Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 9th March 2011, 09:11   #256
Senior - BHPian
 
normally_crazy's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Mumbai
Posts: 4,368
Thanked: 383 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

And the 3G sign keeps fluctuating - disappears and come sback again in a minute or 2....donno whats happening
normally_crazy is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2011, 09:39   #257
BHPian
 
ritayan's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Back in Delhi
Posts: 226
Thanked: 27 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Well with my various trails with Voda 3g over the last 2 days, speed is good but signal fluctuates. To get constant 3G chose only 3G signal on your phone at the risk of call drops. But then its a free trail service i guess and we cant complain.
ritayan is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2011, 10:12   #258
Distinguished - BHPian
 
Tejas@perioimpl's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Bombay
Posts: 3,947
Thanked: 4,765 Times
Default

NC,
Must be a problem with your phone antenna. I don't have any fluctuations.
3G eats battery life though.
Tejas@perioimpl is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2011, 10:18   #259
BHPian
 
ritayan's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Back in Delhi
Posts: 226
Thanked: 27 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Quote:
Originally Posted by Tejas@perioimpl View Post
NC,
Must be a problem with your phone antenna. I don't have any fluctuations.
3G eats battery life though.
3g also depends on your location. 3g signal in my office is ok, bad at home which is 3 km away and nearly nonexistent during my drive from home to office. Coincidently NC is using LG Optimus 1 like me. Any other user feedback using the same handset. Hope its not an issue with the LG
ritayan is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2011, 10:46   #260
Senior - BHPian
 
NetfreakBombay's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Bombay
Posts: 1,375
Thanked: 315 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Quote:
Originally Posted by NetfreakBombay View Post
Got SMS from Vodafone saying that 3G service is now active.

But no 3G network at my home... will check at work.
Got 3.5 G signal at work. Speed is amazing. I am on 99 Rs 2 GB GPRS package. That packages continues on 3G for now.

EDIT : Download speed is around 1.4 mbps, faster then Airtel ADSL that I have.

Last edited by NetfreakBombay : 9th March 2011 at 11:11.
NetfreakBombay is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2011, 11:52   #261
Distinguished - BHPian
 
IronH4WK's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Bangalore
Posts: 3,504
Thanked: 3,513 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Quote:
Originally Posted by NetfreakBombay View Post
Got 3.5 G signal at work. Speed is amazing. I am on 99 Rs 2 GB GPRS package. That packages continues on 3G for now.

EDIT : Download speed is around 1.4 mbps, faster then Airtel ADSL that I have.
on Airtel, if you're using 3G while not subscribed to a 3G plan, i think you get charged 30p/20kb. you might wanna be careful there else you'll end up with a big fat bill!
IronH4WK is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2011, 12:10   #262
BHPian
 
Sprucegoose's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mumbai
Posts: 311
Thanked: 38 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

I got 3G on my Vodafone... er.. phone.

its soft launch is on so their network coverage is not as good as its going to be, though i'm getting a better 3G signal than the old 2G one. [Maybe because the 3G antenna is different in the phone]

And its smooth.

PS: Vodafone users will get charged as per their current plan until it is officially launched. that is when the new tariffs will get released and we'll have to choose which plan we want.
Sprucegoose is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2011, 12:20   #263
BHPian
 
f1fan's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Mumbai
Posts: 693
Thanked: 41 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Quote:
Originally Posted by NetfreakBombay View Post
Got 3.5 G signal at work. Speed is amazing. I am on 99 Rs 2 GB GPRS package. That packages continues on 3G for now.

EDIT : Download speed is around 1.4 mbps, faster then Airtel ADSL that I have.
Does Vodafone still have the Rs 99 2GB GPRS package? I checked on their website and there is no mention of this plan.
f1fan is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2011, 13:02   #264
Senior - BHPian
 
NetfreakBombay's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Bombay
Posts: 1,375
Thanked: 315 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Yes it works, you can apply that via ant ATM/Online recharge site that has "Flexi recharge" option. My plan is valid till 27th.
NetfreakBombay is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2011, 13:30   #265
BHPian
 
f1fan's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Mumbai
Posts: 693
Thanked: 41 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Quote:
Originally Posted by NetfreakBombay View Post
Yes it works, you can apply that via ant ATM/Online recharge site that has "Flexi recharge" option. My plan is valid till 27th.
Sorry forgot to add any query: Is this for prepaid or for postpaid too as I have a postpaid connection with Vodafone.
f1fan is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2011, 13:41   #266
Senior - BHPian
 
NetfreakBombay's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Bombay
Posts: 1,375
Thanked: 315 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

99rs for 2 GB plan is for prepaid.
NetfreakBombay is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2011, 14:00   #267
Senior - BHPian
 
normally_crazy's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Mumbai
Posts: 4,368
Thanked: 383 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Quote:
Originally Posted by ritayan View Post
Coincidently NC is using LG Optimus 1 like me. Any other user feedback using the same handset. Hope its not an issue with the LG
ritayan,

Do you face the issues I am mentioning below,

1) 3G works only on vodafone live APN - once I switch to vodafonemobileconnect the GPRS sign disappears

2) Are you able to use app like gmail. gtalk, marketplace with 3G ? I can't !

But I am still on the BB399 unlimited plan - could that be an issue ?
normally_crazy is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2011, 14:45   #268
Senior - BHPian
 
NetfreakBombay's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Bombay
Posts: 1,375
Thanked: 315 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

For me, gmail/facebook etc work with Vodafone Line. I think your data plan can be an issue.
NetfreakBombay is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2011, 14:49   #269
BHPian
 
Join Date: Dec 2009
Location: Delhi/NOIDA
Posts: 110
Thanked: 32 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Vodafone lags much behind Airtel in Delhi too, its been a week since Airtel launched 3G here but no word yet from Vodafone regarding a launch. But, looking at Bombay Vodafone experiences, looks like we ain't missing much anyway..
Puneet.S is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2011, 15:53   #270
BHPian
 
DDDHRUV's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: MUMBAI
Posts: 113
Thanked: 9 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Today I am getting excellent speed on my 3G network. I have downloaded the ESPN mobile TV app on my iphone and am able to watch live world cup matches on my handset. There is however a 2 min lag between the TV broadcast and the mobile TV feed. Nevertheless wonderful way to be in touch with the worldcup on the road.
DDDHRUV is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I Arrived Atlast KarriS Introduce yourself 2 2nd January 2009 01:07
Atlast booking a Swift VXI + ABS Edit: Bought Black VDI Now pitchucold Hatchbacks 37 30th May 2008 20:56
Atlast I am in !!! smokin Introduce yourself 11 25th May 2008 12:39
A car PC atlast! jkdas In-Car Entertainment 14 26th July 2006 14:46
Introducing DRC, atlast DRC Introduce yourself 6 16th April 2005 23:13


All times are GMT +5.5. The time now is 17:07.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks