Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 4th June 2012, 21:27   #496
Senior - BHPian
 
R2D2's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Punya Nagari
Posts: 1,669
Thanked: 788 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Quote:
Originally Posted by F150 View Post
Lucky you,i am paying 375 bucks for 1 GB here on Vodafone 3G postpaid, Maharashtra.
Quote:
Originally Posted by dar3dev|l View Post
^^ isnt the new Vodafone 3G 375 plan for 1.5GB ? Coz that is what i activated last night.
Tomorrow is the start of the new billing cycle. This evening I got an automated message from Vodafone that my 3G data pack has been increased by 50% with immediate effect. That means I get 1.5GB traffic in the 375 plan. F150, you may have received the same or will get it shortly.

Cheers!
R2D2 is offline   Reply With Quote
Old 4th June 2012, 21:49   #497
Senior - BHPian
 
srishiva's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Bengaluru
Posts: 3,465
Thanked: 692 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Quote:
Originally Posted by IronH4WK View Post
It's a conspiracy I tell ya!

Three days back I got a SMS stating my usage was 383MB so I shut off my cellular data (and used only the WiFi at home) to check if they keep counting even if you don't use it. Sure enough, got a message today stating my usage is 423MB - without even using it for more than two days!

what does your reading on the phone tell? My great Android phone had a similar problem wherein after disabling everything, it showed increased usage :(
srishiva is offline   Reply With Quote
Old 4th June 2012, 22:46   #498
Distinguished - BHPian
 
IronH4WK's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Bangalore
Posts: 3,504
Thanked: 3,513 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Quote:
Originally Posted by srishiva View Post
what does your reading on the phone tell? My great Android phone had a similar problem wherein after disabling everything, it showed increased usage :(
when i got the message for 383MB, iPhone however was showing 271MB; but i reset the statistics one day later than the new billing cycle. however, when i got the 423MB message, the counter was still at 271MB on the device.
IronH4WK is offline   Reply With Quote
Old 4th June 2012, 22:49   #499
Senior - BHPian
 
mayankk's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: New Delhi
Posts: 4,044
Thanked: 3,175 Times
Default

Quote:
Originally Posted by IronH4WK

when i got the message for 383MB, iPhone however was showing 271MB; but i reset the statistics one day later than the new billing cycle. however, when i got the 423MB message, the counter was still at 271MB on the device.
I've experienced neighbors stealing WiFi (don't ask which side of the fence I was on ), so have the neighbors upgraded, to steal 3g?




change the APN next time,just delete the m from com.
mayankk is online now   Reply With Quote
Old 5th June 2012, 01:07   #500
Senior - BHPian
 
F150's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: PUNE
Posts: 1,574
Thanked: 631 Times
Default

Quote:
Originally Posted by R2D2

Tomorrow is the start of the new billing cycle. This evening I got an automated message from Vodafone that my 3G data pack has been increased by 50% with immediate effect. That means I get 1.5GB traffic in the 375 plan. F150, you may have received the same or will get it shortly.

Cheers!
Hope I too get this offer. Website had not been updated yet.
F150 is online now   Reply With Quote
Old 5th June 2012, 14:52   #501
Senior - BHPian
 
clevermax's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Tvm/Amsterdam
Posts: 1,565
Thanked: 359 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Quote:
Originally Posted by Bluengel180 View Post
Dial *#*#4636#*#*
phone information >set preferred network type>WCDMA only
This latches you to the 3G network, as you have subscribed to a EDGE data pack it will restrict the download to EDGE speed(256kbps).But unlike 2g it actually sticks to that speed
Quote:
Originally Posted by joslicx View Post
This is not true Bluengel. On 2G (EDGE is still part of 2G though its also called 2.5G) your network resources are time shared (with dedicated allocation to individual users) but this sharing is dependent on network load and is totally determined by the Network.
Actually, the suggestion by Blueangel worked in my case. My phone was unnecessarily latching onto EDGE where I knew I have 3G coverage. So when I set the option to "WCDMA Only", it immediately switched to "H". Otherwise, it would have taken more time to finally switch to 3G, but eventually it might have happened.

Is this code (*#*#4636#*#*) specific to any models? It worked on my Android but didn't work on iPhone 3GS.

This worked because Airtel now allows the mobile office Rs 98/- plan users to use 3G network with a speed cap. One of my friends saw "3G" icon in his mobile but he was subscribed to MObile office only, so he called up customer care and asked about it. The rep told - "Enjoy 3G saar.. no extra charges.."

Last edited by clevermax : 5th June 2012 at 15:04.
clevermax is offline   Reply With Quote
Old 5th June 2012, 23:51   #502
BHPian
 
thewhiteknight's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Poona
Posts: 101
Thanked: 199 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

I'm getting 450 for 2GB on Idea in Pune. But thats not news.

What is news is that i constantly get speeds between 2.5 mbps to 4.5 mbps! I've checked this randomly with speedtest over the last couple of months and I am blown away.

I have a wired line from Tata Indicom at home, supposed to give me 2 mbps, and a lot of the time, I get under 1 mbps.

We are finally moving towards wireless overpowering wires. Whoohooo...
thewhiteknight is offline   Reply With Quote
Old 6th June 2012, 01:37   #503
Distinguished - BHPian
 
phamilyman's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Gurgaon
Posts: 5,581
Thanked: 3,242 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

I dont know about all of you but i take conference calls all day and frankly the Airtel 3G quality is so atrociously underwhelming its not funny. I can't wait to unsubscribe by this weekend.

and by the way, airtel just smacked me with 2900 Mb of billing in 3 days so I am already overwhelmed with their services
phamilyman is offline   Reply With Quote
Old 6th June 2012, 10:14   #504
Senior - BHPian
 
NetfreakBombay's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Bombay
Posts: 1,375
Thanked: 315 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Quote:
Originally Posted by phamilyman View Post
I dont know about all of you but i take conference calls all day and frankly the Airtel 3G quality is so atrociously underwhelming its not funny.
For conf calls, i dont think there is any decent alternative to landline.

If someone has 1 mbps or better broadband, Even Skype/SIP works better then a cell for conf calls. Fortunately most MNCs have US toll free numbers for conf calls, and dialing those numbers is free from Skype.
NetfreakBombay is offline   Reply With Quote
Old 6th June 2012, 10:15   #505
Distinguished - BHPian
 
phamilyman's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Gurgaon
Posts: 5,581
Thanked: 3,242 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Quote:
Originally Posted by NetfreakBombay View Post
For conf calls, i dont think there is any decent alternative to landline.

If someone has 1 mbps or better broadband, Even Skype/SIP works better then a cell for conf calls. Fortunately most MNCs have US toll free numbers for conf calls, and dialing those numbers is free from Skype.
Exactly. Skype is my preferred conference call setup
phamilyman is offline   Reply With Quote
Old 6th June 2012, 22:30   #506
Senior - BHPian
 
F150's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: PUNE
Posts: 1,574
Thanked: 631 Times
Default

Quote:
Originally Posted by F150

We have pretty decent 3G coverage on vodafone here in PUNE.

3G is anyday faster than 2G, no two ways about it.

I get a minimum of 2Mbps.
Will post a screenshot of the speed test from my office, I have full network there.
Ok here is the screenshot as promised.
Attached Images
 
F150 is online now   Reply With Quote
Old 8th June 2012, 18:15   #507
Senior - BHPian
 
Shubz's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Bangalore
Posts: 1,793
Thanked: 978 Times
Default

How good is the 3g service from Vodafone karnataka? Do they provide the promised speeds? Is their data usage calculations accurate?
Shubz is offline   Reply With Quote
Old 8th June 2012, 19:23   #508
Senior - BHPian
 
F150's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: PUNE
Posts: 1,574
Thanked: 631 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Quote:
Originally Posted by Shubz View Post
How good is the 3g service from Vodafone karnataka? Do they provide the promised speeds? Is their data usage calculations accurate?
Vodafone doesn't have 3G license in Karnataka. You may chose AIRTEL
F150 is online now   Reply With Quote
Old 8th June 2012, 19:29   #509
Senior - BHPian
 
Shubz's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Bangalore
Posts: 1,793
Thanked: 978 Times
Default

Quote:
Originally Posted by F150

Vodafone doesn't have 3G license in Karnataka. You may chose AIRTEL
:-) they provide 3g services through Airtel.
Shubz is offline   Reply With Quote
Old 8th June 2012, 19:33   #510
Senior - BHPian
 
F150's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: PUNE
Posts: 1,574
Thanked: 631 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Quote:
Originally Posted by Shubz View Post
:-) they provide 3g services through Airtel.
I know. They are sharing network with airtel, but i would prefer to be on the primary carrier who owns the network.
F150 is online now   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I Arrived Atlast KarriS Introduce yourself 2 2nd January 2009 01:07
Atlast booking a Swift VXI + ABS Edit: Bought Black VDI Now pitchucold Hatchbacks 37 30th May 2008 20:56
Atlast I am in !!! smokin Introduce yourself 11 25th May 2008 12:39
A car PC atlast! jkdas In-Car Entertainment 14 26th July 2006 14:46
Introducing DRC, atlast DRC Introduce yourself 6 16th April 2005 23:13


All times are GMT +5.5. The time now is 23:01.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks