Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 3rd May 2010, 17:55   #6271
Senior - BHPian
 
Join Date: Jul 2008
Location: Bangalore
Posts: 2,026
Thanked: 373 Times
Default

Quote:
Originally Posted by BaCkSeAtDrIVeR View Post
1. It is on a site purportedly devoted to stocks and sheres.

2. It is about a mobile phone.

3. The mobile phone manufacturer is not quoted or listed in India.
Well I can see a reason people who trade in shares are value conscious and like to buy a VFM product so target customers are there on sites. Websites need revenue to survive so some paid news are inserted .

Haven't you seen Rediff.com syndicating with Car portals to promote certain brands under the grab of news.
amitk26 is offline   Reply With Quote
Old 4th May 2010, 05:34   #6272
BHPian
 
Zenster's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Sydney
Posts: 334
Thanked: 92 Times
Default N86 8MP Firmware Update Query

Hello Friends,
As the title suggests, I own a Nokia N86 8MP (White) and am looking for some assistance on Firmware upgrades on it.

When I got this phone it came with v11.043 and I still have the same. Nokia since then has released v21.xx and now v.30.009.

I have tried Over-The-Air (OTA) method and the PC Software Updater method but fails every single time. In the OTA method, I get the firmware as available when it scans but then on trying to apply the upgrade fails with 'Error occurred, Restart Update'. The PC method says that my phone has the latest software (which is not True). I have used the most latest Software Updater on various Windows systems (XP, Vista, 7 x64)

Can someone tell me why is this not working or what am I missing please? Has anyone tried the upgrade on the N86 8MP and succeeded?

I have emailed Nokia India and awaiting response from them too.
Zenster is offline   Reply With Quote
Old 4th May 2010, 12:12   #6273
Distinguished - BHPian
 
Sahil's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Bombay
Posts: 5,139
Thanked: 1,898 Times
Default

When is the C3 going to be able in Mumbai?
Sahil is offline   Reply With Quote
Old 4th May 2010, 12:45   #6274
Senior - BHPian
 
shajufx's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: BLR & Muscat
Posts: 1,576
Thanked: 269 Times
Default

Anyone has used the Sony Ericsson Vivaz ?
Please give some feedback, also the price you paid for it.
I am getting a quote of 22k from an outlet. Anyone has seen 'galaxy blue' in any outlets ?
shajufx is offline   Reply With Quote
Old 4th May 2010, 12:47   #6275
Senior - BHPian
 
arjunrudra's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: chennai
Posts: 1,515
Thanked: 13 Times
Default

Guys any idea when the Nokia C6 is going to come to the market ? Everytime I call the store they tell me its going to be launched soon. How does the phone differ from the N97 mini ?
arjunrudra is offline   Reply With Quote
Old 4th May 2010, 13:17   #6276
Senior - BHPian
 
abhibh's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Back in the HOOD near you!
Posts: 2,767
Thanked: 33 Times
Default

Dealers here said C3, C6 & X2 will be available from June onwards.
abhibh is offline   Reply With Quote
Old 5th May 2010, 20:46   #6277
Senior - BHPian
 
pjbiju's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Karamattom, Aluva, Kotagiri, Yercaud, Hospet, Indore, Nashik, Pune (now)
Posts: 1,167
Thanked: 433 Times
Default

@Frank and NIP

Thanks to you, I bought the Samsung Galaxy Spica today. Paid 12.5k. I had been making rounds of the shops in Aundh for the past few days. Only Telephone Shoppee had one piece with them which was opened. Therefore I wanted a new piece. Today I got it from the Samsung priority dealer in Aundh. They just had got a few pieces yesterday.

And guess what the biggest surprise was. The one I picked up came with the 2.1 firmware update1 and bluetooth etc. was enabled. The build number was Eclair DDJC5. I guess I was lucky in waiting for a few days. The person at the shop told me that the UI has changed. I am slowly trying to get accustomed to the new phone and its capabilities.

-Biju
pjbiju is offline   Reply With Quote
Old 5th May 2010, 21:05   #6278
Senior - BHPian
 
frankmehta's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Mumbai
Posts: 3,865
Thanked: 2,216 Times
Default

I am a super happy Android user. And 2.1 has been installed on my phone as well! JUST cant go to any other OS now!
frankmehta is offline   Reply With Quote
Old 5th May 2010, 21:14   #6279
Senior - BHPian
 
Join Date: Jun 2007
Location: Kochi
Posts: 2,147
Thanked: 142 Times
Default

Thanks to guys who responded to my query on shutter lag. I am a bit relieved to know that I am not the only one unhappy with shutter lag.

Now, I have a problem getting gprs to work on the phone. (Nokia 5130 XP).

I am yet to contact a human @ Idea customer care, but the problem is, I need to get the facts before I contact them.

1. I have 3 phones in my name - other 2 being used by biwi and sister. Both of them can access gprs, the phones being Nokia 2730 and 3100classic.

2. On my phone, I am getting "subscribe to packet data first" message whenever I start the browser.

3. Calling their (Idea) automated customer care and looking up gprs subscription option says that the default plan is a 2 paisa per kb plan, "is available by default on your connection".

4. So, assuming a misconfiguration on the gprs settings, I send the SMS for obtaining gprs setting to the number provided by Idea automated Customer Care. The reply is "your phone is not provisionable".

What may be the problem?
BaCkSeAtDrIVeR is offline   Reply With Quote
Old 5th May 2010, 21:14   #6280
BHPian
 
Proxima's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Chennai
Posts: 801
Thanked: 3 Times
Default

Guys, I'm looking to buy a music phone for my sister. Budget is around 5-6k. Am more inclined towards Nokia, unless there is a brilliant phone from another manufacturer. All of us at home have a Nokia and we have a common charger in the hall which works great.

Options:
Nokia 5233 (6.5k) Nokia India - Nokia 5233 - Products
Nokia 5130 (5k) Nokia 5130 XpressMusic - Full phone specifications

The most important is the music player's capability. Others are good to have but not required.

Are there other options that I have missed out? Please help me decide.
Proxima is offline   Reply With Quote
Old 5th May 2010, 21:57   #6281
Senior - BHPian
 
Join Date: Jun 2007
Location: Kochi
Posts: 2,147
Thanked: 142 Times
Default

@proxima - Nokia 5130XP is now available with a 1 gig microSD card @ around 4.8 K. I got a few weeks back, when the price was ~5.2K.

It ok - very easy to navigate; but the keys are a bit vague. Even the 3100 classic has very good keys. Awk, BILlu's Videocon dual sim sub 2.5K INR phone too has fantastic keys.

Here, I always end up hitting the cancel when I intend to press 3, and # when I want 9. And the keys are very sticky / stiff noisy. The keys on the side, though big, are very sticky; other phones I have used have had smaller, but more accurate side keys.

Issues with the keys are probably the only issues I have with that phone (apart from the shutter lag on the camera and the GPRS issue described in the previous post here).

Music player opens with a single key; volumes are controlled by the side keys only, and if you lock the key pad, none of the keys work, and the button on the headphone takes you to the next song in the playlist.

You need the headphone to listen to the radio though.

Edit:- the shop showed me a Samsung phone somewhere between 2 and 3 K. It had no camera, but had a microSD card and had 2 built in speakers. I did not consider it, because the accessing other phone features, like address book was not supported on Linux, the only OS I use.

Last edited by BaCkSeAtDrIVeR : 5th May 2010 at 21:59.
BaCkSeAtDrIVeR is offline   Reply With Quote
Old 5th May 2010, 22:25   #6282
Senior - BHPian
 
pjbiju's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Karamattom, Aluva, Kotagiri, Yercaud, Hospet, Indore, Nashik, Pune (now)
Posts: 1,167
Thanked: 433 Times
Default

@Frank

Does the phone have Google Maps preinstalled? When I tried to turn on the GPS thing, I got the message that I need to have a data connection. There is not much information in the user manual about GPS.

(asking self - is this a question for the GPS thread?)
pjbiju is offline   Reply With Quote
Old 5th May 2010, 22:26   #6283
Senior - BHPian
 
frankmehta's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Mumbai
Posts: 3,865
Thanked: 2,216 Times
Default

It DOES have Google Maps mate. You need to have a data connection since it downloads the maps on the go mate!
frankmehta is offline   Reply With Quote
Old 5th May 2010, 23:02   #6284
NIP
Senior - BHPian
 
NIP's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Bangalore
Posts: 1,147
Thanked: 80 Times
Default

@pjbiju - congrats and your wait has definitely paid off ! do post your experiences on the phone.

@frank - how did you get the android 2.1 on the phone ? any pointers ?

Last edited by NIP : 5th May 2010 at 23:04.
NIP is offline   Reply With Quote
Old 6th May 2010, 00:21   #6285
Senior - BHPian
 
Join Date: Apr 2008
Location: Dombivli/Gurgao
Posts: 2,602
Thanked: 1,120 Times
Default

Quote:
Originally Posted by BaCkSeAtDrIVeR View Post
Thanks to guys who responded to my query on shutter lag. I am a bit relieved to know that I am not the only one unhappy with shutter lag.

Now, I have a problem getting gprs to work on the phone. (Nokia 5130 XP).

...

What may be the problem?
There are two types of GPRS: Basic (WAP) and Full. Basic service usually comes with zero rental and pay as you go model. Full service usually has a monthly rental and free data usage upto a limit, with pay as you go above this limit.

Only WAP browsing and app/ringtone downloads work with basic GPRS. Anything more serious, such as email browsing or full HTML browsing will require a full service.

I am guessing that your plan automatically has the basic GPRS service active. This means you should be able to view WAP sites on your phone.

One simple step you could do to investigate the problem is swap the sim card of your phone with one of the other users, either your wife or sister. Using their sim card in your phone, if you are able to browse all the websites, and your sim card in their phone gives you similar problems, then it's something to do with your account/service activation.
honeybee is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Mobile Phone Pictures Thread inder_s1 Shifting gears 13 10th April 2009 21:06
F1-2009...All your Discussions here....! PAVAN KADAM Int'l Motorsport 395 4th April 2009 13:58
T-Mobile G1 Android mobile phone introduced yesterday but nobody here seems to care.. srijit Gadgets, Computers & Software 33 7th October 2008 15:57
Decisions... Decisions on choosing a four wheeled friend balashome The Indian Car Scene 47 1st October 2005 20:32


All times are GMT +5.5. The time now is 22:12.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks