Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 20th February 2011, 15:15   #226
Distinguished - BHPian
 
amitoj's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Nashua, NH
Posts: 2,947
Thanked: 1,584 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Quote:
Originally Posted by Jaggu View Post
And somebody should seriously look into the Indira Nagar tower. Was pathetic while on 2G and now acts up now and the on 3G. Would not connect in 3G and had to manually switch to 2G and then switch off and on etc to get it working. And this happens only in Indira Nagar!!
Same thing happens here on Bannerghatta road , near Meenakshi temple as well, Jaggu. Although, must admit that am nowhere near the center of town as Indiranagar is.
amitoj is online now   Reply With Quote
Old 23rd February 2011, 10:12   #227
Newbie
 
Join Date: Mar 2007
Location: Chennai
Posts: 22
Thanked: 0 Times
Cool Airtel 3G Speeds In Chennai

Hi all,

Got my iPhone 4 activated with Airtel 3G in Chennai.
Here is my screenshot of the speed test.

Do post your speed tests here if u have any.

And i am glad to help members who need any guidance regarding 3G.


Last edited by Jaggu : 23rd February 2011 at 11:06. Reason: Please use Search before opening a new thread. Thanks
computer is offline   Reply With Quote
Old 24th February 2011, 11:39   #228
BHPian
 
mail4loys's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: San Antonio, TX
Posts: 375
Thanked: 6 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

@computer: In Chennai i was getting around 3Mbps and ~300ms ping time on my iPhone 4 with Airtel 3G. Which place in Chennai are you?
mail4loys is offline   Reply With Quote
Old 27th February 2011, 12:54   #229
BHPian
 
Join Date: Aug 2007
Location: bangalore
Posts: 161
Thanked: 71 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Quote:
Originally Posted by Jaggu View Post
Chennai being a landing point for under sea cables, speeds seem to be much better to BLR. Its usually 1-1.3 mbps in BLR with Airtel.

And somebody should seriously look into the Indira Nagar tower. Was pathetic while on 2G and now acts up now and the on 3G. Would not connect in 3G and had to manually switch to 2G and then switch off and on etc to get it working. And this happens only in Indira Nagar!!
Not sure if this is the case.
Have got speeds of around 3.78Mbpz on BSNL 3G in Mysore, a burst speed of 3.2Mbps in Blr. Cochin was no different, in fact speeds were patchy. Kolkata, it was even worse with hardly 1Mbps.

Yesterday in Coimbatore, speeds i got was in the range of 2Mbps near Amrita campus.
xotiq is offline   Reply With Quote
Old 27th February 2011, 14:15   #230
Distinguished - BHPian
 
IronH4WK's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Bangalore
Posts: 3,504
Thanked: 3,515 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

alright, i've had it! i called up Airtel helpline and asked them to disable 3G on my number and reactivited 98/- for 2GB plan! 99% of the time the darn thing doesn't work! i ain't gonna pay 200 bucks for something doesn't work
IronH4WK is offline   Reply With Quote
Old 27th February 2011, 15:06   #231
Distinguished - BHPian
 
IronH4WK's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Bangalore
Posts: 3,504
Thanked: 3,515 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

OT:

love the new Vodafone 3G ad!! awesome!
IronH4WK is offline   Reply With Quote
Old 27th February 2011, 15:20   #232
BHPian
 
sumannandy's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Bangalore
Posts: 690
Thanked: 208 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Quote:
Originally Posted by IronH4WK View Post
alright, i've had it! i called up Airtel helpline and asked them to disable 3G on my number and reactivited 98/- for 2GB plan! 99% of the time the darn thing doesn't work! i ain't gonna pay 200 bucks for something doesn't work
I am trying to reach Airtel customercare for a couple of weeks but have been unsuccessful so far. It automatically disconnects the call after the option.
sumannandy is offline   Reply With Quote
Old 27th February 2011, 15:56   #233
BHPian
 
vinay.pillai's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Little Rock, US
Posts: 229
Thanked: 13 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Quote:
Originally Posted by sumannandy View Post
I am trying to reach Airtel customercare for a couple of weeks but have been unsuccessful so far. It automatically disconnects the call after the option.
If you are calling from a Landline number, it will never connect [], that what I have seen for last few weeks. I tried so many times using my office line and it get disconnected as you said.

But, if you call from your mobile, it will connect as they can directly charge you for talking to customer care executive (50p/ 3min). That is my experience. Call 12118 (if you are a postpaid and calling for gprs/3G).

Last edited by vinay.pillai : 27th February 2011 at 15:58.
vinay.pillai is offline   Reply With Quote
Old 27th February 2011, 19:02   #234
Newbie
 
Join Date: Mar 2007
Location: Chennai
Posts: 22
Thanked: 0 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Just wait for some more months, the speeds are bad i get it. Its because they have started rolling out towers and they are still in testing phase. And as far as i know from my experience the signal s very weak in some parts of the city. I drive a lot and my 3G is on all the time, the signal fluctuates badly. But there is not a place without a 3G signal. So its better. But the speeds are low, but not as low as 2G. Even in poor signals u can stream video. Thats better. Its been a great upgrade from 2G. No point in going back to 2G.
computer is offline   Reply With Quote
Old 27th February 2011, 20:19   #235
Distinguished - BHPian
 
IronH4WK's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Bangalore
Posts: 3,504
Thanked: 3,515 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Quote:
Originally Posted by computer View Post
Just wait for some more months, the speeds are bad i get it. Its because they have started rolling out towers and they are still in testing phase. And as far as i know from my experience the signal s very weak in some parts of the city. I drive a lot and my 3G is on all the time, the signal fluctuates badly. But there is not a place without a 3G signal. So its better. But the speeds are low, but not as low as 2G. Even in poor signals u can stream video. Thats better. Its been a great upgrade from 2G. No point in going back to 2G.
2G at least works, even if its slow. what's the point of having a technology that just shows on your phone but doesn't work when you want it to? i have 3.5G displayed on my phone; even shows its data connection is available, but the moment i try to browse the net, check facebook or send an email, i get an error telling me theres no connectivity!

let them stabilize then maybe i'll go back to 3G; i'm not going to fund their network upgrade for free!
IronH4WK is offline   Reply With Quote
Old 28th February 2011, 15:52   #236
Newbie
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bangalore
Posts: 22
Thanked: 2 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Checking cricket score on Airtel 3g (without any plan) costs me about 2 bucks each time!
demonashes is offline   Reply With Quote
Old 28th February 2011, 17:45   #237
BHPian
 
sumannandy's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Bangalore
Posts: 690
Thanked: 208 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Quote:
Originally Posted by vinay.pillai View Post
If you are calling from a Landline number, it will never connect [], that what I have seen for last few weeks. I tried so many times using my office line and it get disconnected as you said.

But, if you call from your mobile, it will connect as they can directly charge you for talking to customer care executive (50p/ 3min). That is my experience. Call 12118 (if you are a postpaid and calling for gprs/3G).
I was calling to 198 from my mobile. It did go through for a couple of days without any issues before it stopped working completely. May be because 198 is free, but in any case this is a very bad experience.

One day they asked me to call a paid GPRS helpline because the GPRS was not working. Even if it is their fault, they would still want us to pay for it.

The GPRS speed was good but not consistent. The speed I was getting was in the range of 140kbps-210kbps when it worked, but the connection stopped working randomly.

Last edited by sumannandy : 28th February 2011 at 17:47.
sumannandy is offline   Reply With Quote
Old 28th February 2011, 17:57   #238
Distinguished - BHPian
 
IronH4WK's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Bangalore
Posts: 3,504
Thanked: 3,515 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Quote:
Originally Posted by sumannandy View Post
The GPRS speed was good but not consistent. The speed I was getting was in the range of 140kbps-210kbps when it worked, but the connection stopped working randomly.
yeah, i used to get this problem too. this problem for me started somewhere in December i think. i believe this is the time they started upgrading the network. i had this problem when i had 3G too.
IronH4WK is offline   Reply With Quote
Old 7th March 2011, 12:58   #239
BHPian
 
yajaman99's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: bangalore
Posts: 366
Thanked: 119 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Finally decided to end my 3G subscription with Airtel. Reasons being it had issues with syncing with my office mail, it used to stop and i had to reboot the phone several times before it would work. Also the last few days i found my phone (Samsung Wave) heating up and the battery draining quite fast. So hope to get 3G later on when it is more stable.
yajaman99 is online now   Reply With Quote
Old 7th March 2011, 18:00   #240
BHPian
 
ritayan's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Back in Delhi
Posts: 226
Thanked: 27 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Anyone on Vodafone 3g yet. I put in a request to 111 Act 3g and got a confirmation. after an hour got a second sms stating 3g has been activated and no additional cost except my current 2g plan. Its been 3 hrs now and still no sign of 3g. I am in pune.
ritayan is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I Arrived Atlast KarriS Introduce yourself 2 2nd January 2009 01:07
Atlast booking a Swift VXI + ABS Edit: Bought Black VDI Now pitchucold Hatchbacks 37 30th May 2008 20:56
Atlast I am in !!! smokin Introduce yourself 11 25th May 2008 12:39
A car PC atlast! jkdas In-Car Entertainment 14 26th July 2006 14:46
Introducing DRC, atlast DRC Introduce yourself 6 16th April 2005 23:13


All times are GMT +5.5. The time now is 03:08.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks