe all of 'em have switched to 3g, so i am getting all the bandwidth in 2g. But today i was downloading games and videos which ranged from 2MB to 25 Mb and saw that these were done in less than a minute. I wonder how airtel let me do this, so now I have gone 1 step beyond and am downloading a movie(700MB). Will put up the experience after it is done, so far i have seen that the DL speed varies from 0kbps to 177kbps. Will let you know after it is complete.

BTW, i am doing all this on my Nokia 5230, not connected to the PC.
cheers

Ah ok. I sent the sms too but there was a clause saying 2gb @ 98 would be deactivated so chickened out
bottle is offline   Reply With Quote
Old 30th January 2011, 02:59   #154
BHPian
 
m-hawk's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: mumbai
Posts: 217
Thanked: 8 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Quote:
Originally Posted by Sahil View Post
Not yet.

Does anyone know when it's likely to start?

I think it will be announced with a big bang !! Nobody will miss it !! Does anybody know s when ? do we have anybody on the forum from vodafone Mumbai ?
m-hawk is offline   Reply With Quote
Old 30th January 2011, 14:04   #155
Senior - BHPian
 
black12rr's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Ridin earth now
Posts: 1,259
Thanked: 271 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Edge itself is pathetically reliable , let them get that sorted out in the first place .3g reliability and its pricing is a joke , those who get caught in the hogwash will suffer .It would take atleast one year for prices and network to stabilize .
black12rr is offline   Reply With Quote
Old 30th January 2011, 17:49   #156
Team-BHP Support
 
Jaggu's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Bangalore
Posts: 17,491
Thanked: 6,768 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Quote:
Originally Posted by ramkris View Post
Also, the internet tethering stopped working since the 3G has been launched.
Tethering working fine. Even today i had problem with 3G connection in HSR, customer care called to ask for feedback and i have shared the same.
Jaggu is online now   Reply With Quote
Old 31st January 2011, 08:18   #157
Senior - BHPian
 
esteem_lover's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Madras/Py
Posts: 7,554
Thanked: 433 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Quote:
Originally Posted by bottle View Post
Ah ok. I sent the sms too but there was a clause saying 2gb @ 98 would be deactivated so chickened out
Ravin, this is the time to switch because your present plan gets converted to 3G at no extra cost, just don't subscribe to any 3g plans.
esteem_lover is offline   Reply With Quote
Old 31st January 2011, 10:59   #158
Team-BHP Support
 
Join Date: Feb 2004
Location: Bangalore
Posts: 11,724
Thanked: 9,036 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

5 days on, no 3G still - ccomplaint made to be resolved by tomm!
ajmat is offline   Reply With Quote
Old 31st January 2011, 11:55   #159
Team-BHP Support
 
Samurai's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: B'lore-Manipal
Posts: 22,043
Thanked: 13,492 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

I am on 3G since yesterday, took a few corporate emails back and forth.
Samurai is offline   Reply With Quote
Old 31st January 2011, 12:21   #160
Team-BHP Support
 
Jaggu's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Bangalore
Posts: 17,491
Thanked: 6,768 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Quote:
Originally Posted by ajmat View Post
5 days on, no 3G still - ccomplaint made to be resolved by tomm!
Ajmat did you turn on the 3G/HSPA function in your new phone? and did you add the APN airtelgprs.com ??
Jaggu is online now   Reply With Quote
Old 31st January 2011, 12:31   #161
BHPian
 
Neilguy's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Hyderabad
Posts: 172
Thanked: 51 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

I was in Pune for a couple of days, and I was getting 3G signal on Tata Docomo.
Neilguy is offline   Reply With Quote
Old 31st January 2011, 13:17   #162
Team-BHP Support
 
Join Date: Feb 2004
Location: Bangalore
Posts: 11,724
Thanked: 9,036 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Quote:
Originally Posted by Jaggu View Post
Ajmat did you turn on the 3G/HSPA function in your new phone? and did you add the APN airtelgprs.com ??
Been there, done that arrrggh
ajmat is offline   Reply With Quote
Old 31st January 2011, 13:20   #163
Senior - BHPian
 
esteem_lover's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Madras/Py
Posts: 7,554
Thanked: 433 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Quote:
Originally Posted by ajmat View Post
Been there, done that arrrggh
Still you do not get that 3.5g under signal strength meter ?
esteem_lover is offline   Reply With Quote
Old 31st January 2011, 15:09   #164
BHPian
 
mail4loys's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: San Antonio, TX
Posts: 375
Thanked: 6 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Hi, Is anyone using Airtel 3G in iPhone4. what is the settings that needs to be done in the handset? I sent sms and i'm getting 3G symbol but internet is not working.
mail4loys is offline   Reply With Quote
Old 31st January 2011, 23:08   #165
BHPian
 
slicvic's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: KA 19
Posts: 733
Thanked: 354 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Quote:
Originally Posted by Neilguy View Post
I was in Pune for a couple of days, and I was getting 3G signal on Tata Docomo.

DOCOMO has 3G active since quite sometime now, I have been using it since 3 months in Karnataka. 3 cities, bangalore, mangalore, and udupi-manipal are covered.
slicvic is online now   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I Arrived Atlast KarriS Introduce yourself 2 2nd January 2009 01:07
Atlast booking a Swift VXI + ABS Edit: Bought Black VDI Now pitchucold Hatchbacks 37 30th May 2008 20:56
Atlast I am in !!! smokin Introduce yourself 11 25th May 2008 12:39
A car PC atlast! jkdas In-Car Entertainment 14 26th July 2006 14:46
Introducing DRC, atlast DRC Introduce yourself 6 16th April 2005 23:13


All times are GMT +5.5. The time now is 19:18.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks