Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12th November 2010, 12:58   #61
Senior - BHPian
 
itwasntme's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: BANGALORE
Posts: 2,102
Thanked: 1,145 Times
Default

I already have 3G signals of Airtel, Aircel, Tata Tele and Cellone (BSNL) available in my residence :-)

BTW, Tata DoCoMo's T&C states:

Mobile internet is not to be used for other activities (e.g. using your handset as a modem, voice or video over the internet, peer to peer file sharing). Should you exceed your fair usage limit or such use be detected, TTSL reserves right to take action by restricting bandwidth, and/or suspension of data browsing and/ or temporarily suspend subscriber account in case of data usage in violation of fair usage policy.

So will they actually monitor VOIP usage (Skype, Fring etc) and cut off conenctions?
itwasntme is offline   Reply With Quote
Old 12th November 2010, 14:46   #62
Team-BHP Support
 
Jaggu's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Bangalore
Posts: 17,491
Thanked: 6,768 Times
Default

Quote:
Originally Posted by itwasntme View Post
Mobile internet is not to be used for other activities (e.g. using your handset as a modem, voice or video over the internet, peer to peer file sharing). Should you exceed your fair usage limit or such use be detected, TTSL reserves right to take action by restricting bandwidth, and/or suspension of data browsing and/ or temporarily suspend subscriber account in case of data usage in violation of fair usage policy.
WHAT! no tethering ie using as a modem??!! Its ridiculous! love BSNL that way, they don't have any such restrictions even for a pre-paid connection.
Jaggu is online now   Reply With Quote
Old 12th November 2010, 21:20   #63
BHPian
 
indian21r's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Hyderabad
Posts: 731
Thanked: 262 Times
Default

Fairusage: for whom? Operators

Idiots why did they even launch the service. 3-4" screen on mobile cannot be a replacement for laptop. If they want let them charge but provide Tethering
indian21r is offline   Reply With Quote
Old 12th November 2010, 22:12   #64
BHPian
 
ghpk's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Ghaziabad
Posts: 869
Thanked: 192 Times
Default

Quote:
Originally Posted by indian21r View Post
Fairusage: for whom? Operators

Idiots why did they even launch the service. 3-4" screen on mobile cannot be a replacement for laptop. If they want let them charge but provide Tethering
exactly, if they wish to stop illegal use, restrict the torrents and block download sites, but that too cannot be 100% perfect.

how would you download a file sent from your boss using file sharing sites if such thing happens.

no wonder someday they'll want you to use 3G for phone and e-mail in text only, as pictures and browsers can be mis-used, LOL

Grow up Tata Guys
ghpk is offline   Reply With Quote
Old 12th November 2010, 22:39   #65
BHPian
 
Join Date: Sep 2010
Location: Bangalore
Posts: 826
Thanked: 113 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Jaggu View Post
WHAT! no tethering ie using as a modem??!! Its ridiculous! love BSNL that way, they don't have any such restrictions even for a pre-paid connection.
I reverse tether my ipod touch to my Nokia 3720 as bluetooth modem using GPRS/EDGE (class 32) to surf the net anytime anywhere. In fact I also installed skype for ipod touch but never used it.

Didn't know this was illegal as I was hoping to stream videos once 3G became cheaper. :(

cheers
Ragul is offline   Reply With Quote
Old 12th November 2010, 23:02   #66
Senior - BHPian
 
NetfreakBombay's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Bombay
Posts: 1,375
Thanked: 315 Times
Default

This obviously is about spectrum, and not about legality of data transfer.

Operators paid through the nose for spectrum in auction. They can not let few users hog this spectrum.

These limits are there to ensure that such heavy users use landlines for such usage.

Even operators in US that initially allowed unlimited wireless data usage have begum specifying limits (or FUP) on data transfer.
NetfreakBombay is offline   Reply With Quote
Old 12th November 2010, 23:02   #67
Team-BHP Support
 
Jaggu's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Bangalore
Posts: 17,491
Thanked: 6,768 Times
Default

Its not illegal, Airtel and BSNL allows it and promote these in their adds lol Only for docomo i guess.
Jaggu is online now   Reply With Quote
Old 14th November 2010, 23:20   #68
BHPian
 
leadf00t's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Boston, MA
Posts: 436
Thanked: 12 Times
Default

The Airtel 3g signal is live here in Mumbai and Suburban Thane.
Looks like the 3g launch of Airtel is not too far away.

Airtel have always been slow in adopting and placing billing place.

WHen gprs started in airtel way back in 2004, the accoutn were never billed for atleast 5 6 month. Hope the similar sitatuions happens now too. Though i doubt that will happen. None of the operators who have secured 3g spectrum will let even a paisa off the customers pocket. Just hope that they price reasonably.
leadf00t is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2011, 20:51   #69
BHPian
 
Pri2's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Bangalore / Mangalore
Posts: 195
Thanked: 85 Times
Default Re: Bharti Airtel Set to Start 3G Services

After a very long wait, Airtel finally launched their 3G services in Bangalore today. I have activated it on my iPhone and tested. The 3G network coverage does not seem to be good. Usually I get full signal bars, but with 3G I get none. But the data seems to works fine. The data speed is around 1.5 Mbps consistently. Which is kinda slow for 3G. Here are some screen shots.
Attached Images
  
Pri2 is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2011, 21:38   #70
BHPian
 
Pri2's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Bangalore / Mangalore
Posts: 195
Thanked: 85 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

After a very long wait, Airtel finally launched their 3G services in Bangalore today. I have activated it on my iPhone and tested. The 3G network coverage does not seem to be good. Usually I get full signal bars, but with 3G I get none. But the data seems to works fine. The data speed is around 1.5 Mbps consistently. Which is kinda slow for 3G. Here are some screen shots.
Attached Images
  
Pri2 is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2011, 21:50   #71
BHPian
 
v.anand's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bangalore
Posts: 320
Thanked: 35 Times
Default Re: Bharti Airtel Set to Start 3G Services

^^Wow, thats terrific. 1.5 mbps on mobile is not bad either and should double in the due course. What are the rate plans and do we need to change the sim card? Lack of adequate coverage could be an issue though.

Last edited by v.anand : 24th January 2011 at 21:52.
v.anand is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2011, 22:37   #72
BHPian
 
Pri2's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Bangalore / Mangalore
Posts: 195
Thanked: 85 Times
Default Re: Bharti Airtel Set to Start 3G Services

No you do not need to change your Sim. Send "3G Help" to 121 to know more on the service, handset settings etc. To enable the 3G service, send "3G" to 121.
Airtel hasn't released any tariff plans yet. They are charging 20 paise for 30 kb as of now.
Pri2 is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2011, 23:21   #73
Senior - BHPian
 
Randhawa's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Brighton
Posts: 1,103
Thanked: 247 Times
Default Re: Bharti Airtel Set to Start 3G Services

Only Bengaluru has got it till now. Here is the price plan. 3G Internet, 3G Network, 3G Mobile Phone Video Calling and Conferencing
Randhawa is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2011, 23:59   #74
Distinguished - BHPian
 
IronH4WK's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Bangalore
Posts: 3,504
Thanked: 3,514 Times
Default Re: Bharti Airtel Set to Start 3G Services

if those plans are just for data, then its a rip off. they gotta come up with better pricing. a friend of mine (close to Airtel) told me that the network isn't stable yet and speeds are pretty slow. i don't plan to jump into Airtel's 3G plans just as yet - will wait and watch.
IronH4WK is offline   Reply With Quote
Old 25th January 2011, 11:34   #75
Team-BHP Support
 
Jaggu's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Bangalore
Posts: 17,491
Thanked: 6,768 Times
Default Re: Atlast! 3G in India

Same here i got 1 mbps at home (silk board) and 1.4 at office (koramangala). Coverage in office was always on the edge and remains the same with 3G also, down by 1 bar.
Jaggu is online now   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I Arrived Atlast KarriS Introduce yourself 2 2nd January 2009 01:07
Atlast booking a Swift VXI + ABS Edit: Bought Black VDI Now pitchucold Hatchbacks 37 30th May 2008 20:56
Atlast I am in !!! smokin Introduce yourself 11 25th May 2008 12:39
A car PC atlast! jkdas In-Car Entertainment 14 26th July 2006 14:46
Introducing DRC, atlast DRC Introduce yourself 6 16th April 2005 23:13


All times are GMT +5.5. The time now is 00:51.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks