Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 30th June 2010, 22:30   #121
Team-BHP Support
 
ampere's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bangalore
Posts: 15,353
Thanked: 8,169 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Digital Vampire View Post
1080P HD documentaries and movies are easily 5GB to 12GB each and I'd be more than happy to have a 5mbps 400Gb connection like I used to enjoy abroad.
Oh yes!!! I forget the HD part!
ampere is offline   Reply With Quote
Old 30th June 2010, 22:47   #122
BHPian
 
srikant's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Bengaluru
Posts: 488
Thanked: 9 Times
Default

Quote:
Originally Posted by challa View Post
Airtel does good job with regards to broadband in bangalore, i never had any problems with the connection, any queries will be sorted out with much care, i personally recemmond airtel. You may have to check with airtel first if they have provision to provide the connection in your area as in many areas the connections are full or in some areas their cables dont pass by.
Quote:
Originally Posted by Newpunter View Post
One more vote for Airtel. If you are in Bangalore, avoid Reliance and Sify ( avoid Sify anywhere infact ) . I heard Tata Indicom offers good service too .
Quote:
Originally Posted by aburagohain View Post
Do not know about other cities, for Bangalore, Airtel is the way to go. I have been with BSNL and Tata earlier and would suggest Airtel if available in your locality anyday.
BSNL is good as long as it worked, Indicom is good if it worked.. that was 2 years back, never considered anything else after switching to Airtel.
Cheers!
Thanks guys. I have seen Airtel people coming in my area. Will check them out for their plans.
srikant is offline   Reply With Quote
Old 16th August 2010, 09:16   #123
BHPian
 
Gandhi's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bay Area, CA
Posts: 980
Thanked: 199 Times
Default

Today I noticed that my broadband speed has gone up to 2 MBPS. I have the turbo plan and don't want to migrate to their new PSEUDO UNLIMITED plans with higher speeds. Anyone else have noticed any change in speed?

Name:  Speedtest.net  The Global Broadband Speed Test_1281930248441.png
Views: 833
Size:  42.9 KB
Gandhi is offline   Reply With Quote
Old 16th August 2010, 12:47   #124
BHPian
 
Join Date: Jul 2004
Location: Utopia!
Posts: 577
Thanked: 84 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Gandhi View Post
Today I noticed that my broadband speed has gone up to 2 MBPS. I have the turbo plan and don't want to migrate to their new PSEUDO UNLIMITED plans with higher speeds. Anyone else have noticed any change in speed?
I also do observe the bump to 2Mbps but it is quite random. It sometimes last for 30 minutes, sometimes for more than 3 hrs at a stretch.

Either they are testing something or some glitch in their SOD system or just another bait-n-switch scheme.

If you are consistently getting the 2 Mbps (Check after a few hours), then it is good news I guess
Digital Vampire is offline   Reply With Quote
Old 16th August 2010, 13:11   #125
BHPian
 
MutantX's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Madras
Posts: 868
Thanked: 87 Times
Default

@Gandhi, What is your original plan? I am having 750 HU+ in which I am getting 512 kbps. Are there any upgrades in this particular plan?
MutantX is offline   Reply With Quote
Old 16th August 2010, 13:20   #126
BHPian
 
KALINGA's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: PUNE
Posts: 693
Thanked: 254 Times
Default

One off topic question..

how can i check my connection speed.
Is there any free software available to mesure the speed of the internet connection.

mine is Airtel broadband connection.
Unlimited plan(Rs. 699 pm)
KALINGA is offline   Reply With Quote
Old 16th August 2010, 13:26   #127
BHPian
 
Jaguar's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Bangalore
Posts: 556
Thanked: 141 Times
Default

You can test your speeds at Speedtest.net - The Global Broadband Speed Test
Jaguar is offline   Reply With Quote
Old 16th August 2010, 13:36   #128
Senior - BHPian
 
vasoo's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Memphis TN
Posts: 1,031
Thanked: 207 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Digital Vampire View Post
I also do observe the bump to 2Mbps but it is quite random. It sometimes last for 30 minutes, sometimes for more than 3 hrs at a stretch.

Either they are testing something or some glitch in their SOD system or just another bait-n-switch scheme.

If you are consistently getting the 2 Mbps (Check after a few hours), then it is good news I guess
I am also getting 2Mbps since Saturday. Uploads are at about 750kbps. Seems to be consistent based on the the statistics provided by the network monitoring software.
vasoo is offline   Reply With Quote
Old 16th August 2010, 13:56   #129
BHPian
 
Gandhi's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bay Area, CA
Posts: 980
Thanked: 199 Times
Default

Quote:
Originally Posted by MutantX View Post
@Gandhi, What is your original plan? I am having 750 HU+ in which I am getting 512 kbps. Are there any upgrades in this particular plan?
Right now I'm in 1299 Turbo plan which is 512 kbps during day time and 1 mbps in nights. I will call Airtel customer care and confirm if they have changed my plan without notifying me.
Gandhi is offline   Reply With Quote
Old 17th August 2010, 11:22   #130
BHPian
 
appuchan's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Bangy
Posts: 641
Thanked: 15 Times
Default

Looks like Airtel has bumped up the speed for Turbo 1299 plan. Now it is called Impatience 1299 plan as per their website. The download speed is 2Mbps till 20GB, thereafter 256Kbps. A similar 1399 plan also exist with 4Mbps speed upto 25GB and then 256Kbps.
appuchan is offline   Reply With Quote
Old 17th August 2010, 12:07   #131
BHPian
 
Join Date: Jul 2004
Location: Utopia!
Posts: 577
Thanked: 84 Times
Default

Quote:
Originally Posted by appuchan View Post
Looks like Airtel has bumped up the speed for Turbo 1299 plan. Now it is called Impatience 1299 plan as per their website. The download speed is 2Mbps till 20GB, thereafter 256Kbps. A similar 1399 plan also exist with 4Mbps speed upto 25GB and then 256Kbps.
Is Airtel doing it without customer's consent? As for me, I don't want to be part of such silly plans with ridiculous FUP limits even if I get 16Mbps speeds

I heard that the FUP limits are not monitored now, but its only a matter of time they catch up with it.
Digital Vampire is offline   Reply With Quote
Old 17th August 2010, 12:46   #132
Distinguished - BHPian
 
Thad E Ginathom's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Chennai
Posts: 7,619
Thanked: 6,708 Times
Default

I have had a spate of browser pages from Airtel telling me that I have exceeded my free allowance and that further traffic will be charged. It is a nonsense, as the traffic had not even reached 4Gb on a 15-Gb-free plan. The details shown on the Airtel online account were correct. Guys on support told me not to worry, believe only the on-line billing data, but still it is annoying, especially of one looses a long forum post because of it.

When it happens, clearing the browser cache and the cookies for the host (check the location, it comes up as an IP address) get rid of it for a while, otherwise it recurs.
Thad E Ginathom is online now   Reply With Quote
Old 17th August 2010, 13:13   #133
Senior - BHPian
 
raj_5004's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Dubai/Mumbai
Posts: 5,074
Thanked: 2,015 Times
Default

yes, i did get a message from Airtel that my broadband speed has been doubled free of charge. it was 512 kbps unlimited, now its 1 mbps unlimited.

even i have the 1299 turbo unlimited plan.

but i am getting a dowload speed of only 0.74 mbps as per the above test. is that normal?
raj_5004 is offline   Reply With Quote
Old 17th August 2010, 13:17   #134
Team-BHP Support
 
tsk1979's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: New Delhi
Posts: 22,857
Thanked: 15,420 Times
Default

I am on 1599 combo(IPTV + Broadband). 512kbps day and 1mbps night.
They have tried to switch me to 4mbps plan, but I refused. I think i will stick to my lower speed plan.
tsk1979 is offline   Reply With Quote
Old 22nd August 2010, 12:31   #135
BHPian
 
Join Date: Jul 2004
Location: Utopia!
Posts: 577
Thanked: 84 Times
Default

I was on the 1299 Turbo Unlimited plan (512 kbps during the day, 1Mbps during night).

For the past 2 days, I've been observing that the speed has doubled. 1Mbps during the day and 2Mbps during night. No communication from Airtel so far on this speed increase though.

I was happy with my old truly unlimited old plan (512Kbps/1Mbps, No FUP crap)...My last months download was over 175GB. I only hope there are no new FUP limits with this speed bump.
Digital Vampire is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Experience with Airtel Broadband Customer Care Nikhilb2008 Gadgets, Computers & Software 58 25th August 2016 16:43
Any true unlimited broadband connection in Gurgaon (NCR) ? DCEite Shifting gears 17 11th June 2009 11:59
Airtel - Now Unlimited Plans have restrictions on download speeds romyeo4u Gadgets, Computers & Software 76 14th May 2009 21:52
Airtel broadband and my macbook pro CaliAtenza Gadgets, Computers & Software 17 6th February 2009 01:02
A question to all BSNL Broadband Unlimited Plan users adya33 Gadgets, Computers & Software 28 21st December 2008 20:25


All times are GMT +5.5. The time now is 16:31.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks